شورجه: برمیگردم و سریال موسی(ع) را میسازم
سریال موسی پیامبر (ع)، آخرین فیلمنامه به جا مانده از زندهیاد فرجا… سلحشور است که پروژه الف و ویژه سیما محسوب میشود و قرار است با سکانداری احمد میرعلایی تهیهکننده و جمال شورجه کارگردان ساخته شود. به همین دلیل این دو یار که از قدیم با یکدیگر همرکاب بودند و تا به امروز آثار انقلابی، تاریخی و فاخری برای رسانه ملی تولید کردند، دست به دست هم دادهاند تا این پروژه را به سرانجام برسانند. در حالی که هر دو مشغول تدارکات زیرساختهای تولید سریال موسی پیامبر (ع) بودند، جمال شورجه اوایل اردیبهشت امسال سکته مغزی کرد. خوشبختانه این کارگردان انقلابی سکته مغزی را رد کرد و این روزها در منزلش دوران نقاهت را میگذراند. بعد از این اتفاق، نهتنها تهیهکننده کار را متوقف نکرد، بلکه با حمایت جدی مسؤولان مربوط رسانه ملی با عزم جدی آن را دنبال میکند. به همین دلیل در این مدت گروه سازنده این سریال در بخشهای مختلف از جمله فیلمنامه، دکور، صحنه و … با هدایت و نظارت میرعلایی و شورجه کار را ادامه داده و هماکنون گروه مشغول آمادهسازی صحنههای این سریال عظیم رسانه ملی هستند تا بعد از بهبود شورجه، کار جلوی دوربین برود. در این مدت افراد زیادی از نهادهای دولتی و هنرمندان سینما به ملاقات این کارگردان خوشاخلاق سینما و تلویزیون رفتند که در این باره میتوان به نماینده رهبر معظم انقلاب، رئیس رسانه ملی و … اشاره کرد که آرزوی بهبود برای او داشتند. مسؤولان روزنامه جامجم هم در یکی از روزهای گرم تابستان به عیادت این کارگردان انقلابی به منزلشان رفتند که صحبت با ایشان این دلگرمی را به وجود آورد که این کارگردان انقلابی برای ساخت مجموعه تاریخی موسی پیامبر (ع) سراسر شور و نشاط است؛ مجموعهای که قرار است به وحدت ادیان الهی منجر شود. طبق گفته این کارگردان، مخاطبان این سریال فقط ایرانیها نیستند. البته شورجه در همه این سالها تلاش کرده با ساخت آثار متعدد انقلابی به شکل ویژه به شخصیت هایی که در سالهای دفاع مقدس زحمت کشیده اند، بپردازد که از کارهای او می توان به حماسه مجنون، عملیات کرکوک، دایره سرخ ، باشگاه سری و … اشاره کرد. همچنین همیشه در کنار سلحشور حضور فعالی داشته و به دنبال ساخت آثار انقلابی و تاریخی و مذهبی بوده است. مثل سریال یوسف پیامبر (ع) که مخاطبان بسیاری در دنیا داشت. گفتوگوی ما را با جمال شورجه در ادامه میخوانید.
دوران نقاهتتان چقدر طول میکشد؟
همه چیز دست پروردگار است و من میپسندم آنچه را که او میپسندد، اما آنچه از شواهد مشخص است، فکر میکنم دو ماه دیگر باید استراحت کنم تا بعد از آن به حول و قوه الهی و به طور طبیعی به امور مربوطه بپردازم.
فکر میکنم در دوران نقاهت بیکار نیستید و مشغول نظارت به زیرساختهای سریال هستید که ساخته میشود.
بله. دوستان در دفتر آقای میرعلایی مشغول هستند و با هم در تماس هستیم. زیرساختهای سریال موسی پیامبر(ع) شروع شده است. سولهها و کارگاههای ساختوسازها در حال آماده سازی هستند. تقریبا کار گروه فیلمنامه رو به اتمام است. همچنین همراه با آقای میرعلایی مشغول انتخاب عوامل و چیدمان بخشهای مختلف سریال هستیم. آقای میرعلایی شرایطی فراهم کردند تا من نسبت به بخشهای مختلف کار نظارت داشته باشم.
آقای سلحشور در زمان حیات بخشهایی از فیلمنامه را نوشته بودند، آیا از همان بخشها استفاده میکنید؟
مرحوم سلحشور ضمن تحقیقات فراوان توسط تیمی از مشاوران خبره، فیلمنامه را کامل نوشته بود و توسط حاج سعید بهمنپور هم بازنویسی شد، بعد از اینکه قرار شد به شکل جدی تولید این پروژه انجام شود، دوباره گروه مشاوران شروع به بازنویسی نهایی زیر نظر آقای بهمنپور کردند. البته افراد جدیدی هم به گروه فیلمنامهنویسان اضافه شدند. انشاا… ظرف دو هفته دیگر فیلمنامه تمام میشود و برنامهریزی مدون برای آنالیز کار صورت میگیرد.
می خواهید امسال کلید بزنید؟
انشاءا… به امید خدا شش ماهه دوم سعی میکنیم کلید بزنیم.
با توجه به اینکه ساخت چنین پروژهای اهمیت به سزایی دارد، شما با چه هدفی این مجموعه را میسازید و قرار است چه چیزی به مخاطبان ارائه بدهید؟
قصههای یوسف(ع)، اصحاب کهف و موسی(ع) قرآنی هستند؛ بنابراین اهمیت بهسزایی در جهان اسلام و عرب دارد. ما میخواهیم با ساخت این اثر، اتحاد میان ادیان الهی را مستحکمتر کنیم. اتفاقا علما و مراجع که چندین بار هم خدمتشان رسیدیم بر این موضوع تاکید داشتند.
به همین دلیل وحدت ادیان الهی، هدف اصلی فیلمنامه است که میتواند جهان را به سمت توحید پیش ببرد. تفرقه و جدایی ادیان الهی باعث خوشحالی دشمنان میشود و منجر به نفوذ استعمارگران میشود. آنها علاقه مند هستند که ما را به جنگ و نزاع بکشاند، اما ما با ساخت آثار قوی نباید بگذاریم چنین تفرقهای شکل بگیرد. باید به اتحاد ادیان کمک کنیم.
پس نگاهتان در این سریال به خارج از مرزهای ایران است و به دنبال بازار بینالمللی هم هستید.
بله، سریال موسی پیامبر (ع)جهانشمول و فرامرزی است برای اتحاد همه ادیان چه مسلمان، چه مسیحی و چه کلیمی. حتی این سریال برای جامعه یهود است. حضرت موسی پیامبر بزرگوار این دین الهی از پیامبران معصوم ما هستند و طبق آیات و روایات قرآن عمل میکنیم. چنانچه به حول و قوه الهی موفق به تولید اثری ارزشمند و درخور ارزشهای قرآن و این پیامبر باشیم قطعا در بازارهای بینالمللی نیز این مجموعه با موفقیت روبهرو خواهد بود.
با وجود اینکه سریال هنوز در مرحله پیشتولید است، اما شایعههایی نسبت به موضعگیری یهودیان به این سریال وجود دارد.
همان طور که مردم کلیمی در کشورهای مختلف سریالهایی مثل یوسف پیامبر(ع)، مریم مقدس، اصحاب کهف و … را دوست داشتند و از تماشای آن لذت بردند، مطمئن باشید به سریال موسی هم اقبال نشان خواهند داد. نگاه قرآن جهانشمول است و ما سعی کردیم این وجه دیدگاهی قرآن را در کارمان رعایت کنیم. بنیاسرائیل از نوادگان حضرت یعقوب پیامبر هستند و ما به هیچ وجه به دنبال تفرقه نیستیم. البته اینگونه شایعات برای آثار فاخر و دارای مضامین ارزشمند همیشه وجود دارد. امیدوارم سازندگان این سریال لایق آن باشند که محصول کارشان تمام این شایعات را با یک اثر فاخر و درخور توجه از بین ببرد و پاسخگوی نیاز مخاطب باشند.
قصه از زمان کودکی حضرت موسی (ع) شروع میشود؟
قصه از قبل تولد ایشان و از زمان رحلت یوسف پیامبر (ع) شروع میشود.
فکر میکنم زمانی که آقای سلحشور فیلمنامه موسی را مینوشتند، شما هم مشاوره میدادید.
بله، من در همه بخشهای کار حضور داشتم. همچنین از علمای قم و تهران، مشاورههای زیادی میگرفتیم و آقای سلحشور در فیلمنامه اعمال میکرد.
برای نقش حضرت موسی همچون یوسف پیامبر نابازیگر میآورید؟
ما تلاش میکنیم برای تمام نقشهای این سریال افرادی را انتخاب کنیم که ضمن داشتن استعدادهای بازیگری به لحاظ چهره و فیزیک همخوانی لازم را داشته باشند. هنوز مشخص نیست از چهرههای جدید استفاده کنیم یا از بازیگران ناآشنا.
از بازیگران خارجی هم برای سریال موسیپیامبر استفاده میکنید؟
با توجه به اینکه مضمون این سریال فرامرزی است، به همین دلیل ضمن بهرهمندی از بازیگران وطنی، دعوت از گروه بازیگران کشورهایی همچون لبنان، سوریه، تاجیکستان، ارمنستان و … در برنامه کاری ماست.
برای محل فیلمبرداری چطور؟ آیا بخشهایی از کار در خارج از ایران فیلمبرداری میشود؟
اگر گروه هنری مکانهایی پیدا کنند که با فضای قصه همخوانی داشته باشد در ایران ضبط میکنیم. به عنوان نمونه بخشهایی از کار در شهرک دفاع مقدس انجام میشود، ولی اگر لازم شد به خارج از ایران هم میرویم.
از دکورهای فیلم محمد رسولا… که مجیدی ساخته هم استفاده میکنید؟
مکان فیلمبرداری فیلم محمد رسولا… به دوران ظهور اسلام یعنی به ۱۴۰۰ سال پیش برمیگردد، اما قصه این سریال مربوط به مصر باستان و بیش از هزار سال قبل از میلاد مسیح است، به همین دلیل باید ساز و کار مناسب فراهم شود که با توجه به روش نوینی که برای تهیه دکورهای این سریال پیش گرفتهایم علاوه بر ساخت و سازهای محدود به جهت صرفهجوییهای لازم و دستیابی به کیفیت مطلوب از فناوریهای مجازی استفاده خواهد شد.
در مجموع ساخت سریال موسی چه جایگاهی در کارنامه هنری شما دارد؟
خیلی جایگاه ویژهای دارد، چون اثر قرآنی است. همچنین مقام معظم رهبری و دیگر علما و مراجع توصیه به ساخت این مجموعه کردند.
در بخش کارگردانی هم از فرد دیگری کمکخواهید گرفت؟
قطعا برای هر چه بهتر ساخته شدن این اثر قرآنی از حضور دیگر عزیزان بهرهمند خواهیم شد. البته دعوت از کسانی را خواهیم داشت که نسبت به کارهای تاریخی تبحر لازم را داشته باشند. تلاش میکنیم سریال موسیپیامبر(ع) با بهترین کیفیت لازم و بالاترین تراز هنری جمهوری اسلامی ایران ساخته شود و مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.
سریال موسی , شورجه , کارگردان سریال موسی , یوسف پیامبر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.