روحانی: همه بیمارستانها ژنراتور اضطراری دارند و اگر برق برود مشکلی پیش نمیآید
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شرایط نا مناسبتری نسبت به هفتههای گذشته است.
وی ادامه داد: بیماران کرونایی سرپایی افزایش یافته و علامتی برای افزایش بستریهاو خدای ناکرده فوتیها است. یکی از نکات مثبت این است که درجایی که ویروس هندی آمده فاصله ابتلا تا بستری و از بستری به فوت افزایش یافته است.
روحانی تاکید کرد: تلاش زیادی شد که از گسترش ویروس های انگلیسی و هندی به مناطق مرکزی کشور جلوگیری شود، اما باوجود توفیق نسبی در تاخیر، ویروس های جدید در استان های مختلف شیوع یافته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی باید در شهرهای قرمز و نارنجی به طور کامل اجرا شود و نظارت ها و پایش ها در این زمینه نیز باید با دقت در دستور کار باشد، اظهار داشت: تسامح در مراعات نکات بهداشتی، تعلل در اجرای دستورالعمل ها و اعمال نظارت ها، تجمع های غیر مجاز و تردد های غیر ضروری شرایط را درمورد این بیماری بدتر می مند و باید با آن به صورت جدی مقابله شود.
روحانی با بیان اینکه از امروز بیش از هفتههای گذشته روند تزریق واکسن سرعت گرفته است، اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد که روزانه تا ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند و این میتواند نسبت به بیماری مصونیت بیشتری ایجاد کند و همچنین امید زیادی در بین مردم ایجاد کرده و خطر مرگ و میر را کاهش دهد.
وی تاکید کرد: حدود ۴۰ میلیون نفر باید واکسینه شوند تا زنجیره ابتلا به بیماری کرونا در کشور قطع شود.
رئیس جمهور با اشاره به برطرف شدن مشکلات موجود در روند تولید واکسن داخلی و تهیه واکسن خارجی، اظهار داشت: امروز با اقدامات انجام شده، شرایط به نسبت مناسبی در این زمینه بوجود آمده است و در هفتههای آینده با شرایط بهتری نیز کارها را به پیش خواهیم برد.
روحانی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق قرمز و نارنجی و لزوم نظارت بر این موضوع، تصریح کرد: رعایت موارد بهداشتی در تالارهای پذیرایی، سالنهای سینما، پاساژها و مراکز خرید سرپوشیده، استخرها، شهربازیها، باشگاههای بدنسازی، رستورانها و همچنین نمایشگاههای عمومی، از اهمیت ویژهای برخوردار است و این موضوع به عنوان مصوبه ستاد بایستی با نظارتهای دقیق مورد رعایت قرار بگیرد. تا از خطر شیوع بیشتر ویروس جلوگیری شود.
رئیس جمهور گفت: هنوز این پیک پنجم سراسری نیست و میتوان جلوی آن را گرفت، البته باید دستورالعملها بیشتر رعایت شود. ما جلوی پروازهای هند و بسیاری از کشورها را گرفتهایم.
وی تصریح کرد: از اسفند سال ۹۸ مدارس و دانشگاههای ما تعطیل شد و ارتباطات آموزشی از طریق فضای مجازی بوده است. ما باید خودمان را برای بازگشایی مدارس سریعتر آماده کنیم. خیلی از کشورها حتی مدارس را تعطیل نکردند زیرا تقریباً افراد ۱۸ سال به پایین کمتر بیماری را میگیرند.
روحانی بیان داشت: فقط ۵ درصد افراد زیر ۱۸ سال کرونا میگیرند. مدارس عامل انتقال کرونا نیستند و در مدرسه نباید از انتشار ویروس نگران باشیم. باید دانشجویان و اساتید واکسینه شوند تا دانشگاه هر چه سریع تر بازگشایی شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: برخی حرفها در تریبونها و فضای مجازی گفته می شود و بعدا هم رسانه های بیگانه و ضد ایران شروع می کنند به بزرگ کردن و منتشر کردن آن. چند نکته بود که بعد از بررسیها مشخص شد این حرف ها دروغ و کذب است. مثلا شایعه کردند فلان استان دیگر تخت وجود ندارد و حتی فیلمی را منتشر کردند که یک نفر در بیابان زیر درخت که پلاسی پهن شده بیمار است و سرمش روی درخت نصب شده است. اینها بازی های تبلیغاتی است.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت به صراحت اعلام کردند که در همان استان تخت های خالی وجود دارد. در هفته قبل هم که با رئیس دانشگاه و استاندار صحبت کردیم چنین مشکلی وجود نداشت. طبیعی است که وقتی در یک استانی بیماری شیوع پیدا میکند نگرانی وجود دارد اما غیر واقعی نباید حرف بزنیم، مخصوصا آدمی که مسئولیت دارد باید خیلی حرفهایش دقیقتر باشد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: گفتند در فلان جا که برق رفت بیماران به مشکل خوردند و دستگاه های تنفسی از کار افتاد که امروز در جلسه به صراحت از طرف مسئولان گفته شد که دروغ و کذب محض است همه بیمارستانهای ما دارای ژنراتورهای اضطراری هستند و اگر برق برود مشکلی پیش نمی آید و هیچ کجا مشکلی پیش نیامد. با یک داستانی که دروغ محض است، شایعه درست میکنند و مردم را نگران می کنند و ذهن مردم خراب میشود و رعب و وحشت ایجاد می شود و حالت یاس به مردم دست می دهد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.