غیرضروری دانستن آموزش سادهترین راه مواجهه با کروناست
محسن حاجی میرزایی در نشست با رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در مورد هیچ دانشگاهی بهاندازه دانشگاه فرهنگیان حساسیت به خرج نمیدهند و حتی نام هیچ دانشگاهی را بهاندازه دانشگاه فرهنگیان به زبان نیاوردند. این تأکید مکرر ایشان اگرچه برای ما خوشایند است ولی میتواند به معنای یک مسئولیت سنگین و خطیر اخروی و دنیوی باشد لذا این موضوع یک تکلیف قطعی الزامی است بنابراین باید گزارشهای ارائهشده از اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه بهگونهای باشد که بتوانیم از آنها برای برنامهریزی و تدوین سیاستهای بعدی دانشگاه الهام بگیریم.
وی افزود: یکی از مهمترین شاخصهای کارآمدی نظام مدیریت یک جمع مدیریتی توانایی آنها برای حل مسئله است. باید ارائه گزارشها با این دیدگاه باشد که کدام مسئله را از مسائل و مشکلات دانشگاه توانستیم حل کنیم و مسئله حلشده تا چه حد میتواند بر آینده علمی و تربیتی دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان تأثیرگذار باشد.
وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: مسئولان دانشگاه باید بدانند که با یک مأموریت سنگین و سخت در تربیت نیروی متخصص و علمی روبرو هستیم که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، نیاز به نقشه راه داریم تا بر اساس آن دقیقاً بدانیم که چه برنامهای را در چه زمانی انجام دهیم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دانشجو معلمان و فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان باید در مقایسه با دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاههای دیگر متمایز باشند و ازنظر توانمندی و صلاحیت علمی و حرفهای و کارآمدی از دیگر دانشجویان در جایگاه بالاتری قرار گیرند.
باید تمایز بین دانشگاه فرهنگیان و دانشگاههای دیگر مشخص شود
وی با اشاره به اینکه در تمایز فلسفه این دانشگاه با دانشگاههای دیگر شک نداریم ولی میخواهیم تمایز عمل را هم در این دانشگاه بدانیم و بفهمیم چه راهکارهایی دانشگاه فرهنگیان را در صدر دانشگاههای کشور خواهد نشاند، گفت: مگر ممکن است دانشجو را تعلیم دهیم و بعد از فارغالتحصیلی به دنبال این نباشیم که این دانشجو چگونه در حال فعالیت است؟ و کارآمدی و اثربخشی دانشگاه را پیگیری نکنیم. در حقیقت اگر در یک مجموعه دانشگاهی ارزیابی درستی از اثربخش و کارایی محصول خود نداشته باشیم چطور میتوانیم انتظار داشته باشیم هیات علمی و باقی افراد شاغل در دانشگاه، کیفیت عملکردهایشان را تشخیص بدهند.
سادهترین راه مواجهه با کرونا این است که بگوییم آموزش غیر ضروری است
وزیر آموزشوپرورش با تأکید بر اینکه آموزشوپرورش با مسئله کرونا، همزیستی مسالمتآمیز انجام داد و آن را بهعنوان یک بحران قبول کرده و آموزش را با شیوههای مختلف در این دوران آغاز کرده است، بیان کرد: توانستیم در شروع سال تحصیلی جدید با کرونا کنار بیاییم. اگرچه به نظر میرسد سادهترین راه در مواجهه با ویروس کرونا این است که بگوییم آموزش غیرضروری است و باید متوجه خسارات ناشی از آموزش غیرحضوری هم باشیم.
در آموزش دانشجو معلمان هم اصل آموزش حضوری است
وی ادامه داد: اصل را بر آموزش حضوری قرار دادیم و در دانشگاه هم باید آموزش حضوری را تأکید کنیم و سعی کنیم دانشجو معلمان را حتی برای یک روز هم شده به کلاس بیاوریم. اگر هم در مورد خوابگاه برخی دانشجویان به مشکل و مسئله میرسیم باید ترتیبی اتخاذ کنیم تا این دانشجویان بتوانند در مدت بیماری کرونا در نزدیکترین دانشگاه محل سکونت خود به تحصیل مشغول شوند و از آموزش حضوری برخوردار شوند.
وی با اشاره به شناسایی معلمان برتر و استفاده از تجربیات آنها گفت: مستندسازی سوابق گذشته کار ارزشمندی است. مستندسازی باید هم بر روی اسناد و هم بر روی معلمان برجسته انجام شود تا ماندگار شوند و برای نسلهای بعدی نمونه عینی باشند.
وزیر آموزشوپرورش موفقیت دانشگاه فرهنگیان در زمان کرونا در زمینه چاپ و انتشار کتب و دانشجویان برتر و برگزیده در میان دانشگاههای دیگر کشور را قابلتحسین دانست و تصریح کرد: آموزشوپرورش مفتخر به حمایت مقام معظم رهبری است و بزرگترین مسئولیت کشور را دارد. باید از ثبات بهتری برخوردار باشد تا عرصه و جولانگاه سودجویان و دشمنان نشود.
فرهنگیان , کرونا , معلمان , وزیر آموزش و پرورش
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.