شکست اقتصادي ترامپ در برابر پکن
دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا روزهاي بسيار سختي را سپري مي کند. او در جنگ تجاري با پکن بازي را پس از سه سال تلاش باخته است! عدم همراهي شرکتهاي تجاري و کشاورزان و شهروندان آمريکايي با سياستهاي ترامپ، در کنار هشدارهايي که از سوي تحليلگران و اقتصاددانان آمريکايي به کاخ سفيد مخابره مي شود، سبب شده است تا رئيس جمهور ايالات متحده در برابر اصلي ترين رقيب اقتصادي خود شکست بخورد. در صورتي که اين روند تا انتخابات رياست جمهوري سال آينده ادامه پيدا کند، ترامپ قطعا انتخابات را خواهد باخت. نتايج نظرسنجي هاي انجام شده در ايالات ويسکانسين، پنسيلوانيا، فلوريدا، ميشيگان و اوهايو نشان مي دهد که رئيس جمهور آمريکا شانس کمي براي پيروزي در اين ايالات دارد. حتي در برخي ايالات آمريکا مانند تگزاس نيز ترامپ شانس زيادي براي پيروزي ندارد وبا نااميدي تمام مشغول رصد نظرسنجي هاست.حتي ديگر فاکس نيوز و راسموسن و ديگر مؤسسات و شبکه هاي مورد علاقه ترامپ نيز سخني از پيروزي وي در انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ به ميان نمي آورند.
بدون شک، يکي از اصلي ترين عواملي که موجب کاهش قدرت ترامپ شده است، شکست اقتصادي او در برابر پکن است. رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا هم اکنون به نقطه زير صفر ، يعني حتي قبل از سال ۲۰۱۷ ميلادي بازگشته است. ميزان کسري تجاري آمريکا در قبال چين ، از ۳۴۶ ميليارد دلار در سال ۲۰۱۶ به ۴۱۹ ميليارد دلار رسيده است. از سوي ديگر، در پايان سال ۲۰۱۸ ميلادي، شاهد افزايش ۷ درصدي واردات چين به آمريکا بوديم.
بدون شک، چيني ها با کاهش هوشمندانه ارزش يوان و تصميم مهم خود در عدم خريد محصولات کشاورزي آمريکا، بدترين ضربات ممکن را به واشنگتن وارد کرده اند. اين در حالياست که پکن هنوز به حوزه دارايي هاي آمريکا در چين که بالغ بر هزار ميليارد دلار مي شود ورود پيدا نکرده است! مطابق شواهد و مستندات موجود در حوزه اقتصاد و تجارت بينالملل، چينيها حدود يک تريليون دلار از بدهيهاي خارجي آمريکا را در تملک خود دارند. همچنين چين بزرگترين خريدار مزايدههاي وزارت خزانهداري ايالات متحده آمريکا در طول سالهاي اخير بوده است و بيدليل نيست که افرادي مانند هيلاري کلينتون ـ نامزد حزب دموکرات در انتخابات رياستجمهوري سال ۲۰۱۶ آمريکا ـ نسبت به تقابل تجاري با چين هشدار دادهاند. بسياري از اقتصاددانان آمريکايي از چين به عنوان «بانکدار آمريکا» ياد ميکنند. در چنين شرايطي، تقابل تمامعيار اقتصادي دولت جديد آمريکا با پکن ميتواند در قالب يک خودزنيِ تجاري و اقتصادي مورد تفسير قرار گيرد.
در حال حاضر، ايالات متحده آمريکا سعي مي کند از همه روشها و ابزارهاي خود براي منازعه با چين استفاده کند: از ناامن سازي تايوان تا دخالت در اعتراضات هنگ کنگ و رايزني با تبت! حتي ايالات متحده آمريکا سعي دارد در قبال بحران در کره شمالي نيز چين را تحت فشار قرار دهد. اساسا يکي از اصلي ترين دلايل مداخله منفي و بازدارنده ايالات متحده آمريکا در شبه جزيره کره و همچنين جلوگيري واشنگتن از مذاکرات مستقيم پيونگ يانگ و سئول، مواجهه با قدرت چين در شرق آسيا است.
در نهايت اينکه ايالات متحده آمريکا قطعا بازي را از پکن خواهد باخت! هزينه اين شکست براي دونالد ترامپ بسيار سنگين خواهد بود و حتي اين موضوع مي تواند به يکي از دلايل مهم شکست رئيس جمهور آمريکا در انتخابات رياست جمهوري سال آينده تبديل شود.
آمريکا , ترامپ , جنگ تجاري , دونالد ترامپ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.