درجه بندی هتل ها بر چه اساسی است؟
انتخاب و رزرو هتل و اقامتگاه پس از خرید بلیط هواپیما مهمترین بخش در هر سفر است. اگر با هتلهای شهر مقصد آشنایی نداشته باشید باید از روی درجه بندی آنها هتل مناسب خود را انتخاب کنید.
به طور کلی هتلها دارای ۳۰ نوع درجه بندی مختلف هستند اما سیستم ستاره دهی مهمترین و شناخته شدهترین نوع درجه بندی میان هتلها است. اگر قصد رزرو هتل در شهر مقصد خود را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در این مقاله به نحوه درجه بندی هتلها خواهیم پرداخت.
تاریخچه رتبه بندی هتلها
برای اولین بار رتبه بندی هتلها در سال ۱۹۷۹ و در کشورهای آلمان و اتریش انجام شد. طبقه بندی و درجه دادن به هتلها توسط انجمن هتلهای آلمان که با نام Dehoga انجام شد. پس از آن در سال ۱۹۹۶ دسته بندی هتلها و رتبه دادن به آنها، به صورت رسمی آغاز شد و بیش از ۸۰ درصد هتلهای دنیا رتبه بندی شدند.
ستاره دادن به هتلها
برای تعیین کیفیت و سطح خدماتی هتلها، از روشهایی همچون ستاره دادن به آنها استفاده میشود. در بسیاری از کشورهای اروپایی معیار رتبه بندی به هتلها براساس حروف انگلیسی مانند A، B، C و … صورت میگیرد. این رتبه بندی بیشتر در یونان رواج دارد. در بریتانیا نیز سیستم رتبه بندی براساس روش Crown است.
در آلمان نیز درجه بندی هتلها به چند نوع توریست کلاس، استاندارد کلاس، کامفورت کلاس، فرست کلاس و لاکچری کلاس تقسیم میشود. این هتلها به ترتیب مطابق با هتلهای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ ستاره هستند.
هرچه تعداد ستارههای یک هتل بیشتر باشد، کیفیت هتل نیز بهتر است و خدمات رفاهی و امکانات آن بیشتر است. هتلها از ۱ تا ۷ ستاره تقسیم بندی میشوند. البته لازم به ذکر است که اخیراً در امارات هتلی تاسیس شده است که ۸ ستاره به آن اختصاص یافته است و تنها هتل ۸ ستاره در جهان است.
هدف از رتبه بندی هتلها
به دلیل اینکه گردشگران و مشتریان بتوانند بهترین هتل را انتخاب کنند، هتلها رتبه بندی میشود. در نتیجه هدف اصلی رتبه دهی به هتلها آگاه کردن مسافران از نوع خدمات، امکانات، ویژگیها، موقعیت مکانی هتل و … است. به عنوان مثال هتلهای تک ستاره آسانسور ندارند و یا خدماتی همچون صبحانه و … برای آنها وجود ندارد. عوامل زیر برروی تعداد ستارههای هتل اثرگذار هستند.
- خدمات
- چشم انداز هتل
- ابعاد اتاقها
- داشتن اسپا و خدمات ورزشی
- کیفیت غذا و رستوران هتل
- موقعیت مکانی و نزدیکی به نقاط گردشگری
- داشتن استخر و …
عوامل مهم در رتبه دادن به هتلها
هتلها در صورتیکه بتوانند استانداردهای خاصی را رعایت کنند به ازای هرکدام از آنها ستاره دریافت میکنند. در ادامه به برخی از موارد مهم در ستاره دهی به هتلها اشاره خواهیم کرد؛
- مساحت هتلها: مساحت هتلها موضوع بسیار مهمی است که برروی تعداد ستارههای هتل اثرگذار است. هتلهای ۱ ستاره دارای حداقل مساحت آنها ۳۰۰ مترمربع است و عرض معبر آنها ۸ متر است. در صورتیکه هتلهای ۵ ستاره حداقل مساحت آنها ۱۵۰۰ متر و عرض معبر آنها ۱۶ مترمربع است.
- ظرفیت هتلها: هتلها براساس مقدار ظرفیتی که دارند نیز طبقه بندی میشوند. به عنوان مثال هتلهایی که کمتر از ۲۵ اتاق داشته باشند به عنوان هتلهای کوچ در نظر گرفته میشود. هتلهایی که بین ۲۵ تا ۱۰۰ اتاق داشته باشند، هتلهایی هستند که در رده متوسط قرار میگیرند. هتلهای بزرگ نیز دارای تعداد اتاقهایی بیشتر از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هستند. هتلهایی با تعداد اتاقهای بیشتر از ۳۰۰ اتاق در دسته هتلهای بسیار وسیع قرار میگیرند.
- مدت اقامت: در هتل ترانزیت مسافران میتوانند یک روز و یا کمتر در آن مکان اقامت داشته باشند. این هتلها داخل فرودگاه و در نزدیکی آنها قرار گرفته است. هتل پاسیون نیز هتلهایی هستند که مهمانان پس از عقد قرارداد میتوانند یک ماه در آن سکونت داشته باشند. هتل نیمه پاسیون نیز هتلی است که مسافران میتوانند براساس نیاز خود تعداد روزهای اقامت خود را تعیین کنند.
انواع هتلها براساس تعداد ستارهها
- هتل ۱ ستاره: این هتلها معمولیترین هتلهای موجود در هر شهری هستند. معمولاً ۴ اتاق خواب دارند و خدمات ابتدایی همچون سیستم سرمایش و گرمایش هستند. برخی از این هتلها سرویس صبحانه معمولی دارند و اغلب آنها نیز حمامهای اختصاصی دارند.
- هتل ۲ ستاره: این هتلها تمیزتر و راحتتر از هتلهای ۱ ستاره هستند. تمامی این اتاقها قفسه لباس، مبلمان، تلویزیون و تخت دارند و پرسنل نیز آماده خدمت رسانی هستند. این هتلها اغلب چند طبقه هستند و در نزدیکی جاذبههای گردشگری ارزان قرار میگیرند. این هتلها همانند هتلهای ۱ ستاره رستوران ندارند اما در معمولاً در نزدیکی رستورانهای باکیفیت ساخته میشوند.
- هتل ۳ ستاره: این هتلها خدمات گستردهتری را به مسافران خود ارائه میدهند. معمولاً هتلهای سه ستاره دارای چشم انداز زیباتری هستند و ورودی آنها نیز مرتبتر و تمیزتر است. نظافت این هتلها بهتر است و پذیرش آنها به صورت ۲۴ ساعته آماده خدمت رسانی به گردشگران است. رستورانهای سه ستاره معمولاً رستورانهای متوسطی هستند که به مراکز خرید، جاذبههای دیدنی و مراکز مهم شهر نزدیک هستند. این هتلها دارای امکانات پیشرفتهتری مانند سونا، استخر، کنترل دما، تلفن، رستوران، سالن بازی و … هستند.
- هتل ۴ ستاره: هتلهای ۴ ستاره در رده هتلهای باکیفیت قرار میگیرند. تامین آسایش مسافران اصلیترین هدف این هتلها است. هتلهای ۴ ستاره تنها از افراد آموزش دیده برای پرسنل خود استفاده میکنند. خدمات این هتلها بسیار بیشتر از هتلهای کم ستاره است. اصاول خانهداری، دربانی، مدیریت، پذیرش، دکوراسیون، ابعاد اتاقها، وسایل اختصاصی و … در این هتلها بسیار عالی هستند.
در این هتل استانبول از گلهای طبیعی استفاده شده است و اغلب آنها فضای عمومی بسیار زیبایی دارند. رستوران این هتلها بسیار باکیفیت هستند و چشم انداز زیبایی دارند. تشک تختها استاندارد و وسایل شخصی همچون پتو، حوله و … بسیار تمیز و باکیفیت هستند. سیستم خشک کن، اتوشویی، تلویزیون، سیستم روشنایی هوشمند و … از امکانات این هتلها هستند.
- هتل ۵ ستاره: این هتلها بهترین و لوکسترین هتلهای موجود در ایران هستند. هتلهای ۵ ستاره تمامی خدمات آنها باید مطابق استانداردهای جهانی باشد و تمامی خدمات آنها باید در بالاترین درجه کیفی باشد. برتری این هتلها را میتوانید در نگاه اول و از روی معماری و ساختار هتل تشخصی دهید. این هتلها دارای پذیرش و نگهبانی ۲۴ ساعته هستند. کیفیت رستوران آن عالی است و سرویس حمام مدرن آن مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. سالن آمفیتئاتر، وجود یخچال و بار، مغازه و فروشگاه، سالن ورزشی، سالن بازی، استخر و … از امکانات این هتلها است.
نتیجه گیری
اگر بلیط هواپیما به شهر مقصد خریداری کردهاید، در رابطه با هتل، رده بندی و تعداد ستارههای آن تحقیق کنید. هتلها در ایران نیز از سیستم ستاره دهی برای طبقه بندی استفاده میکنند. سیاست ستاره دهی به هتلها در ایران همانند استانداردهای بینالمللی است. اگر قصد رزرو هتل، اجاره ویلا یا اقامتگاه بومگردی دارید و یا اگر میخواهید ویلا و آپارتمان اجاره کنید، میتوانید از اپلیکیشن و وبسایت سفرمارکت بهره ببرید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.