فقر پنهان در اتحادیه اروپا
گروه بین الملل
اگرچه بحران اقتصادی در آمریکا و کشورهای اروپایی پس از شیوع کرونا به نقطه اوج خود رسیده است، اما به نظر می رسد این بحران از ابعاد مختلفی توسط سیاستمداران اروپایی و آمریکایی سانسور می شود. به عبارت بهتر، مقامات غربی تلاش می کنند تا اطلاعات و آمار کمتری را در خصوص گستردگی شیوع بحران اقتصادی در کشورهایشان پس از شیوع کووید۱۹ منتشر کنند. در حالی که اتحادیه اروپا پس از بحران مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متعهد به کاهش شمار شهروندان فقیر خود شده بود، گزارشگر ویژه فقر شدید سازمان ملل متحد میگوید که ۲۷ کشور عضو این اتحادیه نتوانستهاند به این تعهد خود عمل کنند.
به گزارش یورونیوز و براساس گزارش دفتر منطقهای مبارزه با فقر شدید سازمان ملل متحد در اروپا، امسال ۲۱ درصد شهروندان اروپایی در آستانه فقیر شدن هستند. این آمار شامل ۱۹ میلیون و ۴۰۰هزار کودک و ۲۰میلیون و ۴۰۰ هزار کارگر است.این آمار در حالی منتشر میشود که اولیویه دو شوتر، گزارشگر ویژه فقر شدید سازمان ملل متحد نسبت به بدتر شدن اوضاع در ماههای آینده اطمینان دارد و میگوید: «میدانیم که بحران مثل یک موشک دومرحلهای است. ما همین حالا شمار بسیاری از افراد را داریم که پیشاپیش درآمدشان را از دست داده اند. خیلی از آنها حتی قبل از [شیوع بیماری کووید۱۹] هم در فقر به سر میبردند. اما مرحله دوم و سختتر تا پایان سال ۲۰۲۱ فرا میرسد؛ وقتی که همزمان با ورشکستگیهای بزرگ، شمار بسیار بیشتری کارشان را از دست میدهند. کمک دولتها به شرکتها کمکم کاهش مییابد و بسیاری از بنگاههای اقتصادی در ماههای پیش رو مجبور به اعلان ورشکستگی هستند.»کشورهای عضو اتحادیه اروپا سال گذشته متعهد شده بودند که شمار فقرا را به ۲۰ میلیون نفر کاهش دهند. امری که مسلما محقق نشد. گزارشگر سازمان ملل رقابت مالیاتی میان کشورهای اروپایی برای جذب سرمایهگذاری خارجی بیشتر را یکی از عوامل اصلی ناتوانی برای مبارزه با پدیده فقر در این منطقه میداند و میگوید: «دولتهای اروپایی هر سال ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیارد یورو از درآمدهای مالیاتی خود را [برای جلب سرمایهگذاری] از دست میدهند.»اولیویه شوتر از دولتهای اروپایی میخواهد تا شجاعت بازتعریف بنیادین حکمرانی اقتصادی-اجتماعی را داشته باشند. در حال حاضر اصل رقابت و تلاش برای رسیدن به بازار رقابتی کامل، به مثابه الگوی اقتصادی اتحادیه اروپا عمل میکند. با وجود اهمیت تامین اجتماعی، شمار بالای فقرا و افراد در آستانه سقوط به زیر خط فقر نشانگر چالش جدی برای کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا در دوره بحران کرونا است.
مدیریت اسفبار اروپائیان در دوران کرونا
آنچه اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران بین المللی بر روی آن اتفاق نظر دارند، مربوط به مدیریت اسفبار و غیر قابل توجیه کشورهای اروپایی در دوران شیوع ویروس کرونا می شود. نظرسنجی هایی که توسط موسسات مستقل در سرتاسر اتحادیه اروپا صورت گرفته، به وضوح نشان می دهد که نارضایتی شهروندان کشورهای مختلف اروپایی در خصوص مدیریت سیاستمداران در دوران شیوع کووید۱۹ تا چه اندازه جدی است. بخش مهمی از این سوء مدیریت مربوط به موضوعات بهداشتی و اقتصادی می شود. طی ماه های اخیر، سیاست های حمایتی بسیاری از کشورهای اروپایی در قبال کسانی که بر اثر شیوع کرونا بیکار شده یا سرمایه و شرکت های
خود را از دست داده اند ، نتوانسته است تاثیر چندانی در مواجهه با آثار سوء اقتصادی شیوع کرونا داشته باشد. بدون شک پس از پایان کرونا، شاهد بروز انتقادات به مراتب جدی تری در این خصوص میان کشورهای اروپایی خواهیم بود.
یورونیوز
اروپا , بحران اقتصادی , کرونا , یورو نیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.