فراق۲۸ساله ایران از جام - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 20096
  پرینتخانه » ورزشی تاریخ انتشار : 27 فروردین 1399 - 22:12 |
دلایل نرسیدن تیم‌های ایرانی به قهرمانی آسیا در گفت‌و‌گو با سیدمصطفی هاشمی طبا؛

فراق۲۸ساله ایران از جام

ایران یکی از برترین کشورها در لیگ قهرمانان آسیا است و برخی از مهم‌ترین باشگاه‌های آسیا نیز در کشورمان قرار دارند، اما سال‌هاست كه نتوانستند در مقابل حریفان آسیایی به قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا دست پیدا کنند. از قهرمانی یک تیم ایرانی در رقابت‌های باشگاه‌های آسیا ۲۸ سال می‌گذرد و تیم پاس تهران برای آخرین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا در سال ۱۳۷۱ شد.
فراق۲۸ساله ایران از جام

‌|گروه ورزشی‌|
ایران یکی از برترین کشورها در لیگ قهرمانان آسیا است و برخی از مهم‌ترین باشگاه‌های آسیا نیز در کشورمان قرار دارند، اما سال‌هاست كه نتوانستند در مقابل حریفان آسیایی به قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا دست پیدا کنند. از قهرمانی یک تیم ایرانی در رقابت‌های باشگاه‌های آسیا ۲۸ سال می‌گذرد و تیم پاس تهران برای آخرین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا در سال ۱۳۷۱ شد. پیش از آن  استقلال در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ میلادی به فینال جام باشگاه‌های آسیا رسید و قهرمان شد. دو سال قبل نیز تیم پرسپولیس برای اولین بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسید، اما نتوانست بازی را به نفع خود تمام کند و آرزوی رسیدن به قهرمانی آسیا به حسرت تبدیل شد. سؤالی که بعد از پایان هر دوره از رقابت‌های باشگاه‌های آسیا و عدم موفقیت ایران در آن، ذهن‌ها را به خود مشغول می‌سازد، چرایی نرسیدن به قهرمانی این رقابت‌هاست. هرچند که همواره ایران یکی از تیم‌های قدر در آسیا محسوب می‌شود، اما نمی‌تواند در جام باشگاهی قدرتمند و امیدوار به کسب عنوان قهرمانی ظاهر شود.به‌زعم بسیاری از دلسوزان فوتبال و کارشناسان، عدم مدیریت صحیح و منسجم در باشگاه‌ها و برنامه‌ریزی غیراصولی، از پارامترهای مهم در عدم دستیابی به موفقیت در جام باشگاه‌های آسیاست که آرزوی قهرمانی را برای علاقه‌مندان به فوتبال ۲۸ سال به وقفه انداخته است.مصطفی هاشمی طبا  رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی در گفت‌وگو با رسالت، قهرمانی در باشگاه‌های آسیا را مستلزم انجام برنامه‌ریزی‌های اصولی و استفاده از مدیران متخصص بیان کرد و گفت: باشگاه‌های موفق در آسیا آینده‌نگر هستند و با برخورداری از مدیریت صحیح توانستند به موفقیت دست پیدا کنند. آن‌ها علاوه بر تجهیز امکانات باشگاهی، مهره چینی و شیوه‌های تمرینی خود را بر اساس مسابقات برون‌مرزی تطبیق می‌دهند. وی وجود مدیریت ناتوان و متزلزل را از مهم‌ترین دلایل عدم موفقیت باشگاه‌های کشور عنوان کرد و افزود: مدیریت در باشگاه‌های داخلی ما انسجام کافی ندارد. تیم‌ها به‌طور دائم مدیران خود را تغییر می‌دهند و این مسئله در موفقیت تیم ها مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.هاشمی طبا  با اشاره به طی کردن روند موفقيت در باشگاه پرسپولیس برای رسیدن به فینال جام باشگاه‌ها گفت: برانکو تیمی را در اختیار داشت که از پنجره‌های نقل‌وانتقال محروم بود و بازیکنان ذخیره زیادی را در اختیار نداشت اما بااین‌وجود به فینال  رسید. این مسئله اهمیت مدیریت منسجم و برنامه‌ریزی دقیق را در باشگاه‌ها نشان می‌دهد. هاشمی‌طبا تأکید کرد: عدم وجود تلاطم و تغییر در ساختار مدیریتی باشگاه‌ها و به‌کارگیری مدیران با تجربه ورزشی می‌تواند تیم ها را به موفقیت برساند. وی فساد مدیریتی را از معضلات مهم در ورزش کشور دانست و ادامه داد: فساد فقط به معنی سوءاستفاده مالی مدیران نیست بلکه وقتی مدیری ابعاد کار خود را نمی‌شناسد و تصمیمات اشتباه اتخاذ می‌کند فساد مدیریتی رخ‌داده است. این مشکل در ابعاد مختلف و در مدیریت‌های باشگاهی داخلی ما وجود دارد. به باور هاشمی طبا، بیشتر بدهی‌های باشگاه‌ها به دلیل بستن قراردادهایی است که فکری برای تأمین مالی آن‌ها نشده است. به همین علت در موعد پرداخت دچار مشکل شده و بدهی‌های زیادی روی‌هم تلمبار می‌شوند.
 این مدیران پول را نمی‌شناسند و فقط آن را یک عدد می‌دانند. رئیس اسبق کمیته ملی المپیک ایران بسیاری از گفته‌های مدیران باشگاه‌ها را در حد شعار قلمداد کرد و افزود:  بسیاری از افراد زمانی که باشگاهی  را در اختیار می‌گیرند حرف‌های بزرگ و شعاری زیادی می‌زنند، اما شاید حتی ده روز در این جایگاه نمانند. هاشمی طبا جذابیت حضور در رأس باشگاه‌های فوتبال را یکی از دلایل حضور مدیران بی تخصص دانست و گفت: مدیر باید هم تخصص مدیریتی و هم ورزشی داشته باشد، اما افراد نابلدی مدیریت باشگاه‌های ما را در اختیاردارند. تعدادی از آن‌ها به دنبال کسب شهرت و مقام هستند و وجود جذابیت‌های کاذب، آن‌ها را مشتاق در رسیدن به چنین موقعیتی می‌کند تا بتوانند خود را به چهره‌ای شناخته شده تبدیل کنند. این مسئله هم جزء مفسده‌هایی است که در ورزش کشور وجود دارد. وی در ادامه اظهار کرد: زمانی که باشگاه پاس در سال ۱۳۷۱ قهرمان آسیا شد، امکانات زیادی در اختیار نداشت  و فیروز کریمی هم مربی با تجربه‌ای نبود، اما با استفاده از مدیریت درست، این تیم به قهرمانی رسید درحالی‌که متأسفانه در باشگاه‌های ما شلختگی مدیریتی دیده می‌شود، یعنی حساب‌وکتاب درستی برای تصمیماتی که گرفته می‌شود انجام نمی‌گیرد.رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی، اعمال نظرات افرادی خارج از باشگاه‌ها را از دیگر عوامل سوء مدیریت قلمداد کرد و افزود: گاهی تصمیمات
 تحت تأثیر افرادی است که در باشگاه حضور ندارند، اما نظرات آن‌ها اعمال می‌شود. با چنین روشی امیدی به قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا وجود ندارد.
 وی با اشاره به عدم امکان میزبانی ایران در رقابت‌های باشگاه‌های آسیا و تأثیر آن درروند موفقیت تیم‌ها گفت: این مسئله هم می‌تواند تأثیر منفی در روند کسب پیروزی باشگاه‌های ما داشته باشد. کنفدراسیون آسیا در اتخاذ این تصمیم  برای فوتبال ایران کارشکنی کرد، اما رفتار تماشاگران در استادیوم‌ها هم بی‌تأثیر نبوده است. وی در پایان سخنانش تصریح کرد: فحاشی تماشاگران و سنگ‌پرانی آن‌ها به یکدیگر نشان‌دهنده عدم شایستگی میزبانی ایران است. یادمان نرود وقتی تماشاچیان ایرانی به بازیکنان تیم مهمان فحاشی می‌کنند، از نگاه کنفدراسیون پنهان نمی‌ماند و تبعات آن دامن فوتبال را می‌گیرد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فراق۲۸ساله ایران از جام بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.