جای خالی دشمن‌شناسی در مدارس - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 11783
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : 12 آبان 1398 - 9:17 |
گزارش «رسالت» از ضرورت بازنگری در محتوای کتب درسی مدارس؛

جای خالی دشمن‌شناسی در مدارس

بحث تغييرات کتب درسي مدارس چند روزي است که داغ شده و به ويژه در ميان اساتيد و کارشناسان ادبيات تب تندي پيدا کرده است.
جای خالی دشمن‌شناسی در مدارس

بحث تغييرات کتب درسي مدارس چند روزي است که داغ شده و به ويژه در ميان اساتيد و کارشناسان ادبيات تب تندي پيدا کرده است. از سوي ديگر، هفته گذشته، مقام معظم رهبري، با اعلام گلايه از عدم به کارگيري محتواي ۷۰ جلد کتب اسناد لانه جاسوسي، دور نگه داشتن نسل‌هاي نوجوان و جوان از حقايق سلطه جويي استکبار جهاني و به ويژه آمريکا عليه ملت ايران را، براي کشور خسارت بار دانستند.
​​​​​​​در رابطه با انتظار تغيير محتواي دروس توسط وزارت آموزش و پرورش، با چند نفر از خبرگان حوزه آموزش و پرورش گفت‌و‌گو کرده ايم که در ادامه مي‌خوانيد:
* كار اساسي هنوز انجام نشده است
حجت‌الاسلام علي ذوعلم، رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي درباره فرمايشات رهبر معظم انقلاب پيرامون قرار گرفتن مطالبي از كتاب هاي منتشر شده از اسناد لانه جاسوسي در كتب درسي مدارس، به «رسالت» گفت: «اقدامات مقدماتي اين موضوع انجام شده اما هنوز كار اساسي هنوز انجام نشده است. اين موضوع را در جلسه با مديران سازمان مطرح كرده‌ايم. قرار بر آن شد تا كارگروهي براي بررسي اين مسئله انتخاب شود تا متوني مرتبط با موضوع لانه جاسوسي در كتاب‌هاي مد نظر از جمله تاريخ، ادبيات و آمادگي دفاعي جانمايي شود.»
وي گفت: «اميدواريم اين مباحث در سال‌ آينده در كتاب‌ها وارد شده باشد. انتقادات به سازمان پژوهش كاملا صحيح است و اميدواريم اين تأخير جبران شود.»
ذوعلم درباره علت تأخير در اين موضوع گفت: «اقدامات مقدماتي از جمله تصميم‌گيري در اين زمينه مقداري با تأخير مواجه شد و بايد گفت اين موضوع تنها به جهت كند بودن روند مقدماتي بوده است. اميدواريم با رعايت تمام استانداردها در جانمايي كتاب‌ها به مرحله اجرا برسد. اين اقدام بايد در چارچوب قوانين و رويكردهاي اسناد بالادستي انجام شود چراكه اسناد مذكور نيز تأييدكننده اين جهت‌گيري هستند. تاكيد مقام معظم رهبري در اجرايي شدن بخشي از رويكردهايي كه در اين اسناد وجود دارد، ما را ملزم به اين اقدام مي‌كند.»
* شوراي عالي پيگير كندي اين روند خواهد بود
مهدي نويد ادهم، دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در اين باره به «رسالت» گفت: «روح حاكم بر اين بحث كه آمريكا‌شناسي است در كتاب‌هاي مختلف من‌جمله تاريخ مطرح است اما اينكه كاستي نبود كتاب‌هاي لانه‌جاسوسي را بايد سازمان پژوهش جبران كند و ما شوراي عالي نيز براي احقاق اين امر پيگير خواهد بود.»
وي ادامه داد: «با اين سندها مي‌توان فهم نسل جوان از توطئه‌ها و خيانت‌هاي دشمنان را دقيق‌تر بيان كرد و به اين باور رساند كه آنها انواع و اقسام طرح‌ها و نقشه‌ها را براي از بين بردن ايران و انقلاب اسلامي اجرا كرده‌اند. يكي از بحث‌هاي آنها ايجاد تفرقه و اختلاف در جامعه است تا به عنوان روشي اهداف آنها را محقق كند يا يارگيري از نيروهاي انقلاب به نفع خودشان است كه در اين كتاب به آن اشاره شده است، يعني اقداماتي كه دشمن براي مبارزه با انقلاب، اسلام و ايران مورد توجه قرار داده است در اين كتاب‌ها با ادله وجود دارد.»
* كتاب‌هاي درسي بايد مورد بازنگري قرار گيرد
غلامرضا كريمي، قائم مقام وزير آموزش و پرورش در امور بين‌الملل و رئيس مرکز مدارس خارج از کشور نيز در اين زمينه به «رسالت» گفت: «تاريخ ۱۰۰ ساله ايران نشان مي‌دهد كه نسل جوان بايد با هويت استكباري برخي ازجوامع بويژه آمريكايي‌ها آشنا شوند. اين موضوع ضرورتي اجتناب‌ناپذير است كه رهبر معظم انقلاب نيز بر آن تأكيد كردند و طبيعي است كه اين موضوع بهتر است تا در كتاب‌هاي درسي بيان شود.»
وي ادامه داد: «روند تحولات درون جامعه ايران نشان از آن دارد كه در راستاي اجراي اين اتفاق فعاليت‌هاي خوبي رخ داده كه امروز شاهد هستيم كه آگاهي و بلوغ فكري جوانان ايراني در سطح بالايي قرار دارد. به طور مثال مي‌توان به جوان تازه فارغ‌التحصيل‌شده‌اي اشاره كرد كه در مقابل بازيكني از رژيم صهيونيستي در بازي شطرنج تصميم مي‌گيرد تا با او مسابقه ندهد اين موضوع نشان‌دهنده آن است كه به لحاظ هويت استقلال‌طلبانه و مبارزه با سلطه در ميان فارغ‌التحصيلان، ما در سطح مطلوبي قرار داريم.»
قائم مقام وزير آموزش و پرورش گفت: «بايد به دغدغه مقام معظم رهبري حول ۷۰ جلد کتاب اسناد لانه جاسوسي در کتب درسي آموزش و پرورش پرداخته شود تا آگاهي نسل جوان ارتقاء يابد چراكه مناسبات نابرابري در سطح بين‌الملل طي چند دهه گذشته شكل گرفته و نهادينه شده است. به نوعي فهم بسياري از افراد برمبناي پذيرش نابرابري است كه قدرت‌هاي زورگو در دنيا به وجود آوردند اما آزادي‌خواهان و افرادي كه مي‌توانند اين معادله را برهم بزنند بايد درك و فهم متفاوتي از اين موضوع داشته باشند. ايران و جوانان ايراني از جمله آن كشورها است كه در برهم زدن اين معادله در آن نقش دارد.»
وي در پايان گفت: «درباره بحث مبارزه با استكبار و روشن شدن هويت نظام سلطه در كتاب‌هاي درسي بسيار اشاره شده است اما مسلماً با توجه به تأكيد مقام معظم رهبري در اين رابطه بايد در بازنگري كتاب‌هاي درسي توجه بيشتري شود.»
* كوتاهي آموزش و پرورش حول پرداختن به مسائل لانه جاسوسي در كتب درسي
عليرضا سليمي، عضو هيئت رئيسه کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به «رسالت» گفت: «آمريكايي‌ها نسبت به كشور ما تجاوزهاي فراواني داشتند. آنها پيش از انقلاب, ايران را به عنوان يکي از ايالات خود حساب و براي كشورمان شاه، نماينده و … انتخاب مي‌كردند. آمريكايي ها منابع ما را غارت مي كردند. با آغاز انقلاب آنها انواع و اقسام توطئه‌ها را عليه كشور ما طراحي و اجرا کردند.»
وي افزود: «هنگامي كه سفارتخانه‌اي تبديل به لانه جاسوسي شد دانشجويان پيرو حق امام (ره) آن را تسخير كردند. آنها با توجه به اين كه از فاش شدن اسامي عوامل نفوذي مي‌هراسيدند، اسناد مربوطه را نابود كردند. اين اسناد با زحمات فراواني مجدد به صورت كتاب در كنار يكديگر قرار گرفته و بازخواني شد. اين كتاب‌ها هويت واقعي آمريكا را افشا مي‌كند اما متأسفانه جرياني اجازه نمي‌دهد تا مباحث آن به اطلاع مردم برسد و نسل فعلي از اين موضوع باخبر شود.»
اين نماينده مجلس تصريح كرد: «اين جريان همان جرياني است كه مقام معظم رهبري اشاره كردند برخي در دانشگاه‌ها به دنبال فراري دادن نخبگان هستند؛ اين جريان همان است كه عكس شهيد را از كتاب‌ها حذف كرد، اين جريان همان است كه بسياري از مطالب درباره انقلاب اسلامي را از كتاب‌هاي درسي حذف مي‌كند، همان جريان است كه متاسفانه دربرخي از دستگاه‌ها لانه كرده و اجازه انتشار اين موضوعات را نمي‌دهد.»
عضو هيئت رئيسه کميسيون آموزش مجلس ادامه داد: «آموزش و پرورش در اين راستا به صورت شفاف و روشني كوتاهي كرده است. نسل فعلي بايد بداند كه آمريكايي‌ها چه اقداماتي بر ايران تحميل کرده اند، آنها بايد بدانند چه كسي نفوذي آمريكا در ايران بوده يا چه كساني با كت و شلوار اتوكشيده سربازان آمريكايي داخل كشور بودند حتي چه كساني در دستگاه‌ها پس از انقلاب به عنوان وزير انتخاب شدند كه متاسفانه جاسوس آمريكا بودند. نسل فعلي بايد بداند كه از يك سوراخ دوبار نبايد گزيده شد. اميدواريم اين رويكردها در آموزش وپرورش تغيير كند.»
وي همچنين در اقدامات مجلس براي اصلاح اين وضعيت گفت: «ما درحال حاضر طرحي به مجلس ارائه داده‌ايم در بحث مقابله با تعدي آمريكايي‌ها و در كميسيون نيز اين موضوع مطرح شده است، اميدواريم به نتيجه برسد.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای جای خالی دشمن‌شناسی در مدارس بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.