دشمن را عقب زدیم - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 12572
  پرینتخانه » اسلایدر, سیاسی تاریخ انتشار : 29 آبان 1398 - 0:38 |
رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان اقتصادی با اشاره به حوادث اخیر فرمودند:

دشمن را عقب زدیم

رهبر انقلاب در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی اظهار داشتند: هم دوستان و هم دشمنان بدانند؛ ما در عرصه‌ جنگ نظامی و سیاسی و امنیتی دشمن را عقب زدیم.
دشمن را عقب زدیم

رهبر انقلاب در جمع توليدکنندگان، کارآفرينان و فعالان اقتصادي اظهار داشتند: هم دوستان و هم دشمنان بدانند؛ ما در عرصه‌ جنگ نظامي و سياسي و امنيتي دشمن را عقب زديم.
به گزارش فارس، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي شب گذشته در ديدار دو هزار و پانصد نفر از توليدکنندگان، کارآفرينان و فعالان اقتصادي، با اشاره به اهميت ثروت ملي و گسترش رفاه عمومي در نظام اسلامي و ضرورت اميد نبستن به خارج از کشور تأکيد کردند: کار و راهبرد اساسي «مصون سازي اقتصاد از آسيب تحريم ها از طريق تقويت و رونق توليد داخلي» است و بنده پشت اين قضيه ايستاده ام و از مسير پيشرفت حقيقي کشور کاملاً دفاع مي کنم.
حضرت آيت الله خامنه اي هدف اصلي از جلسه با توليد کنندگان، کارآفرينان و فعالان اقتصادي را تکريم اين عناصر اساسي در افکار عمومي خواندند و سخنان توليدکنندگان در اين ديدار را بسيار مهم، سنجيده و قابل توجه دانستند.
رهبر انقلاب با بيان اين نکته که اي‌کاش تعداد بيشتري از مسئولان بخش هاي دولتي و نمايندگان مجلس در اين جلسه مهم حضور داشتند، گفتند: کساني که در مورد رونق توليد جور ديگري فکر مي کنند و براي حل مشکلات چشم به جاي ديگري دارند، بايد حرف هاي امشب اين توليدکنندگان را مي شنيدند و درک مي کردند که تنها دريچه «انتقالِ حيات، روشنايي و نيرو به داخل کشور» همين دريچه اي است که فعالان بخش توليد بر روي کشور مي‌گشايند.
حضرت آيت الله خامنه اي نقش اقتصاد را در نظام اسلامي بسيار مهم برشمردند و افزودند: ثروتمند کردن جامعه، افزايش ثروت ملي، گسترش رفاه عمومي و توزيع عادلانه منابع عمومي در اسلام، يک ارزش است که با تحقق اين نگاه در عين وجود تفاوت در جامعه، شکاف طبقاتي به‌وجود نخواهد آمد. رهبر انقلاب توليدکنندگان را فرماندهان، پيشروان، خط شکنان و صفوف مقدم عرصه حياتي «توليد داخلي، رونق اقتصادي و گسترش رفاه عمومي» خواندند و خاطرنشان کردند: اين ميدان خطير، ميدان يک جنگ واقعي است.
ايشان با اشاره به جنگ هميشگي اقتصادي ميان کشورها و قدرتها افزودند: البته در دوره رياست جمهوري فعلي امريکا، اين جنگ با چين، کره، اروپا و ديگر مناطق، بروز و گسترش يافته و در قبال ايران از طريق اعمال تحريم ها، شکل وحشيانه، کينه ورزانه و جنايت آلود گرفته است.
رهبر انقلاب تصور پايان تحريم ها در يکي دو سال آينده را خيال باطل خواندند و افزودند: با شناختي که از مسائل جبهه استکبار داريم، تحريم ها حالا حالاها وجود دارد، بنابراين براي نجات اقتصاد کشور نبايد منتظر پايان تحريم ها و بودن يا نبودن فلان شخص يا اقدام فلان کشور بود.
ايشان افزودند: البته دور زدن تحريم ها به عنوان يک تاکتيک خيلي خوب است، اما کار و راهبرد اساسي را بايد بر مصون سازي کشور از آسيب تحريم ها متمرکز کرد.
ايشان وابستگي به درآمدهاي نفتي حتي در بودجه جاري را موجب آسيب پذيري کشور خواندند و افزودند: اين اتکا با توجه به تحريم ها اندکي کاهش يافته اما از دهه ۷۰ در زمان دولت برادر و رفيق عزيزمان مرحوم هاشمي رفسنجاني(ره) تأکيد کرده ام بايد وابستگي بر نفت را به‌تدريج کم کنيم.
حضرت آيت الله خامنه اي هدف از تشکيل صندوق توسعه ملي را خارج کردن هر ساله بخشي از درآمد نفتي از اختيار دستگاه هاي دولتي برشمردند و گفتند: از گذشته تا حال همه دولت ها وقتي دچار مشکل مي شوند، با اصرار و التماس از بنده مجوز برداشت از صندوق درخواست مي کنند و بر اثر اين روند، صندوق توسعه متأسفانه کم اثر شده است.
ايشان مسلح کردن انقلاب به سلاح و اراده توليد داخلي را علاج مشکلات برشمردند و افزودند: تنها راه حل مسائل موجود، اين است که مسير تقويت و رونق توليد داخلي را با جديت ادامه دهيم و با تصميمات صحيح و اقدامات لازم، موانع را برطرف کنيم که آثار مثبت حرکت در اين مسير نسبت به قبل مشهود است.
رهبر انقلاب توجه به توليد داخل را موجب دور شدن کشور از حالت شرطي شدن دانستند و گفتند: گره زدن روند حل مشکلات به تصميمات ديگران موجب بروز بدترين مشکلات براي کشور مي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز تأسف از بروز اين حالت در چند سال اخير افزودند: در اين سالها بيان مسائلي از قبيل اينکه «ببينيم ۶ ماه ديگر چه مي شود» و يا «برجام چه مي شود» و حالا نيز «به اميد ابتکار رئيس جمهور فرانسه ماندن»، هيچ مشکلي را حل نکرده و نخواهد کرد و اين نگاه بايد کنار گذاشته شود.
ايشان تأکيد کردند: البته ايراد ندارد که کاري که عبور از خط قرمز نيست، انجام دهند اما نبايد حل مسائل اقتصادي را به اين کارها گره زد و افکار عمومي را شرطي کرد. رهبر انقلاب ظرفيت هاي داخلي را بي پايان خواندند و يادآوري کردند: وقتي يک فعال اقتصادي، مانند امشب، گله مي کند و دغدغه مند است، در واقع اين حقيقت را اعلام مي کند که ظرفيت پيشرفت در کشور وجود دارد و بايد موانع آن را رفع کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي در همين زمينه افزودند: ان‌شاءالله با استفاده از ظرفيت هاي بي نظيري که تنها بخشي از آنها مورد استفاده قرار گرفته و به برکت فعاليت فعالان اقتصادي، تحريم ها را از تهديد به فرصت تبديل خواهيم کرد. رهبر انقلاب اسلامي در ادامه اين نکته را يادآور شدند که اگر ملت ايران و فعالان اقتصادي و انديشمندان کشور بتوانند با تکيه بر توان داخلي تحريم ها را بي اثر کنند، عامل تحريم کننده نيز از ادامه تحريم ها دست برخواهد داشت زيرا متضرر خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه اگر طرف مقابل از سياست تحريم دست برداشت ما نبايد سياست تکيه بر توان داخلي را تغيير دهيم، افزودند: برخي منتظرند تا اگر راه آن طرف باز شود، جهت گيري اقتصادي کشور را به سمت نگاه به خارج ببرند در حالي‌که چنين نگاهي، غلط است. ايشان خاطرنشان کردند: سياست هاي تکيه بر توان داخلي بايد آنچنان محکم و استوار باشد که اگر تحريم ها هم برداشته شد، به اين سياست ها آسيبي وارد نشود.
رهبر انقلاب اسلامي، نيروي جوان يا به تعبير کارشناسان «پنجره جمعيتي» را يکي از مزيت هاي مهم کشور برشمردند و گفتند: ما امروز در دل اين فرصت قرار داريم، البته فقط تا ۲۰ سال آينده، امکان استفاده از اين مزيت مهم وجود دارد و اگر در اين ۲۰ سال غفلت شود، کشور وارد عرصه سالمندي خواهد شد و ديگر نمي توان کاري را پيش برد.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر لزوم افزايش مواليد و همچنين ايجاد ثروت پايدار، افزودند: اينکه بارها بر موضوع فرزندآوري تأکيد مي شود به همين دليل است زيرا در صورت غفلت از اين موضوع که متأسفانه در برهه اي طولاني هم به آن بي توجهي شد، کشور بعد از ۲۰ سال وارد مسيري خواهد شد که امکان تغيير آن نيست.
ايشان در ادامه سخنان خود توصيه هاي مهمي خطاب به فعالان اقتصادي، عموم مردم، نخبگان دانشگاهي، نهادهاي عمومي غيردولتي، رسانه ها و دستگاه هاي دولتي بيان کردند.
رهبر انقلاب اسلامي ابتدا به فعالان اقتصادي گفتند: مخاطب سياستهاي اصل ۴۴ که چارچوب آن نيز تبيين شده است، شما هستيد و اين سياستها براي شما هم حق ايجاد مي کند و هم تکليف.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تأييد سياستهاي اصل ۴۴ از جانب صاحبنظران اقتصادي در زمان ابلاغ آن، افزودند: البته در اجراي اين سياست ها درست عمل نشد زيرا واگذاري برخي کارخانه ها به افراد سوءاستفاده چي، نه تنها موجب تقويت بخش خصوصي نشد بلکه عملکرد نادرست اين افراد اندک، فضا را براي فعالان پر شمار و سالم بخش خصوصي نامساعد کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: فعالان بخش خصوصي بايد با استفاده از ظرفيت هاي سياستهاي اصل ۴۴، با يک برنامه عملياتي و نقشه راه، زنجيره اي تخصصي از «توليد علم و طراحي و مهندسي» تا «توليد محصول و بازاريابي» را تشکيل دهند.
رهبر انقلاب با اشاره به اينکه معناي سياست هاي اصل ۴۴ جايگزين شدن بخش خصوصي بجاي بخش دولتي نيست، افزودند: اين دو بخش بايد به هم کمک کنند و مزاحم هم نباشند، مثلا اگر بخش خصوصي مي تواند کاري را انجام دهد، بخش دولتي و نهادهاي عمومي غيردولتي خود را رقيب بخش خصوصي ندانند و به آن کار ورود نکنند و اگر هم فعاليت دارند کنار بکشند.
ايشان در عين حال افزودند: البته بخش دولتي نبايد به کلي از فعاليت هاي اقتصادي دست بردارد زيرا کارهايي وجود دارد که جز بخش دولتي يا بخش هاي عمومي غيردولتي کس ديگري نمي تواند آنها را انجام بدهد.
ايشان در همين چارچوب، بخش تعاوني در اقتصاد کشور را پديده مطلوبي دانستند و افزودند: در تعاوني ها، با سرمايه هاي اندک مي توان اشتغال فراواني ايجاد کرد که اگر اين اشتغال هاي ايجاد شده به صورت شبکه اي به يکديگر متصل شوند، برکات زيادي براي اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد و وزير محترم تعاون بايد موضوع تعاوني ها را با جديت دنبال کند.
«استفاده از کالاهاي داخلي»، «شرکت در سرمايه گذاري هاي مولد همچون تعاوني ها و بورس» و «ترويج فرهنگ کار جهادي و تعاون» توصيه هاي رهبر انقلاب اسلامي به عموم مردم بود.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به روحيه تعاون و همکاري در ميان مردم به‌ويژه در حوادث طبيعي همچون سيل و زلزله، بر لزوم استفاده از اين روحيه در همه کارها تأکيد کردند و افزودند: مردم بايد توليدات داخلي را تکريم کنند و اگر رفتار غلطي هم در اين زمينه وجود دارد آن را زشت بدارند ولي به همه توليدات داخلي تعميم ندهند.
ايشان به عنوان نمونه يکي از رفتارهاي نادرست در عرصه توليد داخلي را استفاده از نشان خارجي برشمردند و گفتند: اين شيوه بايد اصلاح شود.
رهبر انقلاب اسلامي وظيفه و مسئوليت و نخبگان علمي و دانشگاهي را کمک به حل مسائل اقتصادي و همکاري با بخش هاي توليدي در جهت تبادل دانش و تجربه دانستند و افزودند: از وظايف مهم نخبگان، تربيت نيروي انساني خلاق، مبتکر و متناسب با نيازهاي روز و همچنين کار علمي براي حل مشکلات موجود در مسائل بانکي و نظام بودجه ريزي کشور است. حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه دستگاه هاي دولتي بايد از ظرفيت علمي دانشگاهها استفاده کنند، گفتند: در ابتداي سال چهار ماه فرصت داده شد تا نظام بودجه ريزي کشور اصلاح شود اما متأسفانه اين کار انجام نشد و دليل آن هم گره هاي علمي است که اين گره ها با کمک دانشگاهيان و نخبگان علمي برطرف خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه توصيه هايي هم خطاب به دستگاه هاي دولتي بيان کردند و گفتند: دستگاه هاي حکومتي بايد با جديت، به دنبال بهبود محيط کسب و کار و برطرف کردن قوانين مزاحم و اصلاح عملکردهاي غلط باشند تا محيط مساعد توليد در کشور به‌وجود آيد.
ايشان تأکيد کردند: بايد قوانين مربوط به مسائل مالي، پولي، بانکي، گمرکي، بودجه و تأمين اجتماعي به نفع توليد تغيير پيدا کنند و عرصه براي واردات و سفته بازي بسيار تنگ شود.
رهبر انقلاب تغيير قوانين و دستورالعمل ها را وظيفه مجلس شوراي اسلامي دانستند و گفتند: البته برخي از اين قوانين تغيير کرده و در مجلس تصويب شده اما هنوز اجرايي نشده اند.
حضر آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه عمده مشکلات بخش توليد مربوط به مسائل بانکي و گمرکي است، مجلس و دولت را به اقدامات جدي براي برطرف کردن اين مشکلات توصيه کردند.
ايشان به احتمال بروز برخي خطا از جانب توليد کنندگان اشاره کردند و گفتند: همه خطاها در يک سطح نيستند و نبايد براي هر خطايي دستگاههاي نظارتي بر سر توليد کننده بريزند، البته حساب خيانت از اينگونه خطاها، جدا است. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به گزارش رئيس قوه قضائيه مبني بر جلوگيري از تعطيلي تعداد زيادي از واحدهاي توليدي که در آستانه تعطيلي بودند، آن را اقدامي بسيار خوب خواندند.
توصيه ديگر حضرت آيت الله خامنه اي به دستگاههاي دولتي، لزوم ثبات سياست هاي مالي و پولي بود.
ايشان همچنين با اشاره به تجربه مبادلات تجاري و اقتصادي با کشورهاي خارجي گفتند: اين تجربه به ما نشان مي دهد که کشورهاي خارجي هيچگاه حاضر به انتقال فناوري هاي اساسي به‌ويژه در بخش نفت، پتروشيمي و خودرو به ايران نيستند بنابراين دستگاه هاي دولتي بايد به دنبال استفاده از توانايي هاي داخلي براي رسيدن به اين فناوري ها باشند.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: همان فکر و انديشه دقيقي که مي تواند بدون هيچ کمکي به فناوري پيچيده و نادر سلول هاي بنيادي و يا فناوري
غني سازي اورانيوم از ۳٫۵ درصد به ۲۰ درصد دست پيدا کند، آيا نمي تواند به فناوري استحصال بهتر و بيشتر از چاه هاي نفت دست يابد؟ قطعاً مي تواند؛ بنابراين بايد از اين ظرفيت بي بديل داخلي استفاده کرد.
ايشان به خروج سريع شرکت هاي خارجي نفت و خودرو از ايران بعد از اعلام تحريم ها اشاره کردند و گفتند: در آن زمان برخي از اين موضوع غصه خوردند اما بايد غصه نخورد و خوشحال بود.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به شرکت هاي داخلي که در زمينه قطعه سازي براي خودرو، صنايع نفت، لوازم خانگي و ماشين آلات فعاليت مي کنند، افزودند: بايد از اين توانايي استفاده کرد و با تشکيل يک نمايشگاه دائمي ميان اين شرکت ها هم افزايي به‌وجود آورد.
ايشان انتقال توانايي هاي بسيار بالاي مهندسي و فناوريِ دستگاه هاي نظامي به دستگاههاي غيرنظامي را ضروري خواندند و خاطرنشان کردند: سال ها قبل يک ژنرال اسرائيلي گفته بود از ايراني ها بدم مي آيد اما در مقابل پيشرفت نظامي آنها تعظيم مي کنم البته ما از آن موقع تاکنون دستاوردهاي فراوانِ مهم تر و جالب تري داريم که موشک بالستيک با برد دو هزار کيلومتر و خطاي حداکثر چند متر، تنها يکي از آنهاست.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: توان مهندسي و فناوري دستگاههاي نظامي که به چنين افتخاراتي منجر مي شود، بايد در عرصه خودرو، نفت، مسائل فضايي و ديگر بخشها به‌کار گرفته شود.
حضرت آيت الله خامنه اي حمايت از صادرات و حضور فعالان اقتصادي در کشورهاي ديگر را هم مهم دانستند و افزودند: مي توانيم با استفاده از ظرفيت ديپلماسي، با همسايه ها و ديگر کشورها، ارتباطات اقتصادي خوبي برقرار کنيم.
ايشان مسئولان را به استفاده از توليدات داخلي در مجامع بين المللي توصيه کردند و افزودند: مسئولان بايد نشان ها، حرفها و مفاهيم ايراني را ترويج کنند اما برخي بر عکس عمل مي کنند.
رهبر انقلاب اسلامي گفتند: يکي از گله هاي ما از برخي مسئولان سال هاي گذشته اين بود که چرا وقتي در جمع اروپايي ها صحبت مي کنند حرف صد سال پيش يک متفکر اروپايي را بيان مي کنند، اين حرف که براي اروپايي ها جديد نيست و ارزشي ندارد اما حرفهاي ما نو و نشنيده است و بايد آنها را بيان کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه سخنانشان حضور همه جانبه بخش خصوصي و تعاوني را در بخش نفت و گاز ضروري دانستند و افزودند: برخي قوانين مجلس نظير قانوني که اخيرا در زمينه صنايع پايين دستي نفت و گاز مصوب شد، معطل آيين نامه ها مي ماند، درحالي‌که اين کارها بايد سريعا انجام شود تا فعاليت هاي توليدي سرعت گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنانشان رسانه ها را به انعکاس وسيع و مناسب موفقيت هاي توليدگران فراخواندند و افزودند: رسانه البته از سر دلسوزي برخي اشکالات را منعکس مي‌کند که عيبي هم ندارد تا مسئولان اگر تلويزيون مي بينند، بفهمند مشکلات کجاست، اما در کنار آن بايد موفقيت هاي عرصه هاي مختلف توليدي را براي مردم به‌ويژه جوانان بازگو کرد و با معرفي ظرفيت ها به مشتاقانِ فعاليت توليدي، مطالبات منطقي فعالان اقتصادي را نيز پيگيري کرد تا مسئولان به آنها توجه کنند.
ايشان همچنين تفاوت تعرفه تبليغات کالاهاي داخلي با خارجي را ضروري خواندند و افزودند: بايد در اين زمينه به گونه اي عمل کرد که فعالان اقتصادي بتوانند نشان خود را تبليغ و ترويج کنند.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان سخنانشان خطاب به ملت ايران و دوستان و دشمنان انقلاب تأکيد کردند: ملت ايران در عرصه جنگ نظامي و سياسي و امنيتي (مانند کارهايي که در اين چند روز بود و کارهاي مردمي نبود) دشمن را عقب زده است و به فضل الهي در جنگ اقتصادي هم دشمن را به‌طور قاطع عقب خواهد زد و با ادامه حرکت کنوني در مسير رونق توليد و پيشرفت اقتصادي، افق روشن آينده خود را محقق خواهد کرد.
***
در ابتداي اين ديدار که در سال رونق توليد برگزار شد، جمعي از کارآفرينان و فعالان عرصه اقتصاد و توليد ملي به بيان ديدگاهها و دغدغه هاي خود پرداختند.
آقايان:
– بهمن عبداللهي – رئيس اتاق تعاون ايران
– سيروس تالاري – توليد کننده تجهيزات صنعت نفت
– سعيد زکايي – توليد کننده انواع ترکيبات پليمري
– بابک ثقفي – توليد کننده صنعت ماشين هاي اداري ايران
– محمد عرب – توليد کننده کفش و انواع چرم مصنوعي
– حسين يوسفي – پرورش دهنده ماهي در قفس
– امير فرشچي – توليد کننده داروهاي زيستي
– عليرضا حسين احدي – فعال صنعت طلا و جواهر
– سيد محمد حسين دانا – عضو هيأت مديره اکتشاف و توليد تأسيسات دريايي
– و خانم شهين شهرکي – توليد کننده و صادر کننده صنعت سوزن دوزي بلوچ
بر اين محورها تأکيد کردند:
– ضرورت باور فرهنگ تعاون به عنوان رکني براي اجراي سياست هاي اقتصادي
– ساماندهي شبکه هاي تعاوني توزيعي براي تأمين مايحتاج عمومي
– ضرورت تلاش براي دست يابي به ظرفيت ۲۵ درصدي تعاون در اقتصاد ملي
– پيشرفت خيره کننده سازندگان تجهيزات صنعت نفت از وابستگي مطلق در دوران قبل از انقلاب به توانايي ساخت و طراحي بيش از ۸۵ درصد تجهيزات
– ضرورت مشارکت دادن بخش خصوصي در تصميم سازي هاي کلان اقتصادي
– لزوم اصلاح قوانين و بخشنامه هاي متعدد که توليد و صادرات را کُند مي کند
– ضرورت بازخواست از افرادي که با بي عملي، فعاليتهاي صادراتي را کم سرعت و متوقف مي کنند
– تأکيد بر برنامه ريزي و تدوين استراتژي صنعتي کشور و توسعه نشان هاي
ملي در کشورهاي هدف صادرات
– ضرورت سرمايه گذاري ويژه در صنعت الکترونيک به عنوان صنعت پايه با هدف جلوگيري از خروج نخبگان
– دور کردن بيشتر کشور از آسيبهاي تحريم و زمينه سازي براي گسترش صنايع ديگر
– پيشنهاد تأمين ارز رقابتي براي توليد کنندگان لوازم خانگي براي مدت ۳ سال
– لزوم حمايت سازمان بورس از ورود صنايع لوازم خانگي و تسهيل استفاده از ابزارهاي مالي
– ظرفيت صنعت کفش براي تبديل کردن کشور به سکوي صادرات کفش در غرب آسيا
– نگاه فرصت محور به پنج هزار کيلومتر سواحل کشور براي توسعه و رونق صنعت آبزيان
– لزوم استفاده بيشتر از جايگاه ممتاز ايران در بيوتکنولوژي دارويي
– هدفگذاري صنعت طلا و جواهر براي دستيابي به رتبه دوم صادرات مصنوعات در منطقه
– درخواست حمايت ارکان کشور از پروژه بزرگ شرکتهاي ايراني اکتشاف و توليد نفت
– ايجاد اشتغال پايدار از طريق گسترش صنايع دستي در تمام نقاط کشور با به کارگيري نيروهاي بومي

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای دشمن را عقب زدیم بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.