رابطه ایران و عربستان همزمان با کاهش تنشهای منطقهای خواهد بود
قنادباشی در تشریح احتمال برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان و نقش ازسرگیری این رابطه در تحولات یمن، لبنان و سوریه عنوان کرد: دور جدید مذاکرات ایران و عربستان نشاندهنده این است که طرفین به سمت برقراری یک رابطه سیاسی پیش میروند.
وی افزود: اگرچه اظهارات طرفین مذاکرهکننده حاکی از بازگشایی سفارتخانهها و ازسرگیری روابط سیاسی است اما موانعی هم در مسیر راه و تحقق این روابط وجود دارد که میبایست به آن توجه داشت.
کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: به طورحتم درجریان آغاز روند مذاکرات کشورهایی که میخواهند همواره منطقه دچار تنشهای سیاسی باشد، تنشآفرینی و موانعی را ایجاد میکنند. بااینحال به نظر میرسد رویکرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان مثبت باشد. قنادباشی همچنین خاطرنشان کرد: به نظر میرسد روندی که آغازشده روند مثبتی به سمت برقراری روابط است بهویژه دو مسئله مهم در روابط ایران و عربستان وجود دارد که به این امر کمک میکند؛ یکی مسئله حج است که بعد از دوسال تعطیلی، امسال آماده پذیرش ۴۰ هزار زائر ایرانی است.
او درپایان این گفتوگو و درپاسخ به سؤال اینکه ازسرگیری این روابط چه نقش مثبتی در تحولات یمن، لبنان و سوریه خواهد داشت، بیان کرد: مذاکره با عربستان یک مذاکره دوجانبه است. بیشک در جریان این مذاکرات هیچ کشوری را نمایندگی نمیکنیم و فقط در مورد مسئله خودمان با عربستان بحث میکنیم. نکته قابلتوجه این است که برقراری این رابطه اثرات بسیاری در منطقه خواهد داشت چنانچه عربستان کوشش کند و برخی سیاستهای خصمانه علیه محور مقاومت را کاهش داده و برای تخریب زیرساختها از طریق کمک به گروهکهای افراطی اقدام نکند، منطقه به سمت آرامش میرود. لذا طبیعی است که روابط ما با عربستان زمانی طبیعی میشود و سیر مثبتی پیدا میکند که چنین سیاستهایی متوقف شوند. نتیجه توقف سیاستهای خصمانه عربستان روابط با ایران است و روابط با ایران همزمان با کاهش تنشهای منطقهای خواهد بود.
جعفر قنادباشی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.