خطیبزاده: ایران از رژیم صهیونیستی بخاطر اتفاق نطنز انتقام خواهد گرفت
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران که به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به سفر منطقهای ظریف به چهار کشور آسیای مرکزی اشاره کرد و گفت که سفر به این کشورها از قبل طراحی شده بود.
خطیبزاده به برگزاری کمیسیون مشترک برجام در وین نیز اشاره کرد و افزود: این هفته دوباره از روز چهارشنبه مذاکرات و گفتوگوها در چارچوب رفع تحریمهای یکجانبه آمریکا آغاز خواهد شد.
*وزیر خارجه صربستان شنبه در تهران
وی اظهار داشت: امشب میزبان سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه خواهیم بود و روز شنبه وزیر خارجه صربستان به ایران میآید.
* تمامی سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند از نوع IR1 بوده و با سانتریفیوژهای جدید جایگزین میشود
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره اتفاق روز گذشته در نطنز و تحلیلهای متفاوت مطرح شده در این خصوص و اینکه برخی میگویند با توجه با این اتفاق، ایران باید مذاکرات هستهای را متوقف کند، اظهار داشت: اتفاق ناگواری که در نطنز رخ داد و بارها رژیم صهیونیستی از قبل میگفت و این روزها هم از منابع متعدد شنیده میشود که تایید میکنند که این رژیم پشت این داستان بوده است.
وی افزود: خوشحالم هیچ آسیب انسانی یا محیط زیستی وجود نداشته، ولی قطعا میتوانست به فاجعهای بینجامد که جنایت علیه بشریت است که از ذات گردنکش رژیم دور نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: اینکه با این هدف بوده توان هستهای ایران محدود شود. باید بگویم اتفاقا بر عکس، تمامی سانتریفیوژهایی که به خاطر این اتفاق از مدار خارج شدند از نوع IR1 بودند و اینها با سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین میشود. این توان الان در جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح وجود دارد که اینها با پیشرفتهترین سانتریفیوژها جایگزین شود.
خطیبزاده ادامه داد: اگر هدف این بوده که در مسیر رفع تحریمهای ظالمانه بر علیه ملت ایران خللی وارد شود قطعا به این هدف خود نخواهند رسید و در این دام مکارانهای که طراحی کردند کسی وارد نخواهد شد. البته رژیم اشغالگر قدس با این اقدام خود تلاش کرد از مردم ایران انتقام این صبر و رفتار پر از حکمت خودش را در مسیر رفع تحریمها بگیرد. باید بداند، پاسخ ایران انتقام از این رژیم در زمان و مکان خودش است.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی بیان کرد: آنچه در وین در حال انجام است مذاکره هستهای نیست. گفتوگوهای تکنیکی برای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا بین ایران و ۱+۴ و اتحادیه اروپا است. ما یک بار مذاکره کردیم درباره برجام و بندهای برجام نهایی و مشخص شده است. مذاکرهای نیست و آن چه هست رفع تحریمهاست.
* آنچه در وین در حال انجام است، مذاکره هستهای نیست
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اظهارات یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه واشنگتن به هیچ وجه همه تحریمها را لغو نمیکند و تحریمهای مرتبط با تروریسم، حقوق بشر و موشکی را مشروع میداند، بیان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره بازگشت آمریکا به تعهدات برجامیاش روشن است. آمریکا در چهار سال گذشته و در دو ماه و اندی که دولت جدید بر سر کار آمده، این کشور با هدف از بین بردن برجام و تمامی منافع ایران در ذیل برجام، همه تلاش خود را انجام داده است و بر کسی پوشیده نیست.
خطیبزاده اضافه کرد: هیچ تفاوتی بین هیچ تحریمی وجود ندارد. بارها مقامات آمریکا اعلام کردند تحریمها را اعمال میکنند برای اینکه فشار حداکثری را بر ملت ایران اعمال کرده باشند، برای اینکه برجام از بین برود و در آینده کسی نتواند برجام را احیا کند. فاصله گذاریهایی که از این طرف و آن طرف توسط برخی مقامات آمریکایی شنیده میشود، مسموع نیست.
خطیبزاده گفت: متاسفم برخی از ایالات متحده به وین میآیند به جای اینکه به تعهدات خودشان برگردند با ۱+۴ گفتوگو کنند که چگونه میتوانند بخشی از میراث شکست خورده ترامپ را حفظ کنند. این مشکل شناختی در نزد برخی مقامات آمریکاست باید بدانند مسیری که برای اصلاح اقداماتشان در پیش گرفتند باید کامل باشد تا ایران هم در خور خودش پاسخ دهد. سیاستهای ایران در چارچوب اعلامی پیگیری خواهد شد.
* بدهی کره ربطی به تحریمهای فراسرزمینی آمریکا ندارد
وی یکی از موضوعات مهم سفر نخستوزیر کره جنوبی را در راستای رفع انسداد منابع ایران در کره برشمرد و افزود: این بدهی قطعی کره است و هیچ ربطی به تحریمهای فراسرزمینی آمریکا ندارد.
خطیبزاده افزود: روابط از این نوع رویکرد و بی عملی بسیار ضربه خورده است. البته برخی راهحلها گفتوگو و بحث شده و باید ببینیم کدام و در چه سطح و میزانی عملیاتی میشود.
* روابط ایران و عراق چندلایه و مردمی و راهبردی است
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت: روابط ایران و عراق چندلایه و مردمی و راهبردی است و در تمام موضوعات فیمابین رایزنیهایی زیادی بین دو طرف در جریان است. روابط استانی در سطوح مختلف چه با اقلیم و چه بخشهای دیگر عراق پیگیری شده و میشود. با توجه به قرابتهای نزدیک و زیاد بین اقلیم و استانهای ما، این روابط در سطوح بسیار خوبی پیگیری میشود. به صورت روزانه چه در ترددها و ترانزیت و … همکاریهای ما خیلی نزدیک است.
* بدهیهای عراق به ایران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بدهیهای عراق به ایران هم اظهار داشت: در خصوص بدهیها در سفر وزیر خارجه عراق به تهران مفصل صحبت کردیم و رئیس کل بانک مرکزی رفت عراق و یکسری اقدامات انجام شد و در دست است. قاعدتا موانع هست، ولی پیشرفتهایی هم صورت گرفته است.
* باید وضعیت به ژانویه ۲۰۱۷ برگردد / برچسبهای خیالی و خودسرانهای که دولت ترامپ به برخی تحریمها زده و برخی را باز اعمال کرده اعتباری ندارد
به گزارش فارس، خطیبزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد تعریف ایران و آمریکا از تحریمها متفاوت است و اینکه آیا ایران معتقد است تحریمهای غیربرجامی باید برداشته شود تا تعهداتش را انجام دهد؟ خاطرنشان کرد: روشن گفتهایم باید وضعیت به ژانویه ۲۰۱۷ برگردد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: برچسبهای خیالی و خودسرانهای که دولت ترامپ به برخی تحریمها زده و برخی را باز اعمال کرده اعتباری ندارد. اساسا با سیاست داخلی آمریکا کاری نداریم. آمریکا یکسری وظایف و تعهداتی ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ دارد و پاراگراف ۲۹ برجام به صورت دقیق تمامی تعهدات آمریکا را روشن کرده و درج شده است آمریکا باید از هر اقدامی که در مسیر عادی سازی تجارت و روابط ایران است، اجتناب کند. تمامی واحدها و اشخاصی که در مدت ترامپ تحریم شدند ذیل همین تحریمهای برجامی است و ما تفاوتی قائل نیستیم و همه تحت عنوان فشار حداکثری غیرقانونی آمریکا بودند.
وی افزود: با آمریکاییها کاری نداریم و لیست را به کمیسیون مشترک ارائه میکنیم و این لیست نهایی خواهد شد و موضع ما کاملا روشن است.
* راستی آزمایی کار سختی نخواهد بود
خطیبزاده در پاسخ به این سؤال که راستی آزمایی مدنظر ایران چگونه انجام میشود و چه بازنی زمانی طول میکشد که انجام شود؟ اظهار داشت: زود است به آنجا برسیم، ولی راستی آزمایی کار سختی نخواهد بود اگر آمریکا بخواهد واقعا به اقدامات خودش برگردد. اگر تمامی اقداماتش را پیش از زمانی که اعلام میکند انجام داده باشد بسیاری از این مسائل قابل راستی آزمایی است یک حلقهای از مسائل داریم که باید موثر برداشته شود نه بر روی کاغذ.
وی گفت: اگر آمریکا این بار واقعا و صادقانه بخواهد رفع تحریمها کند. ولی جزییات آن نیاز به گفتوگوهای پیچیده در کمیسیون مشترک دارد که تا آن جا فاصله اریم.
* امضای توافقنامه همکاری جامع بین ایران و روسیه
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت که لاوروف در سفرش به تهران با ظریف و رئیس جمهور دیدار میکند و در جریان سفر سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه توافقنامه همکاری جامع بین دو کشور امضا خواهد شد. این توافقنامه فروردین منقضی شده و در این سفر امضا میشود.
* پاسخ نطنز، انتقام از رژیم صهیونیستی است
خطیبزاده درباره اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه حادثه نطنز حاصل مذاکرات وین است، گفت: پاسخ نطنز، انتقام از رژیم صهیونیستی است و این رژیم نمیتواند بازی را عوض کرده و بخواهد از جیب مردم ایران هزینه کند. این رژیم در چند ماه گذشته برخی اقدامات را انجام داده و با هدف دام افکنی، برخی درزهای خبری را این روزها علنیتر انجام میدهد. اهدافش روشن است و بر نخبگان و اهل خرد ایران نیز اینها پوشیده نیست.
وی گفت: وزارت امور خارجه یک مسئولیت براساس تصمیم نظام دارد و آن هم این است که در چارچوب سیاستهای کلی نظام در راستای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا نهایت تلاش خود را بکند. این کار را انجام خواهیم داد و همزمان هم اسرائیل پاسخ خودش را از مجاری خودش خواهد گرفت.
* آنچه ایران پیگیری میکند رفع جام تحریمها در یک گام و به صورتی است که بتوانیم راستی آزمایی کنیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره گزارشات منتشر شده درباره گفتوگوها در وین اظهار داشت: هر زمان گفتوگوهایی در این سطح انجام میشود رسانهها به جهت کنجکاوی و رسالتشان و برخی به جهت اهدافشان گزارشاتی را منتشر میکنند. آنچه ایران پیگیری میکند رفع جام تحریمها در یک گام و به صورتی است که بتوانیم راستی آزمایی کنیم. اینکه چگونه یک گام انجام و چگونه راستی آزمایی خواهیم کرد، موضوع قابل توجهی برای گفتوگوهاست.
وی افزود: از همه مکانیسمهای مندرج در کمیسیون و برجام و در ارتباط با دوستان و متحدان استفاده خواهیم کرد که این مسیر را در راستای منافع ملی مردم ایران محقق کنیم.
* هر آنچه در نطنز بود سانتریفیوژهای نسل اولی بود که نسب به آنچه الان داریم بسیار ابتدایی بودند
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره گزارش نیویورک تایمز مبنی بر اینکه حادثه نطنز به حدی بوده که ۹ ماه طول میکشد غنی سازی ایران از سر گرفته شود و میزان خسارتها گفت: درباره اعلام میزان خسارتها در نطنز هنوز زود است اظهارنظر کرد، تیمهایی در این خصوص مشغول کار هستند.
خطیبزاده ادامه داد: هر آنچه در نطنز بود، سانتریفیوژهای نسل اولی بود که نسبت به آنچه الان جمهوری اسلامی دارد بسیار ابتدایی بودند. آن چه در نطنز به میزانی که سانتریفیوژها خسارت دیده باشند، جا به جا میشوند دستاورد دیگری را برای ایران رقم خواهد زد.
وی گفت: آنچه در نطنز اتفاق افتاد نه میتواند صنعت هستهای ایران که دانش بومی است را به عقب بیندازد و نه میتواند در مسیر قطعی رفع تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران موثر باشد.
* پرونده هستهای پرونده ملی است و به تحولات داخلی ایران مرتبط نیست
وی در پاسخ به سؤال دیگر در خصوص اظهارات سفیر فرانسه در تهران درباره اینکه هدف از مذاکرات کنونی در وین این است که تا قبل از شروع انتخابات در ایران شاهد احیای کامل برجام باشیم، اظهار داشت: به شرط صحت این انتساب، اگر نبود صبر راهبردی این ملت و اگر نبود رفتار حکمیانه جمهوری اسلامی ایران به خاطر نقض آشکار تعهدات آمریکا پس از خروج به خاطر بدعهدیها و بی عملیهایی که اروپا انجام داده و تا امروز است قطعا چیزی از برجام باقی نمانده بود. خودشان میدانند.
خطیبزاده تصریح کرد: پرونده هستهای پرونده ملی است و به تحولات داخلی ایران مرتبط نیست و دستگاههای حاکمیتی آن را پیگیری میکنند. انتخابات ایران در موضوعات کلان و در چارچوب حاکمیت است و هر نتیجهای حاصل شود عمل خواهد کرد. سفرای مقیم در تهران این را میدانند ولی من مجدد خواستم یادآوری کرده باشم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: میزان خسارتها باید با تست همه سانتریفیوژها اتفاق بیفتد و البته جای آنها سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین میشود. هر میزان دقیق خسارتها را سازمان انرژی اتمی باید خودش اعلام کند. فعلا خیلی زود است و در حال بررسی تک تک سانتریفیوژها هستند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر مشاور امنیت ملی عراق گفت: امروز با ظریف دیدار دارد و ما موضوعات دوجانبهای با عراق داریم. مراودات ما با عراق درباره تبادل هیأتها بعضی وقتها روزانه است و موضوعات از نزدیک پیگیری میشود.
وی درباره حادثه دیروز نطنز اظهار داشت: این یک تروریسم هستهای بود که میتوانست به فاجعه انسانی بینجامد و پاسخهای مختلفی باید به این رژیم داده شود. وزیر خارجه و نمایندگی ما پیگیر این موضوع است و امروز یا فردا اقدامات اعلام میشود. برخی اقدامات در مسیر غیر آشکار خود انجام خواهد شد شاید هیچ گاه گفته نشود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره امضای موافقتنامه با روسیه گفت: این همچنان پایه همکاریهای ایران و روسیه را در ابعاد مختلف تعریف میکند.
وی درباره کنوانسیون رژیم حقوقی خزر گفت: تصویب آن در مراجع داخلی در حال انجام است. فکر میکنیم باید تمرکز خود را برای نهایی شدن گفتوگوها و پیش نویس تعیین خطوط مبدا در دریای خزر بگذاریم که تصویب کنوانسیون را تسهیل کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات نتانیاهو و مقامات این رژیم درباره برنامه هستهای ایران و نحوه برخورد آژانس با حادثه دیروز گفت: باید بین آنچه در نطنز رخ داده و آن چه رژیم اشغالگر قدس انجام میدهد و نقش آژانس تفکیک قائل شد. آژانس و مراجع بینالمللی دیگر باید وظایف خود را انجام دهند.
وی افزود: مسیری که این رژیم میرود روشن است و اینکه از نخستوزیر این رژیم میشنوید که تمام تلاش خود را خواهد کرد که تحریمهای ایران لغو نشود این است که از طریق جیب ملت ایران میخواهند به اهداف خود برسند. مدیریت رفتار ما در اختیار خودمان است و این رژیم همانند سابق جواب خود را خواهد گرفت. این رژیم بیش از اندازه دوست دارد صحبت میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه آیا مذاکرات وین با آنچه رهبری تببین کردند به نتیجه میسد گفت: زود است اعلام پیش بینی کنیم سیاست قطعی کشور همان است که رهبری فرمودند و مامور ما دیپلماتها آن است که آن را عملیاتی کنیم و در آن مسیر گام برداریم. به ملت ایران قول میدهم دیپلماتها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد که تحریمها در اسرع وقت مرتفع شود.
رژیم صهیونیستی , سخنگوی وزارت امور خارجه , سعید خطیب زاده , نطنز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.