دانشجویان فرانسوی علیه دولت به‌پا‌می‌خیزند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 12850
  پرینتخانه » بین الملل تاریخ انتشار : 05 آذر 1398 - 8:56 |
خودسوزی دانشجوی فرانسوی، خشم عمومی را برانگیخت؛

دانشجویان فرانسوی علیه دولت به‌پا‌می‌خیزند

در حالي که يک‌سال از اعتراضات جنبش جليقه زردها در فرانسه سپري شده است، شاهد شکل گيري خشم و اعتراضات ديگري در کشور فرانسه ( نسبت به دولت و نظام سرمايه داري) هستيم.
دانشجویان فرانسوی علیه دولت به‌پا‌می‌خیزند

در حالي که يک‌سال از اعتراضات جنبش جليقه زردها در فرانسه سپري شده است، شاهد شکل گيري خشم و اعتراضات ديگري در کشور فرانسه ( نسبت به دولت و نظام سرمايه داري) هستيم. به نظر مي رسد اين بار ، دانشجويان فرانسوي که جمعيت فعالي را تشکيل مي دهند، به نيروي محرکه اعتراضات جديد عليه امانوئل ماکرون تبديل شوند. يک رسانه غربي با اشاره به خودسوزي دانشجوي جوان
۲۲ ساله فرانسوي به خاطر ناتواني در پرداخت شهريه و «بلاتکليفي دانشجويان» درباره آينده، با انتشار يک گزارش از گسترش اعتراضات دانشجويي خبر داده است. روزنامه نيويورک تايمز در گزارشي درباره خودسوزي اخيريک دانشجوي فرانسوي در اعتراض به شهريه بالاي دانشگاه و بلاتکليفي درباره آينده شغلي نوشت: «بعد از خودسوزي ماه جاري‌يک دانشجوي۲۲ ساله در ليل، ديگر دانشجويان در سراسر اين کشور به اعتراضات عليه ناامني مالي‌شان ملحق شده‌اند.»
اين رسانه غربي به دليل درخواست خانواده دانشجوي فرانسوي هويت او را فاش نکرده و تنها به انتشار اين نام مختصر بسنده کرده است: «آناس کِي.»اين دانشجوي فرانسوي اوايل ماه جاري ميلادي، در مقابل يک نهاد دانشجويي در دانشگاه ليون خودسوزي کرد.
اين پسر دانشجو کمي قبل از خودسوزي با انتشار يک مطلب در فيس بوک درباره اين اقدامش گفته بود: «من (امانوئل) ماکرون، (فرانسوا) اولاند، (نيکلا) سارکوزي و اتحاديه اروپا را به خاطر مرگم و ايجاد بلاتکليفي درباره آينده همه مردم فرانسه مقصر مي‌دانم.»
به نوشته نيويورک تايمز، در حال حاضر ۹۰ درصد از بدن اين پسر ۲۲ ساله فرانسوي دچار سوختگي شده و به رغم با ثبات شدن وضعيتش، او همچنان در کما است.
اين روزنامه نوشت: «اگرچه درباره وضعيت رواني آناس کي پيش از تلاش هشتم نوامبر (۱۷ آبان) براي خودکشي اطلاعات کمي علني شده است اما اين اقدامش در سراسر فرانسه عصبانيت‌يا نااميدي دانشجويان را به دنبال داشته است و مانند اعتراضات جليقه زردها به سرعت تبديل به يک نشانه ديگر از تزلزل شده است؛ تزلزلي که بسياري از فرانسوي‌ها زندگي‌شان را با آن تعريف مي‌کنند.»
خودسوزي اين دانشجو سبب ايجاد اعتراضات در شهرهاي مختلف فرانسه درباره وضعيت دانشجويان و وضعيت اقتصادي آنها شده است.اتحاديه‌هاي دانشجويي در فرانسه هم ضمن برپايي تظاهرات، خواستار تجديدنظر در شهريه‌ها، ايجاد تغييرات در قوانين بورسيه‌ها و دادن امکانات مسکوني و ارائه خدمات پزشکي- بهداشتي بهتر به دانشجويان شده‌اند.هزاران دانشجوي فرانسوي در هفته‌هاي اخير ورودي‌هاي دانشگاه‌ها را مسدود کرده و در مقابل وزارت آموزش عالي اين کشور تجمعات اعتراضي ترتيب داده اند.نيويورک تايمز در گزارش خود آماري از وضعيت اقتصادي دانشجويان فرانسوي ارائه داده است.
به گزارش اين روزنامه، «طبق گزارش اتحاديه ملي دانشجويان فرانسه در سال ۲۰۱۷ از هر پنج دانشجوي فرانسوي،يک نفر زير خط فقر زندگي مي‌کرد و تقريبا نيمي از آنان براي تأمين هزينه‌هاي تحصيلشان کار مي‌کردند.»
خودسوزي اين دانشجوي فرانسوي در حالي صورت مي گيرد که کل جامعه فرانسه در وضعيت مناسبي ( به لحاظ اقتصادي و اجتماعي) به سر نمي برد. نرخ بيکاري فرانسه تا پايان سه ماهه سوم سال با ۰/۱ درصد افزايش نسبت به سه ماهه دوم سال به ۸/۶ درصد رسيد که اين نرخ ۰/۲ درصد بيشتر از نرخ مورد انتظار قبلي بوده است.شمار افراد بيکار طي اين مدت با ۱۰ هزار نفر افزايش به ۲/۵ ميليون نفر رسيد که بيشتر افزايش تعداد بيکاران مربوط به گروه سني بالاي۵۰ سال بوده است. از سوي ديگر اما نرخ بيکاري جوانان ۰/۲ درصد کاهش پيدا کرده است.در عين حال شمار شاغلين جمعيت در سن کار ( ۱۵ تا ۶۴ سال) با ۰/۳درصد کاهش به
۶۵/۲ درصد رسيد. از مجموع شاغلين فرانسوي نرخ اشتغال تمام‌وقت با ۰/۴ درصد کاهش به ۵۳/۸ درصد و نرخ اشتغال پاره وقت بدون تغيير نسبت به دور قبل در سطح ۱۱/۳ درصد اندازه گيري شدند.متوسط نرخ بيکاري فرانسه در بازه زماني۱۹۹۶ تا ۲۰۱۹ معادل ۹/۲۴ درصد بوده است که بالاترين نرخ بيکاري ثبت شده مربوط به نرخ ۱۰/۷ درصدي سه ماهه نخست سال ۱۹۹۶ و کمترين نرخ بيکاري ثبت شده نيز مربوط به نرخ ۷/۲ درصدي سه ماهه نخست سال ۲۰۰۸ بوده است.
آناس کِي دانشجوي فرانسوي پيش از خودسوزي در صفحه فيس بوک خود درباره آينده و امکان يافتن شغل در فرانسه با توجه به «بيکاري‌هاي گسترده» در کشورش به شدت ابراز نگراني کرده بود.او در آخرين مطلب منتشر شده در شبکه مجازي خود درباره دليل خودسوزي گفته بود که «آخرين خواسته من آن است که هم قطارانم (دانشجويان فرانسوي) به مبارزه ادامه دهند تا ما بتوانيم‌يک بار براي هميشه (بلاتکليفي و ناامني مالي) را از بين ببريم.»
دولت فرانسه به خودسوزي اين دانشجوي جوان، واکنشي دير هنگام داشت و واکنش اوليه دولت اين بود که «استفاده ابزاري» از خودسوزي اين جوان را تقبيح کند.«آميلي دو مونتچالين» وزير امور اروپايي دولت فرانسه با شدت گرفتن انتقادها از مواضع دولت «امانوئل ماکرون» درباره اين خودسوزي به انتقاد از مواضع کنشگران اجتماعي پرداخت و «استفاده از وضعيت» جاري در رابطه با خودسوزي جوان دانشجو را «کاري خطرناک» خواند.به نوشته نيويورک تايمز، در حالي که اعتراضات جنبش «جليقه زردها» هفته گذشته اولين سالگرد خود را پشت سر گذاشته و همچنان ادامه دارد، اعتراضات دانشجويي در فرانسه، اکنون به يک مشکل ديگر و تازه براي دولت ماکرون تبديل شده است.با شدت گرفتن اعتراضات دانشجويي در فرانسه، «فردريک ويدال» وزير آموزش اين کشور طي روزهاي اخير با نمايندگان نهادهاي دانشجويي ديدار کرده و به آنها درباره کمک دولت به دانشجويان فرانسوي تا پايان سال‌جاري ميلادي وعده‌هايي داده است.خودسوزي اين دانشجو واکنش امانوئل ماکرون رئيس‌جمهور فرانسه را هم در پي داشته است.ماکرون درباره اين خودسوزي گفت: «چنين اقداماتي هميشه غيرقابل تحمل و غيرقابل توضيح هستند. رنج او به ما مشکلات زندگي‌يک دانشجو را يادآوري مي‌کند.»
رئيس‌جمهور فرانسه با يادآوري کارهاي دولت او براي دانشجويان از قبيل کاهش دادن هزينه‌هاي گرفتن گواهينامه رانندگي و آسان کردن سيستم بورسيه افزود: «در حال حاضر، کشور ما درباره خودش خيلي بيش از حد منفي فکر مي‌کند.»
صحبت‌هاي ماکرون با واکنش سرد دانشجويان فرانسوي روبه رو شده و بسياري از دانشجويان گفته‌اند که از مواضع دولت او ناراضي هستند.«سوفي لا تويکس» که دوست آناس کي است، ضمن رد مواضع دولت فرانسه شرايط اقتصادي کنوني کشورش را ناگوار خوانده است.
اين جوان ۲۵ ساله فرانسوي گفت: «ما در برهه اي از وضعيت بلاتکليفي اقتصادي زندگي مي‌کنيم. ما به طور دائم اصلاحاتي را تجربه مي‌کنيم که وضعيت شغل و بازنشستگي را بي‌ثبات‌تر و بلاتکليف‌تر از قبل مي‌کند. ما نمي‌دانيم که اين همه سختي و مشقتي که روي درس خواندنمان مي‌گذاريم، ارزشش را دارد ؟چرا که ما مي‌دانيم تعداد افراد زيادي که مدارک تحصيلي دارند، قادر به پيدا کردن شغل نيستند و مهم‌تر از همه چيز، درباره اوضاع بلاتکليفي وجود دارد.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای دانشجویان فرانسوی علیه دولت به‌پا‌می‌خیزند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.