روحانی: آنچه در سازمان ملل رخ داد شکست سیاسی آمریکا در مقابل ایران بود - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 24234
  پرینتخانه » اخبار, سیاسی تاریخ انتشار : 11 تیر 1399 - 10:56 |

روحانی: آنچه در سازمان ملل رخ داد شکست سیاسی آمریکا در مقابل ایران بود

رئیس‌جمهور با اشاره به جلسه روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران گفت: دیروز در سازمان ملل یک محل نمایشی بود برای شکست مجدد سیاسی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران.
روحانی: آنچه در سازمان ملل رخ داد شکست سیاسی آمریکا در مقابل ایران بود

حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به ولادت امام رضا(ع) اظهار داشت: مردم کشور ما به همه خاندان رسالت و ائمه هدی و راه و مسیر آنان عشق می‌ورزند اما مولای ما علی ابن موسی‌الرضا ویژگی خاصی دارد و این است که ایشان مهمان مردم ولایت مدار ایران است.

وی افزود: از روزی که علیرغم خواسته میلی و برنامه‌ای که ایشان داشتند، مجبور شدند که از مدینه هجرت کنند و وارد ایران شدند و در مسیر راه از اهواز تا نیشابور، همه جا مردم از بیانات آن حضرت بهره و استفاده بردند.

روحانی تصریح کرد: در دورانی که امام رضا(ع) در مرو و خراسان بودند، بیانات و مبارزات ایشان و شرکت امام رضا(ع) در جلسات رسمی و مهم آن زمان در مباحث اعتقادی، تاریخی، دینی و قرآنی بسیار تأثیرگذار بود تا جایی که امام هشتم را به عنوان عالم آل محمد لقب دادند.

رئیس جمهور بیان کرد: امام هشتم فرصتی برای تبیین احکام دین پیدا کردند و در جلسات رسمی از این فرصت نهایت استفاده را بردند و بی‌نظیر بود.

وی ادامه داد: ما امام صادق(ع) را به عنوان موسس مکتب و مذهب‌مان می‌شناسیم. درست است که در دوران امام صادق(ع) و امام باقر(ع) احکام دین و فقه و تشیع تبیین شد اما رسمیت مذهب شیعه مربوط به دوران امام هشتم می‌شود. یعنی آن دورانی که در مرکز خلافت و حکومت آن زمان به صورت علنی از مذهب شیعه تجلیل می‌شد و حتی خلیفه وقت هم به ظاهر در جلساتی که برگزار می‌شد، لحن وی به گونه ای بود که از مذهب شیعه، تجلیل می‌کرد.

روحانی گفت: این اولین بار بود که در طول تاریخ اسلام بعد از وفات پیامبر بزرگ اسلام و حضرت امیرالمومنین(ع) مذهب شیعه تا این حد مورد تجلیل قرار گرفت.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: امام هشتم، امام تدبیر بود. یعنی علیرغم اینکه مایل نبودند که از مدینه سفر کنند اما این موضوع را پذیرفتند به دلیل اینکه تدبیر کردند این هجرت تأثیر بسزایی در دنیای اسلام خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) علیرغم اینکه ولایت عهدی را قبول نداشتند و آن را رد کردند اما به ظاهر آن را پذیرفتند به دلیل آنکه مصالح دنیای اسلام را مدنظر قرار دادند. این مسئله بسیار مهم است که ما پایان کار را ببینیم و در همه برنامه‌ریزی‌های خود، مصالح اصلی امت اسلام و ملت خود را مدنظر قرار دهیم و سیره مبارک آن حضرت می‌تواند راهنمای بسیار خوبی برای ما در این جهت باشد.

روحانی با بیان اینکه فردا ۱۲ تیرماه و زمانی است که ایرباس ما توسط موشک های آمریکایی سرنگون شد، گفت: این اتفاق در سال ۶۷ افتاد و جنایت بسیار بزرگی بود که در تاریخ کشور ما تحقق پیدا کرد.

رئیس جمهور ادامه داد: نیروی نظامی آمریکا به تعمد و آن هم در میدان جنگی که به ظاهر جنگ ایران و عراق بود، مداخله کرد. از این گذشته، به جای آنکه آنان بگویند ما اشتباه کردیم و عذرخواهی کنند و یا اینکه بگویند که فکر کردیم این هواپیما، هواپیمای F۱۴ است و ایرباس نیست،  به کسی که هواپیمای مسافربری را سرنگون کرد، مدال دادند در حالی که ۲۹۰ نفر مردم بیگناه به شهادت رسیدند.

وی تصریح کرد: این اخلاق و شیوه آمریکایی‌هاست و مسیری است که آنها از آن روز تا به امروز همواره مدنظر داشته اند. اگر یک دولت معمولی بود، فرض می‌گیریم که اشتباه کرده باشد، حداقل باید عذرخواهی می کردند و آن کسی که این اقدام را انجام داده بود را محاکمه می کردند اما آمریکایی ها به وی مدال دادند. هرچند ما می دانیم آنان اشتباه نکرده اند.

روحانی تأکید کرد: امروز هم همین راه و مسیر را آمریکایی ها دنبال می‌کنند و روز گذشته در سازمان ملل متحد محل نمایشی برای شکست مجدد سیاسی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران بود.

وی اظهار داشت: ما در این سه سال و نیم و از زمانی که دولت جدید آمریکا در کاخ سفید مستقر شده است، با بی‌قانونی، اعمال ضد قانون و ضد بشری مواجه بودیم و اقدامات ضد حقوق بشری متعددی هم علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند.

رئیس‌جمهور گفت: ممکن است آمریکایی‌ها بگویند ما توانستیم در بخش اقتصادی موفقیتی به دست آوریم و ملت ایران را تحت فشار مضاعف قرار دادیم اما قطعاً از لحاظ سیاسی، حقوقی و اخلاقی در این سه سال و نیم، آمریکایی‌ها بارها و بارها با شکست مواجه شده‌اند.

روحانی تصریح کرد: روز گذشته هم شاهد بودیم که شکست جدیدی برای آمریکایی‌ها رخ داد. آمریکایی‌ها در هفته های اخیر دو شکست بزرگ سیاسی را متحمل شدند.

رئیس جمهور ادامه داد: شکست اول مربوط به پیش نویس قطعنامه‌ای بود که علیه جمهوری اسلامی ایران تهیه کردند که تا به امروز همه آنهایی که در شورای امنیت فعال هستند، به نحوی با آمریکایی‌ها مخالفت کردند و موفقیتی برای اینکه زمینه را در شورای امنیت فراهم کنند، به دست نیاوردند و در افکار عمومی دنیا هم نتوانستند دستاوردی در این حیطه به دست آورند.

وی افزود: شکست دوم آمریکایی‌ها روز گذشته بود که در شورای امنیت، غیر از آمریکا ۱۴ عضو شورای امنیت همگی از برجام تعریف، تمجید و پشتیبانی کردند. این در حالی است که آمریکایی ها سه سال و نیم است که تلاش می‌کنند برجام را بشکنند اما باز هم زمانی که شورای امنیت سازمان ملل تشکیل می شود، غیر از آمریکا دیگر اعضای شورای امنیت از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت می‌کنند.

روحانی تأکید کرد: از لحاظ اخلاقی و حقوقی هم کاملاً مشخص است که همواره آمریکایی ها با شکست مواجه شده اند و امروز هم با شکست مواجه هستند.

رئیس جمهور اظهار داشت: البته این نکته را تاکید می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها اعلام  کرده‌ایم، هر ساعت و هر روزی که طرف مقابل ما که الان ۱+۴ است، حاضر شوند به تمامی تعهدات خود ذیل برجام عمل کنند، ما بلافاصله به تعهداتمان باز خواهیم گشت.

روحانی ادامه داد: ما یکسال تمام صبر کردیم و به تمامی تعهدات خود عمل کردیم و آنها نتوانستند کاری را از پیش ببرند. در سال دوم قدم به قدم پیش رفتیم و پنج مرحله را به پیش بردیم و آنها باز هم کاری نکردند. مجددا تاکید می‌کنم که اگر ۱+۴ همین فردا به تعهداتشان عمل کنند، ما نیز همان فردا به تعهداتمان باز می‌گردیم.

وی گفت: ایران به تعهد سیاسی، حقوقی و اخلاقی خود در طول تاریخ مخصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پایبند بوده و امروز هم هستیم. اگر آمریکا باز هم بخواهد به برجام ضربه بزند، تاکنون ضربات آمریکا ضربه اقتصادی بوده و در مقابل ما برخی تعهداتمان را کم کرده‌ایم ولی باید بدانند که اگر بخواهند به برجام ضربه سیاسی بزنند، جمهوری اسلامی ایران دیگر تحمل نخواهد کرد و اقدام قاطع انجام می‌دهد.

رئیس قوه مجریه افزود: ما بارها به ۱+۴ گفته‌ایم. البته دوستان ما مانند چین و روسیه در طول این سه سال و نیم همیشه مواضع خوبی داشته‌اند و دیروز هم مواضع سیاسی خوبی اتخاذ کردند.

روحانی عنوان کرد: نکته بعدی که دوست دارم به آن بپردازم، نشست امروز بعدازظهر ویدئو کنفرانسی با روسای جمهور روسیه و ترکیه است. البته میزبان این دور مذاکرات ایران است. بنا بود این اجلاس در تهران یا یکی از شهرستان‌های کشورمان برگزار شود که به دلیل شرایط بهداشتی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت یازدهم و دوازدهم یکی از تلاش‌هایش این بوده که به گفتمان خود با مردم پایبند باشد. از ابتدا ما در دولت گفتمان دو بعدی داشتیم و همیشه آنها مدنظر ما بوده است. گفتمان ما از همان ابتدا در داخل کشور اعتدال و در جهان تعامل سازنده بوده است.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: ما در داخل با تندروی مخالفیم، افراط را نمی‌پسندیم و آن را ضرری برای کشور می‌دانیم. ما از همه می‌خواهیم در این شرایط سختی که جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه است، راه وحدت، اتحاد، تعامل، برادری را برگزینیم و میان ارکان کشور، مردم، جناح‌های سیاسی و نیروهای مسلح هم افزایی کنیم. امروز روز وحدت و انسجام است و باید در کنار یکدیگر باشیم. کاه را کوه کردن در مشکلات کشور هنر نیست.

روحانی ادامه داد: در طرف خود نیز کوه را کاه کردن، غیراخلاقی است. کشور سختی‌هایی دارد و همه می‌دانیم که در شرایط سخت تحریم و کرونا هستیم. کرونا در حمل و نقل، گردشگری، صادرات، تجارت، واردات، مشاغل، گردشگری و تولید تاثیر گذاشته است.

وی گفت: کرونا همه کشورها را تحت تاثیر قرار داده است. شما کدام کشور جهان را می‌توانید مشاهده کنید که تحت تاثیر کرونا قرار نگرفته باشد؟ همه کشورها بلااستثنا تحت تاثیر کرونا قرار گرفته‌اند. کرونا تنها یک بیماری نیست که سلامت را تهدید کرده باشد، بلکه جامعه، اقتصاد و سبک زندگی را تهدید کرده و همه دنیا با آن درگیر است. ایران تا امروز به خوبی با این ویروس مواجه شده و به ویژه کادر درمان ما با فداکاری شبانه روز تلاش کرده‌اند.

رئیس قوه مجریه افزود: در این شرایط سخت باید اعتدال و میانه‌روی را میان تمامی جناح‌ها و گروه‌ها در نظر بگیریم، اجرا کنیم و از آن مراقبت کنیم. خود قرآن مجید می‌فرماید که وقتی پیغمبر با آن همه عظمت حرف نابجا می‌شنیده ناراحت می‌شدند و خداوند به ایشان می‌فرماید که عبادت کن تا گره دل تو باز شود.

روحانی عنوان کرد: گروهی که در صحنه کار می کنند و تلاش می کنند و حرف ناروا می‌شنوند، ناراحت می شوند. در مقابل حرف ناروا باید به خدا پناه برد و از خداوند استمداد خواست. امروز روز کار و تحمل است. همه باید امروز تلاش، فعالیت  و تحمل کنیم. این مربوط به بخش اعتدال بود. در بخش تعامل سازنده نیز از آغاز تاکنون ما از این گفتمان سود فراوانی برده ایم که همکاری و وحدتی که با کشورهای مختلف برقرار کرده‌ایم، از جمله آن است.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین این همکاری‌ها برجام بود که می‌توانست به نفع جامعه، منطقه و همه جهان باشد. برجام منافع خود را نشان داد و در سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ آثارش نمایان شد. صهیونیست ها، ارتجاع منطقه و تندروهای آمریکا از همان اول هم نمی توانستند این توافق را تحمل کنند و شب ها از این موضوع خوابشان نمی برد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در نهایت آنها به هم گره خوردند و فرد ناتوانی از لحاظ مهارت سیاسی نیز در کاخ سفید به قدرت رسید و به برجام لطمه زد. ما در کنار برجام توافقات خوبی با کشورهای منطقه داشتیم. یکی از آن توافقات  کار ایران با روسیه و ترکیه در مورد سوریه بود.

روحانی ادامه داد: آمریکا همیشه به دنبال اخلال رابطه میان مردم و دولت سوریه، فشار اقتصادی و امنیتی به سوریه و حمایت مستقیم و غیرمستقیم از داعش بودند. ما در کنار دو کشور دیگر به دنبال احیای آزادی بیشتر، مبارزه با تروریسم، صلح و امنیت در منطقه و سوریه بودیم. سه کشور با هم همکاری کردیم و در قالب روند آستانه همکاری کرده و باید بگویم که باز هم این همکاری را ادامه می‌دهیم که نشست امروز نیز در همین راستا است.

وی گفت: البته ما کارهای دیگری نیز در منطقه انجام دادیم. روابطی که میان ایران و روسیه و آذربایجان برقرار شد که قرار بود نشست سه جانبه را اواخر سال پیش داشته باشیم که به دلیل کرونا به تعویق افتاد. روابط خوب اقتصادی با اوراسیا برقرار کردیم که از نظر اقتصادی بسیار به نفع ما بود، روابطی که میان افغانستان و هند با محور چابهار و ترانزیت برقرار شد، روابطی که با کشورهای پیرامون دریای خرز برقرار شد و همچنین با کشورهای دیگری از جمله کشورهای جنوب مانند عراق مسیرهایی بوده است که راه را برای تعامل و همکاری با کشورهای جهان هموار کرده است.

رئیس قوه مجریه افزود: یکی از اثرات این تعامل سازنده روابط امروز ما با چین و روسیه است. امروز می بینید که روابط ما با این دو کشور با گذشته متفاوت است و با هم همراه بوده و در کنار یکدیگر در مورد مسائل مختلف می‌ایستم.

روحانی عنوان کرد: طبیعی است که در این ایام با مشکلاتی در کشور مواجه باشیم. یکی از مشکلات ما در این روزها مسکن  و اجاره بها است که فشار زیادی به مردم آمد. ما اولین قدم را در ستاد ملی کرونا برداشتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به مسائل و مشکلات به وجود آمده در حوزه مسکن و راهکارهای دولت در این خصوص اظهار داشت: در ستاد ملی کرونا چارچوبی را برای اجاره بها تعیین کردیم که این اولین قدم در حوزه مسکن بود. اما قدم اصلی و مهمی که در این باره شروع کرده ایم این است که ما بتوانیم زمین کافی با قیمت ارزان در اختیار شهرک سازی قرار دهیم چون بخش اعظم هزینه مسکن مربوط به زمین است.

وی ادامه داد: در یکی، دو سال اخیر در مجموع ۱۶۰ هزار واحد مسکونی با تسهیلاتی که توسط صندوق مسکن یکم در نظر گرفته شده برای خانه اولی‌ها فراهم شده است همچنین زمینه هایی برای ساخت ۳۳۰ هزار واحد مسکونی در حال آماده شدن است و تلاش ما این است که تا پایان دولت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را آماده و تحویل دهد. از سوی دیگر تلاش بر این است تا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای روستاییان تا پایان دولت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را آماده کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به واحدهای مسکونی ساخته شده بعد از سیل سال گذشته گفت: مردم ما می‌دانند در یکی، دو سال اخیر به خاطر سیل و زلزله دولت حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را کاملا یا ساخته یا آنها را مرمت و در اختیار مردم گذاشته است. از سوی دیگر یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد نیمه کاره ای که در بیابان ساخته شده بود را تکمیل و تحویل مردم دادیم. آنهایی که در گوشه و کنار می گویند دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه مسکن چه کار کرده است، این آمار و ارقام پیش رو است و نشان می دهد دولت چقدر واحد مسکونی در اختیار مردم گذاشته است البته این مسیر و قدم ادامه خواهد داشت.

روحانی در ادامه با اشاره به تلاش های دولت برای تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم گفت: برای کالاهای مورد نیاز مردم سه قدم بسیار مهم باید برداشته می شد. قدم اول تامین ریال و ارز برای ساخت کالاست. بانک مرکزی در این زمینه اقدامات بسیار مهمی داشته است. همچنین سازمان برنامه و بودجه نیز کار بسیار بزرگی برای تامین ریال مورد نیاز انجام داده است. در همین هفته جاری سازمان برنامه و بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم و طرح های عمرانی پرداخت کرده است. اینکه دولت در شرایط کرونا و اقتصادی در یک هفته قادر است ۱۰ هزار میلیارد تومان جدا از مخارج معمولی پرداخت کند اقدام بسیار مهمی است.

وی افزود: امسال خرید تضمینی گندم ما بهتر از سال گذشته است و تاکنون ۸.۵ درصد بیشتر از سال گذشته خریداری شده است که ۹۶  درصد از مبلغ آن را به کشاورزان پرداخت کرده ایم و در حال تسویه با آنها هستیم که کمک بسیار بزرگی به کشاورزان است. در صنعت نیز حرکت ما خوب است و براساس گزارشی که امروز سرپرست وزارت صمت داشتند در برخی از کالاها ۳۰ تا ۴۰ درصد و در برخی تا ۱۰۰ درصد افزایش محصول داشتیم. همه اینها نشان می دهد حرکت خوبی در صنعت در حال انجام است. اینکه در شرایط تحریمی ما در تولید آهن اسفنجی رتبه اول را به دست می آوریم بسیار قابل توجه است و همچنین در این هفته اعلام می کنیم طرح ۱.۵ میلیارد دلاری گوره به جاسک را اجرا می کنیم. اینها اقدامات بزرگی است که توسط دولت صورت گرفته اما این اقدامات آشکار و همچنین افتتاح طرح های بزرگی در کشور ادامه خواهد داشت و ما در این هفته نیز ۲۰۰۰ میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه دولت تمام تلاش خود را برای پیشبرد اهداف اقتصادی انجام خواهد داد، گفت: علیرغم همه کوشش و تلاش ها، شرایط آسانی نیست. کشور با تحریم و همچنین بیماری کرونا رو به رو است. بنابراین این مشکلات به وجود آمد اما مردم عزیز ما بدانند که تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت. من در جلسه امروز از مسئولین گله کردم چرا وامی که قرار بوده به دلیل کرونا به صنایع و مشاغل آسیب دیده تعلق بگیرد، تاکنون پرداخت نشده است که قرار شد سریعا این وام پرداخت شود.

روحانی ادامه داد: در مقابله با کرونا دستاوردهای بزرگی داشته ایم. ما در درمان و مراقبت از بیماران و در اختیار قرار گذاشتن تجهیزات برای تولید محصولات مورد نیاز اقدامات بسیار خوبی داشته اما همواره بر این مساله تاکید کردیم که وجود اجتماع خطر بزرگی برای ماست. به مردم می‌گویم با ویروسی مواجه هستیم که تا امروز درمانی برای آن پیدا نشده است و مشخص نیست تا چه زمانی وجود داشته باشد. از سوی دیگر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده پاییز سختی در انتظار دنیاست.

رئیس جمهور گفت: تنها راه مقابله با این ویروس تغییر سبک زندگی است. ما دیگر نباید با هم دست بدهیم. باید فاصله را رعایت کنیم و دست ها را به صورت مرتب شسته و از اجتماعات دوری کنیم. از سوی دیگر باید با حضور در حمل و نقل عمومی از ماسک استفاده کنیم. جز رعایت مراقبت های بهداشتی راه دیگری وجود ندارد. اگر بخواهیم عروسی و عزایمان مانند سابق باشد با مشکل مواجه می شویم.

روحانی با اشاره به تصمیم اخیر اتخاذ شده ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از هفته آینده بر اساس تصمیمات گرفته شده اختیاراتی را به استانداران داده ایم که راحت تر بتوانند محدودیت های استانی را برقرار کنند.

ادامه دارد…

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای روحانی: آنچه در سازمان ملل رخ داد شکست سیاسی آمریکا در مقابل ایران بود بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.