سراب دموکرات‌های خوب! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 40569
  پرینتخانه » اسلایدر, بین الملل, سیاسی تاریخ انتشار : 25 اسفند 1399 - 0:45 |
تأکید دوباره آمریکایی‌ها بر گرفتن امتیاز از ایران بررسی شد

سراب دموکرات‌های خوب!

با اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولتمردان و البته اصلاح‌طلبان بیش از همه، از رفتن ترامپ و آمدن یک دموکرات خوشحال شدند!
سراب دموکرات‌های خوب!

سعید نوروزی
با اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولتمردان و البته اصلاح‌طلبان بیش از همه، از رفتن ترامپ و آمدن یک دموکرات خوشحال شدند! از رسانه‌های اصلاح‌طلب که با کلیدواژه «ستاد انتخاباتی بایدن در تهران» از آن‌ها نام‌برده می‌شد و رئیس‌جمهور روحانی که دموکرات‌ها را مؤدب می‌داند و با شکست ترامپ، گفته بود: «دیگر جنگ اقتصادی تمام شد» تا آقای ظریف که با صدای رسا گفت: «بله! معلوم است که بایدن با ترامپ فرق دارد»، همه مسرور بودند از رفتن ترامپ و آمدن بایدن. زیرا همه‌ نگاه خود را معطوف به دولت جدید آمریکا کرده و منتظر بازگشت آمریکا به برجام بودند؛ اما خوش‌بینی به جو بایدن هم مثل تضمین جان کری، سرابی بیش نبود. نگاهی به سخنان دولتمردان جدید آمریکا، حاکی از آن است که با وجود وعده‌های انتخاباتی بایدن، آن‌ها قصد ندارند بی‌چون‌وچرا به برجام بازگردند و تحریم‌ها علیه ایران را لغو کنند. از سویی دیگر مرور مواضع مسئولین کاخ سفید نشان‌دهنده سادگی و البته خوش‌بینی و خیال‌پردازی سیاستمداران کشورمان نسبت به آن‌ها نیز بوده و حتی با وجود بازگشت دموکرات‌ها به قدرت، برجام همچنان روی زمین مانده است. به‌عنوان نمونه، بایدن رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید: «آماده تعامل درباره ۱+۵هستیم، اما با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در خاورمیانه مقابله خواهیم کرد.» 
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز موضع واشنگتن درباره برجام را این‌گونه بیان می‌کند: «اگر ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای بازگردد، آمریکا نیز اقدام مشابه را انجام خواهد داد.»  در تازه‌ترین مورد هم، طی روزهای اخیرند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشته: «همان‌طور که وزیر خارجه بلینکن تأکید کرده ما برای ترغیب ایرانی‌ها برای آمدن به میز مذاکره هیچ مشوق یک‌جانبه‌‌ای به آن‌ها پیشنهاد نخواهیم کرد.  اگر برداشت ایرانی‌ها این است که بدون انجام هیچ اقدامی از سوی آن‌ها در جهت پایبندی کامل به برجام ما امتیازها یا گام‌های یک جانبه‌ای به آن‌ها پیشنهاد خواهیم کرد دچار سوءبرداشت شده‌اند.» البته این رویه ضدایرانی از سوی دولت جدید آمریکا چندان دور از انتظار هم نبود. آن‌ها ماه‌ها قبل از انتخابات ۲۰۲۰ هم رسما اعلام کرده بودند به‌راحتی به برجام بازنمی‌گردند، اما متأسفانه مسئولین دولتی بدون توجه به وضعیت اقتصادی و مشکلات موجود، چشم‌انتظار آمریکا یا همان کدخدای خود شده و فکر می‌کردند بین ترامپ و بایدن درخصوص مسائل ایران فرق است!
ماه‌ها قبل از پیروزی بایدن، «آنتونی بلینکن» مشاور ارشد کارزار انتخاباتی بایدن و وزیر خارجه فعلی آمریکا اعلام کرده بود که بایدن در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ به دنبال «توافقی قوی‌تر» با ایران است. حتی «جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما که او نیز امروز در دولت بایدن مسئولیت دارد، در دی‌ماه ۹۸ 
با پیش‌بینی پیروزی بایدن گفته بود: «جو بایدن این موضوع (برجام) را تشخیص می‌دهد و می‌داند که بازگشت به‌جایی که بودیم کافی نیست. موضوعات جدیدی در سه سال و نیم گذشته اضافه شده‌اند. جو بایدن می‌داند که ما باید اطمینان یابیم که تمامی موارد را در این توافق مدنظر داشته ایم.»
مشخصا لحن صحبت‌های به‌کار گرفته‌شده صریح و روشن است؛ دولت ترامپ می‌گفت «برجام بد است و یک توافق جدید می‌خواهم» و دموکرات‌ها می‌گویند «برجام بد نبوده اما در شکل فعلی کافی نیست.» به‌عبارت‌دیگر می‌توان فهمید هردوی آن‌ها «گویش متفاوتی» از یک «تقاضای واحد» درخصوص ایران و توافق را بیان می‌کنند و اگرچه راهکارهایشان فرق می‌کند اما نیت و هدف یکی می‌باشد.اما امروز با نگاهی به رفتار دولت جدید آمریکا مشخص شده که برخلاف عقیده برخی‌ها، آمریکا با آمریکا فرق ندارد و سیاست هر دو جناح آمریکایی، ضربه به ایران و تشدید مشکلات نظام جمهوری اسلامی است. اگر هم فرقی بین آن‌ها باشد، آنجاست که یکی از آن‌ها فرمانده ارشد ایران را ترور می‌کند و آن‌یکی زیرکانه حمایت می‌کند. یکی از آن‌ها تحریم‌های دارویی و ضدانسانی اعمال کرده و دیگری حتی به لغو آن فکر نمی‌کند و ادامه می‌دهد. یکی رسما اعلام می‌کند دنبال سرنگونی ایران است و آن‌یکی با دستکشی مخملی که زیر آن یک دست چُدنی است، می‌خواهد ایران را از پای درآورد.
امروز دیگر دوقطبی جمهوری‌خواه-دموکرات که همواره محل مناقشه بین غرب‌گرایان و جریان انقلابی بوده وجود ندارد. جمهوری‌خواه و دموکرات دوروی یک سکه هستند. صدتا تحریم پیچیده در دولت اوباما و صدتا تحریم سنگین در دولت ترامپ سند اثبات این گزاره بوده و حتی برخلاف ادعا‌های برخی جریان‌ها، در مقاطعی دولت‌های دموکرات اقدامات ضدایرانی و ضدمردمی بیشتری نسبت به جمهوری‌خواهان انجام داده‌اند. پس دور از عقلانیت و تدبیر است که به دولتمردان آمریکایی چشم داشته باشیم. می‌توان گفت انتظار اقدام از سوی آمریکا نه‌تنها مشکلی را از روی دوش جامعه برنمی‌دارد بلکه مشکلات مردمی که در این سال‌‌‌‌ها سختی‌‌‌‌های بسیاری متحمل شده‌اند را نیز بیشتر می‌کند.

نویسنده : سعید نوروزی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سراب دموکرات‌های خوب! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.