حضور دولتی‌ها و وعده‌های پوچ به مردم - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 4219
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 25 خرداد 1398 - 8:53 |
رسالت روند بازسازی مناطق سیل‌زده استان گلستان را بررسی می‌كند

حضور دولتی‌ها و وعده‌های پوچ به مردم

روزهاي پاياني اسفند 97 بود و تمام مردم ايران خود را براي گرفتن جشن نوروز آماده کرده بودند که ناگهان با اخباري درباره بارندگي هاي شديد و سيلاب در استان‌هاي شمالي کشورمان از جمله گلستان، مازندران و خراسان شمالي مواجه شديم.
حضور دولتی‌ها و وعده‌های پوچ به مردم

راضيه فراهاني
روزهاي پاياني اسفند ۹۷ بود و تمام مردم ايران خود را براي گرفتن جشن نوروز آماده کرده بودند که ناگهان با اخباري درباره بارندگي هاي شديد و سيلاب در استان‌هاي شمالي کشورمان از جمله گلستان، مازندران و خراسان شمالي مواجه شديم. اين سيل‌ها موجب خسارت‌هاي مالي بسياري براي ساکنين اين استان‌ها شد به صورتي که مردم بايد خانه‌هايشان را رها مي‌کردند تا يک مکان امن براي خود پيدا کنند.
پس از اخبار ثانيه به ثانيه درباره وضعيت سيل در استان‌ها، شاهد حضور نيروهاي امدادي دولتي و مردمي براي کمک به سيل زدگان و مهار سيل در منطقه بوديم. مسئولان دولتي يک به يک به مناطق سيل‌زده رفته و وعده کمک به اين مردم را مي‌دادند اما گويي وعده‌هاي آنها مانند بسياري از وعده‌هاي گذشته‌شان تنها در حدگفت‌و‌گو بوده و هيچ اقدام اجرايي براي کمک به اين مردم انجام نشده است.
آق‌قلا شهري در استان گلستان و مرکز شهرستان آق‌قلا است. شهرستان آق‌قلا، در طرفين رودخانه گرگان و در شمال شهر گرگان قرار گرفته‌است. منابع درآمد مردم اين شهرستان نخست زراعت و پس از آن تجارت و فروش صنايع دستي است.
آق‌قلا بلاتکليف است
پيمان حسن قاسمي عضو شوراي شهر آق‌قلا در اين باره به «رسالت» گفت: «مردم شهر پس از وقوع سيل کاملا بلاتکليف هستند. دو ماه درگير آب‌گرفتگي در شهر بوديم.»
او با اشاره به اين که حدود ۵ هزار واحد تعميري ارزيابي شده است، تصريح کرد: «تنها حدود ۳۰۰-۴۰۰ واحد در سطح شهر تعميري داشته‌ايم و ديگر خانه‌ها همچنان بلاتکليف هستند. مردم فرش‌هاي زير پايشان را هر شب پهن کرده و صبح روز بعد به جهت وجود رطوبت مجددا آنها را بر روي ديوارها پهن مي‌کنند تا بتوانند پايان شب روي همان فرش ها بخوابند.»
اين عضو شوراي شهر ادامه داد: «تصورم اينچنين است که دولت تنها به جهت گستردگي خسارات سيل به مناطق، قدرت رسيدگي مناسب به مردم سيل‌زده را نداشته است.»
او افزود: «اي کاش آقاي رئيس‌جمهور يا ديگر مسئولان به هر خانواه‌اي ۲ ميليون وام براي تشکيل پرونده پرداخت مي‌کردند تا مردم بتوانند از اين تورم عبور کنند چراکه تورم، زندگي مردم را به سوي افول کشانده است.»
حسن قاسمي در پاسخ به اين سوال که آيا شما به عنوان عضوي از شوراي شهر آق‌قلا تاکنون با وزراي دولت، استاندار يا فرماندار جلسه‌اي حول مشکلات سيل اخير داشته‌ايد يا خير،گفت: «آقاي روحاني اوايل وقوع سيل به اينجا آمده و تنها به اولويت‌مان در آن زمان يعني تخليه آب از شهر و خانه‌ها پرداختيم.»
چرا استاندار به مناطق سيل‌زده نمي‌رود؟
عضو شوراي شهر آق‌قلا ادامه داد: «تاکنون بارها درخواست جلسه با آقاي استاندار را مطرح کرده‌ايم اما او مي‌گويد بايد در دفترش حضور پيدا کنيم! آيا ما با وضعيت کنوني شهر فرصت حضور در دفتر ايشان در يک شهر ديگر را داريم؟ چه اتفاقي مي‌افتد تا آقاي استاندار به مناطق سيل‌زده سري بزنند؟»
او با بيان اين که تنها با فرماندار جلسه داشتيم، گفت: «اين جلسات هم به نظر کاملا بي‌نتيجه است چرا که هيچ نوع عمليات اجرايي از سوي استانداري و فرمانداري تاکنون انجام نشده است.»
قاسمي ادامه داد: «مسئولان به مطالبات گوش مي‌دهند اما هيچ نوع کار عملياتي و اجرايي براي حل معضلات به وجود آمده حاصل از سيل را انجام نداده‌اند تا هفته گذشته نامه‌اي از سوي استانداري به شورا ارسال شد که نيازهاي خود را به ما اعلام کنيد، به همين جهت مکاتب از سوي استانداري در حال انجام است.»
باز هم حضور دولتي‌ها بدون اجراي وعده
او تصريح کرد: «حضور مسئولان کشوري و استاني در مناطق سيل‌زده خوب بوده اما هيچ فعاليت اجرايي نداشتند. هر بودجه‌اي که ما در شورا مصوب کرديم تنها روي کاغذ است چرا که شهرداري از هيچ بودجه‌اي برخوردار نيست؛ وقتي مي‌گويم بودجه نداريم يعني رديف بودجه هم وجود ندارد.»
اين عضو شوراي شهر آق‌قلا درباره وضعيت بهداشت خيابان‌هاي اين شهر گفت: «جداول بر اثر سيل خراب شده، در نتيجه آب داخل جوب‌ها حرکت نمي‌کند و لجن‌ها باقي مانده است. از استان‌هاي بزرگ هم، تنها شهرداري‌ها براي کمک به ساخت شهر آمدند اما اغلب پيش از وقوع سيل دوم در شهر، رفته و ديگر بازنگشته اند.»
قاسمي با تاکيد بر اين که مسئولان تنها گوش شنوا دارند، افزود: «هيچ بودجه‌اي براي حل اين مسائل از سوي دولت به شهرداري نرسيده است؛ انتظار مي‌رود حداقل ۵-۱۰ ميليارد تومان از سوي دولت به شهرداري اختصاص دهند و پس از ۶ ماه از ما گزارش و مستند درباره خدمات‌دهي‌مان بدهند.»
او گفت: «تاکنون در مسائل زيرساخت‌هاي شهري و کمک به مردم شهر نتوانستيم کاري انجام دهيم، هزينه خسارات اقتصادي که بر مردم فشار مي‌آورد شايد بيشتر از خانه‌ها باشد اما هنوز اين کارها انجام نشده است.»
بميرم بهتر از زندگي کنوني است
عُبيدالله يکي از شهروندان آق‌قلا است. او در حال حاضر مستاجر است در محله کل‌آباد اين شهر زندگي مي‌کند. عبيدالله سه فرزند دارد که به گفته خودش آنها پس از وقوع سيل نتوانسته‌اند به مدرسه بروند، شايد هفته‌اي يک مرتبه به مدرسه مي‌رفتند اما حدود ۲ ماه است که فرزندانش به مدرسه نرفته‌اند. طبق گفته عبيدالله پس از وقوع سيل او کار خود را از دست داده و چند روزي است در حال کارگري با حقوق روزانه ۴۰ هزار تومان خرج زندگي و فرزندانش را فراهم مي‌کند.
او با بغضي که در گلو دارد به خبرنگار «رسالت» درباره وضعيت زندگي‌اش پس از سيل مي‌گويد: «من اگر بميرم بهتر از وضعيتي است که الان با آن درگير هستيم، مسئولان کشور تنها وعده مي‌دهند اما هيچ اقدامي براي کمک به مردم اين شهر نمي‌کنند، هر شخصي اگر از آشناهايش با دولتي‌ها نشست و برخاست داشته باشند مي تواند زندگي‌اش را دوباره بسازد اما من که مستاجر هستم و هيچ شخصي را ندارم تاکنون نتوانستم براي حل مشکلاتم راهي پيدا کنم.»
عبيدالله در بخش ديگري از اين گپ گفت: «من يک مستاجر هستم تمام زندگي من در سيل از بين رفته چند روز پيش از سوي برخي نهادها براي کمک به ما آمده و صحبت کردند اما متاسفانه هيچ اقدامي تاکنون انجام نداده‌اند، همچنين نمايندگان مجلس و دولتي‌ها هيچ اقدامي در اين زمينه انجام ندادند.»
وزير کشور هم به قولش وفا نکرد
اين شهروند آق‌قلايي ادامه داد: «وزير کشور هم آمد و قول داد که تاپايان کار در کنار ما خواهد بود و کمک مي‌کند اما او هم هيچ اقدامي انجام نداده است. پس از سيل اول من با فرماندار صحبت کردم که بايد وسايلمان را از خانه‌هايمان خالي کنيم امکان وجود سيل دومي وجود دارد اما او به من گفت مزاحم کار نشويد، ما سيل را مهار کرديم ان‌شاء الله که رد مي‌شود اما پس از ۲ ساعت شاهد آن بوديم که سيل آمد و همه شهر را در برگرفت.»
او با اشاره به اين که براي سيراب کردن فرزندانم از شهر يخ مي‌آورم، ادامه داد: «صاحبخانه‌ام چند روز پيش آمد و گفت که قصد تعمير خانه را دارد و من بايد هرچه زودتر خانه را خالي کنم! من يک کارگر ساده هستم در چنين وضعيتي چطور مي‌توانم خانه بگيرم؟»
چادر هم براي سرپناه به من ندادند
عبيدالله افزود: «چند روز پيش از فرمانداري درخواست چادر مسافرتي کردم تا با خانواده ام در چادر زندگي کنم اما آنها حتي قبول نکردند تا به من يک چادر بدهند! چندي پيش يکي از همسايه‌هايم درخواست وام ۱۰ ميليون توماني داده بود که در مقابل از او سفته ۳۰ ميليون توماني و ضمات دو کارمند را داشتند. در چنين وضعيتي چه کسي حاضر به ضمانت از ما را دارد؟ همه بيکار هستند، حتي مي‌توان گفت خواهر و برادرم هم ضامن من نمي‌شوند.»
او با ناله‌اي در گلويش ادامه داد: «اگر حرف‌هايم به جايي مي‌رسد بايد بگويم تمام مشکلات مردم در اين شهر پس از سيل آغاز شد. چند روز پيش يکي از مسئولان دولتي براي افتتاح پروژه‌اي به شهرمان آمده بود، من در آنجا مطرح کردم، براي من مستاجر چه برنامه‌هايي داريد»؟ او با آرامش تمام گفت دولت براي شما مستاجرين هيچ برنامه‌اي ندارد و دليلشان هم آن است که شما هر لحظه يک جا مي‌رويد! من مستاجر که از کره مريخ نيامدم! من با سه فرزند به کجا قصد فرار دارم؟ من به چادرنشيني هم رضايت داده‌ام اما آنها به من چادر هم نمي‌دهند.»
اين شهروند آق‌قلايي با بيان اين که حق به حق‌دار نرسيده است، گفت: «عيد فطر هم گذشت اما من مقابل فرزندانم شرمنده شدم چرا که حتي نتوانستم يک جفت جوراب براي آنها خريد کنم. از سوي مردم عزيز کشور کمک‌هاي بسياري به شهر رسيد اما به جهت عدم مديريت صحيح در پخش اين کمک‌ها، بسياري از افرادي که نيازمند نبودند از اين کمک‌ها بهره‌مند شدند، در صورت مديريت اين کمک‌ها مي‌توانستند چهار شهر مانند آق قلا را سير کنند.»

نویسنده : راضيه فراهاني |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای حضور دولتی‌ها و وعده‌های پوچ به مردم بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.