سگ زرد برادر شغال است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 16903
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی تاریخ انتشار : 21 بهمن 1398 - 8:29 |
تحلیل مواضع احزاب آمریکا در مواجهه با ایران؛

سگ زرد برادر شغال است

دونالد ترامپ هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا ست که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر کرسی ریاست جمهوری ایالات‌متحده نشست
سگ زرد برادر شغال است
‌|  گروه سیاسی‌|
دونالد ترامپ هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا ست که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر کرسی ریاست جمهوری ایالات‌متحده نشست. پیش از وی از هر دو حزب مطرح در آمریکا تاکنون ۳ رئیس‌جمهور راهی کاخ سفید شده‌اند. سیاست‌های آمریکا طی ۴۱ سال که از عمر جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، نسبت به ایران کاملا منفی بوده چراکه آن‌ها تنها درصدد سرنگونی کشورمان بودند اما به لطف خدا، قادر به دستیابی آرزوی چندساله‌شان نشدند. اگر کمی به سوابق ۶ رئیس‌جمهور این دو جناح سیاسی آمریکا توجه کنید، تنها به  دشمنی و خصومت آن‌ها با  ایران مواجه خواهید شد. با آغاز کار ترامپ در کاخ سفید، تحلیل‌های متفاوتی از رویکرد آمریکا نسبت به ایران شد، برخی معتقد بودند با روی کار آمدن جمهوری‌خواهان، روابط ایران با آمریکا با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهد شد اما این موضوع در حالی است که سوابق رؤسای جمهور ایالات‌متحده طی ۳۷ سال گذشته، به‌وضوح نشان  داده که رئیس‌جمهور دموکرات و جمهوری‌خواه برای ایران تفاوتی ندارد و همواره رؤسای جمهور این کشور با تاکتیک‌های متفاوتی به دنبال فشار بر ایران بوده و هستند. از دشمنی‌های این دو جناح سیاسی می‌توان به مراسم سخنرانی ترامپ در مجلس سنا اشاره کرد. بخشی از سخنان رئیس‌جمهور آمریکا مربوط به ترور شهید سردار سلیمانی می‌شد که در ادامه با تشویق دو طیف سیاسی (جمهوری‌خواه و دموکرات) مواجه شد. این تصاویر از دشمنی شفاف این دو جریان سیاسی با ایران و ایرانی می‌گوید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی طی بیاناتی در آبان ۹۵ فرمودند: «بنده هیچ قضاوتی در مورد این انتخاباتی که در آمریکا انجام گرفته است، ندارم. آمریکا، آمریکا ست؛ این حزب یا آن حزب، هرکدام‌شان سرِ کار آمدند، خیری که  به ما نرساندند، شر  رساندند. یکی تحریم کرد، یکی هواپیما زد، یکی به سکوی نفتی حمله کرد و  یکی به دشمن‌های ما کمک کرد. ما نگرانی هم نداریم؛ ما به توفیق الهی برای مواجهه با هر حادثه‌ محتمل آماده‌ایم.» همچنین شهید رجایی در سال ۵۹ می‌گوید: «برای ما کسی که در آمریکا حکومت می‌کند مهم نیست، زمانی تغییر رئیس‌جمهور آمریکا تأثیر داشت که به آن‌ها وابسته بودیم ولی دیگر ایران مستقل است و کارتر  و  ریگان برای ما هیچ تفاوتی نمی‌کند.» 
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و نوع رویکرد احزاب سیاسی آمریکا نسبت به ایران باید در نظر گرفت که تفاوتی در سیاست دموکرات و جمهوری‌خواه در مواجهه با ایران وجود ندارد. نکته قابل توجه آن‌جاست که برخی در داخل کشور از رفتارهای ملایم دموکرات‌ها نسبت به ایران می‌گویند اما باید به آن‌ها گوشزد کرد سخنان باراك اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را که طی جلسه گفت‌وشنودی عنوان کرد: «اگر من گزینه‌ای در اختیار داشتم كه در آن ایران یک‌یک پیچ‌ها و مهره‌های برنامه هسته‌ای خود را از بین می‌برد و امكان داشتن برنامه هسته‌ای را برای همیشه از دست می‌داد و در اثر آن، از شر همه توانایی‌های نظامی‌اش رها می‌شد، این گزینه را انتخاب می‌كردم.» روزنامه «رسالت» به جهت بررسی اینکه هیچ تفاوتی میان دموکرات و جمهوری‌خواه در مواجهه با ایران ندارد، گفت‌وگویی با صاحب‌نظران در این حوزه داشته که در ادامه می‌خوانید؛
* تنها هدف آمریکا، سرنگونی ایران است
یک کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است: «تصور برخی مبنی بر تفاوت سیاست جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نسبت به ایران، کاملا اشتباه است.» فؤاد ایزدی در ادامه به «رسالت» گفت: «تاریخ به دنیا ثابت کرده که دموکرات‌ها در اخذ امتیاز از ایران موفق بودند و نمونه بارز آن را در دوره اوباما شاهد بودیم. در آن زمان آمریکا امتیازهای هسته‌ای گسترده‌ای از ایران دریافت کرد اما در عمل هیچ چیزی به ایران ارائه نداد.»
وی ادامه داد: «نکته قابل‌توجه آن است که هدف سیاستمداران آمریکا (جمهوری‌خواه و دموکرات) طی دوره‌های گذشته تنها سرنگونی جمهوری اسلامی ایران بوده‌ است. تنها تفاوت میان این دو حزب در نوع تاکتیک‌شان نسبت به برخورد با ایران است. دموکرات‌ها متوجه شدند که به‌آسانی قادر به سرنگونی جمهوری اسلامی نیستند و به این جهت با گرفتن اهرم‌های قدرت از ایران به سمت سرنگونی آن حرکت می‌کنند اما در مقابل، جمهوری‌خواهان احساس می‌کنند به‌آسانی قادر هستند به هدفشان برسند، درنتیجه باید گفت که سیاست‌های این دو حزب در ظاهر و باطن ضد ایرانی است.»
این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه سیاست دموکرات‌ها نسبت به ایران در ظاهر نرم‌تر است، افزود: «هدف این حزب سیاسی در آمریکا دقیقا مانند هدف جمهوری‌خواهان است. شاید بتوان گفت برنی سندرز میان دموکرات‌ها مواضع آرام‌تری دارد آن‌هم به این دلیل است که وی ذاتا دموکرات نبوده و مواضعش مانند دموکرات‌های سنتی نیست.»
* بیشترین تحریم‌ها علیه ایران در زمان دموکرات‌ها بود
همچنین رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نهم معتقد است: «افرادی که تصور می‌کنند مواضع دموکرات‌ها نسبت به جمهوری‌خواهان درباره ایران آرام‌تر است تنها تمایل دارند تا به مسائل آن‌گونه که  علاقه‌مندند، بپردازند.» وحید احمدی در ادامه به «رسالت» گفت: « تا کنون سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران استکباری بوده و بر اساس سیستمی خاص چیده شده و باید در نظر داشت که این دو جناح سیاسی تنها شیوه‌ برخوردشان با ایران متفاوت بوده است. آمریکا طی ۴۱ سال گذشته تنها حقوق ایران را نادیده گرفته  و به دنبال توطئه‌چینی بوده است اما خوشبختانه ایران همیشه از این موضوع سرافراز بیرون آمده و اجازه نداده تا نقشه استکبار در غرب به نتیجه برسد.»
عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس نهم در ادامه گفت: «افرادی که تصورشان مبنی بر آن است که ایران می‌تواند با دموکرات‌ها کنار بیاید، سخت در اشتباه هستند چراکه اگر  کمی به سال‌های گذشته  توجه کنند متوجه می‌شوند بیشترین تحریم‌ها علیه ایران در زمان دموکرات‌ها به‌ویژه شخص اوباما تحمیل شده است. اگرچه در آن زمان ایران با آمریکا در ظاهر مشغول به گفت‌وگو بودند اما دموکرات‌ها تنها با روش مسالمت‌آمیزتری به دنبال رسیدن به هدف‌شان بودند.»
وی با تأکید بر اینکه اکثر تحریم‌ها علیه ایران در دوره دموکرات‌ها اعمال شده است، افزود: «چرا برخی اصرار بر سیاست شکست‌خورده غرب‌گرایان دارند؟ آیا تاکنون این سیاست برای‌شان درس عبرت نشده است؟ رویارویی نظام جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان نظامی مستقل و  برآمده از اراده ملت و  نظام پشتیبان خواسته‌های ملت‌های مستضعف باعث شده تا این  ملت‌ها به دنبال الگوبرداری از نظام جمهوری اسلامی ایران باشند. نمونه بارز این موضوع را می‌توان در تشکیل محور مقاومت و درنتیجه شکست‌های پی‌درپی استکبار بیان کرد که به‌هیچ‌عنوان خوشایند آمریکایی‌ها و غرب‌گرایان داخل کشورمان نیست.»
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نهم تصریح کرد: «تشکیل محور مقاومت قطعا موجب بیداری جوامع و ملت‌ها و نمایان شدن چهره قرن شده است اما برخی می‌کوشند تا وانمود کنند اگر فلان حزب در آمریکا پیروز  می‌شد ما شاهد رفتار دیگری از سوی این کشور بودیم!»
احمدی در پایان تأکید کرد: «بیشترین آمار تحریم‌ها و اعمال آن در دوران دموکرات‌ها بوده و جمهوری‌خواهان تنها مقداری علنی‌تر مخالفت‌ها و تهدیدهایشان را مطرح می‌کنند؛ وگرنه دموکرات‌ها با پنبه سر می‌برند.»
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سگ زرد برادر شغال است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.