شغل وکالت چند شاخه دارد؟
اگر در آینده قصد دارید در یکی از حوزههای وکالت مشغول به کار شوید یا دربارهی وکالت و انواع شغل وکالت برای شما سوالاتی بوجود آمدهاست، این محتوا برای شما مناسب میباشد. بسیاری از اوقات ممکن است فکر کنیم هیچگاه به یک وکیل نیاز پیدا نمیکنیم تا اینکه به طور ناخواسته مشکلی برای ما رخ میدهد که وجود سریع یک وکیل کارکشته را میطلبد. اما وکیل مناسب برای موضوع دعوا و شکواییه شما چه کسی است؟؛ به راستی که که هنگام بروز مشکل و نیاز سریع شما به یک وکیل مناسب، گشتن و پرس و جو کردن برای یافتن وکیل چیزی جز هدر رفتن زمان برای شما نخواهد داشت. بنابراین اطلاع از انواع شغل وکالت و شاخههای شغل وکالت برای هر فردی الزامی است.
شغل وکالت چیست؟
وکیل متخصصی است که در امور حقوقی مختلف به شما مشاوره و راهنمایی میدهد و در صورت تمایل شما برای همکاری با ایشان، از حق شما یا گروهی از افراد حمایت میکند. شغل وکالت، شغلی کاملاً تخصصی است که به تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق نیاز دارد. پس از دریافت مدرک وکالت و مستقر شدن در یک واحد حقوقی یا دفتر، افراد به وکیل مدنظر خو مراجعه یا معرفی میشوند بعد از بستن قرارداد وکالت، از وکلا برای انجام امور حقوقی یا دفاع از حق و شنیدن صدای خود کمک میگیرند. اما باید دقت کنید که مشاور یا کارشناسی حقوقی با انواع شغل وکالت تفاوت دارد که در ادامه آن را بازگو خواهیم کرد.
تفاوت کارشناس یا مشاور حقوقی با شغل وکالت
- کارشناس یا مشاور حقوقی به همراه افرادی که قصد وکیل شدن دارند هردو در یک رشتهی “حقوق” تحصیل میکنند؛ اما اگر کسی بخواهد وکیل شود باید بعد از اخذ مدرک لیسانس در رشته حقوق، در آزمون وکالت و دوره کارآموزی شرکت کند تا پروانه وکالت کسب کند.
- مشاور یا کارشناس حقوقی نیازی به گذراندن این مراحل ندارند و میتوانند بعد از فارغالتحصیلی در سازمانها بهعنوان مشاور حقوقی فعالیت کنند.
- تفاوت دوم این است که وکلا نمیتوانند در شرکتها و سازمانها، بهطور رسمی استخدام شوند.
- مشاور و کارشناس حقوقی میتواند به راحتی در شرکتها و سازمانها به طور رسمی استخدام شوند.
- یک وکیل میتواند مشاور حقوقی نیز باشد.
- اما یک مشاور یا کارشناس حقوقی به دلیل نداشتن پروانهی وکالت، به عنوان وکیل به حساب نمیآید.
انواع شغل وکالت چیست؟
حال که با نکتهی کلیدی وکالت و مشاوره حقوقی آشنا شدیم وقت آن است که انواع شغل وکالت را برای شما به میان آوریم. در ابتدای این محتوا اعلام کردیم که شغل وکالت انواع مختلفی دارد، زیرا حوزههای آن بسیار وسیع است و افرادی که در این شغل فعالیت میکنند، تخصصهای مختلفی دارند.
وکیل کیفری
وکیل کیفری از موکل خود که به ارتکاب جرم محکوم شده است حمایت میکند و در تلاش است تا حقوق اولیه و حق آزادی فرد در سیستم قضایی بهطور منصفانه رعایت شود.
وکیل ورشکستگی
این نوع وکیل میتواند در مورد شرایط افراد برای ورشکستگی، انواع ورشکستگی و بررسی هرگونه جایگزین احتمالی به افراد کمک کند. وکلای ورشکستگی فقط برای این افراد ورشکسته نیستند و شرکتهای تجاری که طلبکار یا بدهکار هستند نیز باید ازاین وکلا کمک بگیرند.
وکیل جراحت شخصی و حوادث
یکی از انواع شغل وکالت، وکیل جراحات شخصی و حوادث است. این وکلا در دعاوی مدنی کار میکنند و نماینده کسانی هستند که دچار آسیب و جراحات ناشی از تصادفات رانندگی، قصور پزشکی یا حوادث محل کار شدهاند. وکلای جراحت شخصی باید ثابت کنند که طرف مقابل که معمولاً شخصی حقیقی یا حقوقی است، مقصر است و باید به شخص آسیبدیده خسارت پرداخت کند.
وکیل مالکیت فکری و معنوی
از انواع شغل وکالت است که در آن باید از مالکیت فکری و معنوی حقوق، نویسندگان، هنرمندان، ابداعات و آثار مخترعا و دیگر مشاغل محافظت میکنند.
وکیل امور اداری و استخدامی
اگر شرکت یا سازمانی کارمندان با هم مشکلی داشته باشند، وکیل امور اداری میتواند در مورد مسائل حقوقی ناشی از قراردادهای کار یا روابط کاری مختلف به آنها مشاوره دهد و مشکل را برطرف کند. این وکلا همچنین به مسائل مربوط به تبعیض در محل کار، آزار و اذیت، مقررات دستمزد و حقوق، مزایا و امنیت بازنشستگی میپردازند.
وکیل شرکت
انواع شغل وکالت در حوزهی کاری به غیر از مسائلی که در مورد قبلی مطرح کردیم، شامل پرداختن به امور حقوقی مربوط به تشکیل یک شرکت، تنظیم قراردادهای مختلف و مسائل و مشکلات مربوط به انطباق شرکت نیز میشود. این وکلا اطمینان حاصل میکنند که همه معاملات شرکت در محدوده قوانین کشوری انجام میشوند.
وکیل مهاجرت
قصد سفر دارید؟ وکلای مهاجرت میتوانند برای انجام امور مربوط به مهاجرت و حل مشکلاتی که رخ میدهد، کمک بسیار زیادی کنند.
وکیل مالیاتی
مسئولیت وکیل مالیاتی شامل برنامهریزی مالیاتی، تفسیر قانون مالیات و تاثیرات آن بر موکل است. وکلای مالیاتی در تمامی کارهای مدیریتی شما اعم از مالیات عملکرد، حسابرسی کردن و بیمهی افراد نظرات خود را مطرح میکنند تا شما بعنوان مدیر به بهترین تصمیم دربارهی کسب و کار خود برسید.
وکیل خانواده
از انواع شغل وکالت است که در آن به امور مربوط به قراردادهای پیش از ازدواج، طلاق، نفقه، حضانت فرزندان و… میپردازد. علاوه بر این، دربارهی مسائلی همچون به سرپرستی گرفتن کودکان، موارد بزهکاری اطفال نیز به خانوادهها مشاوره میدهد.
وکیل اداره کار و کارگران
اگر یک کارگر در حین عملیات ساختمانی یا کارخانهای مجروح یا فوت شود، وی یا خانوده اش برای دفاع از حق خود میتوانند این نوع وکیل را اتخاذ كنند تا شرایطی برای جبران خسارات مادی و معنوی واردشده به آنها برایشان ایجاد کند.
وکیل تامین اجتماعی
خوشبختانه شاخههای شغل وکالت بسیار زیاد است. وکلای تامین اجتماعی از افرادی که میخواهند از حق خود در مراقبتهای پزشکی، تصمیمات پزشکی، مسکن، کمکهزینه معلولیت، برنامهریزی مالی، بستری شدن در بیمارستان و… استفاده کنند، حمایت لازم را انجام میدهند.
وکیل دعاوی مدنی
اگر سر مسائل و مشکلات مالی با یکدیگر اختلاف پیدا کرده اید، وکلای دعاوی میتوانند از حق شما دفاع کنند تا در نهایت قاضی و دادگاه به یک تصمیم برسد.
وکیل اتفاقی
وکیلی که تحصیلات وکالت را کسب کرده است اما پروانهی وکالت نداردرا وکیل اتفاقی میگوییم که در مسائل مربوط به خویشاوندان خود، آن هم فقط سه بار در سال میتواند کمک کند.
وکیل معاضدتی
اگر برای گرفتن یک وکیل تمکین مالی نداشته باشید، میتواند از دادگاه برای یک دادخواهی عادلانه درخواست یک وکیل معاضدتی کند. وکلای معاضدتی وظایف خود را کاملا رایگان انجام میدهند و حق دریافت هیچ مبلغی را ندارند.
وکیل حقوقی
این نوع وکلا از جانب موکل اجازه دارند تا در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی اقدام کنند. در این رابطه وکیل حقوقی طبق حدود اختیاراتی که به او داده شده است، نسبت به انجام کارهای حقوقی موکلش در رابطه با موضوع مطرح شده در مراجع قضایی و غیر قضایی انجام وظیفه میکند.
دربارهی وکالت , شغل وکالت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.