صبور مثل سردشت
|حسن شجاعي|
سي و دوسال از حمله شيميايي رژيم صدام به شهر سردشت مي گذرد و در اين سال ها زخم اين تجاوز غير انساني همچنان بر چهره اين شهر رخ نمايي ميكند.
سردشت در طول جنگ تحميلي نماد ايثار و مقاومت بود و مردم اين شهر با زخمي كه از حملات شيميايي رژيم صدام متحمل شدند سال هاست خو كرده اند و باوجود سختي هاي فراوان همچنان چشم انتظار حمايت و مساعدت بيشتر مسئولان براي كاهش اين درد و رنج هستند.
در طول اين سال ها نيز اقدامات و خدمات خوبي براي كاهش دردهاي اين مردم غيور صورت گرفته و امسال نيز در سي ودومين سالگرد اين حادثه تلخ، مراسمي با حضور جمعي از مسئولين كشوري در اين شهر برگزار شد تا ضمن اعلام اقدامات صورت گرفته گوش شنوايي نيز براي شنيدن حرف هاي اين مردم صبور باشد.
براي آشنايي با برنامه ها و اقداماتي كه از سوي بنياد شهيد و امورايثارگران براي خدمت رساني هرچه بيشتر به مردم سردشت صورت گرفته گفت و گويي
با دوتن از مسئولان حاضر در اين مراسم ترتيب داده ايم كه در ادامه مي خوانيد.
حجت الاسلام محمدحسن کاوياني معاون فرهنگي و آموزشي بنياد شهيد و امور ايثارگران در گفت وگو با رسالت در مورد وظايف و اقداماتي كه بنياد شهيد براي مردم آسيب ديده سردشت انجام داده گفت: بنياد شهيد بر اساس وظايف ذاتي خود تلاش گسترده اي را براي خدمت رساني به جانبازان عزيز انجام داده است و اعتقاد ما بر اين است هرچقدر هم در اين حوزه تلاش صورت گيرد نميتواند بخشي كوچك از فداكاري اين عزيزان را جبران نمايد.
وي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته ازسوي بنياد شهيد براي جانبازان و مصدومان شيميايي سردشت گفت: تجهيز كلينيك تخصصي سردشت براي خدمت رساني به مصدومان شيميايي اين شهر از مهمترين اقداماتي بوده كه انجام شده و در سال گذشته بيش از ۳۳ هزار نفر در اين مركز مورد پذيرش قرار گرفته اند كه در صورت لزوم بخشي از آنها نيز به مراكز درماني مجهز تر اعزام شده اند. ضمن اينكه بهترين پزشكان و متخصصين براي بررسي وضعيت درماني اين عزيزان به منطقه اعزام ميشوند.
عادل مهري مديرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهاي شاهد و ايثارگر بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز در گفت وگو با خبرنگار رسالت ضمن اشاره به جنايات وحشيانه رژيم بعثي صدام در طول جنگ تحميلي، يكي از فجيع ترين اين جنايات را حمله شيميايي به مردم دلاور سردشت عنوان كرد و گفت: در طول جنگ تحميلي هرگاه كه پيروزيهاي خيره كننده رزمندگان اسلام به وقوع مي پيوست رژيم صدام اقدام به حمله به مردم مظلوم و بي دفاع كشورمان مي كرد كه موشك باران هاي ايام جنگ و همينطور حمله ددمنشانه به مردم سردشت ازجمله اسناد قساوت هاي اين رژيم بود.
وي با تاكيد بر اينكه مردم مظلوم سردشت در طول سال هاي جنگ و همچنين سال هاي بعد از آن با دلاور مردي و صبوري پاي انقلاب ايستاده اند
و باوجود خسارت هاي مادي و معنوي و نيز آسيب هاي سنگين ناشي از بمباران شيميايي دشمن بعثي همواره در كنار رهبري انقلاب و آرمانهاي نظام قرار داشته اند و بايد قدردان اين پايمرديها بود گفت: جبران بخشي از خسارت هاي ناشي از صدمات و لطمات جنگ كه به بنياد شهيد و امور ايثارگران مربوط مي شود در حال انجام است و اميدواريم بتوانيم اين روند را سرعت بيشتري ببخشيم.
مهري در پاسخ به اين پرسش كه اقدامات صورت گرفته براي عزيزان سردشتي كه در طول جنگ دچار آسيب هاي جسمي شده اند به چه ميزان بوده گفت: به هرحال ميزان جنايت صورت گرفته در حق مردم سردشت بسيار بالاست و عزيزان زيادي دچار مشكلات جسمي حاصل از بمباران هاي شيميايي شده اند
اما بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز در اين مدت تلاش هاي خوبي را براي ارائه خدمات بهداشتي و درماني به اين عزيزان صورت داده و با برقراري بيمه هاي تكميلي و جبران هزينه هاي درماني براي اين عزيزان تلاش كرده تا اندكي از آلام اين عزيزان را بكاهد. در طول اين سال ها ۱۳ كميسيون خاص براي بررسي عوارض و علائم بيماري هاي ناشي از عوارض شيميايي اين عزيزان تشكيل شده و اكيپ هاي پزشكي و درماني در اروميه و سردشت مستقر هستند تا در صورت نياز به اين عزيزان خدمات لازم را ارائه نمايند. ضمن اينكه قريب به ۱۰ سال است مركز رسيدگي به مصدومين شيميايي در بنياد شهيد سردشت مستقر است و در زمان مراجعه مصدومان شيميايي به آنها خدمات لازم را ارائه مي نمايد.
مديرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهاي شاهد و ايثارگر بنياد شهيد و امور ايثارگران همچنين از اعزام تيم هاي درماني به منطقه در روزهاي ۱۲ الي ۱۵ تير اشاره كرد و گفت: براي ارائه خدمات كيفي تر به جانبازان شيميايي سردشت طي روزهاي آينده گروه هاي پزشكي به منطقه اعزام مي شوند تا با بررسي هاي كلينيكي مربوطه زمينه را براي خدمات درماني بهتر ارائه نمايند. ضمن اينكه در طول سال گروه هاي پزشكي داخلي و خارجي نيز اين عزيزان را ويزيت كرده و در صورت لزوم امكان اعزام به خارج ايشان نيز وجود دارد.
وي همچنين به آمار مصدومان حملات شيميايي رژيم بعث صدام اشاره كرد و گفت: آمار كل جانبازان شيميايي كشور در دسته شديد ٧٦١نفر ، در دسته متوسط ٦٧٠٢ نفر و در دسته خفيف ٥٦٩٨١ است كه دركل كشور ٦٤/٤٤٤ نفر را شامل مي شود. اما در سردشت آمار جانبازان شيميايي شديد ٢٩نفر، متوسط ٢٠٦نفر و خفيف ١٣٥٤ هستند كه مجموعا ١٥٨٩هستند. ضمن اينكه در زمان بمباران وحشيانه رژيم صدام به سردشت ١١٩ نفر نيز شهيد شدند.
مهري ميزان رضايتمندي جانبازان عزيز سردشت از خدمات بنياد شهيد و امور ايثارگران را خوب ارزيابي كرد و يادآور شد: بالاخره با وجود آسيب هاي جسمي شديدي كه به اين عزيزان وارد شده امكان اينكه بتوان رضايت كامل را ايجاد نمود دشوار است اما تلاش شده تا در حد وسع و امكان اقدامات پزشكي و درماني به اين عزيزان ارائه شود و اميدوارم بتوانيم بخشي از آلام هموطنان خود را كاهش دهيم.
تجاوز غير انساني , حسن شجاعي , حمله شيميايي رژيم صدام , سردشت , شهر سردشت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.