حوزه میراث فرهنگی، هویت و تمدن ماست/ یکی از راهبرد‌های من ایجاد گردشگری خانواده محور است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49465
  پرینتخانه » اخبار, سیاسی تاریخ انتشار : 03 شهریور 1400 - 9:25 |
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در صحن علنی مجلس:

حوزه میراث فرهنگی، هویت و تمدن ماست/ یکی از راهبرد‌های من ایجاد گردشگری خانواده محور است

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گفت: انشاالله با همکاری سران سه قوه بتوانیم کارهای اساسی و بزرگی را انجام بدهیم.
حوزه میراث فرهنگی، هویت و تمدن ماست/ یکی از راهبرد‌های من ایجاد گردشگری خانواده محور است

سید عزت‌الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه پیشنهادی خود برای تصدی منصب وزارت گفت: از بیش از ۲۰۰ نماینده موافق من تشکر می‌کنم و از مخالفان هم تشکر دارم. در حوزه مدیریت کشور باید به دنبال پاسخ‌های ساختاری به جای پاسخ های کلیشه‌ای برویم، مردم این مسائل را دیگر از ما نمی‌پذیرند.

وی افزود: نظام مدیریتی ما دچار مشکل و کار‌های ما نقطه‌ای شده است. امیدواریم امروز با مجلس انقلابی و متخصص که در طول دوره‌های گذشته جایگاه ویژه‌های داشته، دولت تحولی و قوه قضائیه هوشیار، از این فرصت بهره ببریم و کار‌های تحولی و جهش‌های اساسی را انجام بدهیم.

ضرغامی گفت: وزارت میراث فرهنگی دارای اهمیت زیادی است و هر سه بخش آن قابلیت تبدیل به یک وزارتخانه شدن را دارد، ولی به دلیل همپوشانی و ماموریت‌های فرهنگی اقتصادی و اجتماعی در کنار هم قرار گرفته اند. دلیل اینکه من این مسئولیت را پذیرفته ام علاوه بر مدیریت فرهنگی قبلی‌ام، ربط آن به وزرات ارشاد بوده که من تجربه مدیریتی در این حوزه را دارم.

وی ادامه داد: با تجربه‌ای که داریم امیدوارم نگاه ملی و فرابخشی برای نگاه جدید دولت محقق شود. این وزارتخانه به دلیل فقدان نگاه نظری و ایدئولوژیک باید همه نگاه‌های فکری فرهنگی جامعه را همراه کند، ولی دچار عقب ماندگی شده است، ولی با کمی تلاش می‌تواند بستر صدور انقلاب و ارزش‌های انقلاب اسلامی شود.

ضرغامی افزود: این سه قسمت مکمل هم هستند و هیچ بخش آن بر دیگری ارجح نیست. برنامه من در ۳۰ صفحه شامل وضعیت موجود، نقاط قوت و ضعف و اهداف احصا و در کمیسیون‌ها نیز بررسی شد. ۶۴ محور مهم و ۲۸ پیشنهاد جدید و ارزشمند را استخراج کرده ام و امروز در اختیار مجلس می‌گذارم.

ضرغامی افزود: بسیاری از مباحث تخصصی انجام شده و دیگر اینجا مطرح نمی‌شود. حوزه میراث فرهنگی، شناسنامه هویت و تمدن ما است. میراث فرهنگی ملموس ما ۳۲ هزار اثر ثبت شده و میراث فرهنگی در حوزه ناملموس هزار و ۹۰۰ اثر است.

ضرغامی ادامه داد: آیات قرآن راه را به ما نشان داده و میراث فرهنگی ما باید سرِ راه و در دسترس باشد. آیا هست؟ خیر. باید به درستی معرفی شود، این بخش مهم کار رسانه‌ای جدی نیاز دارد. بعد از آن باید بتوانیم پیام این میراث فرهنگی را منتقل کنیم. تمام این آثار دارای پیام است و برای ما نفع دارد. ما در تخت جمشید، اقتدار و سر پنجه هنر ایرانی را می‌بینیم، ولی این عامل مهم همبستگی و اتحاد ملی تبدیل به عاملی برای دو قطبی شدن شده است. انشاالله با همکاری سران سه قوه بتوانیم کارهای اساسی و بزرگی را انجام بدهیم.

ضرغامی اضافه کرد: وزارتخانه جدید‌التأسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک وزارتخانه بسیار مهمی است، هر کدام از بخش‌های زیرمجموعه آن ظرفیت یک نهاد یا وزارتخانه مستقل را دارد، اما به جهت هم‌پوشانی و هم افزایی با یکدیگر قانونگذار محترم آن‌ها را در دل یک وزارتخانه آورده که مأموریت‌های مهم تعریف شده برای آن همچون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را پوشش دهد و از این ظرفیت استفاده شود، اما آیا واقعا به همین ظرفیت‌ها ختم خواهد شد. بنده با توضیحاتی که خدمت شما خواهم داد به خصوص در بخش گردشگری، متوجه خواهیم شد بسیاری از حوزه‌های مهم و اساسی مرتبط با این وزارتخانه است.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم اظهار کرد: شاید یکی از دلایلی که من این مسئولیت را پذیرفتم به غیر از تجربیات مدیریتی فرهنگی که در این خصوص دارم به ارتباط این مجموعه‌ها با وزارت ارشاد منتهی می‌شود چرا که مستحضر هستید بسیاری از این مجموعه‌ها زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد بودند.

وی بیان کرد: میراث فرهنگی و معاونت زیارتی و سیاحتی که اکنون به عنوان گردشگری بخش مهمی از این وزارتخانه است در گذشته زیرمجوعه وزارت فرهنگ و ارشاد بود و بنده هم در معاونت امور رسانه‌ها و امور مجلس که این بخش‌ها را به یکدیگر وصل می‌کرد با این حوزه‌ها آشنایی دارم، اما فقط مربوط به این بخش‌ها نیست لذا بسیاری از نهاد‌های مختلف کشور باید همراهی داشته باشند و امیدوارم این تجربه بنده به کار بیاید و یک نگاه ملی و فرابخشی به این مجموعه داشته باشیم.

ضرغامی توضیح داد: این وزارتخانه به دلیل فقدان یک نگاه نظری و ایدئولوژیک که باید همه نیرو‌های فکری جامعه را همراه و همگرا کند دچار عقب‌ماندگی شده و مهجور و مغفول است در حالی که با کمی تلاش می‌تواند به عنوان مهمترین بستر برای صدور انقلاب، صدور ارزش‌های انقلابی و اسلامی برای کشور شود البته در کنار بسیاری از دستاورد‌های اقتصادی که برای کشور خواهد داشت. نگاه من به اضلاع این مثلث مساوی، ترازمند و متعادل است و هیچ کدام بر دیگری ارجحیت ندارند و این سه قسمت مکمل به هم بوده و با هم هم افزایی دارند.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم ادامه داد: بنده برنامه‌های خود را در ۳۰ صفحه کپی و در اختیار نمایندگان قرار داده‌ام. سعی کرده‌ام متن روانی باشد و در آن علاوه بر تشریح وضعیت موجود به تفکیک نقاط قوت و ضعف، تهدید و فرصت، احصاء شده‌ام. این برنامه‌ها بعد از جلسات متعدد با جدی‌ترین کارشناسان، نخبگان و اساتید دانشگاه و افراد باتجربه در حوزه فعالیت این وزارتخانه و در جبهه انقلاب که خوشبختانه در سال‌های اخیر تجربه بسیار خوبی داشته‌اند، تهیه شده است. هر چند فایل برنامه‌های من در رسانه‌ها منتشر شد و در همین رسانه‌ها و کلاب هاوس‌ها مورد تحلیل قرار گرفت که بسیاری از صاحبنظران این برنامه را قابل دانستند و من از همه آن‌ها تشکر می‌کنم.

ضرغامی افزود:، چون نمایندگان نکات بسیار خوبی را به لحاظ ملی، استانی، بخشی مطرح کردند ۶۴ محور مهم را استدلال و ۲۸ پیشنهاد جدید و ارزشمند را استخراج کرد، که امروز در اختیار کمیسیون‌ها قرار می‌گیرد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای حوزه میراث فرهنگی، هویت و تمدن ماست/ یکی از راهبرد‌های من ایجاد گردشگری خانواده محور است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.