عزت و منطق در پیشگاه ملل
وحید عظیمنیا
هفتاد و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، در حالی برای دومین بار در زیر سایه ویروس کووید ۱۹ در نیویورک برگزار میشود که حیثیت این سازمانِ بهاصطلاح متحد! بهواسطه اقدامات جنونآمیز رژیم آمریکا و استفاده ابزاری از نهادها و قوانین بینالمللی زخمی شده است و دیگر این سخن شیخ اجل که در فرش اهدایی محمد صیرفیان درج و به یکی از دیوارهای مقر سازمان ملل نصبشده است، برای نظام سیاسی غرب محلی از اعراب ندارد: «تو کز محنت دیگران بیغمی / نشاید که نامت نهند آدمی»؛ دلیل این ادعا نیز کشتار وحشیانه مردم مظلوم فلسطین و یمن توسط رژیمهای صهیونیستی و سعودی و به خاک و خون کشیدن مردم افغانستان و سوریه و عراق و دیگر کشورها توسط آدمکهای کوکی و اجارهای رژیم آمریکا در مقابل چشمان کور این سازمان است بهطوری که جرئت و قدرت اعتراض به این توحش مدرن را ندارد.
از طرفی در حالی در همان ماده یک منشور سازمان ملل به اصل مهم «تساوی حقوق» ملتها اشاره شده است که رژیم وحشی آمریکا مهمترین ناقض این اصل و زیرپاگذاشتن تساوی حقوقهاست. «غذا» و «دارو» که ازجمله حقوق بنیادین بشر بوده و در اسناد مختلف بینالمللی مورد تأکید قرارگرفته، ازجمله مواردی است که رژیم آمریکا با تحریم آن مردم کشورمان را در سختی و تنگنا قرار داده و از برابری حقوق محروم کرده است و معالأسف سازمان ملل صرفا در نقش یک «”صُمٌّ بُکْمٌ» درآمده است درحالیکه بر اساس تفسیر ماده ۵۱ منشور سازمان ملل درباره «اصل عدم توسل به زور» این تحریمها موجب نقض اصل احترام به حاکمیت دولتها و اصل عدم مداخله نیز هستند.
البته از آمریکایی که «مادلین آلبرایت» سفیر وقتش در سازمان ملل گفته بود «جان دادن نیم میلیون کودک عراقی به خاطر سوءتغذیه در پی تحریمهای آمریکا ارزشش را دارد»،(بعدها سیبیاس هیچوقت آن نوار را پخش نکرد و مجری دربارهاش حرف نزد) انتظاری نیست که از اقدامات وحشیانه و جنایتهای بیشمارش دست بردارد، اما از سازمان ملل انتظار است طبق همان سند تأسیسش که قدمتی بیش از ۷۵ ساله دارد، عمل و منشور موردنظر را عملی کند.
حال در چنین شرایطی، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، وزیر امور خارجه دولت مردمی را در رأس یک هیئتی به نشست سازمان ملل اعزام کرده و خود از طریق سخنرانی ویدئو کنفرانسی، حرف دل یک ملت زخمی از «نادیده گرفتن حقوحقوقشان توسط سازمان به اصطلاح ملل متحد» را به سمعونظر جهانیان رساند؛ سخنانی که بندبند آن، فکر شده و دارای پیام بود. ترجیعبند سخنرانی هزار و ۵۸۲ کلمهای رئیس دولت مردمی که در بخش پایانی سخنرانی مطرح شد، این جمله بود: «دوران جدیدی آغاز شده است.» البته قبل از «سپاسگزاری صمیمانه از توجه همگان» به این نکته نیز تأکید کرد «جمهوری اسلامی ایران آماده است که برای ایجاد جهانی بهتر نقشآفرینی کند؛ جهانی مملو از عقلانیت، عدالت، آزادی، اخلاق و معنویت.»
رئیسجمهور کشورمان در این سخنرانی
تأکید کرد :«تحریم روش جدید جنگ آمریکا با ملتهاست. تحریم علیه ملت ایران نه از زمان برنامه هستهای و نه حتی انقلاب اسلامی شروع شد بلکه از سال ۱۹۵۱ یعنی زمان ملی شدن صنعت نفت آغاز گردید و منجر به کودتای نظامی علیه دولت منتخب ملت ایران شد توسط آمریکاییها و انگلیسیها. تحریم، به خصوص تحریم دارو، در دوران کرونا، جنایت علیه بشریت است». رئیسی پیشنهادی نیز به مجمع عمومی سازمان ملل داشت بهطوریکه پس از بیان جمله «در قرآن کریم یکی از ویژگیهای ظالمان نابودی طبیعت و نسل بشر معرفی میشود»، گفت: «جمهوری اسلامی پیشنهاد میکند که با معرفی دو مقوله سلامت و محیطزیست به عنوان مسائل انسانی، هرگونه تحریم یا اختلال در زنجیره تأمین آن ممنوع اعلام گردد.»
رئیس دولت مردمی همچنین گفت: «من به نیابت از ملت ایران و میلیونها پناهندهای که مهمان کشورم هستند ضمن محکوم کردن تداوم تحریمهای غیرقانونی آمریکا به خصوص در اقلام بشردوستانه، خواستار ثبت این جنایت سازمانیافته علیه بشریت، به عنوان نماد و واقعیت حقوق بشر آمریکایی هستم.»
رئیسی در ادامه اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه از ابتدا اهتمام به خرید و واردات واکسن از طرفهای معتبر بینالمللی داشت، اما تحریمهای دارویی مقابل ملت ایران قرار گرفت و لذا از همان ابتدا به فکر تأمین پایدار واکسن از طریق تولید داخلی قرار گرفتیم» در سخنان رئیسی به این موضوع نیز اشاره شد که «همکاری کشورها در حوزه سلامت به خصوص واکسن، کمک به روح همکاری و سیاست الهی- انسانی در روابط بینالملل است. کرونا بانگ بیدارباشی برای کل جهان است که امنیت تکتک انسانها به هم وابسته است. بحرانهای جامعه بشری ازجمله خشونت، فقر، بیکاری و فساد اخلاقی و اقتصادی، فروپاشی نظام خانواده، جنگهای منطقهای، تروریسم سازمانیافته و بحرانهای زیستمحیطی همگی ناشی از بیتوجهی به اصول عقلانیت، عدالت و آزادی است.»
بخش دیگری از سخنرانی رئیسجمهور به شکست برنامههای ضد ایرانی رژیم آمریکا اختصاص داشت، رئیسی گفت: «امروز همه جهان ازجمله خود آمریکاییها اذعان دارند که پروژه مقابله با ملت ایران که در دوره اخیر در نقض شکل و محتوای برجام جلوهگر شد و با سیاست فشار حداکثری و خروج خودسرانه از توافق بینالمللی برجام دنبال شد، بهطور کامل شکستخورده است. با این حال، سیاست ظلم حداکثری هنوز رها نشده است. ما چیزی بیش از حق خود نمیخواهیم. ما خواستار اجرای حقوق بینالملل هستیم. همه طرفها باید به توافق هستهای و قطعنامه سازمان ملل متحد در عمل پایبند بمانند.۱۵ گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پایبندی ایران به تعهدات خود را تأیید کرده است. اما آمریکا به تعهد خود که لغو تحریمهاست عمل نکرده است، نقض عهد کرده است، از برجام خارج شده است، تحریمهای بسیار بیشتری را بر ملت من تحمیل کرده است» رئیسی اظهار داشت: «آمریکا به اشتباه فکر میکرد ما مستأصل میشویم اما ایستادگی ما جواب داده و همواره جواب خواهد داد. مقاومت هوشمند و پویای جمهوری اسلامی، برآمده از عقلانیت راهبردی است. ما به وعدههای دولت آمریکا اطمینان نداریم».رئیس شورایعالی امنیت ملی کشورمان در فراز پایانی سخنان خود بار دیگر تأکید کرد :«سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران طبق فتوای رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی، حرمت تولید، ساخت و انباشت سلاح اتمی است و سلاح اتمی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران ندارد. جمهوری اسلامی ایران گفتوگویی را مفید میداند که نتیجه آن لغو تحریمهای ظالمانه باشد.» رئیسی همچنین تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران در عین دفاع قاطع از تمامی حقوق و منافع ملت ایران، به دنبال همکاری و همگرایی گسترده اقتصادی و سیاسی با جهان است. من به دنبال تعامل مؤثر با همه کشورهای جهان به خصوص کشورهای همسایه هستم و دست آنها را به گرمی میفشارم.»
آیت الله رئیسی , رئیس جمهور , سازمان ملل , وحید عظیم نیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.