قوه قضائیه مسیر دشواری در مبارزه با فساد دارد
| راضيه فراهاني|
مبارزه با فساد يکي از مؤلفههاي اجراي عدالت است و به صراحت مي توان گفت مبارزه با مفاسد اقتصادي از مهمترين مبارزات در اين عرصه است. طي چهل سالي که از عمر انقلاب اسلامي ميگذرد اين موضوع از سوي مسئولين نظام جمهوري اسلامي ايران بهويژه امام راحل و رهبر معظم انقلاب پيگيري و مورد تأکيد قرار گرفته است.
از سويي خواسته جامعه نيز از مسئولين در راستاي مبارزه با مفاسد اقتصادي حتي دانهدرشتها است و اين موضوع باعث شده تا قوه قضائيه با راهبري حجتالاسلام والمسلمين ابراهيم رئيسي روند جديد و چشمگيرتري پيدا کند. مطالبه و حمايت مردم از عملکرد قوه قضائيه طي چند ماه اخير نشاندهنده آن است که نسبت به اين موضوع رضايت دارند و نور اميدي در دلهايشان روشن شده است.
با توجه به عملکرد قاطع قوه قضائيه گويي توقع افکار عمومي نيز افزايش يافته چراکه نسبت به گذشته اميدوارتر شدهاند بنابراين به صراحت ميتوان گفت اين قوه در دوره جديد وظيفه بسيار سخت و سنگيني بر دوش دارد اما با حمايت مردم ميتواند اين راه سخت را به راحتي گذر و اميد را در دل مردم جمهوري اسلامي ايران نگاه دارد. از سوي ديگر برخي معتقدند اين روزنه اميدي که در مبارزه با فساد از سوي قوه قضائيه در دوره جديد در دل مردم ايجاد شده را بايد ثابت نگاه داشت. سيدجواد حسينيکيا معتقد است: «برخي دستگاههاي نظارتي ميتوانند با انتخاب مديران و تجليل از آنها، اعلام کنند يکسري از اين افراد در عين تلاش فراوان مرتکب تخلفي نيز نشدهاند و آنها را به عنوان الگو به جامعه معرفي کنند.»
* عدم مبارزه با فساد منجر به يأس ميان مردم ميشود
عضو هيئت رئيسه کميسيون صنايع و معادن مجلس در ادامه به «رسالت» گفت: «اگر با فساد مبارزه نکنيم، مردم دچار يأس و نااميدي ميشوند و در نتيجه از حاکميت فاصله ميگيرند و اين فساد منجر به زمين خوردن حکومتها ميشود.»
* مبارزه با فساد از حاکميت آغاز شود
او با بيان اينکه مبارزه با فساد امري جدي است، ادامه داد: «اين امر بايد از حاکميت آغاز شود. اگر فردي زماني در حاکميت دچار خطايي شود بايد در وهله اول از آن پيشگيري کرد، يعني زمينهها را به گونهاي ايجاد کنيم تا کسي نتواند خطايي انجام دهد.»
* برخورد با مفسدان بدون اغماض و قاطعانه صورت پذيرد
نماينده مردم سنقر در مجلس با اشاره به اينکه مرحله بعد از اين موضوع «برخورد» است، تصريح کرد: «برخورد نيز بايد بدون اغماض، قاطعانه و باسرعت انجام گيرد، نه آنکه با گذراندن مراحل بسيار، انگيزه اي براي افرادي شود تا در اين حوزه گامي بردارند.»
* سازمانهاي نظارتي، مديران تلاشگر را معرفي کنند
حسينيکيا با بيان اينکه اقدامات اخير قوه قضائيه در راستاي مبارزه با مفسدان اقتصادي آغاز خوبي است، ادامه داد: «اميدواريم اين اقدام دوام داشته باشد، همچنين درباره رسيدگي به پروندههاي دانه درشتها در بحث مفاسد اقتصادي بدون اطاله دادرسي و باسرعت کار پيش رود چراکه باعث کاهش تخلفات و از سوي ديگر ايجاد اميد در مردم ميشود.»
او تصريح کرد: «برخي دستگاههاي نظارتي ميتوانند با انتخاب مديران و تجليل از آنها، اعلام کنند يک سري از اين افراد در عين تلاش فراوان مرتکب تخلفي نيز نشدهاند، آنها را به عنوان الگو به جامعه معرفي کنند و از سوي ديگر با مديران خاطي نيز برخورد داشته باشند.»
اين نماينده مجلس تأكيد کرد: «ديوان محاسبات، سازمانهاي بازرسي و قوه قضائيه از جمله سازمانهاي نظارتي هستند که بايد اين موضوعات را بررسي کنند.»
راضيه فراهاني , عدالت , فساد , مبارزه با فساد , مفاسد اقتصادي
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.