صدايي بي‌پژواك - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 3528
  پرینتخانه » فرهنگی تاریخ انتشار : 07 خرداد 1398 - 21:47 |
هنرمندان در گفت‌وگو با رسالت از ويژگي‌هاي پرويز بهرام، پيشكسوت فقيد هنر دوبله ايران گفتند؛

صدايي بي‌پژواك

خبر كوتاه بود به سرعت در تمامي رسانه ها منتشر شد. استاد پرويز بهرام دوبلور پيشکسوت صبح ششم خرداد در منزل درگذشته است.
صدايي بي‌پژواك

حسن شجاعي
خبر كوتاه بود به سرعت در تمامي رسانه ها منتشر شد. استاد پرويز بهرام دوبلور پيشکسوت صبح ششم خرداد در منزل درگذشته است.
براي جامعه دوبله ايران اين فقدان بسيار ناگوار و اندوهناك بود كه مردي با كوله باري از تجربه را از دست بدهد.پرويز بهرام متولد ۴ مرداد ۱۳۱۲ محله درخونگاه تهران بود و به واسطه شغل پدرش، او را هم به بابل بردند و شناسنامه‌اش را هم در بابل گرفتند. علي‌اکبر بهرام، پدر او از هنرمندان گچ‌بري ، آينه کاري و مجسمه‌سازي بود که نمونه‌هاي موجود در کاخ گلستان از آثار او است. بهرام کار دوبله را از اواخر دهه ۲۰ از طريق ملاقاتي که با لطيف‌پور و جعفر والي که از دوستان وي بودند و حضور در دوبله فيلم ايتاليايي هنرپيشه شروع‌کرد. صداي او از جمله صداهاي ماندگار دوبله ايران بود و يکي از ماندگارترين صداهاي او در مستند «جاده ابريشم» آشناي گوش‌هاي ايرانيان است.
براي آشنايي با ويژگي هاي اين هنرمند فقيد گفت و گويي با صداپيشگان و اهالي صدا داشتيم كه در ادامه مي خوانيد.
ناصرممدوح از بزرگان دوبله ايران در گفت‌وگو با رسالت ضمن تسليت درگذشت پرويز بهرام به ويژگي هاي انساني و اخلاقي در كنار كار حرفه اي وي اشاره مي كند و مي افزايد: متاسفانه جامعه هنري ما مردي بزرگ و توانمند را از دست داد و اين ضايعه بزرگ قابل جبران نيست. ممدوح با اشاره به اينكه پرويز بهرام در حرفه گويندگي يكي از سرآمدان زمان خود بود گفت:يكي از دلايل ماندگاري و موفقيت اين نسل از صداپيشگان سينماي ايران ساخت و توليد فيلم هاي فاخر و هنرپيشگان بزرگي بود كه در آن سال‌ها فعاليت مي‌كردند تا عزيزاني مثل پرويز بهرام بتوانند با صداي ماندگار خود اين نقش ها را روايت نمايند.
وي در ادامه با ابراز تاسف از اينكه جانشيني اين بزرگان بسيار دشوار بوده و سال ها طول خواهد كشيد تا چنين استعدادهايي در حرفه صداپيشگي بروز و ظهور كنند خاطرنشان كرد: بااينكه انجمن گويندگان ايران تلاش دارد تا با جذب استعدادهاي خوب در اين حرفه زمينه را براي پويايي آن فراهم كند اما همچنان صداهاي خاص مثل استاد بهرام نادر هستند و به سختي مي توان براي آنها جايگزين پيدا كرد.
ممدوح توليد نشدن كارهاي حرفه اي و خوب در حوزه سينما را يكي از دلايل كم رمق شدن حرفه دوبله در ايران عنوان كرد و گفت: متاسفانه كمتر شاهد توليد كارهاي فاخر هستيم و به همين دليل عزيزان صداپيشه كمتر مورد استفاده و توجه قرار مي گيرند درحالي كه در گذشته شرايط بهتري در اين حوزه مهيا بود و شاهد توليدات بسيار ارزشمندي بوديم.
*مردمداري بهرام زبانزد بود
محمود سماک‌باشي از صدابرداران پيشكسوت سينماي ايران هم در گفت‌وگو با رسالت ضمن ابراز تاسف از درگذشت پرويز بهرام وي را يكي از نوادر دوبله ايران ناميد و افزود: صداي دوست داشتني ايشان هرگز از ياد مردم هنردوست ايران نخواهد رفت و جاي ايشان نيز پر نخواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: ايشان علاوه بر حرفه و تخصصي بالايي كه در كار دوبله داشتند از منش و اخلاق بالايي نيز برخوردار بودند و تا جايي كه من شناخت دارم از ايشان همواره به نيكي ياد شده است.سماك باشي يكي ديگر از ويژگي هاي پرويز بهرام را مروت و مردانگي عنوان كرد و افزود: وي هر زمان كه مقدور بود از كمك به ديگران كوتاهي نمي كرد و با توجه به اينكه در حرفه وكالت نيز تبحر داشت همواره دست افراد ضعيف را مي‌گرفت و مردمداري‌اش زبانزد بود.
*بهرام جايگزين ندارد
اسحاق خانزادي يكي ديگر از بزرگان و اساتيد حوزه صدا و صداگذاري و دوبله ايران نيز در گفت وگو با رسالت با عبارت اين روزها شاهد پرپرشدن هنرمندان بزرگ كشور هستيم خاطرنشان كرد: با درگذشت پرويز بهرام يكي از خوش‌صداترين دوبلورهاي كشور را از دست داديم و در طول سال ها همكاري من با ايشان جز شرافت و انسانيت چيزي از ايشان نديدم.
خانزادي با اشاره به اينكه با پرويز بهرام در ۵۰ كار همكاري داشته يادآور شد: روزي كه خبر درگذشت اين هنرمند فرهيخته را شنيدم تمام اين سال ها مثل نواري سريع از مقابل ديدگانم گذشت و بابت از دست دادن اين عزيز هنرمند افسوس خوردم.
وي با تاكيد براينكه پرويز بهرام براي بلوغ و گسترش سينماي ايران تلاش فراواني كرد و زحمات بسياري كشيد افزود: بعيد مي دانم كسي جايگزين ايشان شود و متاسفانه براي پرورش جانشيني اين عزيزان هم اقدام زيادي انجام نشده است.
خانزادي با عنوان اينكه متاسفانه نسل قديمي هنرمندان سينماي ايران در تمامي حوزه ها كمتر مورد توجه قرار مي‌گيرند گفت : واقعا شرايط به گونه اي شده كه اكثر بزرگان هنر سينماي ايران خانه نشين شده اند و كسي نيست از حال آنها جويا شود. در اين زمانه كمتر به قديمي‌هاي عرصه هنر توجه مي شود درحالي كه آنچه ما در حال حاضر در حوزه هنر داريم مديون تلاش ها و فعاليت هاي
اين عزيزان است.وي ادامه داد: وزارت ارشاد، خانه سينما، رسانه ملي و بقيه نهادهاي فرهنگي و هنري به ندرت سراغ قديمي‌هاي هنر را مي گيرند تا اينكه عمر اين عزيزان به پايان برسد و اعلام عمومي شود. درحال حاضر شاهد نزول فعاليت‌هاي حرفه اي در تمامي بخش هاي هنر هستيم و آن ارزش و تلاشي كه پيشكسوتان هنر داشته اند
را كمتر مي بينيم.خانزادي در پايان ابراز اميدواري كرد مسئولان حوزه فرهنگ و هنر كشور بيش از گذشته به هنرمندان كشور توجه كنند چون اين سرمايه ها
ديگر جايگزيني ندارند و با رفتنشان هنر خود را هم با خود خواهند برد.

نویسنده : حسن شجاعي |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای صدايي بي‌پژواك بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.