روزهخواري علنينتيجه عدم تربيت اجتماعي است
عدهاي با روزهخواري ميخواهند پيام مخالفت با دين را به ديگران برسانند. اين گروه، به خيال خودشان با روزهخواري علني و حرمتشکني در برابر روزهداران، با حکومت ديني مخالفت ميکنند. حجتالاسلام و المسلمين حامد کاشاني، استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با تسنيم درصدد يافتن پاسخ اين نوع پرسشها و راهحل مقابله با اين نوع هنجارشکنيهاست. آن طور که اين کارشناس ديني توضيح ميدهد، ترويج سبک زندگي ديني در ميان خانوادهها، جوانان، آموزش و پرورش و ساير نهادهاي اجتماعي ميتواند راهحل اين نوع مشکلات باشد. وقتي فرد در خانواده از تربيت ديني برخوردار شود، سپس در مدرسه و دانشگاه از آموزههاي ديني بهرهمند شود و فلسفه اموري و موازيني مانند روزه گرفتن و نماز خواندن را بداند، انديشه و تفکر حقجويي و درک حقيقت ديني در او نهادينه خواهد شد. در اين صورت هر اندازه در کلانشهرها زندگي کند و حتي اگر کسي از هويت او بيخبر باشد، باز هم اصول ديني و اعتقادي را رعايت ميکند، چون در عين بهرهمند بودن از آموزشهاي سبک زندگي ديني، از تربيت زندگي در اجتماع برخوردار است.
حجتالاسلام و المسلمين حامد کاشاني خاطرنشان كرد: در کنار اينها برخي خانوادهها اين اندازه قدرت ندارند که خوراک فکري براي فرزندان خود تهيه کنند. آنها فرزندان خود را در ماه رمضان دعوت به روزه گرفتن ميکنند، اما نميتوانند به طور صحيح فرهنگ روزهداري را توضيح بدهند. حتي در مواردي مثل سرگرم کردن کودکان بعضي از خانوادهها دچار اشتباهاتي ميشوند. به عنوان مثال سيديهاي انيميشن را براي فرزند خود تهيه ميکنند، غافل از اينکه بدانند نوع پوشش و آموزههايي که در اين برنامهها نمايش داده ميشود، چيست؟ آنها به خوراک فرزند خود توجه دارند اما نسبت به خوراک فکري او بيتوجهي ميکنند. نتيجه اين روند، شيوع آسيبهايي مثل بدحجابي، روزهخواري و انواع توهينها و هتک حرمت اعتقادي ميشود که در وهله اول به خود فرد آسيب جدي وارد ميکند.
وي ادامه داد: هر شخصي به اندازه خود مسئول آموزش وظايف به خودش است. در اين ميان، مهمترين هسته تربيتکننده ، خانواده است که بايد در مقابل قانون الهي و در قيامت پاسخگو باشد. اما امروزه تجمل در زندگيها رواج پيدا کرده، زن و مرد از صبح تا شب براي تغيير لوازم زندگي دنيايي خود کار و تلاش ميکنند. اين نوع سبک زندگي فرصت صحبت کردن و تربيت ديني فرزندان را از والدين ميگيرد، آن هم در اوضاعي که فضاي مجازي به شدت فعال شده و انواع برنامههاي فرهنگي و ضد فرهنگ در آن رايج است. اين اتفاقات موجب شده که ميزان تأثيرگذاري والدين بر روي فرزندان کاهش پيدا کند.
حجتالاسلام و المسلمين حامد کاشاني , روزهخواري , روزهخواري علني
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.