خودکشی سیاسی حریری با هفت تیر سعودی
عربستان سعودي براي جبران شکستهاي متعدد خود در منطقه، خود را به آب و آتش مي زند! استعفاي سعد الدين حريري ، نخست وزير غرب گرا و غير مستقل لبنان پرده اي ديگر از ادامه اين تلاشهاي وقيحانه از سوي سعوديها را آشکار کرده است. با اين حال، فرجام و نتيجه اين بازي نامتوازن و پرهزينه سعوديها، چيزي جز افزايش دامنه شکست آنها در منطقه نخواهد بود.
شايد بهتر بود حريري قبل از اعلام استعفاي خود تحت تأثير القائات و دستورات مقامات سعودي ، کمي تاريخ سياسي معاصر لبنان و منطقه را مرور مي کرد! «سعد حريري» و«سمير جعجع» هرگز نخواستهاند چشمان خود را بر روي واقعيات بيروت و منطقه باز نمايند. در جريان جنگ ۳۳ روزه، اعضاي حزب ۱۴ مارس از هيچ تلاشي در جهت سرنگوني حزبالله فروگذار نکردند. اما سيد حسن نصرالله و رزمندگان مقاومت اسلامي لبنان پاسخ کوبندهاي به آنها و تلآويو دادند. پس از پيروزي حزبالله در جنگ ۳۳ روزه، سينيوره و هوادارانش با حمايت علني سيا و موساد فعاليتهاي خود بر ضد سيدحسن نصرالله و ميشل عون را شدت دادند، اما شيعيان و مسيحيان ماروني نسبت به توطئههاي نخست وزير خودفروخته لبنان آگاه شده وبا حضور گسترده خود در خيابانهاي منتهي به دفتر سينيوره مخالفت علني خود را با دخالت واشنگتن و تلآويو در امورداخلي بيروت اعلام کردند. هرچند که اعضاي گروه ۱۴ مارس سعي نمودند تجمع هواداران جريان ۸ مارس را به خشونت بکشانند اما در اين راه موفقيتي به دست نياوردند.از زمان ترور رفيق حريري توسط دستگاههاي اطلاعاتي آمريکا و اسرائيل، جريان ۱۴ مارس تلاش زيادي را در جهت وقوع «انقلاب سرو» در لبنان انجام داده است، اما هوشياري و درايت «حزبالله» توطئه آنها را خنثي ساخته است.منابع حمايت مالي از معترضان براي ادامه تظاهرات، متعدد است اما مهمترين آنها سفارتهاي امارات و سعودي در لبنان هستند.بدون شک اصلي ترين نقش ميداني را در ناآرامي هاي اخير لبنان، سعوديها ايفا کرده اند. آنها نيز به مانند هميشه از ايالات متحده و فرانسه دستور گرفته اند. مطابق آخرين گزارشهاي منتشر شده، نماينده ويژهاي از سفارت امارات در بيروت در اتاق فرماندهي تظاهرات وابسته به حزب «القوات اللبنانيه» (به رياست سمير جعجع) حضور دارد و علاوه بر آن نمايندگان ديگري نيز اقدامات را با افراد حاضر در خيابانها هماهنگ ميکنند.
اما در زمينه هزينههاي لجستيک و رسانهاي، منابع آگاه به وبگاه «العهد» گفتند: سفارت امارات تمام هزينههاي پشتيباني از جمله حمل و نقل، وسايل صوتي، چتر، پرچمهاي لبنان، توالت سيار ، غذاي آماده و آب را پرداخت کرده است. پرداخت نقدي نيز در کار بوده است و به هر کسي که روزانه براي بستن مسيرها حاضر ميشده۱۰۰ دلار و براي شب ماندن در مسيرها، در چادر يا خارج آن ۱۵۰ دلار پرداخت ميشده است.
در ادامه اين گزارش آمده، معترضاني که از خيابانها عقب کشيدهاند، اعلام کردهاند، اموال زيادي در خيابانها و ميدانها ميان تظاهراتکنندگان تقسيم ميشود و اين موضوع سؤالهاي زيادي را ايجاد ميکند مثلا هزينه تريبونهاي سيار، گروههاي موسيقي و توالتهاي سياربسيار بالاست، اقداماتي که در راستاي تشويق تظاهراتکنندگان به باقي ماندن در صحنه انجام ميشود.معترضاني که دست از تظاهرات برداشتهاند از سوار شدن عدهاي سرمايهگذار مشهور بر موج تظاهرات در راستاي حمايت از سياستمداران مشخص مانند سمير جعجع، «سامي الجميل» و امثال آن ابراز نگراني کردند.العهد افزود: امارات تنها طرف تحريککننده در اين زمينه نيست، اين کشور هزينههاي پخش مستقيم، کارمندان و خبرنگاران رسانههايي خاص که اين تظاهراتها را «انقلاب» ميناميدند، پرداخت ميکرد. شبکه «MTV» به مديريت «ميشل المر» خواستار افزايش پرداختيهاي امارات شد و سفارت امارات نيز اين وعده را به وي داد اما سفارت عربستان نيز به او وعده داده پرونده قضائياش درباره جاسوسي را پاک خواهد کرد و در اين زمينه به او کمک ميکند.
در پايان اين گزارش آمده، شبکه «MBC» نيز تحت فشارهاي سفارت عربستان و وسوسههاي مالي سفارت امارات قرار گرفته است . «پيير ضاهر» مدير اين شبکه به دو سفارت مذکور قول مساعد براي پوشش کامل تظاهرات را داده اما گفته برخي تمايزهاي حرفهاي را نسبت به MTV و شبکه «الجديد» حفظ ميکند زيرا او خواهان باز ماندن برخي خطها و لو به شکل جزئي با جريان «۸ مارس» است.«سيد حسن نصرالله» دبيرکل حزبالله در سخنراني اخير از احتمال وجود برخي سناريوها و توطئهها هشدار داد و گفت که مردم لبنان به ويژه معترضان نبايد آنچه را که برخي سفارتهاي خارجي ميگويند، باور کنند.
متأسفانه حمايت خاندان آل سعود از «سمير جعجع»،يکي از اصلي ترين تروريستهاي وابسته به سيا و موساد بر هيچ کس پوشيده نيست.تشديد حمايت رياض از استعفاي اخير حريري نيز نشان دهنده تعلق خاطر و اشتراک منافع جريان۱۴ مارس و عربستان سعودي مي باشد.از سوي ديگر،وزارت امورخارجه عربستان سعودي سعي در تلفيق عربي و بين المللي نمودن بحران بيروت و زمينه سازي جهت مداخله غرب در لبنان دارد.اين رويکرد با توجه به نقش آفريني مؤثر جريان۸ مارس در بيروت محکوم به شکست است.از اين رو بهتر است عربستان سعودي خود را به عنوان طلايه دار گروهي شکست خورده معرفي نکند.بدون شک رياض در نهايت ناچار خواهد بود نگاه خود نسبت به مسائل جاري در بيروت و منطقه راتغيير دهد.در غير اين صورت،عواقب سلبي نشئت گرفته ازنوع نگاه فعلي رياض به بيروت مي تواند به پاشنه آشيل قدرت در آل سعود تبديل شود.
حريري , سيد حسن نصرالله , عربستان سعودي
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.