راهنمای خرید یونولیت - بررسی فاکتورهای مهم قبل از خرید - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60128
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 16 بهمن 1400 - 14:45 |

راهنمای خرید یونولیت – بررسی فاکتورهای مهم قبل از خرید

یونولیت‌ها به‌عنوان یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. یونولیت‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های ویژه و منحصربه‌فرد علاوه بر ساختمان‌سازی در صنایع دیگری همچون خودروسازی، لوازم‌خانگی، بسته‌بندی و ... نیز کاربرد دارند.
راهنمای خرید یونولیت – بررسی فاکتورهای مهم قبل از خرید

یونولیت‌ها به‌عنوان یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. یونولیت‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های ویژه و منحصربه‌فرد علاوه بر ساختمان‌سازی در صنایع دیگری همچون خودروسازی، لوازم‌خانگی، بسته‌بندی و … نیز کاربرد دارند. مهم‌ترین و بارزترین ویژگی‌های این مواد وزن پایین، عایق صورت و حرارت بودن، عایق رطوبتی، قابلیت بازیافت و حمل‌ونقل ساده و … است. شرکت‌ها و برندهای متعددی در سراسر جهان در زمینه تولید انواع یونولیت‌ها فعال هستند. همین موجب شده تا از نظر کیفیت متفاوت باشند. توجه به راهنمای خرید یونولیت و فاکتورهای مختلف در خرید این مواد اهمیت بسیار بالایی دارد. در ادامه مطلب به بررسی مهم‌ترین فاکتورها و پارامترها در خرید یونولیت‌ها پرداخته می‌شود.

راهنمای خرید یونولیت

یونولیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

یونولیت‌ها در حقیقت به موادی گفته می‌شوند که از نوعی پلاستیک به دست آمده از استایرن مونومر تولید می‌شوند. این مواد به رنگ سفید بوده، کاملاً خنثی هستند و هیچ‌گونه واکنش شیمیایی انجام نمی‌دهند. ازآنجایی‌که حدوداً ۹۵ درصد یونولیت‌ها از هوا تشکیل می‌شود وزن بسیار کمی دارند. Jonulite برای اولین بار در سال ۱۸۳۹ به شکلی اتفاقی و توسط دانشمندی به نام ادوارد سیمون کشف شد و از زمان تجاری‌سازی توانسته انقلاب بزرگی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی و بسته‌بندی ایجاد کند. یونولیت با نام‌های مختلفی ازجمله آکاسیف، پلاستوفوم، استایروفوم و پلی استایرن انبساطی یا EPS شناخته می‌شوند و در یک فرآیند ۳ مرحله‌ای شامل پیش ‌انبساط، تثبیت و شکل‌دهی تولید می‌شوند. از مهم‌ترین مزایای یونولیت‌ها می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  •  این مواد دارای قابلیت بازیافت هستند
  • وزن کمی داشته و در کاهش وزن کلی ساختمان‌ مؤثرند
  • طول عمر بالایی داشته و در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم است.
  • عایق صوت، حرارت و رطوبت است.
  • به‌راحتی سایز و ابعاد آن تغییر می‌کند
  • امکان لمینیت شدن با رزین اپوکسی را دارد
  • در برابر ضربه و فشار مقاوم است

ازجمله مهم‌ترین معایب یونولیت‌ها می‌توان به مواردی همچون مقاومت پایین در برابر حلال‌های آلی، امکان آسیب به لایه ازن در صورت استفاده از کلروفلوروکربن در تولید آن و امکان اشتعال در صورت رنگ‌آمیزی با رنگ‌های روغنی اشاره کرد.

از کجا یونولیت بخریم؟

انواع یونولیت‌ها

شناخت انواع یونولیت می‌تواند به‌عنوان راهنمای خرید یونولیت کمک بسیار زیادی به خریداران بکند. همان‌طور که گفته شد یونولیت‌ها کاربردهای متعددی در صنایع مختلفی همچون غذا و دارو، بسته‌بندی، لوازم‌خانگی، ساختمان‌سازی، کشاورزی و … دارند به همین دلیل دارای انواع مختلفی هستند. از رایج‌ترین نوع یونولیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

یونولیت‌های بسته‌بندی

یونولیت بسته بندی نوعی از یونولیت‌ها است که همی می‌تواند به شکل ورقه‌ای نازک و ضخیم و به اشکال مختلف و اختصاصی تولید و طراحی شود. در بسیاری از صنایع مانند تولید قطعات ماشین، قطعات لوازم‌خانگی و … از یونولیت‌های سفارشی استفاده می‌شود درحالی‌که برای بسته‌بندی‌های عادی می‌توان از یونولیت‌های ورقه‌ای و ساده استفاده کرد.

یونولیت‌های فشرده

یونولیت فشرده ازجمله یونولیت‌های پرکاربردی است که در صنایع مختلفی همچون مجسمه‌سازی، خودروسازی، تولید درب و پنجره، عایق‌کاری و … استفاده می‌شود. این یونولیت‌ها تحت شرایط خاص تولید می‌شوند و دانسیته آنها معمولاً بیشتر از ۴۰ است. قدرت عایق‌کاری این یونولیت‌ها زمانی که با عایق‌های دیگر ترکیب می‌شود بسیار بیشتر می‌شود.

یونولیت‌های سقفی

یونولیت سقفی را می‌توان رایج‌ترین و پرکاربردترین نوع یونولیت‌ها دانست چراکه معمولاً به‌عنوان قالب بتن در سقف‌های دال یک‌طرفه یا تیرچه‌بلوک در انواع ساختمان‌های اداری، مسکونی، صنعتی و … استفاده می‌شود. این یونولیت‌ها معمولاً دارای دانسیته ۱۲ و وزنی معادل ۷ تا ۸ کیلوگرم هستند و ابعاد استاندارد آنها ۲۰۰،۵۰ و ۲۵ سانتیمتر است.

انتخاب بهترین یونولیت

یونولیت‌های دیواری

یونولیت دیواری از دیگر انواع یونولیت‌ها است که خود به چند دسته شامل یونولیت دیوار پوش فوم، فوم دیواری تزئینی و فوم دیوارپوش تقسیم می‌شوند و می‌توانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند. این یونولیت‌ها دارای قابلیت عایق بسیار خوبی هستند و در دکوراسیون منازل تأثیر قابل توجهی دارند و می‌توانند به‌راحتی شسته شوند و خاصیت آنتی باکتریال داشته باشند.

راهنمای خرید یونولیت و مهم‌ترین نکات در خرید آنها

یونولیت‌ها کمتر از دو قرن است که به شکل همه‌گیر در صنایع مختلف استفاده می‌شوند اما در همین مدت انقلاب بزرگی در بسیاری از صنایع ایجاد کرده‌اند که شاخص‌ترین آنها صنعت ساختمان‌سازی است. تنوع و تعدد یونولیت‌ها در بازار باعث شده است که افراد حساسیت‌های ویژه‌ای در خرید آنها داشته باشند و به فاکتورها و نکات مختلفی توجه کنند. به‌صورت کلی باید به پارامترهای زیر به‌عنوان راهنمای خرید یونولیت توجه ویژه‌ای داشت.

دانسیته یونولیت‌ها

یکی از مهم‌ترین فاکتورها و عوامل در خرید یونولیت‌ها دانسیته آنها است چراکه این پارامتر مشخص‌کننده بسیاری از ویژگی‌ها، مشخصات و قابلیت‌های فیزیکی و شیمیایی یونولیت‌ها است. یونولیت‌ها دارای دانسیته‌های مشخصی هستند و هرکدام از آنها کاربردهای ویژه‌ای دارند.

نوع مواد اولیه

همان‌طور که گفته شد این ماده از استایرن مونومر به دست می‌آید اما برندها و شرکت‌های متعددی وجود دارند که از مواد ترکیبی برای تولید آن استفاده می‌کنند و یا یونولیت‌های کهنه را بازیافت کرده و تبدیل به بلوک‌های جدید می‌کنند که طبیعتاً کیفیت بالایی ندارند.

ویژگی‌های فیزیکی

از مهم‌ترین عوامل و پارامترهایی که در یونولیت‌ها اهمیت بالایی دارند می‌توان به میزان مقاومت آنها در برابر فشار و ضربه، مقاومت آنها در برابر رطوبت، مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر صوت و … اشاره کرد و با توجه به نوع کاربرد باید به این ویژگی‌ها توجه ویژه‌ای شود.

ابعاد و اندازه‌های یونولیت

هرکدام از یونولیت‌ها دارای اندازه‌ها و ابعاد مختلفی هستند و از استانداردهای ویژه‌ای تبعیت می‌کنند اما ممکن است برندهای مختلف این مواد را در اندازه‌های سفارشی تولید کنند، بنابراین توجه به ابعاد و اندازه‌ها اهمیت بالایی دارد. همچنین توجه به وزن یونولیت اهمیت بسیار زیادی در انتخاب و خرید آن دارد.

میزان اشتعال‌پذیری

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باید به‌عنوان راهنمای خرید یونولیت به آن توجه شود میزان مقاومت آن در برابر آتش است. امروزه یونولیت‌ها در دو نوع قابل اشتعال و کندسوز تولید می‌شوند و با توجه به استفاده‌ای که از آنها می‌شود باید به این قابلیت توجه شود.

ظاهر و ساختار یونولیت

کیفیت پخت یونولیت‌ها اهمیت بسیار بالایی دارد و لازم است که در زمان تهیه این مواد به یکپارچه بودن ظاهر آن و سالم بودن بلوک‌ها توجه ویژه‌ای شود چراکه وجود فاصله‌های نامتقارن در بین دانه‌های یونولیت نشان از عدم کیفیت آن دارد و خرید آن به‌صرفه نخواهد بود.

استاندارد بودن یونولیت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان خرید یونولیت‌ها به آن توجه شود داشتن نشان استاندارد است. همان‌طور که گفته شد محبوبیت بالای این مواد باعث شده که برندها و شرکت‌های مختلفی اقدام به تولید آن بکنند بنابراین امکان سو استفاده و تولید محصول نامرغوب بالا است. یونولیت‌ها باید دارای استاندارد بوده و توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تائید شده باشند.

فاکتورهای مهم قبل از خرید یونولیت

از کجا می‌توان یونولیت خرید؟

استفاده از یونولیت‌ها در صنایع مختلف امروزه رواج بسیار زیادی پیدا کرده است و همین امر موجب شده است که تنوع و تعدد زیادی در بازار داشته باشند و فروشگاه‌های متعددی اقدام به فروش آن بکنند. همچنین شرکت‌ها و برندهای متعددی مانند شرکت مادفوم در زمینه تولید انواع یونولیت‌های سقفی، دیواری، فشرده، بسته‌بندی، تری دی پانل و … فعالیت دارند که امکان خرید آنلاین را برای مشتریان خود فراهم کرده‌اند. افراد می‌توانند با حذف واسطه‌ها و بدون نیاز به حضور فیزیکی اقدام به خرید مواد مورد نظر خود بکنند.

قیمت خرید یونولیت

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که به‌عنوان راهنمای خرید یونولیت می‌تواند مؤثر باشد قیمت این ماده است. با توجه به تنوع کیفیتی، طرح و شکل و ویژگی‌های مختلف یونولیت نمی‌توان قیمت مشخصی برای آن عنوان کرد. مهم‌ترین فاکتورهایی که در تعیین قیمت یونولیت تأثیرگذار هستند شامل موارد زیر هستند:

  • قیمت مواد اولیه و خام
  • برند و شرکت سازنده
  • هزینه‌های خط تولید
  • دستمزد کارگران و هزینه‌های انبار
  • ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی یونولیت
  • نوع یونولیت و میزان دانسیته آن
  • حجم و مقدار یونولیت و …

جمع‌بندی نهایی

امروزه استفاده از یونولیت‌ها در ده‌ها صنعت مختلف مانند ساختمان‌سازی، بسته‌بندی، لوازم‌خانگی، صنایع تولیدی و … رواج پیدا کرده و شرکت‌های سازنده انواع مختلفی از این مواد را با ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلف تولید و عرضه می‌کنند. برای خرید یونولیت‌ها لازم است که به فاکتورها و پارامترهای مختلفی همچون برند سازنده، کیفیت پخت و مواد اولیه، ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی و … توجه شود تا بیشتری راندمان و کارایی را داشته باشد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای راهنمای خرید یونولیت – بررسی فاکتورهای مهم قبل از خرید بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.