شکایت در کمیسیون ماده صد چه مراحلی دارد؟
مراحل شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰
نحوه اعتراض به آراء صادر شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بسیار پیچیده است. به همین خاطر اشخاصی که قصد دارند برای اعلام اعتراض خود، یک دادخواست تنظیم کنند، بهتر است حتماً از افراد کارشناس در این زمینه کمک بگیرند. مراحل شکایت در این کمیسیون از نوشتن دادخواست در برگه های مخصوص آغاز می شود و تا زمانی که رای نهایی صادر شود، ادامه دارد. اغلب اوقات مجازات انجام تخلف در ساخت و ساز، جریمه های سنگین یا تخریب بنا است. پس بهتر است به صورت دقیق با مراحل شکایت آشنا باشید.
مرحله اول؛ تنظیم دادخواست
برای تنظیم دادخواست و شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰ باید بتوانید به شرح دقیق وقایع بپردازید و مدارک کافی برای اثبات ادعای خودتان پیدا کنید. یکی از دلایلی که باعث عدم موفقیت پرونده های شکایت در دیوان عدالت اداری می شود، نداشتن مدارک کافی و عدم توضیح واضح و دقیق ماجرا است.
در صورتی که اگر شاکیان از کمک وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری استفاده می کردند، می توانستند رای دادگاه را به نفع خودشان تمام کنند. دادخواست تنظیم شده باید روی برگه های چاپی مخصوص نوشته شود و به زبان فارسی روان باشد. مشخصات طرف دعوا و شاکی باید در این دادخواست ذکر شود. همچنین شرح شکایت و ارائه ادله باید در دادخواست موجود باشد. در صورتی که مدارکی برای اثبات ادعا لازم است، باید ضمیمه پرونده شود.
مرحله دوم؛ ارسال دادخواست
پس از اینکه دادخواست مورد نظر آماده شد و تمام مدارک لازم نیز توسط شاکی ضمیمه برگه درخواست شد، باید از طریق پست سفارشی آن را به دبیرخانه دیوان ارسال نماید. البته امکان ارسال دادخواست به دفاتر نمایندگی دیوان نیز وجود دارد. این دفاتر در مراکز استان ها مستقر هستند. در صورتی که شاکی از کمک وکیل استفاده کند می تواند این مرحله را نیز به عهده وکیل بگذارد.
مرحله سوم؛ ثبت دادخواست در سامانه سجام
شاکیان باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و از این طریق، دادخواست خود را به اطلاع مراجع قضایی برسانند. با توجه به اینکه قبل از ثبت نام در سامانه سجام نیاز است شاکیان به یکی از دفاتر الکترونیکی قضایی مراجعه نمایند، ممکن است نتوانند خودشان به تنهایی این مراحل را پیگیری کنند.
به همین خاطر توصیه می شود برای شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰ حتماً از افراد کارشناس مشورت و راهنمایی بگیرید. در تمام استان ها وکلای متخصص دیوان عدالت مشغول به فعالیت هستند؛ بنابراین چه در تهران زندگی کنید یا اصفهان، می توانید از کمک وکیل دیوان عدالت اداری اصفهان یا تهران بهرهمند شوید.
مرحله چهارم؛ پیگیری پرونده
مراحل پیگیری پرونده ها در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به صورت آنلاین دنبال می شود؛ بنابراین شاکیان نمی توانند به صورت حضوری به دادگاه یا مراجع قضایی مراجعه نمایند. با توجه به اینکه پیچیدگی این پرونده ها زیاد است و شاکیان با تبصره ها و ماده های قانونی آشنایی کافی ندارند، نیاز است که پیگیری پرونده و جمع آوری مدارک توسط افراد کارشناس انجام شود.
در صورتی که شاکیان از کمک وکلای مجرب استفاده کنند، به دلیل اینکه امکان مراجعه وکلا به دیوان عدالت وجود دارد، می توانند به صورت حضوری هم به پیگیری پرونده بپردازند و این جزو مزایای گرفتن وکیل محسوب می شود.
مرحله پنجم؛ صدور رای
آخرین مرحله از شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰، صدور رای است. پس از اینکه تخلفات انجام گرفته به دقت مورد بررسی قرار بگیرد، مراجع قضایی رای لازم را صادر می کنند؛ اما آراء صادر شده در اولین مرحله بررسی قابلیت تجدید نظر دارند؛ یعنی اگر شاکیان نسبت به آرای صادره از کمیسیون اعتراضی داشته باشند، به دلیل اینکه اولین دادگاه، یک دادگاه بدوی است، شاکیان می توانند مراتب اعتراض خود را از طریق وکلای خود به اطلاع مراجع قضایی برسانند.
لازم به ذکر است که فرصت اعتراض کوتاه است؛ بنابراین اگر شاکیان پیگیر پرونده نباشند و به سامانه های مربوط مراجعه نکنند، مهلت اعتراض را از دست می دهند و همین باعث می شود تا ناچار شوند رای صادره را بپذیرند. اما اگر با یک وکیل مجرب مشورت کنند، در مهلتی که به آن ها داده شده، می توانند اعتراض کنند و چه بسا بتوانند نتیجه را به نفع خود تمام کنند.
در این مرحله پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده می شود و مجدداً اعضای کمیسیون پرونده را بررسی می کنند. همچنین اگر شاکیان دلایل و مدارک اضافی داشته باشند، ارائه میدهند. توجه داشته باشید که رای صادر شده از دادگاه تجدید نظر کمیسیون ماده ۱۰۰، قطعی است؛ بنابراین هیچکس حق اعتراض به این رای را ندارد. تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری تنها در مرحله بدوی امکانپذیر است.
اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰
بررسی تخلفات انجام شده در شهرداری، نیازمند بررسی و توجه مراجع قضایی است. به همین خاطر در کمیسیون ماده ۱۰۰ چند عضو دائمی و موقتی هستند که به پرونده ها رسیدگی می کنند. از جمله اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می توان افراد زیر را نام برد.
- نماینده شورای شهر
- نماینده دادگستری
- نماینده فرمانداری
- نماینده شهرداری بدون حق رای
هزینه شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰ با کمک وکیل
با توجه به نوع تخلف و پرونده مربوطه، حق الوکاله اخذ شده از شاکیان متفاوت است. بستگی دارد که پرونده شاکیان در چه مرحلهای قرار داشته باشد و تخلفات انجام شده چه حد و حدودی داشته باشند؛ اما به صورت کلی شاکیان می توانند با وکلای خود توافق های لازم را انجام دهند و بر اساس قوانین، بین ۸ تا ۱۰ درصد هزینه بپردازند و پرونده را به وکلا بدهند تا پیگیر پرونده آن ها باشد. البته شاکیان می توانند از مشاوره وکلای متخصص هم استفاده کنند و برای تنظیم دادخواست از آن ها کمک بگیرند. هزینه دریافت مشاوره نسبت به رسیدگی به پرونده از ابتدا تا انتها متفاوت است.
نحوه انتخاب بهترین وکیل برای شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰
برای اینکه بتوانید دادخواست شکایت در کمیسیون ماده ۱۰۰ را تنظیم کنید و به صورت مستمر پیگیر پرونده باشید؛ می توانید بهترین وکیل را انتخاب کرده و پیگیری پرونده را به عهده وکیل خود بگذارید. وکلای متخصص از آنجا که با قوانین کمیسیون ماده ۱۰۰ آشنایی دارند می توانند جریمه های مربوط به اضافه بنا یا رای تخریب بنا را تغییر دهند؛ اما برای انتخاب وکیل باید به موارد زیر توجه داشته باشید.
- بررسی رزومه وکیل متخصص و کسب اطلاعات دقیق درباره قیمت پیشنهادی
- پرس و جو از کاربران و افرادی که قبلاً از کمک وکیل مورد نظر استفاده کرده اند.
- جستجو در سایت های معتبر اینترنتی برای پیدا کردن بهترین وکیل
کلام پایانی
افرادی که بخواهند در کمیسیون ماده ۱۰۰ پیگیر پرونده خود باشند، می توانند با سپردن مراحل تنظیم دادخواست و شکایت به وکلای ماهر و با تجربه، انتظار دریافت رای مثبت را داشته باشند. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر، می توانید با وکلای مجرب سایت وکیل دیوان عدالت تماس بگیرید.
انتخاب بهترین وکیل
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.