راههای مقابله با مافیای واردات لوازم خانگی
امسال سال رونق توليد از سوي رهبر معظم انقلاب نامگذاري شده است و طبق فرمايش ايشان سال۹۸ سال فرصتها است و تحقق شعار امسال يعني رونق توليد موجب ايجاد تحول در بخشهاي مختلف، افزايش اشتغال، حل مشکلات معيشتي، اصلاح نظام بانکي، افزايش ارزش پول ملي و توازن بودجهاي خواهد شد.
اين در حالي است برخي مواقع شاهد کارشکني و ورود دلالان به عرصه اقتصاد کشور هستيم که اقدامات آنها باعث ضربه به توليدات داخلي ميشود. محمدرضا غزنوي، سخنگوي انجمن توليدکنندگان لوازم داخلي به تازگي از تلاش مافياي واردات لوازم خانگي براي واردات گسترده لوازم خانگي به کشور خبر داد و گفت: با وجود ممنوع بودن واردات لوازم خانگي به کشور، مافياي واردات تلاش ميکند تا واردات اين محصولات را به روشهاي ديگري انجام دهد.
سخنگوي انجمن توليدکنندگان لوازم داخلي با بيان اينکه مافياي واردات تلاش ميکند اينطور جلوه دهد که توليدکنندگان داخلي نميتوانند نياز بازار را تامين کنند، خاطرنشان کرد: توليدکنندگان داخلي هم ظرفيت توليد کالا در سطح متوسط را دارا هستند و هم ميتوانند کالاي لوکس توليد کنند، فقط براي اين کار نيازمند تامين سرمايه در گردش هستند اما عدهاي در داخل کشور قصد همراهي با آمريکاييها را دارند و به دنبال لابي براي واردات کالاي ساختهشده خارجي به کشور هستند.
ظاهر قضيه اين است که اين کار براي کنترل قيمتها و بازار انجام ميشود ولي در واقع يک جريان مافيايي شکل گرفته است اما اينکه اين مافيا چه کساني هستند و چه نفعي از اين اقدامات ميبرند با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به گفتوگو پرداختيم.
شگرد دلالها و سودجويان براي نابودي بازار توليدات داخلي
هادي قوامي، نايب رئيس دوم کميسيون ويژه حمايت از توليد ملي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با رسالت ميگويد: اين شگرد دلالها و رانت خوارها براي سوء استفاده از بازار توليدات داخلي و نابودي آن است که ميگويند توليدکنندگان داخل کشور ما توانايي در زمينه توليد را ندارند.
نايب رئيس دوم کميسيون ويژه حمايت از توليد ملي با تأکيد بر اينکه توليدکنندگان ما توانايي در بخشهاي مختلف را دارند و بايد از آنها حمايت شود، خاطرنشان کرد: در بخشهاي مختلف نه فقط لوازم داخلي بلکه صنايع مختلف اتکاء به توليدات داخل کشور را داريم و ميتوانيم از توليدات خودمان استفاده کنيم و باعث رونق بازارهاي داخل کشور شويم.
وي با اشاره به نمونه موفق توليدکنندگان داخل کشور در عرصه صنعت اظهار داشت: يکي از شرکتهاي داخل کشور در اسفراين هفته گذشته با وزارت نفت قراردادي با ارزش ۴۵ ميليارد تومان امضا کرد که بيش از ۹ هزار و ۵۰۰ تن انواع لوله هاي صنعت نفت را توليد کند در حالي که يکي از مشکلات اساسي اين شرکت نبود سفارش توليد بود اما الان موفق به افزايش توليدات براي داخل کشور شده است و باعث جلوگيري و خروج ارز از کشور و کمک هزار ميليارد دلاري به بخش اقتصاد و توليدات داخل کشور کرده است.
نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به شگردهاي دلالان براي راکد ماندن توليدات داخل کشور و ورود کالاهاي خارجي عنوان کرد: دلالها از طرق رانت خواري سود ميبرند و براي اينکه به کارشان ادامه دهند سعي دارند که چهره ناخوشايندي از توليدات داخل کشور ارائه دهند تا بتوانند به فعاليت غيرقانوني خود و دلال بازيهايشان ادامه دهند و با وارد کردن کالاهاي خارجي وابستگي اقتصادي را گسترش دهند.
قوامي با بيان اينکه در عرصه ديگر توليدات داخل کشور از جمله لوازم خانگي نيز ميتوان به توليدات داخل کشور اتکاء کرد، خاطرنشان کرد: با حضور رئيس جمهور در اسفراين بيش از ۴۰۰ کالاي داخل کشور مورد بازديد قرار گرفت که در زمينههاي مختلف مثل قطعات خودرو، شيرآلات، صنايع هوا و فضا و ريلي بود و لازم است براي رونق بيشتر توليدات داخل کشور مثل لوازم خانگي به همين صورت عمل کرد و جلوي دلالان گرفته و با آنها برخورد جدي شود.
لزوم احياي کارخانههاي توليد کننده لوازم خانگي کشور
قاضي پور، عضو هيئت رئيسه کميسيون حمايت از توليد ملي مجلس شوراي اسلامي، در رابطه با اهميت حمايت از کالاي داخلي در گفتوگو با رسالت خاطرنشان کرد: در طول سالهاي گذشته چند کارخانه بزرگ لوازم خانگي داشتيم که کالا داخل کشور توليد و به خارج صادر ميکردند برخي از اين کارخانهها تعطيل و برخي احياء شدند که لازم است بري حمايت از آنها ارز داده شود تا توليدات داخلي ما سرپا بماند.عضو هيئت رئيسه کميسيون حمايت از توليد ملي مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به معضل قاچاق لوازم خانگي در مرزهاي غربي کشور، گفت: قاچاق لوازم خانگي در غرب کشور در حالي انجام ميشود که قاچاقچيان ارزش افزوده گمرک نميدهند اما توليد کننده داخلي بايد هزينه دستمزد و بيمه کارگران، هزينه آب و برق را پرداخت کند و براي همين با بازار نميتواند رقابت کند، اين درحالي است که قاچاقچيها سابقه ديرينه و با نفوذ که توسط آدمهاي خودشان را دارند ضربه به توليد داخل ميزنند و لازم است که دستگاههاي قضائي با آنها برخورد کنند.
عدم حمايت از توليدکنندگان داخلي و بيکاري کارگران
عليرضا محجوب، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و دبير کل خانه کارگر نيز در گفتوگو با رسالت با اشاره به بيکاري کارگران به دليل عدم حمايت از توليدات داخل کشور گفت: در عرصه صنعت و توليد حمايتهاي کافي صورت نگرفته است و براي همين شاهد اقدامات سوداگرانه در کشور هستيم که اين موضوع نه تنها به توليد داخل کشور کمک نميکند بلکه به توليد کشور ضربه مي زند و لازم است که اصلاحاتي در اين زمينه صورت بگيرد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ضمن ارائه راهکارهايي براي مقابله با سودجويان گفت: اقتصاد باز و بازار انتخاب ما بوده است و براي همين عرصه براي سودجويي باز شده است و با وجود تلاشها اين اقدامات سرکوب نميشود، لازم است در جهت گسترش فعاليتهاي خصوصي سازي و حمايت از بازار کالاهاي داخلي و کارگران برنامهريزي صحيح انجام شود.وي با بيان اينکه به دليل سودجوييها به کارگران و قشر فقير بيشتر از همه لطمه وارد ميشود، اظهار داشت: اين سودجوييها باعث عدم رونق توليدات داخل کشور ميشود. همچنين زمينه فساد در دستگاههاي دولتي و کارشکني در بخشهاي ديگر را گسترش ميدهد و لازم است که تدابير جدي براي مقابله با آن اتخاذ شود.
محجوب با تأکيد براينکه توسط اقتصاد بازار نميتوانيم مشکلات اقتصادي را حل کنيم، خاطرنشان کرد: تحقق اقتصاد عدالت محور امر مهمي است که بايد همه دستگاههاي کشور اعم از دستگاه قضائي و حتي مجلس شوراي اسلامي که در اين زمينه قوانين قابل قبولي نداشته است، وارد کار شوند و به حمايت از توليدات داخلي و مقابله با سودجويان بپردازند.
ارزش پول ملي , اشتغال , رهبر معظم انقلاب , رونق توليد , مشکلات معيشتي , معصومه شمسيني غياثوند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.