رزمایش کرونایی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 18588
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 24 اسفند 1398 - 8:39 |
شرحی برحدیث ولایت

رزمایش کرونایی

تجربیاتی که ما در این زمینه به دست می‌آوریم و فعالیتی که مردم می‌کنند، دستگاه‌ها می‌کنند و در واقع یک رزمایش عمومی در این زمینه انجام می‌گیرد، این می‌تواند یک دستاورد باشد. اگر این دستاوردها را داشته باشیم، بلا برای ما تبدیل می‌شود به نعمت، تهدید تبدیل می‌شود به فرصت
رزمایش کرونایی

|حمیدرضا ترقی |
تجربیاتی که ما در این زمینه به دست می‌آوریم و فعالیتی که مردم می‌کنند، دستگاه‌ها می‌کنند و در واقع یک رزمایش عمومی در این زمینه انجام می‌گیرد، این می‌تواند یک دستاورد باشد. اگر این دستاوردها را داشته باشیم، بلا برای ما تبدیل می‌شود به نعمت، تهدید تبدیل می‌شود به فرصت ؛مقام معظم رهبری ؛ ۱۳/۱۲/۹۸
تعهد انسانی و دینی عوامل درمان
رهبر معظم انقلاب با اشاره به پیام تصویری قبلی خود فرمودند: قبلا از پزشکان و پرستاران و مجموعه‌های درمانی، من صمیمانه تشکر کرده‌ام؛ لازم می‌دانم مجددا از همه‌ این عزیزان سپاسگزاری کنم. حقا و انصافا در این روزها نمونه‌هایی دیده شد که درس برای همه‌ ما است و به‌حمدالله نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری و تعهد انسانی و دینی مجموعه‌های درمانی ما در کشور است. پزشکان، پرستاران، بقیه‌ عوامل درمانی حقیقتا در حال جهاد فی‌سبیل‌الله‌ هستند.
جهاد فی سبیل الله
این کاری که امروز این‌ها می‌کنند جهاد فی‌سبیل‌الله است و ارزش خیلی بالایی دارد. لازم می‌دانم از خانواده‌های این عزیزان هم تشکر کنم -همسرانشان، فرزندانشان و پدر مادرهای‌شان که تحمل می‌کنند این سختی را- بعضی از این عزیزان روزها، شب‌های متوالی به منازل خودشان سر نمی‌زنند و مشغول کار هستند، کار شبانه‌روزی در واقع می‌کنند، خانواده‌ها تحمل می‌کنند، صبر می‌کنند، از آنها هم من عمیقا متشکرم.
ارج گذاری رهبر انقلاب بر اقدامات موثر و فداکارانه جامعه درمانی کشور در مقابله با این ویروس به میزان جهاد فی سبیل الله و متعاقب آن اجازه شهید بر شمردن بیش از
۱۵۰ نفرازعوامل درمانی که در این راه تاکنون جان خود را تقدیم کرده اند نشان از باز شدن جبهه جنگ جدیدی درعرصه نبرد با دشمن است .
بار دیگر کشور ما شاهد ایثار و از خود گذشتگی تمامی عوامل بخش درمانی کشور مثل رزمندگان ارتش و سپاه در مقابله با دشمنی است که از بیرون مرزهای کشور باهر نقشه و توطئه ای برای نابودی ملتی قوی و در صحنه درست در حین ایجاد حماسه ای دیگر از حضور در انتخابات به ایران اسلامی هجمه آوردتا نگذارد طعم شیرین حضور پرمانع در انتخابات را و تشکیل مجلسی انقلابی و قوی را مردم بچشند .
دعا و طلب عافیت برای بیماران
لازم می‌دانم برای بیمارانی که چه در بیمارستان‌ها هستند، چه در منازل خودشان بستری هستند، برای همه‌شان دعا کنم و طلب عافیت کنم از خدای متعال؛ و برای درگذشتگان طلب رحمت و مغفرت کنم و برای بازماندگان آن‌ها طلب صبر و سکینه و آرامش کنم و به آن‌ها تسلیت عرض بکنم.
توصیه‌ بعدی که بسیار توصیه‌ مهمی است، توصیه به توسلات و توجهات به پروردگار و درخواست کمک الهی است؛ این یک امر لازمی است و قرآن کریم به ما دستور می‌دهد: قُل ما یَعبَؤُا بِکُم رَبی لَولا دُعاؤُکُم؛(۱) در یک جای دیگر: وَ اَنیبوا اِلی رَبِکُم وَ اَسلِموا لَه؛(۲) در یک جای دیگر: وَ اذکُر رَبَکَ فی نَفسِکَ تَضَرُعا وَخیفَة؛(۳) و موارد متعددی در قرآن هست که ما را دستور می‌دهند در مقابل حوادث گوناگون -فرق نمی‌کند، چه حوادث طبیعی از این قبیل، چه حوادث گوناگون دیگری که پیش می‌آید برای کشور، برای ملت، برای اشخاص خودمان- دست توسل بلند کنیم به خدای متعال و از خداوند متعال بخواهیم… دعا یعنی اینکه ما با خدای متعال حرف بزنیم، از خدای متعال بخواهیم. بنده خیلی هم امیدوار هستم به‌خصوص به دل پاک و صاف جوان‌ها، و عناصر مؤمن و متقی و پرهیزگار که اینها واقعا می‌توانند با دعای خودشان بلاهای بزرگ را دفع کنند. این بلا به نظر ما بلای آنچنان بزرگی نیست، از این بلاها بزرگ‌تر هم وجود داشته و دارد، خودمان هم در کشور مواردی را مشاهده کرده‌ایم. می‌توانند با دعا، با توسلات و با طلب شفاعت و وساطت از ائمه‌ اطهار (علیهم ‌السلام) و طلب کمک از آن بزرگواران و توسل به ائمه اطهار (علیهم‌ السلام) و به رسول و نبی مکرم اسلام خیلی از مشکلات را برطرف کنند؛ این هم توصیه بعدی من است. حالا اگر به طور مشخص هم آدم بخواهد توصیه کند، من توصیه می‌کنم دعای هفتم صحیفه‌ سجادیه را که در مفاتیح هم هست این دعا: یَا مَن‌ تُحَلُ بِهِ‌ عُقَدُ الْمَکَارِهِ وَ یَا مَنْ یُفثَأُ بِهِ حَدُ الشَدَائِد؛(۴) این دعا دعای خیلی خوبی است، خوش‌مضمونی است، با توجه به معنا این دعا را بخوانند و با این الفاظ زیبا از خدای متعال بخواهند.
توصیه های موکد برای مقابله با این خطر
الف) – درخواست ازمردم عزیز
۱-عدم تخطی از توصیه های مسئولین.
از توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مجموعه‌های مسئول تخطی نکنند؛ در مورد پیشگیری، در مورد تمیز نگه داشتن دست و صورت و محیط زندگی و آلوده‌ نکردن اینها و جلوگیری از آلوده‌ شدن این‌ها، دستورهایی که مجموعه متخصص و کارشناس میدهند، این‌ها را باید عمل کرد.
۲-کمک به شیوع ویروس سیئه و گناه است
یقینا هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطه مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیئه است. خدای‌متعال ما را موظف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت دیگران، سلامت مردم، احساس مسئولیت کنیم؛ بنابراین توصیه‌ اول این است که ما کاملا رعایت مقرراتی را که مسئولین برای ما مشخص می‌کنند، برای خودمان فریضه بدانیم و لازم بدانیم و عمل کنیم.
ب)- دستگاه‌های اجرائی و مسئول
۳-همکاری همه دستگاه‌ها با وزارت بهداشت
از همه‌ دستگاه‌های کشور تقاضا می‌کنیم و درخواست می‌کنیم که با احساس مسئولیت با وزارت بهداشت که در این زمینه در صف مقدم قرار دارد، همکاری کنند و همه‌ امکانات را در اختیار آن‌ها بگذارند. ما البته از نیروهای مسلح و دستگاه‌هایی که مرتبط با دفتر ما هستند هم خواسته‌ایم که آنها هم در این زمینه همه‌ امکاناتشان را در اختیار مردم قرار بدهند.طبق اعلام فرماندهی سپاه بالغ بر ۱۰۰هزار نیروی سپاه به کمک وزارت بهداشت و درمان آمده و تمام بیمارستان‌ها و امکانات درمانی و پزشکی جنگی سپاه و ارتش و ماشین‌های ضدعفونی کننده ومراکز تحقیقاتی و کارخانجات سپاه و ارتش در خدمت این جنگ در آمده اند .مضافا اینکه مراکز تحقیقاتی نظامی روی واکسن ضد این ویروس و دیگر نیازهای پیشگیری هم مشغول به نوآوری هستند.
طبعا به همین نسبت باید بخش‌های دیگر دولت با فرمانده‌قوی و مسلط و مدیریت بحران درای جنگ مشارکت نمایند.
اگر به محض اعلام وضعیت خطر، تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده و ماسک از
در کارخانجات تحت کنترل دولت قرار می‌گرفت امروز شاهد این‌همه احتکار و گرانفروشی و نرسیدن مواد بهداشتی به همه و ورود قوه قضائیه به دستگیری و غیره نبود .عامل این وضع عدم همکاری به موقع و جدی وزارتخانه‌های مسئول وقصور آنها در نظارت است .
۴-ستاد مقابله با کرونا با ریاست رئیس جمهور برگزار شود
بنا به اعلام نایب رئیس مجلس رهبر معظم انقلاب در پی نوشتن نامه ریاست مجلس در خصوص ناتوانی ستاد مبارزه با کرونا به ریاست یک وزارت خانه و ضرورت فرماندهی آن توسط بالاترین مقام اجرائی کشور ، معظم‌له تأکید فرمودند که ریاست این ستاد باید با شخص رئیس جمهور باشد .
بنا براین چند نکته در این رابطه قابل تامل است :
• جلسات هفته ای یک‌بار ستاد با رئیس جمهور نه تنها مشکلات را حل نکرده بلکه موجب تأخیر و کندی در اجرا و گله مکرر وزیر بهداشت شده است .
• عدم دسترسی کادر درمانی و مردم به امکانات و لوازم مبارزه با کرونا و افزایش خسارات و توسعه ویروس ناشی از کندی و کم‌کاری دستگاه‌ها ی مسئول مثل وزارت صمت و غیره بوده که باید سریعا با مدیریت رئیس جمهور جبران شود .
• وزارت خارجه در استفاده از دیپلماسی برای فراخوان کشور ها به مقابله با این ویروس جز یک توئیت زدن وزیر در فضای مجازی به‌دنبال نامه لاریجانی به رؤسای بین المجالس جهان ؛ چه عکس العملی از خود نشان داده ؟ آیا جا ندارد وزارت خارجه نسبت به اینکه این ویروس بیوتروریسم است یا نه تحقیق و بررسی کند؟
• توجیه رئیس جمهور در هیئت دولت که تقسیم کار صورت گرفته و همه بخش‌ها دولت فعال شده اند اگر چه جای خوشحالی و امیدواری دارد ولی ضرورت تشکیل همه روزه ستاد به ریاست رئیس جمهور برای سرعت بخشیدن به تصمیمات و کنترل اوضاع کاملا احساس می‌شود .
• در شرایطی که کشور‌های دیگر جهان برای کنترل اخبار و اطلاعات مربوط به این ویروس در کشورشان آنقدر سخت گرفته واطلاع رسانی را تحت کنترل خود گرفته اند و حتی اخبار دروغ علیه مارا منتشر می‌کنند.چرا ما باید فضای مجازی مان اینقدر
بی در و پیکر باشد تا هر ضد انقلابی بتواند افکار عمومی جامعه را مشوش کرده و اعتماد مردم به مسئولیت را تضعیف کند و در نتیجه هر روز وزیر بهداشت از نافرمانی مدنی مردم در سفر و تردد غیر ضروری گله کند ؟
ج)-این حادثه جهانی شده وتنها در ایران نیست
این حادثه فقط در کشور ما پیش نیامده؛ می‌دانید و شنیدید که این حادثه در بسیاری از کشورهای دنیا امروز هست؛ تفاوتش البته این است که در بسیاری از کشورها پنهان‌کاری می‌کنند، نمی‌گویند؛ مسئولین‌ ما با صفا و صداقت از روز اول با شفافیت خبررسانی کردند مردم را در جریان قرار دادند که خب کار خوبی هم بود. یک جاهایی هم نمی‌گویند، اما می‌دانیم، اطلاع داریم که در یک جاهایی خیلی شدیدتر و همه‌گیرتر از کشور ما وجود دارد. ما برای گرفتار شده‌های در کشورهای دیگر هم از خدا طلب عافیت می‌کنیم و می‌خواهیم که خداوند ان‌شاءالله به آن‌ها کمک بکند. مقام معظم رهبری ۱۴/۱۲/۹۸
بنا به اعلام دیروز سازمان بهداشت جهانی ؛ کرونا به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده و اکثر کشورهای جهان را درگیر کرده است، حتی آمریکا که ۴۰ روز پیش از ویروس کرونا به‌عنوان یک منفعت برای آمریکا نام می‌برد امروز مجبور شده پروازهای اروپا به کشورش را لغو کند ؛ آلمان پیش بینی کرده ۷۰% مردمش دچار این بیماری شوند و ایتالیا تمام کشورش را قرنطینه کرده وفرانسه و انگلیس و…وضع روبه وخامت می‌رود .
بنابر این اگر دشمنان قصدشان ابتدا چین و ایران بوده ! امروز جهان و خودشان هم دچار این ویروس شده‌اند وسرانجام چه خواهد شد معلوم نیست .

​​​​​​​مسئولین باید با شفافیت در بیان اخبار واقع نمایی کرده و شبهه افکنی های دشمنان را خنثی کنند و مردم هم باید در این شرایط آنتن گیرنده‌های خود را به داخل و جایی که مدافع جان و هستی آنها هستند برگردانند و به اراجیف منافقان و ضد انقلاب و اپوزیسیونی که یک لحظه به فکر رفاه و آسایش این ملت نیستند گوش ندهند.
د)- بلا را می‌توان به نعمت تبدیل کرد
مسئله یک مسئله‌ گذرا است، یک چیز فوق‌العاده نیست؛ از این حوادث در کشور پیش می‌آید. البته من نمی‌خواهم مسئله را خیلی کوچک بگیرم اما خیلی هم بزرگش نکنیم مسئله را. یک قضیه‌ای است پیش آمده، یک مدتی است -مدتی که ان‌شاءالله خیلی طولانی نخواهد بود- این برای کشور وجود خواهد داشت، بعد هم رخت برمی‌بندد و می‌رود. تجربیاتی که ما در این زمینه به دست می‌آوریم و فعالیتی که مردم می‌کنند، دستگاه‌ها می‌کنند و در واقع یک رزمایش عمومی در این زمینه انجام می‌گیرد، این می‌تواند یک دستاورد باشد. اگر این دستاوردها را داشته باشیم، بلا برای ما تبدیل می‌شود به نعمت، تهدید تبدیل می‌شود به فرصت؛ مثل موارد زیر:
* احصاء تجربیات بهداشتی و بحرانی ودرمانی این حادثه
* دسته بندی تجربیات صنعتی و نوآوری‌های پدید آمده در مقابله با این پدیده
* جمع آوری تجربیات بالینی پزشکان و پرستاران در بهبودی بیماران
*آسیب شناسی سیستم درمانی ؛ تجهیزات ؛امداد و نجات ؛ اورژانس؛ کانون های بحرانی
* اسیب شناسی فرهنگ عمومی و سبک زندگی در مقابله با این نوع پدیده ها
* ریشه یابی بی توجهی به پدافند عامل زیستی وشناسایی عوامل نفوذی دراین رابطه
خوشبختانه من شنیدم در مردم هم از این قبیل همکاری‌ها و محبتها زیاد هست. فرض بفرمایید که دکان‌دار بیرون دکانش در خیابان، شیر آب گذاشته و وسایل شوینده گذاشته که رهگذرها اگر مایلند بیایند آنجا دست شان را صابون بزنند -من‌ باب مثال- خب اینها خیلی با اهمیت است. یا فلان پرستار، عروسی خودش را عقب انداخته برای اینکه بتواند به این کار برسد؛ یا بعضی‌ها کمک های مالی مثلا در مجموع می‌کنند؛ اینها بسیار کارهای خوبی است. این در واقع یک رزمایش عمومی مردمی و دستگاه‌های ذیربط است که ان‌شاءالله امیدواریم دستاورد خوبی برای کشورمان داشته باشد و روزگار عافیت کامل به این ملت نزدیک باشد. ان‌شاءالله
پی‌نوشت:
۱) سوره‌ فرقان، بخشی از آیه‌ ۷۷؛ « بگو اگر دعای شما نباشد، پروردگار هیچ اعتنایی به شما نمی کند …»
۲) سوره‌ زمر، بخشی از آیه‌ ۵۴؛ «به سوی پروردگارتان بازگردید و تسلیم [فرمان] او باشید …»
۳) سوره‌ اعراف، بخشی از آیه‌ ۲۰۵؛ «و در دل خویش، پروردگارت را با تضرع و ترس یاد کن …»
۴) ای آن که گره گرفتاری‌های سخت تنها به وسیله‌ او بازگردد، ای آن که تیزی تیغ دشواری‌ها به او در هم شکسته شود.

نویسنده : حمیدرضا ترقی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای رزمایش کرونایی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.