صفر تا صد تحصیل در ترکیه
درحال حاضر، که علم و دانش از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، تحصیل در دانشگاههای برترکشور ترکیه بسیار ارزشمند شدهاست. کشور ترکیه که رشد و ترقی در اقتصاد جهانی را از اهداف مهم خود قرار داده، با تمرکز بر روی تحصیلات عالی، زمینه را برای توسعه بهتر در نظر دارد و در طول این چند سال اخیر، توانمند بوده تا جایگاه خود را در میان کشورهایی که چه از لحاظ گردشگری و چه از لحاظ کار و تحصیل حرفی برای گفتن دارند ثابت نماید.
فرم ارزیابی اولیه
تلاش برای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل هدف بسیار مهمی است که زندگی آینده افراد را تضمین می کند. به همین خاطر است که همواره این اشخاص قبل از شروع این اقدام با سوالات زیادی روبرو میشوند. سوالاتی درباره نحوه و شرایط مهاجرت به ترکیه، هزینه تحصیل در ترکیه و دیگر سوالات. ما در اینجا با تشریح جامعی از مراحل تحصیل در ترکیه، خیالتان را از بابت همه شبهاتی که در این امر دارید، راحت می کنیم.
چرا ترکیه را برای تحصیل انتخاب کنیم؟
این روزها ترکیه در همه زمینه ها پیشرفت و ترقی داشته است. این کشور پیشرفته با اجرو پیاده کردن سیستمهای آموزشی کانادایی و آمریکایی در موسسات علمی خود وقبول جذب دانشجویان از روش برگزاری آزمونهای معتبری مانندSAT و GRE، به جذاب ترین مرکز تحصیلی برای دانشجویان خارجی مبدل شده است. در میان دانشجویان خارجی، دانشجویان ایرانی ازبابت تحصیل در ترکیه بیش تر از سایر دانشجویان در تلاش هستند. دسترسی آسان از ایران به ترکیه، نیاز نداشتن به ویزای مسافرتی، فرهنگ و آداب شبیه بهم با ایرانیان، از فاکتورهایی است که می تواند دلیل بالا بودن چشمگیر تعداد ایرانیان مقیم ترکیه شود. علی رغم اینکه ، مسافرت و بازدید در دوره های حداکثر ۳ ماهه بدون گرفتن ویزای ترکیه برای ایرانیان آسان میشود. ولی تحصیل در ترکیه که در زمان های بیشتر به طول میانجامد، فرد متقاضی را مجبور به گرفتن کارت اقامت ترکیه کرده است.
همچنین هر یک از شروندان ایرانی بدون مانع ویزای تحصیلی بر سر راه خود، توانمند هستند تا در تمام مقاطع تحصیلی مانند: مدارس، دانشگاه و… به تحصیل و آموزش مشغول شوند.اما نباید فراموش کنیم که قبل از هر چیزی شرط تحصیل در ترکیه، شناخت سیستم آموزشی ترکیه است. مراکز آموزشی این کشور، سالانه عملکرد آموزشی خود را از اواسط ماه سپتامبر یا اوایل ماه اکتبر شروع میکنند و در پایان در ماه مه و یا ماه ژوئن، برنامه آموزشی را به سرانجام می رسانند.
تحصیل در مدارس ترکیه
مدرسه های دولتی ترکیه، بدون هیچ مورد هزینه و به صورت رایگان شرایط آموزش را در دو مقطع ابتدایی و متوسطه (راهنمایی و دبیرستان) برای کلیه ی متقاضیان ایجاد میکنند. سنوات آموزشی در مدرسه های ترکیه هم ۱۲ ساله است. به این صورت که، دانش آموزان باید از۶ سالگی بصورت کاملا اجباری برای تحصیلات در این مقاطع اقدام نمایند تا بعد از طی۱۲ سال آموزش، بتوانند در دانشگاههای ترکیه تحصیل کنند.
- دوران مهد کودک و یا پیش دبستانی: کودکان در سنین ۳ الی ۵ سال که نیاز به حضوردر مدارس نیست و کاملا اختیاریست میتوانند در مهد کودک و یا پیش دبستانیهای دولتی و یا خصوصی شرکت نمایند تا یادگیری های مقدماتی را داشته باشند.
- دوران ابتدایی: برای کودکان، در سن ۶ سالگی، الزامی است که ۵ سال را برای تحصیل و آموزش در مدارس ابتدایی شرکت کنند.
- متوسطه اول: پس از طی مقطع ابتدایی، دانش آموزان باید در دوره ۳ ساله متوسطه اول شرکت داشته باشند.
- متوسطه دوم: در پایان، دانش آموزان سنین ۱۵ تا ۱۸ سال، درمقطع ۴ ساله متوسطه دوم (دبیرستان)، شرکت می کنند.
هزینه تحصیل در ترکیه در مدارس دولتی به صورت رایگان هست؛ اما چون که زبان رسمی تحصیل در این مدارس ، ترکی و زبان دوم تدریس شده از سال چهارم، انگلیسی میباشد، محصلان خارجی مختارند در مدارس بینالمللی ترکیه، تحصیل کنند. انتخاب تحصیل در مدارس بینالمللی با زبان اصلی انگلیسی و زبان دوم ترکی، نیاز به پرداخت هزینهای باعنوان شهریه هست؛ این هزینه با درنظر گرفتن شهر و مناطقی که مدارس در آنجا قرار دارند، متغیر است.
تحصیل در ترکیه، در مقطع کارشناسی
بیش تر از همه دانشجویان بینالمللی در فکر و ذهن خود به مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقاطع دانشگاهی میپردازند. امروزه که دانشجویان پس ازپایان تحصیلات دانشگاهی خود، مسئله ورود به بازار کار را دارند، انتخاب مناطقی با دانشگاههای برتر به همراه شرایط کاری مناسب، مد نظر قرار گرفته است.
دانش آموزانی که با نمرات بالا مقطع دبیرستان را به سرانجام رسانده اند و درامتحانات ورودی دانشگاههای ترکیه، با موفقیت این مراحل را سپری کرده اند و هم این طور در امتحان زبان آیلتس نمرهای بین ۵ تا ۶.۵ را گرفته اند، امتیاز پذیرفتهشدن برای تحصیل در ترکیه را میگیرند.
با این وجود، امکان دارد تحصیل در ترکیه در دوران کارشناسی، در بعضی از دانشگاهها تا حدودی متغیر باشد.
تحصیل در ترکیه، مقطع کارشناسی ارشد
در حالت کلی دانشجویان در برهه ای دو ساله، تحصیلات کارشناسی ارشد خود را دارند. کسب نمره آیلتس از ۶ تا ۶.۵ از شروط مهم تحصیل در ترکیه می باشد. مابقی ضوابط برای دوران کارشناسی ارشد در دانشگاههای ترکیه خیلی شبیه به یکدیگرند. با این وجود، در حالاتی بر اساس رشته و نوع دانشگاه مد نظر این شرایط تعیین میشود که دانشجویان باید پیش از مهاجرت به ترکیه، تمامی قوانین دانشگاهها را درنظر داشته باشند. چون که بعضی از مراکز آموزشی با وجود اخذ مدارک و اسناد مربوطه، مصاحبه حضوری با متقاضیان را از ملزومات ثبتنام خود گذاشته اند.
تحصیل در مقطع دکترا
مدت زمان تحصیلات در دوره دکترا عموما از ۳ تا ۴ سال و در حالاتی کمتر یا بیشتر از این زمان است. دانشجویان در دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا،علاوه بر دروسی که موظف هستند تا آن ها را بگذارند، با اجرای پروژه های جداگانه، میتوانند کمک مالی برای خود داشته باشند. قوانین تحصیل در ترکیه در این دوره تحصیلی در هر دانشگاه و برای هر تخصصی متغیراست. با این اوصاف در امتحان آیلتس نمرهای کسب شده باید بین ۶ تا ۷.۵ باشد چون از قوانین ضروری دانشجویان دکتراست.
توجه: نمره زبان آزمون آیلتس از شرایط اخذ پذیرش برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه است؛ ولی این موضوع نباید به مسئله ای برای متقاضیان تحصیل باشد. داشتن این مدارک تاثیربسزا و مثبتی در پروسه مهاجرت و اخذ پذیرش از طرف دانشگاههای ترکیه را دارد، ولی بدون داشتن آن هم متقاضیان خارجی می توانند با سپری کردن کلاس های آموزشی زبان ترکی استانبولی، بهآسانی مقاطع تحصیلی خود را در دانشگاه و دانشکده های ترکیه بگذرانند.
دانشگاههای ترکیه
حال اگر به منظور مهاجرت تحصیلی ترکیه، قصد ترک کشور خود را دارید، پیش از هر امری، انتخاب دانشگاه و موسسات آموزشی را باید مد نظر قرار دهند. در کشور ترکیه، بیشتر از ۲۰۰ موسسه آموزشی وجود دارد. اکثر این موسسات تحت نظر شورای آموزش عالی ترکیه در رده بینالمللی به شکل دانشگاههای دولتی و خصوصی، با ثابت نگه داشتن کلیه استانداردهای آموزشی، به متقاضیان آموزش می دهند .
فهرستی از بهترین دانشگاه های ترکیه:
- نام دانشگاه رنکینگ جهانی
- دانشگاه کوچ (Koc University)
- دانشگاه سابانجی (Sabancı Üniversitesi)
- دانشگاه بوگازیسی (Bogazici Üniversitesi)
- دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)
- دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
- دانشگاه آتیلیم (Atılım University)
- دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)
نحوه تحصیل در ترکیه
دریافت ویزای تحصیلی ترکیه و تصمیم به مهاجرت برای این کشور،قبل از هر چیزی نیاز به گرفتن دعوتنامه و نامه پذیرش از مراکز آموزشی ترکیه را دارد. در زمان ثبت درخواست ویزا با این کارنشان میدهند که فرد متقاضی از سوی یک مرکز آموزشی، پذیرش اولیه را داشته است که حالا نیاز به دریافت ویزای تحصیلی است. در طی این مرحله متقاضیان با فرستادن درخواست و کلیه مدارک و اسناد مربوطه، با کنترل بازرسان مهاجرتی و طی کردن کلیه شرایط لازم برای صلاحیت و با کسب ویزای تحصیلی، خود را برای تحصیل آماده میکنند.
مدارک وملزومات تحصیل در ترکیه:
- پاسپورت با اعتبار۶ ماهه + ۴ قطعه عکس پاسپورتی (رنگی)
- اسناد و مدارک تحصیلی گذرانده با تمامی ریزنمرات
- تحویل نامه تاییدیه دانشجو که از سمت موسسات آموزشی صادر می شود
- تحویل برنامه تحصیلی دانشجویان به منظور نشان دادن هدف و انگیزه مهاجرت تحصیلی به ترکیه
- اسناد مالی و بانکی به منظور داشتن توانایی مالی
- بیمه نامه دانشجویی
- گرفتن بلیتهای رفت و برگشت
- پر کردن فرمهای شخصی و خانوادگی برای گرفتن ویزا
- برگه تاییدیه پرداخت مبلغ ویزا
منبع : توران پارس مقاله تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.