مدیریت فرایند کسب و کار چیست و از چه نرم افزاری برای مدیریت فرایند استفاده کنیم؟
هر کسب و کاری دارای فرایندهای متعددی میباشد که برخی از آنها ساده و برخی دیگر پیچیده هستند و یکی از عوامل اصلی در موفقیت کسب و کارها، مدیریت فرآیندهای کسب و کار است؛ اما این مدیریت فرایندها به چه معناست؟ چگونه میتوان فرایندها را به بهترین شکل مدیریت نمود؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، همراه ما باشید.
مدیریت فرایند کسب و کار چیست؟
مدیریت فرایند کسب و کار یا به اختصار BPM (Business Process Management) روشی برای شناسایی و مدیریت فرایندهای یک کسب و کار میباشد، که از ۵ مرحله تشکیل شده است؛ مراحل مدیریت فرایند کسب و کار عبارتاند از:
مرحله اول: شناسایی و تعریف فرایندها
در اولین مرحله برای مدیریت فرایندهای کسب و کار، باید از طریق روشهای مختلفی – مانند مصاحبه با کارکنان، مشاهده فرایندهای دستی، تحلیل مستندات و… – فرایندهای موجود در کسب و کار یا سازمان شناسایی و تعریف شوند.
مرحله دوم: تجزیه و تحلیل فرایندها
در مرحله دوم، باید فرایندهای شناسایی شده به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند و گلوگاهها، منابع مورد نیاز، افراد دخیل در فرایند، مدل داده و… شناسایی شوند.
مرحله سوم: طراحی و پیادهسازی فرایندها
در این مرحله، فرایندها باید متناسب با ساختار سازمانی طراحی شوند و جریان کار برای آنها تعریف گردد؛ سپس به کمک ابزارها و روشهای مختلف پیادهسازی شوند.
مرحله چهارم: نظارت بر عملکرد فرایندها
پس از پیادهسازی فرایندها، سازمانها و کسب و کارها باید بر روی عملکرد فرایندها و خروجی آنها نظارت داشته باشند؛ به این طریق میتوانند مشکلات و کمبودهایی که در طراحی فرایند وجود دارند را شناسایی کنند.
مرحله پنجم: بهبود مستمر فرایندها
آخرین مرحله از مدیریت فرایند کسب و کار ، بهبود مستمر فرایندها و اصلاح مشکلات و کمبودهای شناسایی شده در فرایندها میباشد؛ سازمانها و کسب و کارها باید به طور مداوم فرایندها را بهبود ببخشند تا فرایند به بلوغ کامل برسد.
کسب و کارها و سازمانها با استفاده از روش مدیریت فرآیندهای کسب و کار BPM، قادر به شناسایی انواع فرایندها و همچنین بهینهسازی و خودکارسازی آنها هستند؛ این روش به سازمانها کمک میکند تا درک و دید کاملی از فرایندها و نحوه انجام آنها به دست بیاورند و از جریان کار اطلاعات کاملی به دست بیاورند. اما چرا به مدیریت فرایند کسب و کار نیاز داریم؟
مدیریت فرایند کسب و کار چه مزایایی دارد؟
شناسایی و مدیریت فرایند کسب و کار، با خود مزایای مختلفی به همراه دارد، اما مهمترین مزیتهای استفاده از این روش عبارتاند از:
- افزایش شفافیت در سازمان
- افزایش سرعت فرایندها
- کاهش زمان فرایندها
- کاهش هزینههای اضافی
- بهبود عملکرد و خروجی فرایندها
- افزاش چابکی سازمان در مواجهه با تغییرات
- و…
با شناسایی فرایندها و مراحل آنها، شفافیت در سازمان افزایش مییابد و هر کدام از افراد شناخت کاملی از نقش خود و دیگران در فرایندهای مختلف بهدست میآورند؛ از طرفی بهینهسازی فرایندها موجب حذف مراحل اضافی و در نتیجه کاهش هزینهها و زمان اتمام فرایندها میگردد.
شایان ذکر است که یکی از بهترین ابزارها برای بهبود مدیریت فرایند کسب و کار BPM و کسب نتیجه و خروجی بهتر از فرایندها، استفاده از نرم افزارهای تخصصی مدیریت فرایندهای کسب و کار است. حتما برای شما هم سوال پیش آمده که نرم افزار تخصصی BPM چیست؟
برای مدیریت فرایند کسب و کار از چه نرم افزاری استفاده کنیم؟
نرمافزارها و متدهای مختلفی برای مدیریت فرایند کسب و کار وجود دارد، اما بهترین نرمافزار برای این امر، نرم افزارهای BPMS یا همان نرم افزار مدیریت فرایند کسب و کار میباشد. نرم افزار مدیریت فرایند کسب و کار BPMS ابزاری تخصصی و حرفهای برای شناسایی، تعریف، بهینهسازی، پیادهسازی و خودکارسازی فرایندها به صورت الکترونیکی است.
سازمانها و کسب و کارها به کمک نرمافزارهای BPMS میتوانند فرایندهای خود را پس از شناسایی، طراحی و بهینهسازی، در نرمافزارها و سامانههای مختلف پیادهسازی کنند. نکته مهم در مورد یک نرمافزار BPMS خوب، امکان طراحی فرایند به کمک نمادهای بصری و المانهای تصویری میباشد.
اگر عبارت نرم افزار BPMS را در اینترنت جستجو کنید، با انواع مختلفی از نرم افزارها و برندها مواجه خواهید شد، که کار انتخاب یک نرم افزار مدیریت فرایندها کسب و کار را برای شما سخت میکند. یکی از بهترین بازیکنان این میدان، نرم افزار مدیریت فرایندها (BPMS) فراگستر است؛ این نرم افزار یکی از زیرسیستمهای تخصصی اتوماسیون کسب و کار فراگستر میباشد و یکپارچگی کاملی با این سامانه دارد. برخی از قابلیتها و امکانات نرم افزار BPMS فراگستر عبارتاند از:
- طراحی فرایندها با حداقل نیاز به دانش برنامهنویسی
- طراحی فرایندها مطابق با استاندارد BPMN.2
- طراحی فرایندها به کمک نمادهای بصری و به صورت Drag & Drop
- امکان طراحی تعداد نامحدودی از فرایندها
- دستهبندی و گروهبندی فرایندها
- قابلیت تعریف انواع شرطها، انتسابها در مدل فرایند
- یکپارچگی کامل با اتوماسیون اداری فراگستر و زیرسیستمهای آن
- پشتیبانی کامل از معماری سرویسگرا SOA
- قابلیت Import و Export کردن فرایندها
- امکان یکپارچگی کاربران با LDAP و Active Directory از طریق اتوماسیون اداری
- امکان طراحی فرمهای الکترونیکی و استفاده از آنها در فرایندها
- پشتیبانی از Sub-forms درون یک فرم
- و…
منبع : فراگستر
مدیریت فرایند کسب و کار
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.