خاندوزی: تورم تیرماه بعد از ۱۴ ماه به کانال ۳۰ درصد بازگشت
سیداحسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت صبح امروز سه شنبه ۱۰ مرداد در نشست خبری گفت: بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم بعد از یک دوره ۱۴ ماهه به کانال ۳۰ درصد بازگشته است.
خاندوزی یادآور شد: نرخ تورم ماهانه تیرماه با ثبت عدد ۱٫۹۵ کمترین عدد ۱۶ ماه گذشته است. تورم نقطه به نقطه نیز با کاهش ۳٫۲ واحد درصدی نسبت به خرداد به عدد ۳۹٫۴ درصد رسید.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: یکی از مهمترین زیر شاخصهای تورم که همان تورمگروه خوراکیها و آشامیدنیها است، با کاهش ۵٫۵ واحد درصدی در مقدار نقطه به نقطه به عدد ۳۷٫۱ درصد رسید.
وی اضافه کرد: ما در بخش حقیقی اقتصاد با مشکل افت سرمایه گذاری در ایران مواجه بودیم که در بخش سرمایهگذاری در بخش ساختمان و ماشین آلات کاهش سرمایهگذاری داشتیم که این روند اصلاح شده است.
انضباط مالی دولت عامل مهم کاهش تورم
خاندوزی در ادامه نشست خبری با اشاره به دلایل کاهش تورم در تیرماه گفت :اولین عامل اساسی کاهش تورم، کاهش تدریجی نرخ رشد نقدینگی از ابتدای دولت تاکنون بوده است.
وی اضافه کرد: نرخ رشد نقدینگی در خردادماه امسال پس از ۱۶ ماه، نرخ رشد مقدار ۱۲ ماهه آن به زیر ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.
خاندوزی یادآور شد: این موضوع از مسیر انضباط بخشی به بودجه و پرهیز دولت از استقراض پولی از بانک مرکزی بود.
وی تصریح کرد: عدم استقراض دولت از بانک مرکزی منجر به این شد که در سال ۱۴۰۱ خالص بدهی دولت به بانک مرکزی بهبود پیدا کرده و در پایان این سال به منفی ۱۲۵ درصد رسید.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دومین دلیل کاهش تورم در تیرماه، تعدیل انتظارات تورمی در ماههای اخیر بوده که به نوبه خود موجب ثبات بخشی به بازار ارز شد. سومین علت کاهش نرخ تورم، کاهش تورم جهانی بوده است. بطوری که در ۴ ماه امسال نسبت به سال قبل، بازار جهانی از ثبات نسبی برخوردار بود.
تورم تولید کننده به یک سوم کاهش یافت
خاندوزی در تشریح دلایل کاهش تورم در تیرماه و با اشاره به تورم تولید کننده گفت: یکی دیگر از دستاوردهای دولت در کاهش تورم،کاهش شدید تورم تولید کننده بوده است. این متغیر در دولت سابق به سقف تاریخی خود یعنی ۱۰۳ درصد در اردیبهشت ۱۴۰۰ رسیده بود. اما توانستیم این متغیر را با کاهش ۷۱ واحد درصدی به سطح ۳۲ درصد در اردیبهشت امسال برسانیم. این مسئله به معنای یک سوم شدن تورم تولید کننده از ابتدای فعالیت دولت است.
رشد ۱۵ درصدی تشکیل سرمایه ثابت
سخنگوی اقتصادی دولت در تحلیل بخش حقیقی اقتصاد گفت: دولت سیزدهم فعالیت خود را در شرایطی آغاز کرد که ارزش تشکیل سرمایه در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶ معادل ۱۸ درصد کاهش یافته بود.
وی اضافه کرد: یعنی اقتصاد ایران در حوزه تشکیل سرمایه در ۴ سال مذکور نه تنها بزرگ تر نشده بود، بلکه به میزان قابل توجهی کوچکتر شده بود.
خاندوزی یادآور شد: میانگین سرمایهگذاری سالانه بخش ساختمان در ۴ سال مذکور منفی ۴٫۲ درصد و در ماشین آلات نیز منفی ۴٫۶ درصد بود. اما با تغییر ریل سیاستگذاری در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، شاهد جهش تشکیل سرمایه در کشور هستیم.
خاندوزی افزود: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص بخش ماشین آلات و ساختمان در سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره قبل به ترتیب ۱۵٫۴ و ۱٫۲ درصد رشد کرد.
اقتصاد , خاندوزی , سخنگوی اقتصادی دولت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.