سناتور جمهوریخواه: آشوبِ سوریه به دلیل مداخلات آمریکا و متحدانمان ایجاد شد
یک عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا و حامی سرسخت پایان حضور آمریکا در «جنگهای بیپایان خاورمیانه» در مصاحبه با شبکه مورد علاقه رئیسجمهور این کشور، ضمن دفاع از تصمیم او برای خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه به دخالتهای چندین ساله واشنگتن، آنکارا، دوحه و ریاض در امور داخلی سوریه اذعان کرد.
مجری فاکس نیوز در مصاحبه با «رند پال» سناتور آمریکایی از او سوال کرد: «بگذارید درباره سوریه و تصمیم رئیسجمهور برای خروج از شمال سوریه سوال بکنم. ما شاهد این هستیم که ترکیهایها دارند وارد (شمال سوریه) میشوند. بسیاری از اعضای حزب خود شما از قبیل لیندسی گراهام، مارکو روبیو و افراد دیگری میگویند که این یک اقدام بد است و دشمنان ما را جسورتر میکند».
این سناتور جمهوریخواه ایالت «کنتاکی» که بارها حامی پایان حضور نظامیان آمریکایی در کشورهای خارج به ویژه افغانستان و سوریه شده است، از تصمیم ترامپ برای خروج از شمال سوریه دفاع کرد و مخالفان جمهوریخواه این تصمیم او را «نومحافظهکاران حامی جنگهای ابدی» توصیف کرد.
عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز، به حمله ۲۳ اکتبر ۱۹۸۳ (اول آبان ۱۳۶۲) به محل استقرار اشغالگران آمریکایی و فرانسوی در زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان» رئیسجمهور اسبق اشاره کرد؛ حملهای که طبق گزارشها در نتیجه آن ۲۴۱ تفنگدار آمریکایی و ۵۸ چترباز فرانسوی کشته شدند.
یک سازمان شیعه لبنانی، موسوم به «جهاد اسلامی» مسوولیت این دو عملیات را که به فاصله کوتاهی از هم انجام شد، بر عهده گرفت و مجریان آن را دو جوان ۲۰ و ۲۱ ساله اعلام نمود (جزئیات بیشتر).
رند پال گفت: «اسامی که نام بردید به نظر میرسد که اعضای انجمنهای پارلمانی نومحافظهکار گروه جنگ (حامیان جنگ) باشند و آنها همیشه خواهان جنگ هستند و فکر میکنند که جنگ راهحل همه مسائل است. به نظر من، رئیسجمهور همان چیزی را متوجه است که متاسفانه ریگان در قضیه بیروت خیلی دیر فهمیده بود و اینکه باقی گذاشتن ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر (نظامی آمریکایی) در منطقهای که آسیبپذیر است میتواند به فاجعه بیانجامد و همچنین هیچ کاری برای تامین امنیت منافع ملی ما نمیکند. خوب میدانید که من حامی برگرداندن سربازانمان به وطن هستم و به نظرم باقی گذاشتن ۲۰۰ یا ۳۰۰ نظامی در یک منطقه، میتواند نسخهای برای کشاندن ما به سمت یک تراژدی باشد چرا که این تعداد به آن اندازهای است که کار خاصی انجام دهند یا در برابر چیزی بازدارنده باشند».
وی افزود: «به نظر من بخشی از راهکار برای (پیروزی در) جنگ حضور نیروهای بومی در آن جنگ است، ترکیهایها آنجا زندگی میکنند، سوریها آنجا زندگی میکنند و به نظر من پاسخ این نیست که آمریکا در آنجا حضور داشته باشد».
مجری فاکس نیوز با اشاره به مواضع تند سناتور «لیندسی گراهام» و «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ، از رند پال درباره این انتقادات سوال کرد.
رند پال در جواب گفت: «به نظر من اگر به گذشته برگردیم و به جنگ جهانی اول برگردیم، ما میتوانستیم کار بهتری در زمینه ترسیم خطوط مرزی بین کشورها انجام میدادیم. در حال حاضر یک منطقه خودمختار کُردی در عراق وجود دارد اما این موضوع غیرواقعبینانه است که فکر کنیم هیچ از از دو کشور ترکیه یا سوریه بخشی از سرزمین خود را رها کرده و در اختیار یک منطقه خودمختار کُرد قرار دهند. برخی میگویند که کُردها باید تصمیم بگیرند که متحدان آنها چه کسانی هستند البته قطعا متحدان آنها ترکیهایها نیستند و اینکه آیا آنها مشترکات بیشتری با سوریه دارند و امکان یکپارچگی آنها (یکپارچگی کُردها با دولت سوریه) وجود دارد یا نه».
سناتور آمریکایی افزود: «این آشوب با مداخله خارجی ایجاد شد، ترکیهایها دخالت کردند، ما دخالت کردیم، قطریها دخالت کردند، سعودیها دخالت کردند، اینها در جنگ داخلی سوریه دخالت کردند و مردم جانشان را از دست دادند و میلونها نفر بیخانمان شدند. رئیسجمهور ترامپ به درستی در این باره صحبت کرده است. ایده تغییر رژیم کارساز نبوده است و سبب آشوب بیشتر شد و همچنین ظهور داعش هم در نتیجه آشوب ناشی از سرنگونی صدام و همچنین تلاشها برای منزوی کردن و شکننده کردن رژیم (بشار) اسد بوده است».
آمریکا , دونالد ترامپ , سوریه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.