شباهت و تفاوت قوانین ازدواج و طلاق در کشور های خاورمیانه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 64426
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 30 فروردین 1401 - 12:20 |

شباهت و تفاوت قوانین ازدواج و طلاق در کشور های خاورمیانه

ازدواج یکی از مهم ترین مسائل زندگی است که در هر کشور و در هر مذهب نگاه به آن متفاوت است. در کشورهای خاور میانه که اغلب مردم مسلمان هستند نگاه مردم به ازدواج و طلاق عموما اسلامی است با این وجود به خاطر تفاوت فرهنگ ها و سیستم های سیاسی حاکم بر هر کشور، قوانین ازدواج و طلاق در کشورهای خاورمیانه با یکدیگر متفاوت است.
شباهت و تفاوت قوانین ازدواج و طلاق در کشور های خاورمیانه

ازدواج یکی از مهم ترین مسائل زندگی است که در هر کشور و در هر مذهب نگاه به آن متفاوت است. در کشورهای خاور میانه که اغلب مردم مسلمان هستند نگاه مردم به ازدواج و طلاق عموما اسلامی است با این وجود به خاطر تفاوت فرهنگ ها و سیستم های سیاسی حاکم بر هر کشور، قوانین ازدواج و طلاق در کشورهای خاورمیانه با یکدیگر متفاوت است. در این مطلب قصد داریم قوانین ازدواج و طلاق در کشورهای خاورمیانه را با یکدیگر بررسی کنیم تا شباهت ها و تفاوت های آنان را بشناسیم.

قوانین ازدواج در ترکیه

قوانین ازدواج در ترکیه بدین صورت است که فرد باید حتما به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشد. در ترکیه فرد برای این که ازدواج کند باید دارای گواهی تجرد باشد. در ترکیه چند همسری برای مردان غیر قانونی است و جرم شناخته می شود به همین دلیل اگر مردی که همسرش را طلاق داده است یا همسرش فوت کرده بخواهد دوباره ازدواج کند باید گواهی طلاق یا فوت ارائه نماید.

اگر زنی که شوهرش فوت کرده و یا مطلقه باشد بخواهد دوباره ازدواج کند باید علاوه بر ارائه گواهی فوت یا طلاق، ۳۰۰ روز صبر کند و سپس نسبت به ازدواج دوباره اقدام نماید. اگر ازدواج در ترکیه قرار است بین المللی باشد یعنی مثلا یک خانم ترک با یک مرد ایرانی ازدواج کند، هر دو نفر باید اثبات کنند که می توانند هزینه های زندگی خود را در این کشور تامین کنند.

قوانین طلاق در ترکیه

طلاق گرفتن در ترکیه با ایران کمی متفاوت است. علت هایی که در ترکیه می تواند دلیل موجهی برای طلاق باشد شامل موارد زیر است:

  • عدم سلامت روانی همسر
  • زنا
  • بدرفتاری با همسر
  • ترک منزل بیش از ۶ ماه
  • ارتکاب جرم توسط یکی از زوجین
  • شکست غیر قابل برگشت در ازدواج

طلاق در کشور ترکیه

انواع طلاق در ترکیه

طلاق در ترکیه مانند خیلی از کشورها به دو دسته تقسیم می شود اول طلاق توافقی و دوم طلاق غیر توافقی.

طلاق توافقی در ترکیه

طلاق توافقی شیوه ای است که زن و شوهر برای طلاق گرفتن از هم با یکدیگر توافق می کنند. برای گرفتن طلاق توافقی در ترکیه باید زوجین درخواست طلاق خود را در مراجع قضایی ثبت کنند و بعد از آن در جلسات دادگاه حضور یابند. برای این که کار به این مرحله برسد زوجین باید حداقل یک سال با یکدیگر زندگی کرده باشند.

اگر زوجین دارای فرزند باشند دادگاه درباره حضانت فرزند و هزینه ها و مخارج فرزندان تصمیم گیری می کند. در صورتی که اعمال خشونت دلیل طلاق زوجین باشد طرف مقابل می تواند درخواست کند که دیدار کودک توسط طرف دیگر با محدودیت همراه باشد. اگر قصد طلاق گرفتن در کشور ترکیه را دارید حتما با یک وکیل طلاق در خارج از کشور مشورت کنید.

طلاق غیر توافقی در ترکیه

طلاق غیر توافقی در صورتی اتفاق می افتد که یکی از زوجین توان ادامه و اداره زندگی مشترک را نداشته باشد.

ازدواج با قوانین خارجی

قوانین ازدواج در امارات

ازدواج در امارات به دو صورت ازدواج اسلامی و ازدواج مسیحی انجام می شود. ازدواج اسلامی حالتی است که داماد مسلمان باشد. پدر و مادر عروس در طی ازدواج حتما باید در دادگاه حاضر باشند. اگر پدر و مادر دختر هر دو در قید حیات نیستند بستگان او باید این مسئولیت را به عهده بگیرند.

ازدواج مسیحی در امارات متحده عربی به این صورت است که عروس و داماد باید بیشتر از ۱۸ سال سن داشته باشند. این نوع ازدواج عموما در کلیسا انجام می شود. بعد از این که ازدواج انجام شد زن و شوهر باید کپی مدارک و اسناد ازدواج را برای اثبات ازدواج به وزارت خارجه و وزارت دادگستری امارات تحویل دهند.

قوانین طلاق در امارات

اگر طرفین بتوانند به توافق برسند روند طلاق در امارات معمولا می تواند یک ماهه به پایان برسد. آن ها هم مثل ما این طلاق را توافقی می نامند. در حالتی که دو نفر نتوانند بر سر طلاق یا ادامه زندگی توافق کنند کار به دادگاه بدوی خواهد کشید.

در این مرحله باید گواهی ازدواج، گواهی تولد طرفین و فرزندان به دادگاه ارائه شود. در صورتی که یکی از دو طرف اتباع خارجی است ارائه گذرنامه نیز به موارد بالا اضافه می شود. بعد از صدور حکم دادگاه توسط قاضی هر یک از طرفین ۲۸ روز برای تجدید نظر فرصت دارند.

بعد از این که آخرین حکم صادر شد، پرونده به دادگاه تعلیق خواهد رفت. در این مرحله زوجین اجازه ارائه سند جدیدی ندارند. نهایتا پرونده به دادگاه اجرا ارسال می شود و اجرای حکم به جریان می افتد. در صورتی که طلاق توافقی باشد پرونده دیگر به دادگاه بدوی ارسال نخواهد شد و یکراست به دادگاه اجرا می رود.

جدایی

قوانین ازدواج در گرجستان

قوانین ازدواج در گرجستان افراد را ملزم می کند که خودشان یا وکیل قانونی آن ها حین ازدواج در دفتر ثبت حضور داشته باشند. این مورد استثنا هم دارد که تشخیص آن به عهده پلیس این کشور است. در کشور گرجستان هر طرف ازدواج باید یک شاهد برای ازدواج داشته باشند.

شاهد باید اهل گرجستان باشد و کارت شناسایی به همراه داشته باشد. تنظیم سند ازدواج در این کشور خیلی سریع انجام می شود. ازدواج دوم در گرجستان ممنوع است و فرد خاطی باید جریمه سنگین بپردازد.

قوانین طلاق در گرجستان

در گرجستان دادگاه پس از ثبت تقاضای طلاق به مدت ۳۰ روز به زوجین فرصت می دهد که آشتی کنند. اگر آشتی صورت نگرفت بسته به شرایط پرونده ممکن است طلاق مقداری طول بکشد. اگر در مورد مسائل مربوط به طلاق میان ذوجین اختلاف نظر وجود نداشته باشد طلاق با سرعت بیشتری حل می شود. اگر می خواهید از همسر گرجستانی خود در این کشور طلاق بگیرید می توانید با یک وکیل طلاق خارج از کشور مشورت کنید تا در این زمینه دچار ضرر نشوید.

طلاق توافقی در ترکیه

قوانین ازدواج در ایران

در کشور ایران برای ازدواج چهار شرط اساسی وجود دارد. اولی اختلاف جنس است. شرط دوم این است که ازدواج باید با طرف مسلمان صورت بگیرد. رضایت قلبی و اهلیت دو قانون دیگری هستند که باید حتما وجود داشته باشند تا ازدواج صورت بگیرد. در قانون ایران آمده است که هر کدام از طرفین ازدواج می توانند برای عقد به یک شخص دیگر وکالت بدهند. اگر وکیل از مفاد وکالت کوتاهی کند موکل حق تنفیذ دارد.

قوانین طلاق در ایران

طلاق در ایران به دو صورت توافقی و غیر توافقی صورت می گیرد. طلاق توافقی مبتنی بر رضایت هر دو طرف به طلاق است. در این نوع طلاق زوجین نسبت به مسائلی مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه و حضانت فرزندان توافق خواهند کرد.

در ایران اگر مرد بخواهد طلاق بگیرد رضایت زوجه اهمیت ندارد و درصورت عدم رضایت ذوجه هم حکم طلاق صادر خواهد شد. در صورتی که ذوجه بخواهد طلاق بگیرد باید دلیل محکمه پسندی ارائه کند در غیر این صورت از آن جایی که طلاق تنها حق مرد است حکم طلاق صادر نخواهد شد. از طرفی به خاطر لازم الاجرا بودن مهریه در صورت درخواست زن، مرد ملزم به پرداخت مهریه است و زن می تواند این موضوع را از طرف مرجع قضایی پیگیری کند.

در این مطلب سعی کردیم به بررسی و مقایسه قوانین طلاق و ازدواج در کشورهای همسایه ایران بپردازیم. علت انتخاب این کشورها آن است که ایرانیان زیادی تلاش می کنند برای مهاجرت به این کشورها از طریق ازدواج اقدام کنند و نیاز است که با قوانین ازدواج و طلاق در این کشورها آشنا باشند.

موسسه حقوقی در ترکیه

| منبع خبر : محتوا این متن تبلیغاتی بوده و توسط رسالت رد یا تایید نمی شود
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای شباهت و تفاوت قوانین ازدواج و طلاق در کشور های خاورمیانه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.