خطاي بزرگ ترامپ در قبال پکن
عواقب و تبعات منازعه اقتصادي ايالات متحده آمريکا و چين همچنان مورد توجه و تحليل بسياري از کارشناسان حوزه اقتصاد و روابط بين الملل قرار گرفته است. به نظر مي رسد محاسبات نادرست ترامپ در تقابل با پکن، منجر به شکل گيري وضعيت بسيار سختي براي وي و همراهانش درکاخ سفيد شده است، تا جايي که ممکن است در آينده اي نزديک ، اين مسئله به پاشنه آشيل کاخ سفيد در انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ تبديل شود.
رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا همچنان در مقابل چين احساس ضعف و ناتواني مي کند. دونالد ترامپ در ابتداي سال ۲۰۱۷ ميلادي و از زمان حضور در کاخ سفيد، تلاش کرد تا با اعمال سياستهاي محدود کننده اقتصادي، پکن را مهار کند. در آن زمان، ترامپ اظهار کرد که ۳۴۶ ميليارد دلار کسري تجاري آمريکا، مربوط به تجارت با چين است. هم اکنون در سال ۲۰۱۹ ميلادي قرار داريم و اين کسري تجاري به ۴۱۹ ميليارد دلار رسيده است! اين موضوع به خوبي نشان مي دهد که سياستهاي اقتصادي ترامپ در قبال پکن با شکست مواجه شده است. بدون شک اين موضوع بر روي انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ نيز تاثيرگذار خواهد بود. بسياري از شهروندان آمريکايي تصور مي کردند که ترامپ تا پايان سال ۲۰۱۷ ميلادي مي تواند به توافقي مشترک با پکن( به سود منافع اقتصادي آمريکا) دست پيدا کند اما کاخ سفيد عملا در مصاف با چين شکست خورده است.
توقف خريد محصولات کشاورزي آمريکا از سوي چين و وضع تعرفه هاي متقابل از سوي پکن ( بر محصولات آمريکايي) نشان مي دهد که اين قدرت آسيايي قصد ندارد در برابر ايالات متحده آمريکا تسليم شود. در چنين شرايطي فرصتي براي مانور دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و همراهانش باقي نخواهد ماند.
بسياري از تحليلگران مسائل اقتصادي و سياست خارجي آمريکا معتقدند که در سال ۲۰۲۰ ميلادي، چين يکي از بازيگراني خواهد بود که ترامپ را در رقابتهاي انتخابات رياست جمهوري آزار خواهد داد. در هر حال، چين هم اکنون به نماد شکست اقتصادي و سياسي آمريکا در جهان تبديل شده است.
راشا تودي در يکي از تازه ترين گزارشهاي خود به خطاي ايالات متحده در تقابل با چين اشاره کرده است و مي نويسد:
آمريکا با از دست دادن چين به عنوان بزرگترين بازار محصولات کشاورزي اين کشور، کشاورزان خود را به شدت تضعيف کرده و در معرض خطر جدي قرار ميدهد.بر اساس گزارش وزارت بازرگاني چين شرکتهاي چيني خريد محصولات کشاورزي از آمريکا را قطع کردند،اين در حالي است که ميزان صادرات اين کشور به آمريکا سهم اندکي از توليد ناخالص داخلي ۲۰ تريليون دلار اين کشور دارد.در سالهاي گذشته چين پس از کانادا،مکزيک و ژاپن چهارمين بازار بزرگ صادراتي آمريکا محسوب ميشد.بر اساس آمارهاي آمريکا، چين حدود ۵/۹ ميليون دلار در سال ۲۰۱۸ محصولات کشاورزي از آمريکا وارد کرد که قطع اين ميزان صادرات ميتواند کشاورزي اين کشور را با بحرانهاي جدي مواجه کند.همان گونه که اشاره شد، سياستهاي حمايت گرايانه ترامپ در خصوص کشاورزان آمريکايي نيز نتوانسته است کمکي به اوضاع کند. آخرين بسته حمايتي اين کشور در ماه جولاي معادل ۱۶ ميليارد دلار بوده که نخستين پرداختي اين بسته قرار است از اواسط تا اواخر ماه آگوست انجام شود اما ظاهرا اين پرداختيهاي آمريکا هم انتقاداتي به همراه داشته است. کشاورزان خرد گفتهاند که از اين بستهها چيزي نصيب آنها نشده و همه به جيب کشاورزان بزرگ رفته است.
اقتصاد , ايالات متحده آمريکا , بين الملل , ترامپ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.