شوي ضدايراني مشترک نتانياهو و هاينونن
اظهارات اخير “اولي هاينونن” معاون سابق لابي آيپک در آژانس بين المللي انرژي اتمي و مامور فعلي موساد، بار ديگر فعالانه در تقابل با برنامه هسته اي صلح آميز کشورمان وارد ميدان شده است.هاينونن همان کسي بود که در سال ۲۰۱۳ ميلادي، در مصاحبه جنجالي با روزنامه وال استريت ژورنال اعلام کرده بود که ايران در کوير يک کارخانه مخفي پلوتونيوم به راه انداخته و در حال ساختن بمب اتمي است!
اخيرا، اولي هاينونن در ديدار با بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي بار ديگر اتهامات خود را عليه برنامه هسته اي کشورمان مطرح کرده و حتي بر خلاف گزارشهاي متعدد آژانس، ايران را نسبت به نقش تعهدات برجامي خود متهم ساخته است. هاينونن هفته جاري نيز طي مصاحبهها و سخنرانيهاي مختلفي ضمن متهم کردن ايران به نقض تعهدات ذيل برجام، مدعي شده بود که تهران ميتواند در عرض ۶ يا هشت ماه مواد هستهاي کافي براي يک سلاح اتمي توليد کند اما ساخت بمب اتم مقدار بيشتري طول ميکشد.
نتانياهو طي ديدار با «اولي هاينونن» معاون پيشين مديرکل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در فلسطين اشغالي، مدعي شد: «خيلي واضح است که ايران دروغ ميگويد. ايران به حرکت به سوي زرادخانه بمبهاي اتمي ادامه ميدهد، اما همه متعهد هستيم که آنها را متوقف کنيم».
به نوشته وبگاه «تايمز اسرائيل» وي همچنين از ادعاهاي ضد ايراني هاينونن مبني بر مخفيکاري در برنامه اتمي و نقض توافق هستهاي تشکر کرد.وي دانشمندان صنعت هستهاي ايران را «بهترينِ بهترينها» در اين رشته توصيف کرده اما در تناقضگويي آشکار با گزارشهاي آژانس ادعا کرد: «(ايران) برنامه منسجمي براي توليد سلاح اتمي داشت اما بعد از توقف اين طرح، به آژانس اتمي اطلاع نداد و آنها نيز (گفتند) که گذشته برنامه هستهاي ايران برايشان افشا شده است».
سوال اصلي اينجاست که چرا “اولي هاينونن” بار ديگر به دستور نتانياهو و لابي آيپک در تقابل با برنامه هسته اي ايران وارد ميدان شده است ؟ آن هم در حالي که وي ديگر مقام و سمت رسمي در آژانس ندارد! واقعيت امر اين است که در پشت پرده ورود هدفمند هاينونن به صحنه، آن هم از سوي نتانياهو و لابي آيپک تنها يک هدف به چشم مي خورد و آن بقاي بولتون در قدرت است! منابع آگاه اعلام کرده اند که لابي آيپک به شدت نسبت به برکناري احتمالي جان بولتون از قدرت نگران است و حتي اين نارضايتي و نگراني را به ترامپ نيز منتقل ساخته است. در چنين شرايطي مشاور امنيت ملي آمريکا از سران لابي آيپک و شخص نتانياهو خواسته است تا از ظرفيت و چهره “هاينونن” در کسوت يک “کارشناس و صاحب نظر در مسائل هسته اي” ، براي اقناع فريبکارانه افکار عمومي در قبال برنامه هسته اي ايران استفاده کند. بولتون معتقد است که طرح اتهامات بي پايه و اساس برجامي و هسته اي عليه ايران از زبان “هاينونن”، مي تواند تا حدودي فشار وارد شده به وي و مقامات کاخ سفيد را برداشته و زمينه را براي استمرار حضور آنها در کابينه ترامپ فراهم سازد. اين موضوع به خودي خود نشان مي دهد که بولتون خطر برکناري خود از قدرت و يا معادله ترامپ با جمهوريخواهان سنتي بر سر استعفاي ناخواسته وي از کاخ سفيد را بسيار جدي
مي داند. طي روزهاي اخير، بسياري از رسانه هاي آمريکايي به نقل از منابع نزديک و آگاه، چنين موضوعي را تاييد کرده اند.
انرژي اتمي , برنامه هسته اي , موساد , نتانياهو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.