شکست همزمان آنکارا و تکفیریها
«دیدهبان حقوق بشر سوریه»، وابسته به معارضان سوری بامداد جمعه مدعی کشته شدن ۳۴ سرباز ترکیه در استان ادلب سوریه شد. استاندار «هاتای» که با «ادلب» هممرز است کشته شدن ۳۳ سرباز را تأیید کرده است. با این حال آخرین آمار نشان می دهد که بیش از ۶۰ نظامی ترکیه ای در یک عملیات بمباران هوایی کشته در ادلب کشته و دهه تن دیگر نیز زخمی شده اند.
شبکه خبری المیادین گزارش داده این سربازها در حمله هوایی که در نزدیکی روستای «الباره»، واقع در «جبل الزاویه»، در حومه استان ادلب انجام شد، کشته شدهاند. رسانههای آمریکایی هم میگویند «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا با «حلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه درباره «حمله ارتش سوریه به گروههای مسلح در ادلب» گفتوگو کرده است. استاندار هاتای مدعی شده سربازان ترکیهای در حمله جنگندههای ارتش سوریه کشته شدهاند. برخی منابع دیگر گفتهاند این حمله هوایی توسط روسیه انجام شده است.
نکته اصلی در این خصوص، حضور نیروهای ترکیه ای در میان تروریستهای تکفیری بوده است! موضوعی که اردوغان و حامیان وی، توضیحی برای آن ندارند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد گروههای مسلح و تروریستی حملات سنگینی را به مواضع ارتش سوریه در ادلب انجام داده و تلاش کردند خطوط دفاعی آنها را بشکنند.به نوشته خبرگزاری «اینترفکس»، مسکو درباره کشته و مجروح شدن نظامیان ترکیه در حملات هوایی به عناصر مهاجم به ارتش سوریه توضیح داد: «آنکارا درباره حضور نظامیان خود در ادلب به ما اطلاع نداده بود. نظامیان ترکیه در میان عناصر مسلحی بودند که در حملات هوایی به ادلب هدف قرار گرفتند».
بر این اساس، وزارت دفاع روسیه با بیان اینکه جنگندههای این کشور به نظامیان ترکیه در ادلب حمله نکردهاند، گفت: «روسیه بعد از مطلع شدن از کشته شدن نظامیان ترکیه، هر کاری می توانست برای اعمال آتشبس در ادلب انجام داد».
از سوی دیگر، خبرنگار «میدلایستآی» مدعی شده ترکیه، اروپا و ناتو را تهدید کرده مرزهای خودش را به روی مهاجران سوریه خواهد گشود و تمامی موانع برای ورود سیل مهاجران به سمت اروپا را از میان برخواهد داشت. رویترز هم به نقل از یک مقام ارشد ترکیهای نوشته آنکارا به پلیس و گارد ساحلی و نیروهای مرزبانی این کشور دستور داده مانع ورود مهاجران سوریهای نشوند. این مقام ترکیهای گفته آنکارا تصمیم گرفته از رسیدن مهاجران سوری به اروپا، از طریق دریا یا هوا جلوگیری نکند.
سخنگوی حزب حاکم ترکیه در واکنش به گزارشهای منتشرشده در برخی رسانهها در خصوص قصد این کشور برای گشودن مرزها به روی مهاجران سوری گفت سیاست آنکارا در خصوص مهاجران تغییر نکرده، اما ترکیه دیگر قادر به جلوگیری از ورود آنها نخواهد بود.
ترکیه در بحبوحه گزارشهایی از کشته و زخمی شدن شمار زیادی از سربازان این کشور در حومه استان ادلب سوریه دسترسی کاربران به فضای مجازی را محدود کرده است. منابع خبری میگویند سرویسدهندههای اینترنت در ترکیه دسترسی به توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و سایت «Ekşi Sozluk» (یک دیکشنری مشارکتی در ترکیه) را محدود کردهاند. دسترسی به این سایتها از طریق فیلترشکن هنوز امکانپذیر است.
همچنین گزارشها حاکی است پدافند هوایی سوریه در پایگاه هوایی حمیمیم، دو موشک شلیکشده از خاک ترکیه را رهگیری کرده است. این پایگاه محل استقرار نیروهای روسیهای است. المیادین هم در خبری دیگر گزارش داد یک گذرگاه مرزی سوریه در شهر «قامشلی» از عبور ۱۱ خودروی نظامی نیروهای اشغالگر آمریکایی جلوگیری و آنها را وادار به بازگشت کرده است. رسانهها گزارش دادهاند خودروهای آمریکایی از نوع «هاموی» بودهاند و مردم به سمت آنها سنگ پرتاب کردهاند.
دولت ترکیه ساعتی بعد از آنکه اعلام شد سربازان این کشور در نزدیکی ادلب کشته شدهاند گفت که مواضع ارتش سوریه را بمباران کرده است. خبرگزاری آناتولی به نقل از «فخرالدین آلتون»، مدیر بخش ارتباطات دفتر ریاستجمهوری ترکیه نوشت: «همه مواضع شناختهشده دولت سوریه هدف حمله یگانهای زمینی و هوایی ترکیه قرار گرفتند. ترکیه تصمیم گرفته این حمله را تلافی کند.»
کی بیلی هاچیسون، سفیر آمریکا در ناتو هنگام انتشار اخبار مربوط به کشته شدن سربازان ترکیهای در یک کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران حضور داشت.
او تلاش کرد این موضوع را به خرید سامانه پدافند اس-۴۰۰ نسبت دهد. وی گفت: «امیدوارم اردوغان ببیند که متحد گذشته و آینده ترکیه ما هستیم.الان دارند میبینند روسیه چیست و چه کارهایی انجام میدهد. امیدوارم ترکیه از خرید اس-۴۰۰ از روسیه منصرف شود.»
طبق نوشته برخی از خبرنگاران حاضر در این کنفرانس خبری، این مقام آمریکایی از پاسخ مشخص به سؤال خبرنگاران درباره فعالکردن ماده ۵ پیمان ناتو (اصل دفاع جمعی) خودداری کرده است. خبر دیگر اینکه فرماندهی ناوگان دریایی روسیه اعلام کرد که دو ناو جنگی خود مسلح به موشکهای کروز را از تنگه «بسفر» به ساحل سوریه اعزام کرده است.
به نوشته روسیا الیوم، ناو «ادمیرال ماکاروف» و «ادمیرال گریگوریویچ» از تنگه «بسفر» که در نزدیکی ترکیه قرار دارد در حال حرکت به سمت سوریه هستند. «لیندسی گراهام»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا نیز خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع در استان ادلب سوریه شد. لیندسی گراهام اوضاع میدانی در ادلب را «یکی از بدترین فجایع بشری طی چندین دهه» خواند و گفت که لازم است این وضعیت به پایان برسد.
او، بدون اشاره به خرابیهای به بار آمده توسط تروریستهای تحت حمایت آمریکا در نقاط مختلف سوریه از جمله ادلب، تلاش کرد دولت «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه، ایران و روسیه را مقصر جلوه دهد. گراهام گفت: «دنیا دست روی دست گذشته و در حال تماشای تخریب ادلب توسط اسد، ایران و روسها است.»
این سناتور آمریکایی در ادامه از عملیات غیرقانونی ترکیه در ادلب حمایت کرد. وی گفت: «من مداخله ترکیه در ادلب را بسیار تحسین میکنم. اکنون وقت آن است که جامعه بینالملل در این منطقه، منطقه پرواز ممنوع برقرار کند.»عملیات ارتش سوریه علیه تروریستها در استانهای ادلب و حلب از چهارم بهمن ماه گذشته مجددا آغاز شد و کماکان ادامه دارد. ارتش سوریه شامگاه چهارشنبه یازده منطقه را در این محور آزاد کرد.«رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه قبلا گفته بود کشورش به دنبال راهی برای استفاده از حریم هوایی ادلب سوریه است. وی با انتقاد از ممانعت روسیه از حضور جنگندههای ترکیه در حریم هوایی سوریه، توضیح داد: «بزرگترین بحرانی که اکنون در ادلب ضمن آن مواجه هستیم، ناتوانی ما در استفاده از حریم هوایی [این منطقه] است که به زودی بر آن نیز غلبه خواهیم کرد».
اردوغان , بشار اسد , ترکیه , تروریستهای تکفیری , رئیسجمهور , سوریه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.