رتبه سوم ایران در مصرف آنتیبیوتیک
آزیتا نبی زاده، در رابطه با میزان مصرف آنتیبیوتیک در ایران، گفت: به لحاظ آمار جهانی متأسفانه کشور ما در مصرف آنتیبیوتیک موقعیت مناسبی ندارد. بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت ایران بعد از کشورهای نپال و اروگوئه در مصرف آنتی بیوتیک ها در رتبه سوم قرار دارد.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۱۷ رویکرد خود را نسبت به مصرف آنتیبیوتیکها عوض کرده و به رغم رویکرد کمی نگاه کیفی را نیز به رویکرد خود نسبت به آنتیبیوتیکها افزوده و برای پایش دقیق آنها طبقهبندی جدیدی را پیشنهاد کرده است و بر این اساس آنتیبیوتیکها را به سه گروه تقسیمبندی کرده که نخستین آنها گروه اکسس است که در خط مقدم درمان قرار دارند. گروه دیگر آنتیبیوتیکها گروه واچ هستند که پتانسیل بالایی برای ایجاد مقاومت میکروبی دارند و باید از آنها مراقبت شود. گروه سوم که به آنها ریسر گفته میشود، آنتیبیوتیکهایی هستند که مقاومت در برابر آنها ایجاد شده و تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرند که داروها جواب نداده باشند.
نبیزاده ادامه داد: متأسفانه مصرف آنتیبیوتیکهای گروه واچ که باید محافظت بیشتری از آنها انجام شود رتبه بالایی در جهان دارند و پس از کشورهای قبرس و اروگوئه بالاترین مصرف را دارا هستند و ۶۰ درصد آنتیبیوتیکهای مصرفی ایران از گروه آنتیبیوتیکهای گروه واچ هستند.
وی افزود: به صورت کلی ۴۸ آنتیبیوتیک اکسس، ۱۱۰ آنتیبیوتیک واچ و ۲۲ آنتیبیوتیک ریسر در گروهبندی آنتیبیوتیکها وجود دارد. اگر روند مصرف آنتیبیوتیکها را در ایران مقایسه کنیم خواهیم دید که آنتیبیوتیکهای سفکسیم و آزیترومایسین، بالاترین رتبه را از منظر مصرف آنتیبیوتیک دارند که هر دو از گروه واچ هستند و باید با احتیاط از آنها استفاده کرد.
آنتی بیوتیک , دارو , سازمان غذا و دارو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.