فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 666
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 11 اسفند 1397 - 21:10 |

فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي

تبيين بيانيه گام دوم مقام معظم رهبري؛ فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي حميدرضا ترقي                               قسمت سوم جمهوري اسلامي، متحجّر و در برابر پديده‌ها و موقعيّت‌هاي نو به نو، فاقد احساس و ادراک نيست، اما به اصول خود به شدّت پايبند […]

فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي

تبيين بيانيه گام دوم مقام معظم رهبري؛

فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي
حميدرضا ترقي                               قسمت سوم
جمهوري اسلامي، متحجّر و در برابر پديده‌ها و موقعيّت‌هاي نو به نو، فاقد احساس و ادراک نيست، اما به اصول خود به شدّت پايبند و به مرزبندي‌هاي خود با رقيبان و دشمنان به شدت حساس است. با خطوط اصلي خود هرگز بي‌مبالاتي نمي‌کند و برايش مهم است که چرا بماند و چگونه بماند. بي‌شک فاصله‌ ميان بايدها و واقعيت‌ها، همواره وجدان‌هاي آرمان‌خواه را عذاب داده و مي‌دهد، امّا اين، فاصله‌  طي‌شدني است و در چهل سال گذشته در مواردي بارها طي شده است و بي‌شک در آينده، با حضور نسل جوان مؤمن و دانا و پُرانگيزه، با قدرت بيشتر طي خواهد شد. بيانيه ۲۴/۱۱/۹۷ مقام معظم رهبري
بايدها 
۱- مردم درنظام اسلامي بايد در رفاه باشند 
۲- نظام اسلامي بايد درفقرزدايي پيشگام باشد .
۳- ارزش‌هاي اسلامي بايد به نسل آينده منتقل شود .
۴- بايد از دستاوردهاي انقلاب اسلامي پاسداري کرد .
۵- مجلس بايد درتراز نظام اسلامي باشد 
۶- مديران بايد در‌تراز نظام اسلامي باشند .
۷- قانون بايد در پي حل مشکلات مردم باشد .
۸- دولت‌هاي نظام اسلامي بايد با شاخص هاي اسلامي حرکت کنند .
۹- نظام اسلامي بايددر بالاترين حدممکن از قدرت قرار گيرد .
۱۰- زنان بايد بتوانند شخصيت خودرا درپرتو نظام اسلامي به دست آورند .
۱۱- تريبون دفاع از نظام اسلامي بايد ميان مردم باشد.
۱۲- همه ارکان کشور بايد در تراز نظام اسلامي باشند .
۱۳- مديران در نظام اسلامي بايد در ميان مردم باشند
۱۴- دانشگاه بايد اسلامي باشد .
۱۵- دولت و نظام اسلامي بايد بستر ساز رشد فضائل اخلاقي باشند .
۱۶- مجلس بايد مظهر عزت ملي ؛ اقتدار و استحکام نظام اسلامي باشد .
۱۷- احزاب اسلامي بايد خودرا با نظام ولايي مطابقت دهند.
۱۸- دستگاه ديپلماسي بايد منافع ملي را حفظ و تامين کند.
۱۹- ديپلماسي جمهوري اسلامي بايد ايدئولوژيک باشد.
۲۰- دولت اسلامي بايد حکومت علوي را معيار خويش قرار دهد.
۲۱- مجلس بايد اجراي قوانين مصوب را هم دنبال کند.
۲۲- بايد هنجارهاي انقلاب را تثبيت کنيم.
۲۳- جامعه اسلامي بايد وحدت و الفت داشته باشد.
۲۴- احکام شرعي بايد در جامعه اسلامي اجرا شود . 
۲۵- حفظ حرمت خانواده بايد اساس جامعه اسلامي باشد.
۲۶- درجامعه اسلامي انصاف بايد حرف اول را بزند.
۲۷- مديريت در جامعه ديني بايد اسلامي باشد.
۲۸- پليس جامعه اسلامي بايد اخلاق مدار باشد.
۲۹- بانک داري اسلامي بايد درجامعه اسلامي نهادينه شود.
۳۰- پوشش درجامعه اسلامي بايد بر اساس حياء وعفت باشد.
۳۱- جامعه اسلامي بايد از دروغگويي و اتهام زني و غيبت بدور باشد.
۳۲- حوزه بايد انقلابي باشد. 
۳۳- دولت اسلامي و همه قوا و علما وظيفه شان اين‌است که تربيت ايماني کنند اين ملت را؛ تربيت تقوايي کنند اين ملت را ؛ تربيت صبر ؛ تربيت احسان بين مردم وبين مومنين ؛ مابايد مردم را اينجوري تربيت کنيم. 
۳۴- لشکر جوانان مومن و انقلابي بايد وارد ميدان شوند.
۳۵- جامعه اسلامي بايد جامعه عقلاني و علمي باشد.
ابتکار و خلاقيت و نو آوري و بهره گيري از دستاوردهاي علمي ديگران را در طي ۴۰سال گذشته در صنايع دفاعي کشور و صنايع هسته اي و نانوتکنولوژي و بيو تکنولوژي و 
راديو داروها و بسياري از موارد ديگر بخوبي مي‌توان مشاهده کرد . 
رزمندگان فداکار کشور با مهندسي معکوس په‌باد آمريکايي امروز به پيشرفتهاي عظيمي در توليد و صادرات په‌باد رسيده اند که تحير جهانيان را بر انگيخته است .
امادر اين روند پيشرفت هيچ گاه اصول و ارزش‌هاي خودرا فراموش نکرده و يا بدانها بي اعتنايي
نکرده است. مرز بندي خودرا بادشمن را حفظ کرده و تن به سازش و مماشات با دشمن نداده است.
ماندن را به قيمت پايمال کردن ارزش‌ها و آرمان‌ها و ظلم و ستم به ديگران نخواسته است بلکه بقاي خودرا منوط به کسب رضايتمندي عامه و علقه معنوي مردم با انقلاب دانسته است .
البته بخشي از اين بايد که نمونه هايي از آن را ذکر کرديم هنوز تحقق کامل نيافته است و اين فاصله بين بايد‌ها و واقعيت‌هاي موجود جامعه  موجب دغدغه همه نيروهاي انقلاب شده است.
فاصله ها
  اگر انقلاب مبارزه لازم داشت تا به پيروزي برسد، امروز هم مبارزه لازم است تا بتوانيم اين هنجارهاي انقلاب را تثبيت کنيم؛ بايد به نتيجه برسانيم تا جامعه بشود جامعه‌ اسلامي.
ما جامعه اسلامي نداريم، ما دولت اسلامي هم نداريم! از آن مراحل چندگانه‌اي که ما مطرح کرديم، هنوز در دولت اسلامي‌اش مانده‌ايم؛ بعد از دولت اسلامي نوبت جامعه‌ اسلامي است؛ ما اين مراحل را در پيش داريم. ما توانستيم يک انقلاب اسلامي -يعني يک حرکت انقلابي- به وجود بياوريم؛ [بعد] توانستيم بر اساس آن، يک نظام اسلامي به وجود بياوريم؛ خيلي خب، تا اينجا توفيق حاصل شده که خب خيلي هم مهم است؛ لکن بعد از اين، ايجاد يک دولت اسلامي است؛ يعني [ايجاد] تشکيلات مديريتي اسلامي براي کشور؛ ما در اين قضيه هنوز خيلي فاصله داريم تا به مقصود برسيم. البته معنايش اين نيست که کسي احساس نااميدي کند؛ ابدا؛ داريم پيش مي‌رويم؛ با همه‌ مخالفت‌ها، با همه‌ کارشکني‌ها، با همه دهن‌کجي‌هايي که مي‌شود، حرکت مي‌کنيم و داريم پيش مي‌رويم بلاشک. دلايل زيادي وجود دارد؛ لکن [هنوز] کار داريم، کار دارد؛ هنوز خيلي فاصله داريم تا اينکه بتوانيم يک دولت اسلامي به وجود بياوريم. بعد که دولت اسلامي به وجود آمد، آن‌وقت تازه نوبت [ايجاد] جامعه‌ اسلامي است. خب، بنابراين بايد مبارزه کرد عزيزان من.۱۳۹۶/۰۶/۰۶
  علي‌رغم همه اين تلاش‌هاي عظيم و طي راه ۱۰۰ ساله در کشور هنوز با آرمان‌هاي انقلاب و بايد ها فاصله داريم و اين فاصله را بايد با انتخاب درست و شايسته گزيني و سپردن امانت مسئوليت‌ها به اهلش کاهش دهيم. بايد انقلابي ماند و به مبارزه با موانع و چالش‌هاي فراروي بايد ها ادامه داد.
واقعيتها
وقتي انسان بدون آشنائي با راه حرکت مي‌کند، به نقطه‌هائي مي‌رسد که راه جلو رفتن و عقب ماندن ندارد؛ با زحمت زياد انسان بايد خودش را از مشکل خلاص کند. واقعيت عبارت است از همين راه، راه را بايد پيدا کرد.
البته بايد واقعيت‌ها را به معناي واقعي کلمه ديد، نه آنچه که به عنوان واقعيت القاء مي‌شود. شما جوان‌ها خيلي خوب مي‌دانيد؛ در جنگ‌هاي رواني که امروز در دنيا معمول است، يکي از کارها القاي واقعيت‌هاي غير واقعي است؛ چيزهائي را به عنوان واقعيت القاء مي‌کنند که واقعيت ندارد؛ شايعه درست مي‌کنند، حرف مي‌زنند، که واقعيت نيست؛ اگر چنانچه کسي چشم باز و بينا نداشته باشد، دچار اشتباه مي‌شود. اينکه ما مي‌گوئيم بصيرت، به خاطر اين است. يکي از کارکردهاي بصيرت همين است که انسان واقعيت‌ها را آنچنان که هست، ببيند. 
 آرمان‌ها با نگاه به واقعيت‌ها است که قابل تحقق خواهند بود، اما واقعيت را ببينيم، نه آنچه که  با شگردهاي دشمنانه، به‌عنوان واقعيت به ما القاء مي‌شود.۶/۵/۹۲
حضرت آيت الله خامنه‌اي با يادآوري افول آمريكا به کساني که به سازش با آمريكا گرايش دارند، فرمودند: بيهوده نقشه بي‌اساس و بي‌‌پايه نکشيد
زوال آمريكا يک واقعيت است. ايشان عوامل افول شيطان بزرگ را بلندمدت و مربوط به عملکرد سلطه طلبانه آن در طول تاريخ اين کشور دانستند و تأکيد کردند: براساس سنت الهي، آمريكا محکوم است که از صحنه قدرت جهاني زايل بشود.۱۲/۸/۹۷
رهبر انقلاب در نگاهي کلان به اوضاع کشور هفت واقعيت را مورد توجه قرار دادند.
«موقعيت جغرافيايي ممتاز»، «تاريخ پرافتخار و تمدن کهن و ريشه دار» «ثروت‌ها و ذخائر طبيعي و استعداد برجسته انساني» سه واقعيت نخستيني بودند که رهبر انقلاب به آن‌ها اشاره کردند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي در تشريح واقعيت چهارم افزودند: ايران در دو سه قرن اخير از ناحيه «استبداد و ديکتاتوري داخلي» و «نفوذ و تهاجم فرهنگي و سياسي خارجي»، ضربه هاي سختي خورده است که در هرگونه تحليل کلان شرايط، بايد مورد توجه قرار گيرد.
ايشان از بيداري ملي و عمومي در سه مقطع مشروطيت – نهضت ملي شدن نفت و انقلاب اسلامي به عنوان واقعيتي ديگر نام بردند و خاطرنشان کردند: قيام ملي در مشروطيت و نهضت ملي شکست خورد، اما پيروزي انقلاب اسلامي و تشکيل جمهوري اسلامي پاسخ قاطعي بود به ضرباتي که ايران از ناحيه تهاجم بيگانه دريافت کرده بود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي تجربه حرکت پيروزمندانه در عرصه‌هاي مختلف سياسي – اقتصادي، علمي و فرهنگي را ششمين واقعيتي برشمردند که بايد در نگاه کلان به کشور، مد نظر قرار گيرد.
ايشان افزودند: پيشرفت اعجاب برانگيز علمي – تأثيرگذاري غيرقابل انکار در مسائل مهم منطقه‌اي و بالتبع در مسائل جهاني – پيشرفت‌هاي شگفت انگيز در سازندگي و چرخش کلان و ۱۸۰ درجه اي فرهنگي نسبت به دوران طاغوت از جمله نشانه‌هاي حرکت پيروزمندانه ۳۰ سال اخير است.
رهبر انقلاب مردم‌سالاري ديني و مردم‌سالاري سالم را از بزرگ‌ترين موفقيت‌هاي سياست داخلي برشمردند و افزودند: دست به‌دست شدن سالم و واقعي قدرت اجرايي و تقنيني آن هم بدون خدعه‌ها و شگردهاي رايج در غرب، مدل جديد و ارزشمندي است که ملت ايران و نظام اسلامي به دنيا عرضه کرده است.
ايشان در زمينه پيشرفت‌هاي داخلي به آينده پر اميد و نسل جوان پرنشاط کشور اشاره کردند و در حاشيه اين مسئله افزودند: موضوع تحديد نسل خطر بزرگي است که به گفته متخصصان و کارشناسان، ايران را دچار پيري عمومي و مشکلات فراوان مي کند و بايد جلوي آن را بگيريم.
رهبر انقلاب در همين زمينه خواستار توجه بيشتر نمايندگان مجلس به تقويت طرحي شدند که در زمينه تحديد نسل در مجلس در دست بررسي است.
آخرين واقعيتي که حضرت آيت الله خامنه اي در نگاه کلان خود به کشور مطرح کردند جبهه عريض و طويل دشمنان و معاندان جمهوري اسلامي بود.
ايشان خاطرنشان کردند: ارتجاع، استکبار، برخي سردمداران غربي و برخي مسئولان ضعيف دولت‌هاي منطقه اي، در مقابل ملت ايران، جبهه گسترده‌اي ايجاد کرده اند که تاکنون در مقابل هيچ کشوري ايجاد نشده است.
رهبر انقلاب اسلامي سپس هفت واقعيت بيان شده را، مشخص کننده راه آينده برشمردند و تاکيد کردند: واقعيات ياد شده نشان مي دهد که دهه کنوني مي تواند واقعا به دهه پيشرفت و عدالت تبديل شود که در اين زمينه ابتکارات و فعاليت‌هاي مسئولان و مديران، فرصت و نعمتي الهي به‌شمار مي رود.
ايشان در نوعي جمع‌بندي خاطرنشان کردند: براي استمرار پيشرفت و ادامه حرکت به سمت اهداف آرماني، بايد با تکيه بر صبر و توکل و ايستادگي در مقابل جبهه دشمنان، ساخت قدرت ملي و دروني را استحکام ببخشيم.۳۰/۴/۹۲
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، در ديدار پرشور هزاران نفر از مردم متدين و انقلابي تبريز، با اشاره به بدعهدي‌ها و  خباثت آمريكايي‌ها و برخي کشورهاي ‌اروپايي‌، گفتند:
“ما نتيجه اتکاء به خارجي‌ها را در قضيه برجام مشاهده کرديم و در قضيه مذاکرات هسته‌اي به آن‌ها اعتماد کرديم اما سودي نبرديم.”
بي اعتمادي ايران به آمريکا، صرفا يک شعار نيست بلکه مبتني بر تجربه گذشته، رفتار کنوني و داشتن تحليلي واقع بينانه از اهداف سلطه جويانه آمريكا است.
اين که برجام با کارشکني هاي آمريكا نتوانسته به اهداف از پيش تعيين شده برسد، سخني مبتني بر واقعيت است که اين روزها به دغدغه اي جهاني تبديل شده و نگراني ها در اين‌باره زياد به گوش مي‌رسد.۳۰/۱۱/۹۶
بنابر اين همانطور که مقام معظم رهبري  در بيانيه خود فرموده‌اند علي رغم موانع و چالش‌ها و باتوجه به واقعيت‌ها امکان تحقق ديگر بايدها در آينده کاملا وجود دارد و جوانان مومن بايد به اين مهم همت گمارند انشاالله]
نویسنده : حميدرضا ترقي |
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فاصله بايد‌ها و واقعيت‌ها درجمهوري اسلامي بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.