جهش تولید، نیازمند افزایش فرهنگ کار و تلاش - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 19282
  پرینتخانه » سیاسی, ویژه تاریخ انتشار : 17 فروردین 1399 - 8:17 |
بررسی فرمایشات رهبر معظم انقلاب به‌مناسبت نوروز سال ۹۹ در گفت و گوبا صاحب‌نظران؛

جهش تولید، نیازمند افزایش فرهنگ کار و تلاش

هرسال در پیام‌های نوروزی خود به نکات راهبردی فعلی، آینده و اتفاقات گذشته اشاره و تلاش‌های فتنه‌انگیز دشمنان را یادآوری می‌کنند تا آگاهی مردم نسبت به اقدامات خصمانه دشمن بیشتر شود. ما باید ردپای دشمن را بشناسیم و عبرت بگیریم. اما شعار سال و نام‌گذاری آن به نام جهش تولید نکته مهمی است.»
جهش تولید، نیازمند افزایش فرهنگ کار و تلاش
‌|گروه سیاسی‌|
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌مناسبت نوروز سال ۹۹ و عید مبعث پیامبر اسلام(ص) در روز سوم فروردین‌ماه به‌صورت زنده با مردم سخن گفتند و ضمن تشریح اتفاقات و مشکلات پیش‌آمده در سال ۹۸، شعار سال ۹۹ را «جهش تولید» نامیدند.
رهبر انقلاب فرمودند: «اگر امروز صادقانه عمل کرده و تنبلی نکرده و کوته‌بینی و ساده‌نگری نکنیم، می‌توانیم ایران را به همان قله ابتدای حکومت اسلامی در زمان پیغمبر برسانیم، که البته این هدف اولیه و کوتاه‌مدت است ولی هدف دور ما رساندن ایران به تمدن نوین اسلامی است. نباید تعجب کنیم از دشمنی‌ها. ما دشمن زیاد داریم تعجب نباید کرد.»
ایشان همچنین تأکید کردند: «امروز خبیث‌ترین دشمن ما و جمهوری اسلامی آمریکا است. ما دشمن، کم نداریم اما از همه خبیث‌تر و شنودتر آمریکا است. مقامات آمریکا، دروغ‌گو، وقیح، طمّاع، شارلاتان و تروریست هستند؛ آنچه خوبان همه دارند آن‌ها به‌تنهایی دارند.»
رهبر فرزانه انقلاب بابیان اینکه شعار سال ۹۸، رونق تولید بود و اقداماتی در این زمینه انجام شد اما می‌توان گفت این کار در برابر نیاز و لزوم قوی شدن در زمینه تولید کافی نبوده است.
با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال‌های گذشته می‌توان به اهمیت قوی شدن در عرصه تولید دست‌یافت. سال گذشته را با تمام سختی‌ها و بحران‌های اقتصادی و در انتظار و تلاش برای رونق تولید پشت سر گذاشتیم، بنابراین باید در سال جدید از اتفاقات کوچک و بزرگ‌سال ۹۸ درس بگیریم و برای ایجاد جهش در تولید به جنب‌وجوش در بازارهای فعال کشور امید داشته باشیم و دست‌به‌کار شویم.
در روزهای ابتدایی سال نو، لحظاتی در حال گذر هستند که می‌توان خسارت‌ها در معیشت و اقتصاد را به‌صورت ملموس دید اما دیدن کافی نیست و در سال پایانی قرن چهاردهم باید چرخ‌های تولید را روغن‌کاری و موتور آن را روشن کنیم. اکنون زمان تغییر و جهش است.
برهیچ کس پوشیده نیست و فلذا آشکارا می‌توان گفت در دنیای امروز کشورهایی مورداحترام و تحسین هستند که در عرصه‌های مختلف ازجمله صنعتی، کشاورزی، رفاهی،فناوری، علم و اقتصاد خودکفا هستند. درنتیجه این قانون که بدون تکیه به توان داخلی و حمایت همه‌جانبه و هماهنگ از تولیدکنندگان نوپا و حتی قدیمی و صاحب برند و باکیفیت نمی‌توان انتظاری خیال‌انگیز داشت که دستی از غیب، مشکلات کشور را یکی پس از دیگری حل می‌کند. تنها راه به وقوع پیوستن این هدف ایده آل، بر خواستن و عمل کردن به کارهایی است که تک‌تک ما می‌دانیم چیست. قرن ۱۴ به پایان نزدیک می‌شود و اکنون زمان عمل است.
«رسالت» در تحلیل و بررسی فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت سال ۹۹ با صاحب‌نظران به گفت‌وگو پرداخت.
محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی سخنان رهبری به‌مناسبت نوروز سال ۹۹ و عید مبعث پیامبر اسلام(ص) در گفت وگو با «رسالت» ضمن اشاره به اهمیت مباحث تولید از سال گذشته و ادامه آن در سال جدید، می‌گوید: «شعار سال گذشته نیز بر محورهای تولید تأکید داشت و نام‌گذاری سال به‌عنوان رونق تولید مطرح شد که خوشبختانه حرکتی نیز آغاز و گفتمان سازی در این زمینه که نقش تولید می‌تواند در اشتغال‌زایی و بهبود وضعیت اقتصادی مؤثر باشد، صورت گرفت. اما دراین‌بین موانعی بر سر راه بود و تعداد قابل‌توجهی از کارخانه و کارگاه‌ها و مراکز تولیدی یا تعطیل بودند یا با ظرفیت اندک کار می‌کردند. بنابراین دستگاه‌های دولت و حتی قوه قضائیه و نهادهای انقلابی مانند ستاد اجرایی امام(ره) کمک کردند تا این کارگاه‌ها دوباره‌کار خودشان را آغاز کنند.»
وی ادامه می‌دهد: «برای اجرای همه‌جانبه رونق و جهش تولید اما نیاز به یک تحول اساسی است تا شتابی در این زمینه باشد و آثار و نتایج آن برای مردم ملموس و شرایط معیشتی بهتر شود. بنابراین رهبر فرزانه انقلاب امسال نیز در ادامه شعار سال گذشته، بحث جهش تولید را مطرح کردند، این شعار مستلزم افزایش فرهنگ کار و تلاش در عموم مردم است.»
حسینی تأکید کرد: «برای اجرای هرچه بهتر آن باید اصلاحاتی در نظام اقتصادی کشور مانند نظام بانکی، گمرک و مالیات انجام شود. از طرف دیگر مجلس جدید نیز امسال کار خود را آغاز می‌کند و امید است باانگیزه و انرژی و طرح و ایده‌های خوب در حوزه اقتصادی، بتوانند به مقررات دست و پاگیر کسب‌وکار پایان دهند و موانع صادرات از بین برود. همچنین انتظار می‌رود دولت در یک سال باقی‌مانده جدی‌تر کار کند تا شرایط بهتری برای مردم فراهم شود.»
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد همچنین با اشاره به شیوع فراگیر ویروس کرونا افزود: «اکنون در آغاز سال جدید با مشکل فراگیر ویروس کرونا مواجه هستیم که به یک بحران و چالش جهانی تبدیل‌شده است، اما به لطف الهی و همت تمام مسئولان و مردم، به‌ویژه کادر درمانی و پرستاری کشور زودتر این مرحله را پشت سر می‌گذاریم تا مطالبات رهبری با جدیت پیگیری شود و شاهد انسجام و هماهنگی باشیم.»
او با اشاره به امید برخی از مسئولان به سرمایه‌گذاری غرب در کشور و لزوم قدرتمند شدن کشور، تصریح کرد: «متأسفانه عده‌ای درگذشته نگاهشان به غرب، آمریکا و سرمایه‌گذاری اروپا بود، اما اکنون متوجه شدند که باید از ظرفیت‌های داخلی استفاده و  به بازار ۸۵ میلیونی داخلی کشور توجه کنیم و واردات بی‌رویه از خارج کشور را کاهش و مانع واردات یا صادرات کالاهای قاچاق شویم.»
حسینی در پایان می‌گوید:  یکی دیگر از راه‌های جهش تولید استفاده از فرصت‌های موجود در  بازار منطقه و کشورهای همسایه است زیرا اگر تولید جهش پیدا کند به‌طور حتم فرصت‌های شغلی فراوانی ایجاد و گرانی و تورم کنترل می‌شود. بنابراین محورهای اقتصاد مقاومتی و تأکیدات رهبری دراین‌باره راهگشا و نقشه راه کشور خواهد بود.
 جهش تولید مستلزم ایجاد یک فضای جذاب در بازار است  
همچنین حسین صمصامی، سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با «رسالت» با اشاره به تدابیری برای محقق شدن شعار سال ۹۹ و جهش تولید در کشور خاطرنشان کرد: «برای جهش تولید در کشور باید تولید در کشور جاذبه داشته باشد، چراکه در غیر این صورت فعالیت‌های تولیدی از جذابیتی برخوردار نیست.»
وی با اشاره به مشکلاتی که در کشور برای رونق اقتصادی و جهش تولید وجود دارد، افزود: «متأسفانه در کشور ما فعالیت‌هایی نظیر دلالی و خرید و  فروش ارز و سفته‌بازی از جذابیت بالایی برخوردار است، اما برای انجام فعالیت‌های تولیدی، یک تولیدکننده با  مشکلات فراوان ازجمله مالیات سنگین مواجه است و تولیدکننده پس از راه‌اندازی یک فعالیت تولیدی برای فروش محصول خود در بازار، با ورود بی‌رویه اجناس وارداتی مواجه است که درنهایت منجر به دلسرد شدن تولیدکننده می‌شود.»
سرپرست اسبق وزارت اقتصاد  ادامه داد: «فضای کسب‌وکار در کشور به نفع تولید نیست و بیشتر به نفع سفته‌بازان و دلالان است، بنابراین مسئولان باید تدابیری اتخاذ کنند که برای تولیدکننده جذابیت ایجاد شود. تسهیلاتی که در سال‌های اخیر برای رونق فضای اقتصادی در نظر گرفته شد منجر به افزایش رشد نقدینگی شده است و تولید را تحریک نکرده است به همین منظور باید سیستم نظام بانکی در کشور اصلاح شود و به این پرسش پاسخ دهند که چرا باوجود افزایش تسهیلات، شاهد رونق تولید در سال گذشته نبودیم؟»
وی ادامه داد: «با توجه به آمار گمرک کشور، در سال‌های گذشته شاهد ورود کالاهای غیرضروری بسیاری مانند انبه، آناناس، عروسک، آدامس، اشیا برای جشن کریسمس و امثالهم بودیم که این حجم ورود کالای غیرضروری مانع از ایجاد تحرک در بخش تولید داخلی شد و با توجه به این واردات انگیزه‌ای برای گسترش فعالیت‌های تولیدی در کشور ایجاد نشد.»
*اقتصاد کرونایی امروز نیازمند کنترل بازارهای فرداست 
 صمصامی خاطرنشان کرد: «با توجه به بحران کرونا در کشور شاهد کاهش درآمدهای مالیاتی دولت هستیم و همچنین کاهش فروش نفت و تقاضای جهانی نیز شرایط را سخت‌تر کرده است که لازم است دولت در زمینه افزایش قیمت دلار هم تدابیری جدی اتخاذ کند. همچنین باید وابستگی نقدینگی دولت کاهش یابد در غیر این صورت شاهد افزایش تورم در کشور خواهیم بود. هرچند که گفته می‌شود نرخ تورم کنترل‌شده است اما به معنی این نیست که قیمت‌ها افزایش پیدا نمی‌کند، اگر قیمت‌ها افزایش پیدا کند قدرت خرید مردم کمتر خواهد شد و بیشترین ضربه را قشر ضعیف و متوسط جامعه متحمل می‌شوند.»
وی بابیان اینکه شعار سال ۹۸ و رونق تولید تحقق پیدا نکرد، تصریح کرد: «در سال ۹۸ شاهد بودیم که سیاست‌گذاری اقتصادی دچار روزمرگی شد و بر اساس آخرین اطلاعات مرکز آمار قبل از ویروس کرونا رشد اقتصادی  کشور در سال ۹۷ تا ۹۸ 
به نسبت سال ۹۶ تا ۹۷ با کاهش همراه بود یعنی در سال ۹۸ رشد اقتصادی ۹ ماه ابتدایی، منفی ۷٫۶ درصد بوده است درحالی‌که در سال ۹۷ رشد اقتصادی منفی ۴٫۹ بود که در سال رونق تولید شاهد کاهش رشد اقتصادی بودیم.در زمینه رشد نقدینگی نیز با افزایش همراه بودیم که به نسبت سال ۹۷ بیش از ۲۸ درصد افزایش داشته است.»
سرپرست اسبق وزارت اقتصاد گفت: «پاسخ این سؤال که تسهیلات کجا رفته است و چرا رونق تولید در سال ۹۸ ایجاد نشد را می‌توان به دلیل سیاست‌های اتخاذشده‌ اشتباه دانست. لازم بود برخی فعالیت‌ها اجرا و برخی نیز انجام نشود. اما اکنون با توجه به کرونا برای اینکه در سال جدید شاهد جهش تولید در کشور باشیم لازم است دولت تدابیر ویژه‌ای برای مشکلاتی که برای فعالیت‌های خرد اقتصادی در کشور ایجادشده و در آینده نیز فعالیت‌های کلان اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد اتخاذ کند و در جهت جهش تولید گام بردارد.»
 افزایش قدرت ایران در عرصه‌های اقتصادی و علمی، روزنه‌ای برای جهش تولید 
​​​​​​​در ادامه نیز حسین سبحانی نیا، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل سیاسی در بررسی بیشتر فرمایشات رهبر انقلاب به «رسالت» گفت: «رهبر انقلاب 
هرسال در پیام‌های نوروزی خود به نکات راهبردی فعلی، آینده و اتفاقات گذشته اشاره و تلاش‌های فتنه‌انگیز دشمنان را یادآوری می‌کنند تا آگاهی مردم نسبت به اقدامات خصمانه دشمن بیشتر شود. ما باید ردپای دشمن را بشناسیم و عبرت بگیریم. اما شعار سال و نام‌گذاری آن به نام جهش تولید نکته مهمی است.»
وی تأکید کرد: «مقام معظم رهبری بحث جهش تولید را مطرح و به‌صورت مکرر به قوی شدن در زمینه‌های مختلف تأکید می‌کنند و در پیام نوروزی سال ۹۹ نیز این موضوع را تصریح کردند اما دو نکته شاخص در پیام مقام معظم رهبری وجود دارد. نکته اول برای قوی شدن بود؛ ما یک کشور مستقل و آزاده با اهداف خاص با اعتقادات دینی مبتنی بر معارف قرآنی و اهل‌بیت هستیم و ازآنجاکه می‌خواهیم استقلال و آزادی خود را داشته باشیم مورد تعرض و مزاحمت کشورهای مستکبر و ظالمی مانند آمریکای جنایتکار قرار می‌گیریم، بنابراین مجبور به پافشاری بر آرمان‌های خود هستیم و باید اطمینان داشته باشیم که به اهداف انقلاب و امام(ره) می‌رسیم اما در این راه باید قوی باشیم و این‌یک پیام و اصل قرآنی است.»سبحانی نیا با اشاره به لزوم قدرتمند شدن در عرصه‌های مختلف، افزود: «خداوند متعادل در قرآن کریم می‌فرمایند خودتان را تا جایی که می‌توانید قوی کنید تا به‌واسطه این قوی شدن دشمنان خدا و شما از شما بترسند. فلسفه قوی شدن لزوما جنگ کردن نیست. اسلام دین صلح است و دین جنگ نیست. فلسفه قوی شدن جلوگیری از تعرض دشمنان است.»وی گفت: «اسلام علی‌رغم اینکه دین صلح و دوستی است و دیگران را به صلح دعوت می‌کند، درعین‌حال از مسلمانان می‌خواهد که در تمام زمینه‌ها قوی شوند. این در حالی‌ است که ما در یک دنیای ناجوانمرد هستیم که دولت‌های لاابالی و لاقیدی وجود دارند که به هیچ‌یک از اصول اخلاقی و انسانی پایبند نیستند و منافع خودشان را حتی به‌ناحق در تمام دنیا دنبال می‌کنند ولو این منافع به قیمت پایمال کردن حقوق دیگر ملت‌ها باشد.»او بابیان این‌که رهبر انقلاب به‌صورت مکرر به قوی شدن تأکید داشتند، ابراز کرد: «ما مجبور هستیم خودمان را قوی کنیم. اگر دولت و ملت ما به فکر قوی کردن خود نباشد آشکارا می‌تواند گفت این کار جز ساده‌لوحی توصیف دیگری ندارد. رهبر معظم انقلاب نیز قوی شدن را به‌عنوان یک اصل قرآنی به‌صورت مکرر بیان کردند.»سبحانی نیا در پایان اجرایی شدن شعار سال ۹۹ را جهش در تمام عرصه‌ها به‌ویژه افزایش متوسط تولید علم دانست و تصریح کرد: «نکته دوم در مورد جهش تولید است، جهش تولید ابعاد گوناگونی دارد و منظور مقام معظم رهبری تنها تولید اقتصادی و صنعتی نیست. تولید یک واژه شاخص است و تأکید بر جهش آن بدین معناست که تولید در تمام عرصه‌ها باید افزایش یابد. در کنار تولیدهای اقتصادی و صنعتی، تولید علم و فن از اهمیت زیادی برخوردار است و باید طوری مجامع و مراکز علمی را قدرتمند کنیم که پیشگامان تولید علم در عرصه‌های مختلف باشند و متوسط علم را در کشور افزایش دهند و به‌تبع آن تولید صنعت و کشاورزی و دیگر عرصه‌ها نیز ارتقاء می‌یابد. درنهایت قدرت لازم برای جمهوری اسلامی ایران محقق می‌شود.»
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای جهش تولید، نیازمند افزایش فرهنگ کار و تلاش بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.