فاز جديد منازعه تجاري آمريکا و چين
دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا،منازعه اقتصادي جديد خود با پکن را با تکيه بر نقض احتمالي قوانين مالکيت معنوي و وضع تعرفه هاي گمرکي بيشتر تشديد کرده است. در بخش مبادلات کالا (در سال ۲۰۱۶ ميلادي)، کسري تجاري ايالات متحده آمريکا بيشتر ناشي از مبادله با چين بوده که رقم آن ۳۴۷ ميليارد دلار بوده است. ترامپ از زمان ورود خود به کاخ سفيد، “يکجانبه گرايي در حوزه اقتصاد ” و ” نقض قواعد تجارت جهاني” را مبناي کار خود قرار داد و بر همين اساس، وضع تعرفه هاي گمرکي عليه کالاهاي چيني را در دستور کار قرار داد. با اين حال،مقامات بازرگاني و گمرکي چين، از افزايش هفت درصدي صادرات کالاهاي چيني به آمريکا در سال ۲۰۲۸ خبر دادند. موضوعي که نشان مي دهد کمپاني ها و شرکتهاي خصوصي از رويکرد تقابلي ترامپ در برابر پکن حمايت نمي کنند.
دويچه وله در يکي از تازه ترين گزارشهاي خود عنوان کرده است که هنوز هيچ دورنمايي براي دستيابي به يک راه حل براي مناقشه بازرگاني بين آمريکا و چين ديده نميشود. بديهي است که کاهش نرخ رشد اقتصادي در جهان از ميزان تقاضاي بينالمللي براي انرژي و از جمله براي نفت خام ميکاهد.
هم اکنون نبرد اقتصادي آمريکا و چين وارد فاز تازه اي شده است. مقامات پکن اعلام کرده اند که لغو افزايش تعرفه گمرکي بر همه کالاهاي چيني، تعيين ميزان منطقي خريدهاي چين از آمريکا، تضمين توازن متن توافقنامه و سودمند بودن آن براي هر دو طرف از جمله پيش شرطهاي رسيدن به توافق است.پکن تاکيد کرده است که از زمان آغاز رايزني تجاري دو کشور از ماه فوريه سال ۲۰۱۸ به اين سو، دو کشور درباره اکثر بحث ها به توافق رسيدند اما مذاکرات بارها به خاطر عهدشکني آمريکا دچار فراز و نشيب شده است.به عنوان مثال، ماه مارس سال ۲۰۱۸ يعني يک ماه پس از آغاز مذاکرات تجاري دو کشور، دولت آمريکا گزارش بازرسي ۳۰۱ عليه کالاهاي چيني را منتشر و اعلام کرد ۲۵ درصد بر تعرفه گمرکي ۵۰ ميليارد کالاي چيني مي افزايد.
با اين حال، بسياري از اقتصاددانان آمريکايي، نسبت به تبعات بلند مدت منازعه اقتصادي واشنگتن و پکن هشدار داده اند. بر اين اساس، چيني ها هنوز از ظرفيتهاي خاص خود براي مواجهه با ايالات متحده استفاده نکرده اند.
به عنوان مثال، وابستگي قابل توجه آمريکا به چين براي داروهاي تجويزي به نگراني امنيت ملي براي ايالات متحده تبديل شده است. اين نگراني وجود دارد که چين ميتواند صنعت دارويي خود را در جنگ تجاري با آمريکا براي فشار به اين کشور مجهز کند.
آلن تنسون، تاجر معروف آمريکايي که در رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري سال گذشته به حمايت از ترامپ برخاسته بود، هماکنون قوياً تأکيد دارد وضع تعرفههاي تنبيهي ۴۵ درصدي (مطابق وعدههاي انتخاباتي ترامپ) براي کالاهاي چيني تأثيري ندارد و برعکس، مداخله ناشيانهاي در اقتصاد ايالات متحده آمريکا خواهد بود. بسياري از اقتصاددانان آمريکايي معتقدند ترامپ بدون اين که زمينه لازم را براي بازگشت صنايع برونسپاري شده در خارج از مرزهاي آمريکا به داخل خاک اين کشور ايجاد کرده باشد، دست به جنگ اقتصادي با چين زده است. از اين رو سياست حمايتگرايي ترامپ نميتواند تأثيري بر تقويت صنايع داخلي و در نتيجه، جبران کسري تجاري اين کشور داشته باشد.
مطابق مستندات موجود در حوزه اقتصاد و تجارت بين الملل، چيني ها حدود يک تريليون دلار از بدهيهاي خارجي آمريکا را در تملک خود دارند. همچنين چين بزرگ ترين خريدار مزايده هاي وزارت خزانه داري ايالات متحده آمريکا در طول سالهاي اخير بوده است .
ايالات متحده آمريکا , تعرفه هاي گمرکي , دونالد ترامپ , قوانين مالکيت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.