علت ریزش مو در بارداری و راه های پیشگیری از آن
یکی از دلایل اصلی ریزش مو را می توانیم به مواردی مانند استرس و تغییرات هورمونی که در ۳ ماه اول بارداری به وجود می آید اشاره کنیم زیرا در این ۳ ماه بدن خود را آماده مراحل شکل گیری جنین می کند در نتیجه دچار تغییرات زیادی می شود که بر روی هورمون های فرد تاثیر می گذارد با تحقیقاتی که درباره این موضوع انجام شده است فهمیده اند که در این دوران ریزش موها ۳۰ درصد نسبت به بقیه افراد بیشتر می شود. افزایش مقدار زیاد هورمون پروژسترون در دوران بارداری سبب خشکی موها در مادر شده و موها از ریشه شکسته می شوند که شخص دچار ریزش مو می شود البته بسیارس از قرص ها با عنوان قرص ضد ریزش مو عرضه شده اند که می توانند تا حدی ریزش موی شما را کنترل کنند که برای خرید مولتی ویتامین مو می توانید به سایت داروسازم مراجعه فرمایید و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
این ریزش مو ممکن است علاوه بر دوران برداری، بعد از آن نیز ادامه داشته باشد زیرا وقتی شخص زایمان می کند سطح استروژن بدنش به مقدار زیادی دچار افت می شود و این اتفاق یک دفعه و به طور ناگهانی اتفاق می افتد. درسته این دوره برای شخص ناراحت کننده است اما مشکل جدی ای نبوده و پس از گذشت ۶ ماه کاملا برطرف می شود.
البته ریزش مو در این دوره می تواند ناشی از عوامل دیگر نیز باشد مانند عوامل زیر که عبارتند از:
- مشکل تیروئید: ریزش مو هم در اثر پرکاری تیروئید و هم کم کاری تیروئید رخ می دهد. ۳ درصد از بانوان در دوران بارداری دچار کم کاری تیروئید می شوند که به دنبال آن ریزش مو اتفاق می افتد و در برخی از خانم ها حدود ۵ درصد مشکل تیروئید پس از بارداری رخ می دهد و فرد را درگیر می کند.
- فقرآهن: در این دوره بدن فرد برای خون رسانی و انتقال اکسیژن به جنین به مقدار بیشتری نسبت به حالت عادی به آهن نیاز دارد در نتیجه بدن مادر معمولا دچار کمبود آهن می شود. اگر آهن در بدن به میزان کمی وجود داشته باشد، تولید گلبول های قرمز در بدن کم می شود و به دنبال آن اکسیژن به خوبی به بافت ها و اندام ها نمی رسد. فولیکول مو نیز بخشی از همین بافت ها می باشد که ممکن است دچار کمبود اکسیژن شود و چرخه جایگیزی مو به خوبی صورت نگیرد و فرد دچار ریزش مو می شود. بانوانی که بارداری های پشت هم دارند یا بچه های چندقلو باردار هستند بیشتر دچار فقر آهن می شوند.
- زمینه ژنتیکی: افرادی که مادرشان در دوران بارداری دچار ریزش مو شده اند ممکن است به طور ژنتیکی فرزند او نیز این ریزش مو را در آن دوران تجربه کند که هنوز درمانی برای این ریزش مو ژنتیکی پیدا نشده است.
- سندرم تخمدان پلی کیستیک: زمانی که هورمون های زنان از تعادل خارج می شوند دچار این سندروم می شوند این سندروم رشد موهای زائد بدن فرد را بیشتر کرده و از طرفی رشد موهای سر او را کاهش می دهد و فرد دچار ریزش می شود.
- قرص های ضدبارداری: اگر خانم در دوران قبل از بارداری از این قرص ها استفاده کند دچار اختلالات هورمونی می شود و پس از این که اقدامات مربوط به بارداری را می خواهد انجام دهد هورمون های بدن فرد به سختی به تعادل می رسند و دچار اختلال می شوند و به دنبال آن فرد دچار ریزش مو شدید می شود.
- تغذیه نامناسب: در ۳ ماه اول بارداری معمولا مادر دچار حالت تهوع می شود در نتیجه مواد مغذی به خوبی جذب بدن نمی شوند و فرد ریزش مو را تجربه می کند به همین علت است که پزشکان توصیه می کنند در این دوران از مواد مغذی به مقدار بیشتری از قبل استفاده نمایند تا جذب این مواد در بدن بیشتر باشد زیرا در دوران بارداری علاوه بر مادر، جنین برای رشد خود به مواد مفید و انرژی نیاز دارد.
- برخی از بیماری ها: اگر فرد باردار دچار فشار خون و یا افسردگی باشد باید داروهایی برای درمان خود استفاده کند که این داروها خود عللی برای ریزش مو می باشند. بیماری هایی مانند دیابت و عفونت های قارچی نیز می توانند ریزش مو را در این دوران تشدید کنند.
- آلرژی: برخی از افراد دچار آلرژی در پوست سر خود هستند و باید از داروهای و تونیک های ضدحساسیت در حالت عادی استفاده نماییند ولی در دوران بارداری بسیاری از آن ها قابل استفاده نیستند و فرد ممکن است در اثر آن تار موهایش نازک تر شده و ریزش آن تشدید شود.
درمان ریزش مو
در دوران بارداری معمولا ریزش موی مادر نیاز به درمان خاصی ندارد زیرا کاملا طبیعی بوده و در اکثر افراد اتفاق می افتد اما گاهی اوقات اگر پزشک مربوطه تشخیص دهد که رشد مو ها خیلی کم شده است ماینوکسیدیل تجویز می کند که بهتر است استفاده نشود چون ممکن است در بارداری مضر باشد.
اگر دچار کم خونی و فقر آهن هستندد حتما به پزشک مراجعه کرده و از مکمل ها و قرص های آهن استفاده نمایید تا اگر ریزش موی شما در اثر فقر آهن است، کاهش یابد.
گاهی اوقات ریزش موی شما در اثر مشکلات تیروئیدی می باشد که در صورت مراجعه به پزشک و مصرف داروهای مورد نیاز برای پرکاری یا کم کاری تیروئید شما، ریزش موی شما کاهش پیدا می کند و درمان می شود.
برای استفاده از مولتی ویتامین مو که ریزش موی شما را در این دوره کاهش دهد حتما با پزشک مشورت نمایید زیرا بسیاری از مکمل ها در دوره بارداری برای شما مناسب نیستند و باید از مکمل های مخصوص استفاده نمایید.
راه های پیشگیری از ریزش مو در دوران بارداری
از تماس مستقیم نور خورشید با پوست سر و موهایتان جلوگیری کنید زیرا گرما باعث می شود تار های مو و به طور کلی پوست سر خشک شوند و به دنبال آن دچار ریزش شوند پس توصیه می شود خانم های باردار از کلاه ها و یا آفتاب گیر های مخصوص استفاده نمایند.
برخی از مواد مغذی وجود دارند که منجر به تقویت و رشد مو می شوند و از فولیکول های مو محافظت می کنند که این مواد عبارتند از میوه و سبزیجاتی که دارای فلاونوئید و آنتی اکسیدان باشند. استفاده از این ترکیبات می توان در پیشگیری از ریزش مو بارداری شما و کمتر شدن آن بسیار موثر باشد.
زمانی که شما استحمام می کنید و موهای شما خیس می شود آن ها را بلافاصله شانه نکنید زیرا در این حالت فولیکول های موی شما نرم است و با شانه کردن و کشیده شدن آن ها کنده شده و باعث ریزش مو می شود.
اگر موهای شما دچار موخوره شده است آن ها را به طور مرتب کوتاه کنید زیرا به موهایتان آسیب وارد می کند و ریزش مو را به همراه دارد علاوه بر این از کش مو های تنگ و سفت استفاده نکنید زیرا باعث شکستگی موهای شما می شوند.
ازشامپو های حاوی بیوتین و سیلیس که باعث تقویت موهای شما می شوند استفاه نمایید زیرا این شامپو ها به مرور بر روی موهای شما اثر می کند و ریزش موی شما را تاحدی می تواند کاهش دهد.
ریزش مو در بارداری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.