محدودیتهای اجتماعی نباید کوتاه مدت باشد
آقای دکتر علیرضا زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر همکاری مردم به همین منوال ادامه پیدا کند چه پیش بینی از این بیماری دارید؟ افزود: همکاری مردم نقش اساسی و بنیادی در استمرار امور دارد، اما یکسری تصمیمات هم باید اتخاذ شود که به طور قطع با این تصمیمات و با رفتار مردم شاهد کاهش سرعت بیماری خواهیم بود.
وی گفت: این تصمیمات مدیریتی در خصوص اپیدمیها زمانی جواب میدهد که مردم هم کمک کنند و این تصمیمات باید جامعیت لازم را داشته باشد تا مانع از بیماری زایی این ویروس شود.
آقای دکتر زالی گفت: باید برنامههای فشرده تری در خصوص مداخلات مدنی و محدودشونده انجام داد و با این مداخله هر چه بر شدت محدودشوندگیها افزوده شود و همکاری مردم هم کنارش باشد شانس استمرار بیماری به حداقل میرسد، اما اگر مداخلات و تصمیمات و همچنین خدمات ناکافی و یا ناقص باشد و یا فقط در مدت زمان کوتاه انجام شود زمان استمرار اپیدمی طولانیتر میشود و به طور طبیعی ممکن است دیرتر شاهد ریشه کنی این بیماری باشیم.
رییس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: برخی محققان معتقدند که اگر در مجموعه کالبد رفت و آمدی و شهری به گونهای عمل شود که هیچ رفت و آمد و تجمع اجتماعی شکل نگیرد به جهت اینکه دوره نهفتگی بیماری دو هفته است، پس از پایان دو هفته امکان سرایت پذیری به افراد از بین خواهد رفت این بازه زمانی دو هفتهای با مداخلات جدیتر میتواند تا حد قابل توجهی در ریشه کنی بیماری تضمین دهد.
آقای دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کاهش تعداد مبتلایان جدید در روزهای اخیر چه تحلیلی دارد؟ افزود: بخشی از این اتفاق بدلیل تعطیلات نوروزی و بخشی به علت طرح فاصله گذاری اجتماعی است که کاهش مراجعات به بیمارستانها را نشان میدهد.
وی گفت: بخشی دیگر از این موضوع بدلیل اجرای طرح غربالگری ملی است که با استفاده از ظرفیت تماس با افراد به صورت تلفنی، راهنماییها و هدایتها صورت میگیرد و افراد در صورت لزوم به مراکز جامع سلامت مراجعه میکنند و در آنجا ممیزی بالینی و علائمی صورت میگیرد.
آقای دکتر زالی افزود: یک بخشی هم بخاطر این است که افرادی که با علائم خفیفتر هستند به بیمارستان مراجعه نمیکنند و در تهران این روزها افرادی به بیمارستانها مراجعه میکنند که علائم بالینی شدیدتری دارند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مه پاشی شبانه نیروهای بسیج و سپاه در معابر و خیابانها چه تاثیری در کاهش بیماری زایی این ویروس دارد؟ گفت: ما از همه کسانی که به مه پاشی فضاهای عمومی کمک میکنند قدردانی میکنیم، اما هنوز هیچ شواهد متقن و صد در صد علمی به اثبات نرسیده است که آیا مه پاشی در اماکن عمومی میتواند در تقلیل سرایت ویروس تأثیرگذار باشد؟ هنوز تأثیر این اقدامات در عرصههای جهانی اثبات نشده است.
آقای دکتر زالی گفت: البته پیشنهاد میشود مه پاشی در جاهای پرتردد از جمله بوستان ها، محل استقرار صندلی اتوبوسها و مترو انجام شود، اما اوایل یکسری مطالعات در چین نشان میداد که این مه پاشیها کارایی دارد، اما مطالعات بعدی کارایی آن را اثبات نکرده است.
وی افزود: البته بخشی از این اقدامات به نوعی موجب آرامش روانی میشود و به نظر میرسد گندزدایی و ضد عفونی متروها و اتوبوسها و مکانهای پرتردد کارایی بیشتری نسبت به فضاهای دیگر دارد.
شکست کرونا , شیوع کرونا , علیرضا زالی , محدودیت های تردد , مقابله با کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.