جدال اعضاي لابي سعودي در آمريکا
استمرار شکست نظامي و سياسي عربستان در يمن و عصبانيت دنباله دار برخي سناتورها و نمايندگان آمريکا از قتل خاشقچي به دستور بن سلمان، منجر به بروز اختلافات عديده اي ميان اعضاي لابي سعودي در ايالات متحده شده است.
اختلافات ميان اعضاي لابي سعوديها در کنگره آمريکا زماني به نقطه اوج خود رسيد که سناي آمريکا طرح پايان دادن به حمايت نظامي آمريکا از ائتلاف سعودي در جنگ يمن را تصويب کرد.اين طرح با ۵۴ رأي موافق و ۴۶ رأي مخالف به تصويب رسيد.جرد کوشنر داماد ترامپ و رابط اصلي ميان کاخ سفيد و لابي سعوديهاي آمريکا، از اعضاي ارشد اين لابي خواسته بود تا در همان مرحله رأي گيري سنا و مجلس نمايندگان، مانع از تصويب اين قطعنامه شوند تا ترامپ ناچار به استفاده از رأي وتوي خود در قبال کنگره ( و هزينه هاي تبعي آن ) نشود. همراهي عده اي از سناتورهاي جمهوري خواه با دموکراتها در تصويب اين قطعنامه نشان داد که قدرت لابي سعودي در کنگره به شدت کاهش يافته است. سناتور جمهوري خواه مايک لي، از حاميان اين قطعنامه گفته است که ما در حال کمک به يک قدرت خارجي هستيم که دشمنانش را در آنچه مسلما و بدون شک يک جنگ است، بمباران ميکند.افرادي ديگر مانند ليندسي گراهام نيز از مخالفان استمرار حمايت ترامپ از کاخ سفيد محسوب مي شوند. به طوركل، برخي جمهوري خواهان سنتي معتقدند که هزينه حمايت هاي ايالات متحده از جنگ يمن به شدت افزايش يافته و همين مسئله، منجر به تشديد بحران در حوزه سياست خارجي آمريکا خواهد شد.
پس از اين ناکامي، عده اي از اعضاي لابي سعودي در آمريکا درنامه اي محرمانه خطاب به ملک سلمان پادشاه عربستان و دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده، در خصوص بحران ناشي از اقدامات و تصميمات بن سلمان هشدار دادند. حتي در اين نامه که به امضاي عده اي از افراد صاحب نفوذ سعودي در نهادهاي سياسي آمريکا رسيده ، آمده است که قدرت لابي سعودي نسبت به دوران حضور اوباما در قدرت نيز کاهش يافته است.
ارسال اين نامه هشدار آميز، با خشم عده اي ديگر از اعضاي لابي سعودي( افراد وابسته به بن سلمان ) مواجه شده است. انعکاس منازعات اعضاي لابي سعودي با يکديگر را اخيرا در تعطيلي انديشکده «بنياد عربي»در آمريکا مشاهده کرديم. بنياد عربي (Arabia Foundation) در سال ۲۰۱۷ با هدف پوشش مسائل سياسي، اجتماعي و اقتصادي خاورميانه و خصوصا کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس تأسيس شد. علي شهابي، بنيانگذار و رئيس اين انديشکده از سرسختترين حاميان سياستهاي عربستان است. با اين حال علي شهابي در يک فرار رو به جلوي آشکار، دليل تعطيلي انديشکده متبوع خود را مشکلات و اختلافات مالي ميان اعضا( اعضاي لابي سعودي در آمريکا) دانست! بدون شک در آينده اي نزديک، شاهد بروز اختلافات آشکارتري ميان اعضاي لابي سعودي در آمريکا ( کاخ سفيد و کنگره) خواهيم بود. اين موضوع نه تنها جرد کوشنر ، بلکه ترامپ و جان بولتون را نيز به شدت نگران ساخته است. شهابي از افرادي است که به سبب دفاع از وليعهد سعودي پس از قتل جمال خاشقچي، روزنامه نگار منتقدي که در کنسولگري عربستان در استانبول کشته شد، مورد انتقاد قرار گرفت. اين نويسنده سعودي ماه گذشته دونالد ترامپ را دوست محمد بن سلمان خواند.
ايالات متحده , بن سلمان , خاشقچي , عربستان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.