مراحل گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق چگونه است؟
حق طلاق چیست؟
متاسفانه اصطلاح رایجی که از منظر حقوقی، چندان درست نیست اصطلاح حق طلاق است. درواقع طلاق، حق نیست بلکه از نظر تقسیم بندی و تحلیل حقوقی، نوعی ایقاع محسوب میشود.
به این صورت که مرد به طور یک طرفه می تواند به رابطه زناشویی خاتمه دهد. اما همانطور که می دانیم حق، از نظر حقوقی تعریفی مشخص دارد و طلاق قطعاً در دایره آن نمی گنجد. در واقع اصطلاحی که به اشتباه به عنوان حق طلاق در جامعه رایج شده و گاها توسط برخی از افراد حقوق نیز به کار می رود، وکالت در طلاق است. به این صورت که مرد به زن خود وکالت می دهد تا به دادگاه مراجعه کرده و حکم طلاق را اخذ کند و در نهایت آن را در دفتر ازدواج ثبت کرده و خود را مطلقه نماید. پس قبل از هر چیز این مسئله را بدانیم که زن حق طلاق ندارد، بلکه وکیل شوهر خود می شود تا به نمایندگی از او خود را طلاق دهد.
مراحل طلاق با داشتن حق طلاق
میتوان حق طلاق را شرایطی که در آن مرد در دفاتر ثبت اسناد رسمی، با اختیار خود به همسرش وکالت و اجازه ی طلاق را میدهد تعریف کرد. یعنی زن با این حق میتواند به جای مرد در تمام مراحل قضایی و اداری مربوط به پروسه طلاق حضور بهم رسانده و نیازی به اجازه، امضا و حتی حضور او برای طلاق نیست. در عبارتهای حقوقی به این حق، وکالت طلاق میگویند. این حق میتواند یکی از شروط ضمن عقد برای زن نیز باشد. اما بعد از عقد نیز میتوانید آن را در یکی از دفترخانههای اسناد رسمی ثبت کنید. یکی از ابتدایی ترین مراحل طلاق با داشتن حق طلاق آن است که زن در یکی از دفاتر پیشخوان قضایی حضور به هم رسانده و سپس دادخواست خود را ارائه کند. مدارکی مورد نیاز او، مدارک شناسایی و سند ازدواج است. پس از آن نیز جلساتی مبنی بر مشاوره و غربالگری برگزار میگردد که طرفین ممکن است در آنها حاضر شده و یا در جلسات حضور به هم نرسانند.
در مرحله بعد، زن باید همراه با وکیل خود، به دادگاه درخواست حکم طلاق را ارائه نماید. سپس مجددا به همراه وکیل خود، به یک محضر ثبت طلاق رفته و به همراه دو شاهد مردی که باید حضور داشته باشند، اسناد مربوطه را امضا میکنند. همچنین وکیل او نیز اسناد را وکالتاً از جانب مرد، امضا کرده و در نهایت صیغه طلاق جاری میشود.
با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به دعاوی طلاق، بهتر است قبل از هر اقدام مشاوره و وکالت وکیل طلاق که به تمام قوانین طلاق تسلط و آگاهی کامل دارد، استفاده کنید. سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد طلاق توافقی را با وکیل طلاق توافقی گروه وکلای هوداد مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد.
شرایط طلاق با داشتن وکالت طلاق
با داشتن وکالت طلاق (حق طلاق) و با ارائه مدارکی چون وکالتنامه طلاق، عقدنامه یا رونوشت، اصل شناسنامه و کپی کارت ملی خود و ترجیحاً کپی شناسنامه و کارت ملی شوهر، به وکیل دادگستری، مراحل حق طلاق انجام می گردد. در این مرحله حتماً باید یک وکیل طلاق توافقی برای شوهر، گرفته شود. در واقع با امضای ثبت شده در وکالتنامه توسط آقا، وکیل دادگستری میتواند وکیل مع الواسطه زوج شده و همراه با خانم، در نقش وکیل شوهر، درخواست طلاق توافقی را ثبت کند. پس از آن همه چیز مانند طلاق توافقی میشود. فقط به این مورد باید دقت کنید که داشتن حق طلاق برای زن به صورت کامل باشد.
متاسفانه در برخی موارد حق طلاق و در واقع وکالتنامه طلاق ناقص بوده و دچار مشکل خواهد شد. برخی از شایعترین نواقص موجود در حق طلاق برای زنان عبارت است از: نوشتن حق قبول بذل در وکالت نامههای محضری و یا ننوشتن اسقاط حق تجدید نظر و فرجامخواهی. اما اگر وکالتنامه طلاق کامل باشد، کمتر از یک هفته دادنامه طلاق توافقی صادر شده و پس از سه ماه، زوجین با حکم دادگاه و گواهی عدم امکان سازش و وکالتنامه طلاق، میتواند به یکی از دفترخانهها برای جاری شدن صیغه طلاق مراجعه نمایند.
مدت زمان طلاق با داشتن حق طلاق
در ابتدا این را در نظر داشته باشید که گرچه شما حق طلاق را دارید، اما نباید فکر کنید که با این حق قرار است طلاقتان به آسانی انجام پذیرد. پروسه طلاق در هر صورت پروسه ای زمان بر است. به خصوص در حال حاضر که به دلیل شیوع کرونا، بیشتر پروندهها با تاخیر انجام می شوند. این مورد را نیز در پروسه طلاق حتی با داشتن حق طلاق در نظر داشته باشید که شاید مجبور شوید در کلاس های مشاوره نیز شرکت کنید.
به طور کلی میتوان گفت با در نظر گرفتن زمان لازم برای مشاوره و همچنین گرفتن حکم دادگاه و گواهی عدم سازش، تقریبا ۲ تا ۳ ماه زمان لازم است تا مدت زمان طلاق با داشتن حق طلاق کامل و صیغه طلاق جاری گردد. البته ممکن است با مشاوره با وکلای مجرب و سازمانهای حقوقی خبره، بتوانید مدت زمان کمتری را برای انجام مراحل طلاق با داشتن حق طلاق صرف کنید.
هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق
به صورت کلی باید به این مورد توجه داشت که هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق، امری کاملاً توافقی است. توافقی که بین وکیل و زوجه صورت گرفته و قطعا از شهری به شهر دیگر یا از وکیلی به وکیل دیگر عددی کاملاً متفاوت است. البته در کنار هزینه ی وکالت هزینههای دیگری مانند هزینه ثبت در دفتر خدمات الکترونیک، که عددی در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است نیز وجود دارد. کلاسهای مشاوره طلاق دادگاه نیز در صورت اجباری بودن، هزینهای در حدود ۸۰ هزار تومان است که این مورد نیز میتواند از شهری به شهر دیگر متفاوت باشد. اما در نهایت به شما توصیه میکنیم به گروهی از وکلای با تجربه و خبره در امور طلاق مراجعه نمایید تا علاوه بر کیفیت از انصاف در حق وکالت، نیز بهرهمند شوید.
سؤالات متداول
- با دادن حق وکالت طلاق به زوجه، چطور میتوان فهمید که آیا او برای طلاق اقدام کرده است یا نه؟
در صورتی طرح دعوی طلاق از سوی زوجه، برای آقا اخطاریه تعیین وقت دادرسی ارسال خواهد شد مگر این که خانم برای آقا، وکیل دادگستری اختیار نموده باشد که در اینصورت اخطاریه برای وکیل زوج ارسال میشود
- اگر زوج بعد از درخواست طلاق از طرف زوجه، در دادگاه و یا کلاسهای مشاوره حضور به هم نرساند، چه باید کرد؟
اگر وکالت نامه طلاق کامل باشد، زوجه میتواند از طریق وکیل اقدام کند و دیگر نیازی به حضور زوج نخواهد بود و از طرف مرکز با او تماس خواهند گرفت.
- بعد از گرفتن حق طلاق، چگونه باید پروسه طلاق را با سرعت انجام داد؟
گرفتن وکیل امری ضروری است که به این پروسه سرعت میبخشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.