دولت ترامپ در نظر دارد مجدداً بمب اتمی آزمایش کند
یک مقام ارشد دولت ترامپ و دو مقام اسبق آمریکایی گفتهاند که برخی مقامات ارشد دولت ترامپ در جلسهای درباره احتمال انجام اولین آزمایش اتمی بعد از سال ۱۹۹۲ بحث کردهاند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، این اقدام پیامدهای گستردهای برای روابط آمریکا با دیگران قدرتهای هستهای خواهد داشت و ایالات متحده با این اقدام، توقف دهها ساله برای چنین اقداماتی را نقض خواهد کرد.
این موضوع در جریان نشستی با حضور مقامات ارشد دولت ترامپ به نمایندگی نهادهای ارشد امنیت ملی آمریکا در پانزدهم ماه مه و بعد از اینکه مقامات دولت وی اتهاماتی را به روسیه و چین مبنی بر اینکه این کشورها آزمایش انفجارهای اتمی در سطح پایین انجام میدهند مطرح شد. این ادعا با وجود شواهد موجود اثبات نشده و هر دو کشور آن را رد کردهاند.
یک مقام ارشد دولت ترامپ، که به شرط شناخته نشدن حاضر به گفتوگو شده بود، گفت که آمریکا اگر به روسیه و چین نشان دهد که میتواند یک «آزمایش سریع» را انجام دهد میتواند برای انجام مذاکره مفید باشد و یک مذاکره سه جانبه با چین و روسیه شکل دهد.
مقامات در این جلسه در مورد انجام آزمایش هستهای به توافق نرسیدند، اما یکی از مقامات دولت ترامپ گفت که بحث در مورد این موضوع همچنان در جریان خواهد بود. یک مقام دیگر که از این جلسه مطلع بود گفت سرانجام تصمیم بر این شد که اقدامات دیگری به غیر از آزمایش انفجار اتمی برای پاسخ به تهدیدات از روسیه و چین در نظر گرفته شود.
شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در این باره از اظهارنظر خودداری کرده است.
بر اساس گفته دو تن از مقامات آگاه در این نشست، در جریان این جلسه، درباره این موضوع اختلاف نظرهای جدی وجود داشت به خصوص از سوی اداره امنیت ملی هستهای آمریکا که با این ایده مخالف بود. این اداره فدرال که تأمین امنیت ذخایر سلاحهای هستهای ملی در آمریکا را بر عهده دارد درباره مخالفت خود با این اقدام اظهارنظری نکرد.
ایالات متحده آمریکا از سپتامبر ۱۹۹۲ تا کنون آزمایش انفجار هستهای انجام نداده است. طرفداران منع گسترش سلاحهای هستهای نیز هشدار دادهاند که انجام این کار میتواند پیامدهای بیثبات کنندهای داشته باشد. «داریل کیمبال»، مدیر اجرایی انجمن کنترل سلاح آمریکا در این باره گفت: «این (اقدام) دیگر کشورهایی که به سلاح هستهای مجهز هستند را ترغیب به انجام چنین کاری خواهد کرد و این آغازی برای رقابت بیسابقه بر سر سلاح هستهای خواهد بود.»
باراک اوباما در دوره ریاستجمهوری خود از قانونی کردن پیمان منع جامع آزمایش هستهای حمایت کرد اما هدف مشخصی نداشت؛ دولت ترامپ به طور کل گفته که به دنبال تأیید یا به رسمیت شناختن این پیمان در مواضع هستهای سال ۲۰۱۸ خود نیست.
برخی قدرتهای هستهای همچنان از قوانین منعکننده آزمایش هستهای در این پیمان پیروی میکنند اما آمریکا در ماههای اخیر بر اساس شواهدی گفته که روسیه و چین استاندارد «عملکرد صفر» را نقض کردهاند. عملکرد صفر به آزمایشات هستهای اطلاق میشود که در آن هیچ انفجاری که با کلاهک هستهای محترق شود، وجود ندارد. اما این دو کشور این اتهام را رد کردهاند.
بحث در مورد آزمایش انفجار هستهای در حالی مطرح شده است که دولت ترامپ خود را برای ترک معاهده آسمانهای باز آماده میکند.
معاهده آسمانهای باز توافقنامهای بین ۳۵ کشور جهان در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است.
روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهدهای که در سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.
پایه اصلی باقی مانده در چارچوب مذاکرات کنترل تسلیحات بین آمریکا و روسیه، پیمان «استارت جدید» است، که محدودیتهایی را بر جایگاههای استراتژیک هستهای این دو کشور اعمال میکند.
دولت ترامپ اصرار داشته که علاوه بر روسیه، توافقنامهای را با چین انجام دهد، اما پکن درخواست برای چنین مذاکرهای را رد کرده است. یک مقام آمریکایی گفته که آزمایش هستهای میتواند به چین فشار آورد که به یک توافقنامه با آمریکا و روسیه تن دهد، اما برخی طرفداران منع گسترش سلاحهای هستهای میگویند چنین اقدامی (آزمایش انفجار هستهای) خطرناک خواهد بود.
آزمایش اتمی , آمریکا , بمب اتم , ترامپ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.