دوزینگ پمپ
دوزینگ پمپ همان پمپ تزریق مواد شیمیایی است که وظیفهی جابهجایی یک سیال را بر عهده دارد. درواقع با توجه به اینکه این دستگاه برای پمپاژ مقدار مشخصی از مایعات در نظر گرفته میشود، ممکن است با نامهایی ازجمله پمپ اندازهگیری نیز شناخته شود. گفتنی است که بهطورکلی دوزینگ پمپ از جنس پلاستیک، استیل ضدزنگ و ترموپلاستیک بوده و دارای تجهیزات جانبی مثل لوله اتصالات، لوله تخلیه و مکش است، همچنین ناگفته نماند که در حالت کلی از چنین دستگاههایی که دارای انواع مختلف است به جهت افزودن حجم مایعی به دیگر مخازن سیال یا جریانها بهکارگیری میشود. حال اجازه دهید در خصوص این نوع دستگاهها توضیحات کاملی را ارائه دهیم.
انواع دوزینگ پمپ
همانطور که میدانید، این دستگاه مقدار معینی از مواد شیمیایی را در موقعیتهای مختلف پمپاژ میکند که این عمل ممکن است بهصورت دستی یا اتوماتیک باشد. همچنین با توجه به کاربرد این وسیله، فشار و دبی در انواع دوزینگ پمپها طبق استاندارد API 675 در نظر گرفته میشود.
بهطورکلی این دستگاه دارای انواع زیر است:
- پمپ پیستونی
این پمپ جابهجایی مثبت از نوع فشار قوی محسوب میشود که عملکرد آن بهصورت رفتوبرگشتی داخل سیلندر است که درنتیجه عمل پمپاژ سیال در نظر گرفته میشود. از مهمترین حوزههایی که این نوع دوزینگ پمپ استفاده میشود، میتوان به کارواشها اشاره کرد. ضمناً ناگفته نماند که جنس این پمپ در اکثر موارد از آلومینیوم است.
- پمپ دیافراگمی
این پمپ پلانجری برای جابهجایی سیالات از عملکرد رفتوبرگشتی دیافراگم استفاده میشود. معمولاً این نوع پمپ به شکلهای اتوماتیک، برقی و دستی اجرا میشوند و پرکاربردترین آن، پمپ دیافراگمی بادی است که به AOD شهرت دارد.
- پمپ پریستالتیک
این نوع پمپ از یک لوله که دارای انعطاف مناسب است در نظر گرفته شده است و عملکرد آن به شکل فشردن و رها شدن شیلنگ است. گفتنی است که دوزینگ پمپ پریستالتیک به دستههای مختلف مانند شلینگی، تیوپی و خارج و از مرکز ۳۶۰ درجه تقسیمبندی میشوند.
- پمپ سلونوئیدی
این نوع دوزینگ پمپ از قابلیت مگنت برخوردار است و درواقع با ایجاد یک میدان مغناطیسی، شفت دستگاه را به حرکت در خواهد آورد. بهطورکلی این نوع پمپ به دلیل حجم دوز تزریقی کمتر مواد، به نسبت سایر دستگاهها بیشتر استفاده میشود.
- پمپ موتوری
اگر نیاز به یک پمپ با ظرفیت بالا دبی و فشار است، معمولاً از این پمپ بهکارگیری میشود. از ویژگیهای این نوع پمپ میتوان به صدای کمتر و جریان یکنواختتر اشاره کرد. ضمناً ناگفته نماند که عملکرد این دوزینگ پمپ به این صورت است که نیروی موردنیاز برای پمپاژ بهوسیلهی الکتروموتور به بخش جعبه دنده انتقال داده میشود و درنهایت با استفاده از یک شفت وصل شده به دیافراگم عمل رفتوبرگشت انجام خواهد شد.
کاربردهای انواع پمپ دوزینگ
این دستگاه در حوزهها و بخشهای مختلف بهکارگیری میشود که مهمترین آنها عبارتاند از:
- صنعت آب و فاضلاب
در این بخش استفاده از دوزینگ پمپ با هدفهای مختلف انجام میشود که شامل موارد زیر هستند:
– تزریق دوز آنتی اسکالانت برای جلوگیری از رسوب در لوله.
– تزریق پرمنگنات پتاسیم برای از بین بردن آهن از سیستمها.
– تزریق کلر با بهکارگیری پمپ کلرزن برای گندزدایی سیستم تصفیه آب آشامیدنی.
– و…
- صنعت مواد غذایی
در حوزه مواد غذایی استفاده از دوزینگ پمپ برای در نظر گرفتن طعمدهنده و اسانس در غذاها بهکارگیری میشود. البته اگر نیاز به ضدعفونی کردن ظروف مواد غذایی باشد نیز معمولاً از این نوع دستگاهها بهکارگیری میشود. از طرفی تزریق اسید فسفریک به روغن مایع که به جهت شفاف کردنتر آن انجام میشود، از دیگر موارد استفاده از این نوع دستگاههاست.
- صنعت نفت و گاز و مواد شیمیایی
در بنزینی که استفاده میکنیم، مقداری رنگ وجود دارد که این رنگ با استفاده از دستگاه دوزینگ پمپ به آن تزریق میشود. ضمن اینکه افزودن بعضی از اسیدها مانند نیتریک اسید نیز به همین روش انجام میشود. از طرفی برای جلوگیری از نشت گاز، مواد بودار به سیستم تزریق خواهد شد که همهی این موارد با استفاده از نوع خاصی از پمپ در نظر گرفته میشود.
گفتنی است که از دیگر صنایعی که از این نوع دستگاه بهکارگرفته میشود، میتوان به:
- صنعت دارو
- صنعت نیشکر
- صنعت کاغذسازی
اشاره کرد.
راهنمای انتخاب دوزینگ پمپ جهت استفاده
حال برای اینکه بتوانید از بهترین دستگاههای تزریق بهرهمند شوید، باید به نکات مهمی توجه کنید که مهمترین آنها عبارتاند از:
- جنس پمپ:
در وهلهی اول باید به کیفیت پمپ دقت کنید. در این راستا بررسی نوع سیال بهکار گرفته شده، احتمال انفجار، سمی یا شیمیایی بودن و… فوقالعاده حائز اهمیت است.
- دمای سیال و فشار کاری:
این دو پارامتر از مهمترین مواردی هستند که باید قبل از انتخاب دوزینگ پمپ به دقت بررسی شوند. پرواضح است که برخی از این نوع دستگاهها در هر دما و برای هر سیالی قابلاستفاده خواهند بود؛ بنابراین در زمان خرید به این نکات حیاتی توجه داشته باشید.
- کلاس حفاظتی پمپ:
اینکه این نوع پمپها در چه محلی نصب میشوند، دارای اهمیت است و برای در نظر گرفتن کلاس حفاظتی متناسب با این محصول، پرواضح است که باید از کارشناسان امر در این حوزه بهکارگیری کنید.
- نوع جریان برق مصرفی:
انواع دوزینگ پمپ از برق سهفاز یا تکفاز بهره میبرند و استفاده از جریان ثابت یا متناوب نیز در آنها فرق خواهد کرد. بهطورکلی پمپی را انتخاب نمایید که بتوانید بهترین نوع جریان برق را برای آن تأمین کنید.
جمعبندی
بهطورکلی با توجه به اینکه در حوزههای مختلف نیاز به انواع دوزینگ پمپ است، پرواضح است که باید بهترین آن انتخاب و خریداری شود که در این خصوص باید از مراکز معتبر و مجاز اقدام کرد. گفتنی است که در حال حاضر انواع این دستگاه با عملکردهای مختلف وجود دارد که پس از بررسی، قابل تهیه هستند. ضمناً ناگفته نماند که خرید انواع این دستگاهها پس از در نظر گرفتن موارد مهم مانند تعیین میزان دبی و فشار، بررسی فشار بخار آب، اسیدی یا خورنده بودن سیال و… منطقی به نظر میرسد که طبیعتاً توصیه میکنیم از مراکز معتبر و مجاز در این زمینه درخواست دوزینگ پمپ نمایید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.