راهاندازی چک الکترونیک در راستای تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی
صبح امروز در بانک مرکزی، رونمایی از چک الکترونیک انجام شد.
در چک دیجیتال کاغذ از موجودیت چک، حذف و دادههای چک در سامانه مرکزی چکاد نگهداری و با استفاده از امضای دیجیتال،معتبر و مستند میشود.
تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی از مزایای چک الکترونیک یا چک دیجیتال است.
* صالحآبادی: چک الکترونیکی به تدریج در همه بانکها اجرا خواهد شد
در این مراسم، علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی، اعلام کرد: در راستای شکلگیری و اجرای قانون جدید چک امروز بخشی از این قانون یعنی رونمایی از چک دیجیتال و تامین اجتماعی انجام میشود.
به گفته وی در مرحله اول، چک الکترونیکی در سه بانک نظیر تجارت و پارسیان اجرا میشود اما به مرور چک الکترونیکی در همه بانکها اجرا خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه چک به عنوان ابزار مهمی در پرداختها استفاده میشود، گفت: صاحبان صنایع، تجار، اشخاص حقیقی و حقوقی از ابزار چک برای پرداختهای خود استفاده میکنند و هرچه اعتبار چک را افزایش دهیم مردم اعتماد بیشتری میکنند و این کار به تسهیل در کسب و کارها کمک قابل توجهی میکند.
وی اضافه کرد: چک الکترونیکی امروز از سه بانک شروع شده و به ترتیب در بین بانکهای دیگر هم اجرا میشود و باید ضریب فراگیری در بین مردم گسترش پیدا کند.
صالح آبادی اهداف رونمایی از چک الکترونیکی را اعتباربخشی به چک عنوان کرد و گفت: روزبهروز باید اعتبار چک افزایش یابد. در یک روز کسی که چک دریافت میکرد باید به دنبال صادرکننده چک میرفت تا وجوه خود را دریافت کند، اما امروز برعکس شده، کسی که چک صادر میکند باید از دارند و ذینفع چک التماس کند که چک او را برگشت نزد.
بنابراین گزارش در صورت برگشت زدن چک همه حسابهای فرد مسدود میشود و برای رفع مسدودی آن باید حداقل دو برابر مبلغ چک در بانک در حساب خود داشته باشد.
بانک مرکزی , چک دیجیتال , رونمایی چک , صالحآبادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.