خزانه کشور پر از امید به داخل
گروه سیاسی
روزهای ابتدایی دولت سیزدهم در حال گذر است و ما نیز بیشازپیش منتظر اجرایی شدن برنامهها و اهداف وعده دادهشده رئیسجمهور و اعضای کابینه دولت هستیم. در شرایط فعلی تعیین اولویتها و طراحی یک نقشه راه میتواند جزء نخستین اقدامات دولتی باشد که خواهان تغییر شرایط به نفع ملت و کشور است.
هرچند به نظر میرسد حجتالاسلام رئیسی پیش از آغاز به کار دولت اولویتها و برنامههای دولتش را مشخص کرده باشد اما اکنون با تعیین اعضای کابینه زمان آن است که مشکلات شناساییشده توسط رئیسجمهور به اعضای کابینه منتقل و آنها نیز مسائل مدنظر خودشان و راهحلهایشان برای رفع آنها را بیان کنند تا هماهنگیهای لازم در کوتاهترین زمان ممکن صورت پذیرد.
هرچه سریعتر اولویتهای دولت را مشخص و به آن عمل کنید
علت تعیین شدن سریعتر اولویتها، برهه حساس زمانی فعلی است. چراکه دو دولت قبلی صرفاً با مطرح کردن برخی از حساسیتهای مردم آنها را امیدوار و پسازآن بهجز صحبت کردن هرچند صد روز یکبار با مردم، هیچ اقدام عملیاتی دیگر نمیکردند. اکنون اما زمان صحبت کردن و اقدامات پوپولیستی گذشته است. نهتنها دیگر نیازی به این کارها نیست بلکه مردم بهواسطه مدیریت ۸ سال دولت حرف و سخن روحانی، پذیرای یک دولت دیگر که صرفاً شعار میدهد و جریان سازی میکند، نیستند. هرچند رئیسجمهور جدید کشور در کارنامه خود ثابت کرده است که حرف زمانی به کار آید که عمل درکنارش باشد. او در سالهای مدیریت خود در آستان قدس رضوی تحولات بزرگی را رقم زد و همان زمان نیز بهواسطه رسیدگی او به مناطق محروم استان خراسان، رسانهها از تحول در این نهاد قلم میزدند. پس از حضورش در قوه قضائیه نیز همین مسیر ادامه داشت و مسئولان قضائی و کارشناسان حقوقی بارها از تغییر و تحولات در این قوه و جدیت حجتالاسلام رئیسی در کار سخن میگفتند و سند تحول قضائی را یک افتخار مینامیدند. رئیسی با حضور در قوه قضائیه قضات فاسد را مجازات کرد و رویه رسیدگی به پروندههای قضائی مردم را تسریع بخشید. یکی دیگر از مهمترین اقدامات او در قوه قضائیه که سرآمد تمامکارهایش بود، برخورد با دانهدرشتها و کار کردن با قاضیهای جوان و کار بلد و انقلابی بود. قضاتی که در خلل برخورد با دانهدرشتها معروف و تصویری از اجرای عدالت در قوه قضائیه بودند.
حال دقیقاً از زمانی که رئیسی پا به عرصه انتخابات گذاشت تا به امروز امید جامعه به بهبود اوضاع بیشتر شده و حتی کسانی که به او رأی ندادند نیز دیدگاهشان کمی مثبتتر شده است. همین مسئله دلیل محکمی برای اجرایی کردن هرچه بیشتر اولویتهاست.
اولویتها و مشکلات کشور مشخص است، سختش نکنید!
اولویتهایی که مشخص و مبرهن است و نیازی به سخت کردن کار نیست. اکنون حتی اگر از یک نوجوان نیز سؤال کنیم دولت جدید چه اولویتهایی دارد؟ بهراحتی میگوید درست کردن شرایط اقتصادی، باثبات کردن بازار و مدیریت قیمت کالاهای اساسی. کار دولت سیزدهم در ابتدا تزریق امید و بازسازی اعتماد جامعه و در انتها نیز همین است. اما تداوم این هدف صرفاً باکار کردن و رسیدگی به مناطق محروم، شنیدن صدای مستضعفان و اقشار مختلف کشور محقق خواهد شد.
لذا تأکید کردیم که اولویتها مشخص است. اما در همین مسیر لازم است که دولت با مدیران فشل و غربزده برخورد کند و فساد را از قوه مجریه حذف کند. کاری که همه ما میدانیم رئیسی میتواند بهخوبی از پس آن برآید. رئیسجمهور باید مدیران و مدیرعاملان بخشهای مختلف کشور ازجمله صنعت و اقتصاد که اعتقادی به وجود راهحل برای مشکلات تولید و شرایط سخت فعلی معیشت مردم ندارند را برکنار کند. چراکه کم نیستند مدیرانی که با برنامههای جسورانه که از دست مدیران پیر و فرتوت فعلی برنمیآید میتوانند تولید را جهش دهند و این جهش را استمرار بخشند.
طبیعی است که برای مانع زدایی از تولید باید این افراد را از مسیر جهش تولید برداشت تا افراد جوان و نخبه و کار بلد جای آنها را بگیرند. افرادی که به توان و علم خویش و ظرفیتهای کشورشان اعتقاددارند و میدانند که کشورهای توسعهیافته صرفاً با تکیهبر توان داخلی و قدرت اتحاد مردم کشورشان توانستند خودشان را در زمره کشورها قدرتمند اقتصادی قرار دهند.
مسیر دولت سیزدهم از میان خرابههای دولت یازدهم و دوازدهم میگذرد
اکنون کشور ما جزء برترین دارندگان بنزین، گاز و نفت است. منابعی که ارزششان از طلا نیز بیشتر است و میتوان با استفاده هوشمندانه از آنها سبک زندگی مردم را تغییر داد.
مردمی که در تمام این سالها به پیشرفت کشور امید بستند و در تمام شرایط حامی نظام جمهوری اسلامی ایران بودند و حقشان است که دولتی داشته باشند که از منابع کشورشان درراستای پیشرفت استفاده میکند نه درراستای پسرفت و بازگشت به سالهای قبل.
در انتها نیز متذکر میشویم؛ برکسی پوشیده نیست که کار دولت سیزدهم دشوار است. سالیان متمادی است که تورم افزایش بیرویهای داشته و ارزش پول ملی نیز به نسبت آن ریزش کرده است و بر هر حوزهای که دست میگذاریم از صنعت خودرو و برق و لوازمخانگی و صنعتی گرفته تا گمرکات، واردات، صادرات طی ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم یا به تعطیلی کشیده شدند یا به دلیل موانع بسیار نفسهایشان سخت است. لذا بازسازی بخشهای مختلف کشور میتواند اهدافی که در گزارش ذکر کردیم را بهتدریج محقق کند.
آیت الله رئیسی , دولت سیزدهم , رئیس جمهور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.