غریب آبادی: احیای برجام به سندی جداگانه نیاز ندارد
کاظم غریب آبادی در صفحه توئیتر خود نوشت: همانگونه که قبلا هم گفتم، تنها نقش آژانس، نظارت و راستی آزمایی اقدامات مرتبط هسته ای و ارائه گزارشات بروز رسانی واقعی در این خصوص است. ارائه هرگونه ارزیابی در مورد اینکه این تعهدات چگونه اجرا می شوند (بهعنوان مثال، اشاره به عباراتی مانند نقض)، قطعا فراتر از ماموریت محوله به آژانس بوده و باید از آن اجتناب شود.
وی تصریح کرد: آژانس نقش و سهم خود را به هنگام مذاکرات برجام ایفاء کرد. تعهدات اعضاء و وظایف آژانس به طور ظریف و دقیقی مکتوب شده و مورد توافق قرار گرفت و هر طرفی می داند که برای اجرای توافق چه کاری باید انجام دهد.
سفیر کشورمان با تاکید بر اینکه «برجام مورد مذاکره مجدد قرار نمی گیرد» خاطر نشان کرد: در صورت احیای آن، ضرورتی برای یک سند، توافق یا تفاهم جدید در رابطه با نقش آژانس نیز وجود ندارد. نیازی نیست که وضعیت را پیچیده تر کنیم.
«رافائل ماریانو گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری رویترز از لزوم امضای یک تفاهمنامه یا سند فرعی بهمنظور احیای برجام سخن گفت.
روسی در خصوص آینده برجام پس از استقرار دولت جدید آمریکا که مدعی شده است که قصد دارد به این توافق چندجانبه -که دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود- بازگردد، به رویترز گفت: «احیای توافق هستهای در دوران ریاست جمهوری جو بایدن مستلزم امضای یک تفاهمنامه جدید است که در آن مشخص شود که ایران چگونه باید به تعهدات هستهای خود ذیل برجام بازگردد.»
وی در ادامه توضیح داد: «در این توافق [برجام] آنقدر تخلفات رخ داده است که نمیتوان انتظار داشت که همهچیز بهراحتی به جای اول خود بازگردد. من نمیتوانم تصور کنم که آنها خیلی ساده بگویند که به پله اول بازگشتهاند زیرا پله اول دیگر وجود ندارد.»
رافائل گروسی افزود: «مشخص است که باید یک پروتکل یا یک توافقنامه یا یک تفاهمنامه یا نوعی سند فرعی [برای احیای برجام] ایجاد شود.»
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی در مصاحبه خود با رویترز صرفاً از «تعهدات هستهای ایران ذیل برجام» و نگرانی درباره نقض این تعهدات سخن گفته است که در واقع کاهش تعهدات هستهای ایران واکنشی به تحریمهای یکجانبه آمریکا و بیتفاوتی طرفهای اروپایی به تعهداتشان در قبال برجام بوده است؛ موضوعی که حتی شخص رافائل گروسی نیز در مصاحبه اخیر خود با شبکه آمریکایی سیبیسی به آن اذعان کرده است.
درست یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای یکجانبه گسترده علیه افراد و نهادهای ایرانی که با کوتاهیهای مکرر طرفهای اروپایی برجام در عمل به تعهدات برجامی و وعدههای خود به ایران همراه شد، جمهوری اسلامی ایران تصمیمات تازهای را برای ایجاد توازن در برجام اتخاذ کرد.
انرژی اتمی , برجام , غریب آبادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.