فرش شاه پسند گواهینامه ISO9001:2015 دریافت کرد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 51364
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 03 مهر 1400 - 12:02 |

فرش شاه پسند گواهینامه ISO9001:2015 دریافت کرد

شرکت فرش شاه پسند کاشان تولیدکننده انواع فرش‌های ماشینی موفق به اخذ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2015 شد.
فرش شاه پسند گواهینامه ISO9001:2015 دریافت کرد

شرکت فرش شاه پسند کاشان تولیدکننده انواع فرش‌های ماشینی موفق به اخذ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2015 شد.

این شرکت با هدف بهبود کیفیت تولید فرش‌های خود با استقرار و پیاده‌سازی سیستم مدیریت کیفیت براساس استاندارد بین المللی ISO9001:2015 در مورد ارزیابی قرار گرفت و توانست گواهینامه‌ مربوطه را دریافت کند.

به طور کلی استاندارد ایزو ۹۰۰۱ نحوه مدیریت بر سازمان برای تامین نیازمندیها و انتظارات مشتری و الزامات قانونی را در برمی‌گیرد و مستقل از اندازه سازمان و نوع محصول یا خدمت برای کلیه بنگاه ها و موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی کاربرد دارد. این استاندارد الزاماتی برای طرح ریزی و اجرای سیستم مدیریت کیفیت سازمان را بیان می‌کند، که با تمرکز بر کلیه فرایندهای و فعالیتهای موثر در کسب و کار (نه تنها محصولات و خدمات جاری) حداقل شرایط و تمهیدات لازم برای موفقیت و تعالی سازمان فراهم شود. اما اخذ ایزو ۹۰۰۱؛۲۰۱۵ توسط فرش شاه پسند در حالی صورت می گیرد که این شرکت توانسته بود پیشتر گواهینامه ایزو ۹۰۰۱؛۲۰۰۸ را  داشته باشد .

 به سراغ مهندس سزاوار شکوه معاون طرح و برنامه فرش شاه پسند کاشان رفتیم تا پیرامون اخذ نسخه جدید این ایزو و مزایاو تفاوت های آن نسبت با نسخه ۲۰۰۸ بپرسیم .

 *آقای مهندس سزاروار، فرش شاه پسند در حالی استاندارد ISO9001:2015  را دریافت کرده است که سال هاست ورژن پیشین این استاندارد یعنی ISO9001:2008 را از آن خود کرده بود، کسب ISO9001:2015 چه تفاوت هایی نسبت به نسخه قبلی آن دارد ؟

پیش از هر چیز باید بگویم مدت اعتبار ISO9001:2008   تا پایان سال میلادی جاری بود . بدیهی  است که فرش شاه پسند به عنوان شرکتی که این ایزو را پیشتر از آن خود کرده است می بایست برای دریافت جدیدترین نسخه این گواهینامه اقدام می‌کرد که خوشبختانه موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ ورژن ۲۰۱۵  نیز شد .

تفاوت های ایزو ۹۰۰۱ ؛ ۲۰۱۵ را نسبت به نسخه قبلی آن می توان در سه حوزه بخش‌بندی کرد و آن تاکیدات ویژه نسخه جدید بر مدیریت ریسک، مدیریت تغییرات و مدیریت دانش است. این سه مقوله به این استاندارد اضافه شده اند.

*طبیعتا ممیزی ها نیز این سه مقوله در هر شرکت را به طور جداگانه بررسی می‌کنند.

بله ! در حوزه مدیریت ریسک که شامل شناسایی، ارزیابی ریسک واقداماتی که باید نسبت به هرریسک انجام شود ، بررسی‌های ممیزی‌ها در شرکت مربوط صورت می‌گیرد اساساَ سازماندهی مدیریت ریسک، اثرات بسیار مثبتی روی سازمان خواهد داشت .

از سویی مدیریت تغییرات، نیز سازمان‌ها را به مسیری هدایت می‌کند تا بتوانند مکانیزم های کنترلی بهتری برای چابک‌سازی خود تعبیه کرده و تغییرات را اعمال کنند.  به این روش، تغییراتی که در حوزه های مختلف اتفاق می افتد هدایت، کنترل و به کل سازمان تسری داده می‌شود تا از هر گونه ناهماهنگی بین واحدهای سازمانی جلوگیری شود.

همان طور که گفته شد در نسخه جدید ایزو ۹۰۰۱ ، تاکید ویژه ای نیز بر مدیریت دانش شده است، بدین ترتیب یک نهاد خیلی بهتر از گذشته می تواند مجموعه دانش صریح و ضمنی کارکنان را استخراج کرده تا  سازمان بتواند از دانش سرمایه های انسانی خود کمال بهره را ببرد .

ناگفته نماند  تمام مباحث نسخه قدیمی ایزو ۹۰۰۱  در نسخه جدید آن نیز وجود دارد.

*به نظر می آید فرش شاه پسند تاکید خاصی برای اخذ برخی از گواهینامه‌های استاندارد بین المللی دارد، آیا اساساَ این استانداردها مزایای جانبی خاصی هم برای شرکت به ارمغان می‌آورند و یا صرفاَ یک تلاش برای برندینگ سازمان محسوب می‌شود؟

از روز اول هدف فرش شاه پسند برای اخذ این ایزوها  آن بود تا بداند مسیری که در این شرکت، به ویژه بخش طرح  و برنامه پیش می‌رود مسیر درست و منطبق براستاندارهای جهانی است، از همین روست که به سراغ اجرا و پیاده‌سازی این استاندارها در شرکت رفتیم. ممیزی صورت گرفته نیز یک ممیزی صحیح و حقیقی است که تمامی مسائل و مشکلاتی که برای اخذ این استاندارد باید رفع شود را برای ما مشخص می‌کند. یکی از مزایایی که استاندارهای ایزو دارد این است که تمام فرآیندهای سازمان را باید شناسایی کنید، می‌بایست شرکت طوری عمل کند تا بتواند به اهداف کیفی و کمی خود برسد، این استاندارها کمک می‌کند تا در جهت نیل به اهداف،  مسائل و مشکلات سریعتر شناسایی و رفع شود و امور خیلی سیستماتیک‌تر پیش روند. در سه حوزه ای هم که ورژن ۲۰۱۵ به آن تاکید ویژه کرده است، سازمان خود را موظف به مدیریت مقوله‌هایی می‌کند که  باعث تعالی‌اش خواهد شد و ثمره آن نیز انتخاب فرش شاه پسند به عنوان بهترین تولیدکننده فرش ماشینی در ایران در سال گذشته گردید.

*به طور مصداقی به این موضوع که چرا این سه مقوله حتماً باعث تعالی سازمان می‌شود اشاره می‌کنید ؟

مثلا در مقوله شناسایی ریسک‌ها می‌توان این موضوع را باز کرد.  سازمان هایی که پایه کاری آن ها تکنولوژی ، نساجی و یا خدمات است، حتما باید ریسک هایی که دراین صنعت قابلیت شناسایی دارد را شناسایی کنند، اگر سازمان، این ریسک ها راشناسایی نکند یا پس از ارزیابی ریسک های شرکت، اقداماتی به موقع  ‌انجام ندهد می توان اثرات منفی غیر قابل پیش‌بینی برای سازمان متصور بود .

به عنوان مثال در بحث تغییرات نرخ ارز در دوره اولی که مدیریت ریسک را در شرکت فرش شاه پسند جاری و ساری کردیم این مقوله (تغییرات نرخ ارز) به عنوان یکی از ریسک ها شناسایی شد که تاثیری مستقیم در قیمت فرش ماشینی داشت که هم در بحث مدیریت فروش تاثیرگذار بود و هم در بحث مشتری مداری و طبق اقداماتی که بر اساس ارزیابی این ریسک انجام شده بود توانستیم در برنامه تامین خود که متاثر از قیمت ارز است، طرحی جدید بریزیم تا در سال جاری، با برنامه ها و قراردادهایی که با تامین کننده‌ها داشتیم این ریسک را به حداقل برسانیم. این یکی از مثال هایی است که از ثمرات مدیریت ریسک در سازمان فرش شاه پسند می توان از آن یاد کرد. واقعیت این است که ریسک در هر مجموعه سازمان یا ارگانی اگر شناسایی شود قابلیت تصمیم‌گیری و کاهش ریسک در آن به وجود می‌آید.

*در زمینه مدیریت دانش چه طور؟

همان طور که گفته شد ما دو نوع دانش صریح و ضمنی داریم، دانش صریح دانشی است که همه از آن اطلاع دارند. اما در مدیریت دانش تمرکز خاصی برروی دانش ضمنی است. دانش ضمنی که کارکنان دارند و باید صریح و اظهار شود. دانش‌های ضمنی اگرچه  مستترهستند ولی  بعضا به صورت تخصص در یک فرد ایجاد می‌شود. این تخصص مستتر می بایست به صورت مسیرو شریانی فراگیر در شرکت به راه بیافتد به این معنا که باید  دانش ضمنی در سازمان ابراز شود سپس این دانش در بقیه سازمان محک بخورد، بهبود پیدا کند و به روز شود ، یعنی  دانش ضمنی ابتدا کشف، سپس صریح و بعد از آن منتج به دانش های ضمنی دیگر شده واین چرخه ادامه پیدا کند تا سازمان به بلوغ دانشی خود برسد.

به عنوان مثال سه سال پیش با وقوع بحران افزایش ساعتی نرخ ارز و به طبع آن افزایش قیمت الیاف و مواد اولیه، با تجربه خاصی از مدیریت بحران، روبه رو شد این  که این  بحران چه مزایا و چه معایبی برای شرکت داشت برای من به عنوان مدیر حل این بحران، یکسری دانش هایی ایجاد کرد که ممکن است بقیه ندانند ، این ها دانش ضمنی من است، این دانش اگر آشکار و سیستماتیک مطرح شود و در اختیار بقیه قرار بگیرد طبیعتا مفید خواهد بود. این چرخه دانش در آینده برای شرکت مثمر ثمر می شود و از بسیاری دوباره کاری‌ها جلوگیری می‌کند .

* مدیریت تغییرات هم سومین وجه تمایز نسخه جدید ایزو ۹۰۰۱ بود .

بی‌تردید مدیریت تغییر یکی از مسائلی است که در شرکت‌های فرش برای برنامه ریزی‌های کلان و استراتژیک اهمیت دارد. ممکن است گوشه‌ای از بدنه یک شرکت بزرگ تغییراتی دریک محصول یا سرویس بدهد اما این تغییرات باید روال خاص خودش را طی کند. به عنوان مثال هنگامی که ما قصد داریم نسبت به تعیین قیمت فرش ماشینی ۱۲ متری یک طرح و نقشه جدید کنیم، باید تمامی جنبه‌های این قیمت‌گذاری یا تغییر قیمت محصول را در تمامی جنبه‌های دیگر بسنجیم. قدرت خرید مردم، کشش بازار، استقبال بازار و هزینه و سود منطقی از موارد مورد اهمیت این تصمیم است. متولی یک بخش قائم به ذات نمی‌تواند و نباید یک تغییر را در فرایندهای کاری محصولات، خدمات و… صورت دهد. در هر تغییر جزئی متوسط یا کلانی که قرار است در مجموعه‌ای اتفاق بیافتد باید یکسری از کمیته‌های ناظر در مورد آن نظر دهند و این اعمال تغییرات را روی بقیه واحدها و فرایندها و بازار بسنجند و در صورت تایید، آن تغییر اتفاق بیافتد. باید بگویم  تمام تاکید فرش شاه پسند کاشان برای اخذ این گواهینامه برای آن بود تا بتواند تفکر سیستماتیک را در بدنه سازمان به روز کند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فرش شاه پسند گواهینامه ISO9001:2015 دریافت کرد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.